Lassan a Google és a Facebook élelmiszert is termelni fog. Most a Facebook épp elindította Mo-on is az apróhirdetés rendszerét. Mindent uralni fognak, és az államok mulya béna módon semmit se tesznek. Az USA-ban vannak tröszt ellenes törvények, amiket értelemszerűen nem tartanak be, hiszen az USA gigavállalatai uralják a világot. :D:D:D De Európa miért nem tesz semmit? Na persze mindenki imádja a gigamulti cégeket. :D:D
Inkabb szabjak szemelyemre a reklamot, amint meg se kell neznem, minthogy orankent ket tampon es Egyenleginfò m mufogsorrogzito reklamot nyomjanak a pofamba a teveben.
A faszbúk nevű szörny használata 100%-ig elkerülhető és elkerülendő, a goglé csak részlegesen, de érdemes ahelyett is megkeresni, megtalálni az alternatívákat.
"De Európa miért nem tesz semmit? Na persze mindenki imádja a gigamulti cégeket. :D:D"
- Európa képtelen volt olyan cégeket és általuk olyan szolgáltatásokat létrehozni mint ezek a szóbanforgók. Okostelefont is képtelen volt megalkotni, meg IBM XT-t meg DOS-t meg (akármilyen szar is) de Windózt se meg keresőt se - ezeket létrehozásának méretbeli és piacszerkezeti feltételei is vannak. Európa akkor tud ilyeneket alkotni ha olyanná válik a társadalmi szerkezete mint az USA. Európának két választása van jelenleg - vagy használja ezeket az usák termékeket és szolgáltatásokat, vagy nem használ semmit. Vagy amerikai filmet néz a tévében, vagy semmilyent - pedig szabadon választhat. Gyerekkoromban még voltak hires francia filmek, ma már nincsenek.
Az, hogy az usában milyen trösztellenes törvények vannak és azt hogyan tartják be, az kizárólag az Államok belügye. Az usának (beleértve az államot és a teljes lakosságot) érdeke az, hogy amerikai nagy cégek az USA-ban fizessenek adót a külföldi bevételeik után - lehetőleg minél többet, aminek egyik feltétele ha külföldön kevesebbet adóznak. Érdeke, hogy elsősorban usák munkaerőnek adjanak munkát, és amerikai technológiával készült számitógépeken amerikai operációs rendszeren amerikai alkalmazások fussanak amerikai érdekeket szolgáló tartalmat közvetítve az amerikai társadalmat gazdagítva.
Az európai államok is (mérsékeltebben) jól járnak, mert adót vetnek ki az európai működésre és ezáltal pénzt hegedülnek ki az embereik zsebéből. Akinek ez nem tetszik, az csinálhat magának saját keresőt vagy saját facebookot, vagy betilthat külföldi cégeket, blokkolhatja az internetet ... stb. Nem állitom, hogy az ilyesmi konfliktusmentes, de a piacgazdaság állapota gazdasági alkuk és kényszerek sorozatából alakul ki. Ha egy európai ország a saját területén, a saját joghatósága alatti korlátozást választja, személy szerint egy szavam sincs ellene. Nyilván a cégek majd latba vetik lobbyerejüket, és gazdasági és politikai nyomással igyekszenek majd megkerülni a korlátozásokat - hiszen nagyon sok pénzről van szó, a pénzt pedig szeretik. Én is szeretem:-)
- Az államok a Google és Facebook mellé állnak és megkopasztják együtt az ostoba tömeget. Talán nincs is attól politikailag kifinomultabb módszer, hogy az állam a cégektől szedi el a pénzt, akiknek azért bőven marad még, az ostoba tömeg pedig tapsol, hogy milyen jól megszivatták a céget. Persze az ő pénzéből, mert mindent a végfelhasználó fizet - ha nem így lenne, nem lenne Facebook mert nem érné meg a tulajdonosnak ... de megéri. Ha nem így lenne, az állam betiltaná a Facebookot mert nem érné meg neki ... de megéri.
Ráadásul (naponta tapasztalom), egészen más találatokat dob fel tartózkodási helytől függően, amin az sem segít ha a pl a google.hu oldalon keresek, mert (valószinű) IP-től és nyelvi beállitásoktól is függ mit mutat, nem is beszélve a személyes profilomról amit tárol. Mindenféle trükközés kell megtalálni amit akarok ha azt előzménymentesen keresem. A múltkor ZZ-top-ot hallgattam, azóta a youtube telefossa ZZ-top ajánlatokkal a lap alját, pedig a kínai operát is kedvelem. Egyszerű a magyarázat: a pénz. Nagyon jól tudják milyen viselkedése van a legtöbb embernek és bevételre optimalizálják az algoritmusaikat. Ebből NINCS kiút - legalábbis társadalmilag - , csak egyéni. Tízpontos megoldás a győztes oldalára állni és a Facbook-nak, Google-nak, Youtube-nak dolgozni és megkopasztani vele az ostoba tömeget - mint ahogy az okos csapos sem iszik alkoholt, csak árusítja.
A sok hulyeert aki facezik meg bokozik nem kar. A gugli legalabb ertelmes dolgokkal foglalkozik, ha az embet nem erdeklik a reklamok kereseskor nem nyitja meg a fizetett reklamkent jelolt szocikkeket. Egyebkent a szemelyre szabott reklamok evtizedesek, amikor vagy tizenot eve egy amerikai egyetem honlapjan keresgeltem aap jobb szelenfelajanlottak harom negy konyvet amik kozul kettoben benne is volt amit kerestem esotven dollarert meg is vehettem volna azokat.
Lassan a Google és a Facebook élelmiszert is termelni fog. Most a Facebook épp elindította Mo-on is az apróhirdetés rendszerét. Mindent uralni fognak, és az államok mulya béna módon semmit se tesznek. Az USA-ban vannak tröszt ellenes törvények, amiket értelemszerűen nem tartanak be, hiszen az USA gigavállalatai uralják a világot. :D:D:D De Európa miért nem tesz semmit? Na persze mindenki imádja a gigamulti cégeket. :D:D