A VW új motorja a megújuló, egyszerűsített motorválaszték egyik alappillére. Ez a fórum teret ad a felmerülő problémák, üzemeltetési tapasztalatok megvitatásának.
Nagyon szomorú tapsztalatom van vw márkaszervizzel kapcsolatban (touran) nem elég hogy nem cserélnek levegőszűrőt, erőltetik a 30 ezres olajcserét, de még az előírás szerinti olajat sem teszik bele a motorba. Miután lejárt a garancia magam cseréltem le az olajat 0w20 -ra óriási javulást tapaszaltam a motor viselkedésében erősebb lett szépen forog magasabb fordulatszámon, sajnos lehetséges hogy a mai autók legnagyobb ellensége a márkaszerviz.....
Skoda Karoq 1.5 tsi 2021 -es mq 281 manuális váltóval szerelt autóhoz eladó vadonat új kettöstömegű lendkerék Német autodochtól vásárolt számlával és gyári felújított kuplungszett , . A kettöstömegű gyári száma: 05E 106 266C cikkszáma:415 0854 10Kuplung gyári száma: 05e 141 015d cikszáma: 623 3757 09 .A váltón lévő szám: 0C9.301.103.G-5 EN 1706-AC-AISi9Cu3Az autó amiről le lett szedve 28000 km futott. Az ára kompletten 180 000ftTovábbi szép napot kívánok
Sziasztok, Van 1.5 TSI 150le DSG Golf Variantom 2019-es 59e km-vel. 8-10000kmenként olajcsere. Pár napja csinált egy olyat, hogy álltam ki a parkolóból,(7 fok napsütés) meg kellett állnom, a motort leállította a start-stop, gázadásra nem indította vissza, hanem kiírta, hogy indítsa be a motort manuálisan. Utána elindult de lefulladt kétszer kb azonnal. Utána nem indult 5 percig, letoltam az útról, rápróbáltam megint és azonnal indult, elmentem vele azóta 300km-t, nem jött elő újra a hiba, nincs semmilyen fura hangja a motornak, viszont mintha többet fogyasztana és lomhább lenne.... de lehet, hogy csak beképzelem mert most nagyon figyelem. Akksi még a gyári, de azt sem jelzi. Semmilyen kontrolllámpa nem világít.
1.4 TSI-re akarnék dióhéjas tisztítást, de a szerelőm azt mondja ha leszedi a szívósort, akkor ő is ki tudja takarítani ugyanúgy, szóval fölösleges elvinni dióhéjasra.
De ezzel nem az a baj, hogy a szívósor bizonyos részei nem elérhetőek, csak a befújt dióhéjjal?
A kettőstömegű videóban, amikor forgatod, ott van egy fémes "cintányérhang". Na az egy az egyben olyan, mint amikor elindulás után kuplungolásnál csattog. Közben rákérestem német oldalakon is, és az ott leírtak alapján széles körben ismert a dolog, az összes 1.5 TSI VW és Skoda csinálja, jó pár videó is van fent a jelenségről. Egy azonban sehol nincs: megoldás. A szalonok szerint ez természetes és nem utal hibára. Amiket olvastam ott mind ezzel küldték el a reklamálókat. Hát reméljük valóban elcsattog így még hosszú ideig probléma nélkül.....
Leszedtem a váltót skoda karoq 1.5 tsi 6 manuális . A benne lévő lukgyártmány Magyar. A kuplungtárcsában csörögnek a rugok a kettőstömegű kotyog, az autóban 28000km van. Kuplung pedál be és ki engedésénél csattanó hang menet közben csörgő hang. Sztem megvan a hiba. De ami benne volt garnitura azon lévő számok alapján csak bontott cuccot talál azt is külföldi oldalon. Alvázszám alapján méretben nagyobb szettet ad ki mint ami rajta volt , és 8 csavarost nekem meg 6 csavaros van.
+ami nekem benne volt az hidraulikus kinyomó csapágyas nem pedig kiemelővillás
Lenne egy olyan kérdésem hogy ami rajta volt szerkezet az önbeállós luk magyar de én sachs akarok feltenni de abbol sima van nem önbeállós ehhez nem kell a célszerszám , beépithetem vagy nem? Minden sachs lenne kettőstömegű kinyomó és kuplungszett.
Még 1 kérdés : mennyi ideig lehet akkumlátor nélkűl az autó ? Mármint , hogy nem felejt el dogokat kb 1 hét akkumlátor nélkűl?
2021 skoda Karoq 1.5 tsi manuális 6 váltó jelenleg 28 e km van az autóban de már 500 km után jelentkezett a hang kuplung pedál benyomáskor és felengedéskor. Menet közben meg csörgő hang. Számtalanszor voltam szervízbe vele nem csak Magyar hanem Német szervízbe is. Mindenhol ugyanazt mondták ez ilyen. Most májusban lejár róla a gari , a hang már egyre hangosabb, legalább is nekem.
Megyek haza holnap Németból hétvégén leszedem a váltót , és utánna járok mi adja a hangot. Remélem a kettőstömegű ahogy 1 Szolnoki váltójavítós már 1 évvel ezelőtt mondta mert az új kettőstömegű+ új kuplungszett csak 210 e ft miíg a váltó javítása min 350 e ft
Vezető felől ki kellett cserélnem a féltengelyt és a kerékagyat mert hiába volt meghúzva a kerékagy csavar csattant . A szervíz össze akarta nekem ragasztani fémragasztóval!
Sziasztok, bár nem motor téma, de megkérdezem itt a csoportban, hátha másnak is van hasonló tapasztalata. 2019 év végi Touran, 1.5 TSI ACT, kézi váltó, újonnan vettem. Megléte óta hallani egy csörgő, csattogó fémes hangot váltáskor és kuplungoláskor a bal féltengely felöl. Lehúzott ablaknál, vagy mélygarászban akár felhúzottnál is hallani lassú guruláskor, amikor kuplungolok akkor meg csattan egy nagyot. Hogy ez féltengely, vagy váltó azt nem tudom eldönteni. Ha a váltót teszem sebességbe vagy épp onnan ki, akkor azt simán a kocsitól pár méterre is hallani, mintha egy nagy konzervesdobozban kalimpálnál csavarhúzóval, egy VW-től azért többet várnék. A kellemetlen hangon -új autó lévén- túl azonban probléma nincs vele, eddig legalább is.
Találkoztatok hasonlóval? Esetleg van ismert ennek az oka, megoldása?
Lehet lassan eladófélben lesz, ha én lennék a vevő és ezt hallanám......?
A vezérlés megfelelő árban volt, a tisztítás volt jelentősen több, mint a nem márkára specializálódott szervizek. Nyíregyháza környékén 100 eFt lett volna, de nekem Pestről utazással, szabadnappal együtt már elfogyott az árelőny. A tisztítás után érezhetően jobb lett a gázreakció és a rugalmasság is. A fogyasztás nem változott érdemben (teljesen változatos a felhasználási körülmény, 5,8 és 6,2 között volt és maradt is).
Nekem itt csinálták: https://autoszervizbudapest.com/ Már régebben elköltöztek Albertirsára, de erre felhívja a figyelmet a weblapjuk. Kérés esetén csereautót biztosítanak (neked csak tankolni kell). Én vezérlés cserét és dióhéjas tisztítást kértem. Reggel nyitásra vittem, másnap délután mehettem érte. Az én tapasztaltom alapján megbízható és jól dolgozó cég.
Bizonyos üzemi feltételek megléte esetén a kettes és hármas hengert lekapcsolja. A lekapcsoláskor a hengerekbe csak a beszívott levegő marad, a szelepek lezárnak. A levegő egyfajta rugalmas közegként viselkedik, csak a két szélső hengernél van befecskendezés, szelepműködtetés. Kb.: 40kW teljesítmény igényig, illetve 1250 - 3500 fordulat között (a felső határ nem biztos).
A vezető előtti kijelzőn (műszercsoportban) az "ECO" felirat vagy egyes megjelenített adatok esetén szövegesen is jelzi. Csekélyebb fogyasztást ígér, részterhelésen. Azonban a kikapcsolási határ közelében kelletlen hang és rezgés lehet, illetve nálam a kettes és hármas hengernél volt a legnagyobb a korom lerakódás (200 ekm-nél).
Valaki gondolkozott már 1.5 TSI 150 hp "felokosításán" 190 hp-ra ABT tuning-al? Mi a véleményetek a motor komponensek esetleges élettartam csökkenésének rizikójáról?
Mivel a 190 hp verzió gyári kivitelben is elérhető, nem tudom mennyire kell tartani a változtatás okozta nagyobb igénybevételtől. A nagyobb teljesítmény kérdés nélkül nagyobb terhelést jelent a motor komponensekre (csapágyak, tengelyek, stb), kérdés hogy van-e az 1,5 TSI-ben ennyi tartalék szerkezetileg.