Keresés

Részletes keresés

mormota50 Creative Commons License 2018.04.26 0 0 12

Szerintem már ott el lett rontva a dolog, hogy felengedték Gábort. Ha készülődöm valahová a párommal, akkor egész más dolog a fontos, mint egy ismerős (barát) mobiltelefonjának a beállítása. Meg kellett volna mondani Gábornak hogy most nem alkalmas, mert elmegyünk, de jhöjjön 2 óra múlva, amikor már nem leszünk otthon. Toni majd akkor megcsinálja a beállítást.

 

Véleményem szerint Gábor ott hibázott, hogy csak úgy beállított Roziékhoz. Ezt az egész kellemetléen szituációt el lehetett volna kerülni, ha elkőtte felhívja telefonon Rozit és megbeszélik a dolgot és nem egyből felmegy a lakásra.


Rozi ott hibázott, hogy egyáltalán felengedte Gábort. Már a kaputelefonban meg kellett volna mondania, hogy most nem alkalmas.
Nekem ez a véleményem.

Előzmény: Véleményezés (9)
Rainmanus Creative Commons License 2018.02.17 -1 0 11

Rebeka! Neked hiába zárják be a topicocat, keresel másikat, ahol reklámozhatod magad, mint boszorkány... A szöveg hasonló mindig.. legalább írd a végére, hogy "ajánlom magam"! :)

Előzmény: Editke210 (10)
Véleményezés Creative Commons License 2018.01.03 0 0 9

Laci és Rozi élettársak. Rozi Zalaegerszegen lakik, Laci Pesten dolgozik és egy albérletben lakik Rozi fiával, Tonival. Rozinak a Facebookról ismerőse Gábor. Férfiként nem szimpatikus neki, de ismerősként tanácsokkal szokott segíteni Gábornak a párkapcsolata és hivatalos dolgok terén. Gábor és Laci még nem találkoztak. Hétköznap, amikor Laci nincs otthon, Gábor fel szokott menni Rozi lakására, ilyenkor pl. hivatalos nyomtatványok kitöltéséhez kapott segítséget Rozitól, vagy kiöntötte a szívét Rozinak. Rozi nemrég megígérte Gábornak, hogy egy nyugaton vásárolt mobiltelefonjának interneten keresztüli beállítását megcsinálja a fia, ha akkor jön, amikor az ünnepek alatt itthon lesz.

2017.12.30-án Laci, Rozi és Toni otthon voltak Zalaegerszegen. Laci és Rozi megbeszélték, hogy ebéd után minél hamarabb elkészülnek és elindulnak autózni, mert Rozi szeretett volna napsütésben kint lenni, Laci pedig szerette volna ezt Rozinak biztosítani. Laci éppen elkezdett volna készülni, amikor megszólalt a kaputelefon, melyen Rozival Gábor közölte, megérkezett és jön fel a lakásba, hogy a Rozi fia beállítsa a mobilját. Laci mondta Rozinak, hogy neki most nem alkalmas, mert ő erről nem tudott, és erre nem készült, és a haja is össze-vissza áll, és nincs felöltözve, és szeretné, ha minél hamarabb indulnának a tervezett közös programra.

Rozi azt mondta Lacinak, hogy előzőleg azt mondtad, szeretnéd majd megismerni Gábort, most itt van az alkalom. Laci azt válaszolta, hogy tényleg mondtam, de most nem alkalmas. Rozi azt mondta, hogy nem tud mit tenni, mert Gábor azt mondta, hogy feljön.

Laci bement a fürdőszobába, hogy a haját rendbe rakja. Eközben feljött Gábor a lakásba, akinek Laci a fürdőszobából kijövet bemutatkozott. Aztán Laci azt látta, hogy Toni átmegy a laptopjával a nappaliba, leülnek Gáborral a rekamiéra, és Toni elkezdi Gábor mobiltelefonjának beállítását a laptoppal az interneten.

Laci a nappaliban készült volna, de mivel az foglalt volt, bement a nappaliba, és áthordta a ruháit és a készüléshez szükséges egyéb dolgait a hálószobába.

Rozi ezt látva bement a hálószobába, és mondta Lacinak, hogy menjen a nappaliba és beszélgessen Gáborral.

Laci azt felelte, hogy Rozinak nem lett volna szabad felengednie Gábort, azt kellett volna mondania a kaputelefonba, hogy most nem alkalmas, mert készülünk és megyünk el itthonról, de ha már beengedte a lakásba, akkor a Toni szobájában kellene csinálni Gábor mobiljának a beállítását, hogy Laci zavartalanul tudjon készülni, szokás szerint a nappaliban. Annál is inkább, mivel Toni a saját szobájában szokott találkozni a zenetanárával és az évfolyamtársaival is, és kérte Rozit, mondja meg Toninak, hogy menjen át Gáborral a saját szobájába (Rozi soha nem szokott kérni a fiától olyat, hogy csináljon bármit másként, mint ahogy magától elgondolta).

Rozi azt válaszolta, hogy számára blamás lenne, ha Gábor, mint vendég nem a lakás nappalijában, hanem csak a Toni szobájában lenne fogadva és leültetve, Tonit pedig nem akarja megkérni, hogy menjenek át, ezért kérte Lacit, most az egyszer ne szóljon Toninak és Gábornak.

Mi a véleményetek?

Törölt nick Creative Commons License 2017.12.30 0 0 8

Ha nincs lo jo a szamar is...gondolom kitalaltad hogy te a szamar vagy....

Előzmény: WésoGábor (1)
forgione1 Creative Commons License 2017.12.23 0 1 7

Zárd el tőle a pénzcsapot abszolút zéróra!

 

Még gyógyszerre se adj neki egy fillért se bárhogy kunyerál!!!

 

Aztán hidd el gyorsan kiderülnek a dolgok.....

Creativus Creative Commons License 2017.12.23 0 0 6

Az előző hozzászólásom alapján én is csaknem ezt tudom hozzáfűzni.

 

A kapcsolatrendszert én nem tartom bonyolultnak, szinte mindennapos az ilyesmi.

 

A nő pasijához hozzáfűzném:

Ha egy olyan valaki, akinek már számos kapcsolata volt előzőleg, akkor nem csoda, hogy kihasználja a nő hozzá való kötődését. A sok kapcsolat miatt a kötődések elértéktelenednek. Az ember ilyenkor már szinte ösztönösen hárítja ezt az érzést, mert nagyon zavaró lehet. De ez azzal jár, hogy már soha többé nem képes tartós kapcsolatra. Vagy ha mégis, akkor ahhoz magas intelligencia, és erős tudatosság kell, amire csak nagyon kevesek képesek (és még mindig fenn áll a félrelépés veszélye). Mint a dohányzásról való leszokás: leszokni nem lehet, csak abbahagyni, állandó erőfeszítéssel, de bármelyik pillanatban ott a veszély, hogy "visszaszokik".

 

Valóban ki kell lépni az előző kapcsolatokból, de teljesen, szinte fölégetve mindent, különben nem lesz elég erő ellenállni a kísértésnek.

 

Egyébként pedig el nem hiszed, de így van: Rengeteg fiatal (25-35) éves olyan nő van, akik a szexet korán (szinte gyerekkorban) elkezdvén, teljes mértékben csalódott abban az álomban, amit kezdetben dédelgetett a férfiakról. Csak szexet kapott, szinte semmi mást. Ezeknek tele van a hócipőjük a szexből, és arra vágynak, hogy egy társuk legyen csak, akivel nem baj ha nem fekszenek le. Persze szükség van, hogy némi romantikát, törődést kapjanak, mint társ. Igaz,  köztük arra is figyelni kell, hogy nem egy eltorzult személyiségűvel akadunk össze, akinek csak a pénz számít, vagy ugyanúgy ki akar használni csak mint a jelenlegi.

 

Abban azonban sokkal könnyebb dolgod lenne, hogy viszonylag hamar - nem izgalmas programokban, hanem sok tartalmas beszélgetéssel - megállapítsátok azt, hogy egymáshoz valók vagytok-e (ennek mint írtam 25% az esélye, és kb. 4. vagy 5. körül jön be átlagosan a találat). Ugyanis ezt - amint kiderült a korábbiakból - csak kizárólag szex mentesen lehet eldönteni (sajnos!), illetve óvakodni kell a szerelem belobbanásától is, mert az - amíg el nem múlik - sokkal jobban megtéveszti az embert, mint az oxitocin kötődési hatása.

 

 

 

Előzmény: nosztalgika02 (5)
nosztalgika02 Creative Commons License 2017.12.23 0 0 5

Sajnos hülyének néz és kihasznál. Másba szerelmes, te arra vagy neki jó, hogy felfúrd az új tükröt, meg behordd a bevásároltakat, meg hogy ne maradjon egyedül, mikor az a másik, akibe szerelmes, éppen le se szarja. Tényleg bonyolult kapcsolatrendszer, de kívülröl evidens: a barátnödet a szerelme rugdossa lelkileg (gyere ide-menj el, ahogy neki kényelmes), téged meg a barátnöd rugdos lelkileg, kvázi neked adja tovább, amit a másik pasitól kapott. Egészségtelen egy helyzet, lépj ki belöle mielöbb szerintem.

Előzmény: WésoGábor (1)
Creativus Creative Commons License 2017.12.23 0 0 4

Noha egy - és sok más - ilyen történetben a részletek mindig mások, de bizonyos mozzanatok szinte állandóan ismétlődnek. Én ezeket emelném ki, figyelembe véve azt, hogy az utóbbi évtized biokémiai kutatások eredményei nagyrészt fényt derítettek a jelenségek mikéntjére.


Be kell látnunk - és ezt az esetek ezerszám (sőt milliószám!) bizonyítják -, hogy a szexuális kapcsolat egy intim jellegű, egyre erősödő kötődést okoz a két partner között. Egymáshoz tartozónak, sőt egymáshoz valónak érzik mind inkább magukat, akkor is ha ez nem igaz. Nem is lehet igaz, hiszen az utóbbi idők statisztikái (válások, megszakadt kapcsolatok) azt mutatják, hogy annak az  esélye, hogy két partner - noha szexuálisan vonzóak egymásnak - tényleg egymáshoz való, tényleg hosszú távon képes egymást elviselni, nagyon alacsony! Csak 25%! 4 pár közül 3 szétmegy! De nem rögtön, hanem - minél több a szex annál inkább - hónapok, sőt hosszú évek múlva.

Ez a kötődés a házasságot összetartó erő, amit az értelem nagyon nehezen és lassan győz le. A válások legtöbbször 4-5 év múlva következnek be, ill. van egy 18-20 éves csúcs is ebben.

A kötődést egy hormon - az oxitocin - okozza. Ez a simaizom összehúzó hatásáról rég ismert fehérje (9 aminosavból áll) az elmúlt években egyre ismertebbé vált, mint kapcsolati katalizátor. Az agyban ugyanis többféle kötődési hálózatot épít. Van ami a társas kapcsolatokat, van ami az anya/gyermek kapcsolatot alakítja ki. És szintén elkülönülve van a szexkapcsolati hálózat. Evolúciós okai (hogy az emberi faj fennmaradjon) van ennek. A szex alatt - leginkább az emberre jellemző módon - az endorfin nevű hormon okozza az orgazmust, ami hozzászokást, függőséget teremt (ezért csinálnánk gyakran), az oxitocin azonban "titokban" termelődik mellette.

Levezethető, hogy az intim kötődés csak monogámiában működik helyesen (több személyhez kötődés növeli a poligámia lehetőségét), de sajnos ma már szinte mindenki ezzel kezdi, ha másért nem a 75%-os esélyű csalódás (nem egymáshoz valók) okán. Ezzel megszüntetvén a hosszú távú, tartós együttlét tudatunktól független, automatikus erejét.

"sok éve vagyunk együtt": az oxitocin örökké tartó kötődése miatt.

"Van egy gyermekem az exemtől": vele is sokáig húztátok a szakítást, és te is elvesztetted a monogám erőforrásodat (az új szexkapcsolat miatt).

"Régen rendezgettem a gyermekem útját": Van apai kötődés is az oxitocintól, ami a tágra nyílt szemű gyermekarctól indul be (ez egy nagyon új ismeret, anyánál a szülés/szoptatás a meghatározó)

" sok idegeskedés miatt megromlott a kapcsolat": Nem megromlott! Eleve nem voltatok egymáshoz valók, de ezt még ma sem ismeritek be, és ürügyeket kerestek, miközben a kötődés még hat.

"Párom keresett kapcsolatokat": függőség az endorfin miatt.

"Felszedett valakit, akibe szerelmes lett": a szerelem hormonjait (PhenilEtilAmin, szerotonin), és hatásukat itt nem részletezem, ez külön téma, a szerelem hormonhatása átlagosan 1.5-2 évig tart.

"elköltöztem, visszaköltöztem": tipikus jelenség, a kötődés parancsol.

"hol találkozott a másikkal, hol én hiányoztam": a két irányú kötődése jól működik!

"Nem működik a szex": Ez fontos jel. A szexre egy kapcsolatban feltétlenül szükség van. A kötődést valami nagyon blokkolja (emiatt nem vagytok egymáshoz valók). Pedig a szexre nagy szükség van, még idős korban is (de a férfiaknál pl. a tesztoszteron termelés - ez is hormon, a nemi izgalomra - idővel csökken!)

"nagy balek vagyok?": Nem! A mai kor átlagos gyermeke, átlagos és pokli sorssal. Ez az 50 éve lezajlott, és nagy reményű szexforradalom "átka"! Nem tudtuk, hogy ez lesz belőle.

És a legfontosabb: "nincs közös gyerekünk, de akartunk, én most is akarok"
Nem vagy ezzel egyedül!
Nem is kevesek megvalósulatlan álma.
Nem csak magyar jelenség a népességfogyás.
Az egész fejelett nyugat (USA is!) szenved tőle.
Miközben - ahol nem volt szexforradalom - túlnépesedés réme fenyeget.

Úgy mondják, ettől (népességfogyás) a társadalom elöregszik, sok öreg lesz majd, és kevés fiatal, s középkorú. Hamarosan bekövetkezik ez, még 20 év sem kell hozzá, és az egész fejlett nyugati civilizációban. Hatása mindenkire katasztrofális lesz. De nem azok szívják meg akiktől ez kiindult. Ők nyugaton a II. VH utáni Baby-Boom gyermekei, nálunk a Ratkó gyermekek. A jelenség (J. D. Unwin 80 évvel ezelőtti kutatása szerint) kb. 3 generáción keresztül fejti ki a hatását. Ez, a folyamatot önhibáján kívül beindító generáció nagyrészt már nem fog élni, de a gyermekeik (Ratkó unokák) a fő célpont. Miközben egy életen át szenvedtek a nagyszerűnek kikiáltott szabad-szex szerelmi csalódások millióit kiváltó fájdalmas hatásától, öregségükre nem lesz nyugdíjuk, nem tartja el őket senki, de a többiekre meg rendkívül nagy nyomás nehezedik, mert sok az öreg, ők szavaznak meg mindent a fejük felett, ám nincs elég munkaerő! Ha meg mesterségesen hozunk, azok nem törődnek senkivel, és túlnépesedve ők uralják majd az országokat.

J. D. Unwin jóslata (amelyre maga sem gondolt, hogy hamarosan bekövetkezik) elhozta a civilizációnk hanyatlását. Komoly - de félremagyarázott - jelei vannak
már ma is ennek. Szinte az utolsó órák után vagyunk már...

Előzmény: WésoGábor (-)
Degeczi Creative Commons License 2017.12.22 0 1 3

Így van, halott ügy, kihasznál téged biztos háttérnek = baleknak, valóban. Lépj túl rajta minél hamarabb!

Előzmény: WésoGábor (-)
püfffneki Creative Commons License 2017.12.22 0 0 2

Kicsit elkéstem, de a véleményem : b0ny0lult.

WésoGábor Creative Commons License 2017.12.22 0 0 1

Némi szex néha volt az elmúlt hónapokban, amikor éppen próbáltuk rendbe szedni a dolgainkat, aztán elég volt a másiktól egy telefon aztán titokban rohant hozzá. Ezzel együtt azt mondja, abból a kapcsolatból semmi nem lesz, mert olyanok a körülmények.. közben meg úgy viselkedik, mintha együtt élnénk de látom, hogy máshol van az esze.

Előzmény: WésoGábor (-)
WésoGábor Creative Commons License 2017.12.22 0 0 0

Persze ez az egész sokkal bonyolultabb, sokkal összetettebbek a történések, de röviden a lényeget így lehetett leírni.

Előzmény: WésoGábor (-)
WésoGábor Creative Commons License 2017.12.22 0 0 topiknyitó

Kedves Topikolók!

 

Ez amit itt leírok röviden, megtörtént, illetve éppen történik. Kíváncsi lennék ki mire gondol.

Párommal sok éve vagyunk együtt még nincs közös gyerekünk, de akartunk, én most is akarok.

Kezdetben minden szép és jó volt.

Van egy gyermekem az exemtől, aki már gyakorlatilag felnőtt. Régen rendezgettem gyermekem életútját,

ebben párom annyira nem volt partner. Akkor pár éve, a sok idegeskedés miatt megromlott köztünk a viszony.

Illetve nem is romlott meg, normálisan éltünk egymás mellett csak szex nem volt. Ezt részletesebben nem fejtem ki, mert hosszú. Párom akkor a neten keresett mindenféle kapcsolatokat, talált is. Persze ez rányomta a bélyegét a kapcsolatunkra is. Éreztem, hogy nem stimmel valami, de túlságosan el voltam foglalva a gyerekem problémáival és igaz, elhanyagoltam a kapcsolatunkat és későn vettem észre, hogy baj van. Aztán megtaláltam mindent a párhuzamos életéről a gépen és akkor elköltöztem. Közben ő felszedett valakit akibe szerelmes lett. Telt múlt az idő, találkozgattunk, elköltöztem -visszaköltöztem, ez így ment. Ő meg hol találkozott azzal a másikkal, hol én hiányoztam, de bíztam, bízok benne, hogy minden rendbe jön, mert most is szeretem és megbocsájtottam neki. Ha nem vagyok itt hiányzom... ha itt vagyok látom, hogy máshol jár az esze. Most hogy Karácsony jön, azt mondta el szeretne még menni hozzá, mert ezt megbeszélték még régebben. Mondtam rendben, menjen. Most ott tartunk, hogy ott is alszik majd egy éjszakát. Közben köztünk nem nagyon történik semmi, de mint mondja, abból a kapcsolatból hosszútávon nem lesz semmi én meg itt vagyok és élünk mint egy pár, csináljuk a napi teendőket, szex éppúgy nincs. Ha elmegyek, mert nem bírom a helyzetet, azt mondja, de hát nem voltál itt... szingli voltam, ha maradok nem történik semmi...Nagy balek vagyok mi? 
Vélemények?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!