Keresés

Részletes keresés

othiss Creative Commons License 2024.01.14 0 0 206

Van egy kiváló birskörtém.. már két éve egy szem sem termett rajta. Ez a legjobb fajta, nincs mérgelődés .  A piacon szebbnél szebb terem.

A fa viszont óriási 

madpapa2 Creative Commons License 2023.02.27 0 0 205

Mezőtúri birs elérhetőséget tud valaki?

poza Creative Commons License 2022.10.31 0 0 204

Hígítsd egy kicsit! Nem tudom, milyen főződ van, de nekem is oda szokta kapni egy kicsit a dupla fal és az olaj ellenére.

Előzmény: tudomka1958 (203)
tudomka1958 Creative Commons License 2022.10.28 0 0 203

Ti ebben szakértők vagytok...

Hogyan főzzem a birs pálinkát,hogy ne kozmáljon le?

Ez az egyetlen gyümölcs amivel szenvedek...

Kössz minden tanácsot!

poza Creative Commons License 2022.10.10 0 0 202

Biztos, valami magyar csoda. Lehet, hogy helyi fajta. Ezek elég jól bírják a gyűrődést.

Előzmény: Didergő Király (197)
Yaris15 Creative Commons License 2022.10.09 0 0 201

Lehet, hogy csak a sárga szín vonzza őket, azért napoznak rajta?

Előzmény: poza (200)
poza Creative Commons License 2022.10.09 0 0 200

Én még nem láttam. Kártételt sem fognék rájuk, ami megjelent. Nálam más rágott bele a gyümölcsbe. Jót nem tesz neki, az biztos. 

Előzmény: Yaris15 (199)
Yaris15 Creative Commons License 2022.10.09 0 0 199

A puhább gyümölcsök, zöldségek lezüretelése után, nálam megjelentek a birseken a márványpoloskák. Mit tapasztalsz, tudnak ezen a gyümölcsön is kárt okozni a szívogatásukkal?

Előzmény: poza (190)
Didergő Király Creative Commons License 2022.10.09 0 0 198

lehet, hogy a kandírozás passzolna a birshez leginkább. tegnap csináltam meg az utolsó kört lekvárnak, illetve egy fazék kompótnak, úgyhogy majd jövőre.

Didergő Király Creative Commons License 2022.10.09 0 0 197

milyen fajta lehet? kb. 35 éves a fa, szóval biztos nem új nemesítés vagy mostanában behozott fajta.

Didergő Király Creative Commons License 2022.10.08 0 0 196

muterom pulykasült mellé szokta tenni, tényleg jó.

Előzmény: CBNora (194)
poza Creative Commons License 2022.10.07 0 0 195

Gyere bátran! Ha jönnél, ne ímélt írj, mert az itt lévő nem az igazi. A számom :harminc háromkilencvenkilencharmincötharmincnégy.

Előzmény: madpapa2 (192)
CBNora Creative Commons License 2022.10.07 0 0 194

Még a sült birset is kipróbálhatod.

Előzmény: Didergő Király (193)
Didergő Király Creative Commons License 2022.10.07 0 0 193

ja, tényleg nagyon hamar megvan a lekvár mondjuk a szilvához képest. én egyébként mindenhogyan szeretem, viszont se a kompótnál, se a sajtnál, se a lekvárnál nem érzem azt, hogy maradéktalanul sikerült volna azt az aromát/illatot továbbvinni, ami a friss gyümölcsben megvan. arra gondoltam, hogy meg kéne próbálni aszalni, hátha úgy jobban megmaradnak az eredeti aromák.

Előzmény: poza (190)
madpapa2 Creative Commons License 2022.10.06 0 0 192

Jövő héten meglátogatnálak. :-)

Előzmény: poza (189)
CBNora Creative Commons License 2022.10.06 0 0 191

A sajtot kis adagokban mikróban sűrítem be, akkor hamar megvan, készre sűríthető és nem pöfög. Püspökkenyérbe nélkülözhetetlen! Magában ritkán eszem, de süteményekbe nagyon finom.

Nálunk is lekvárból kell több. Barackunk nincs, abba is birslekvár kerül, amibe egyébként barackot szokás használni. Teljesen jó.

Előzmény: poza (190)
poza Creative Commons License 2022.10.06 0 0 190

Főként cefrének viszik. De étkezésre is kopogat. Befőtt, lekvár,sajt ,kompót az irány. A lekvár nagyon hálás,mert nem kell agyonfőzni. A sajtnál én jobban is szeretem. És kevesebb cukor is kell hozzá. 

Előzmény: Didergő Király (188)
poza Creative Commons License 2022.10.06 0 0 189

Kecskemét. Cefre:200, étkezési: 300 Ft.

Előzmény: madpapa2 (187)
Didergő Király Creative Commons License 2022.10.05 0 0 188

minek tudod eladni? hogy használják fel?

Előzmény: poza (186)
madpapa2 Creative Commons License 2022.10.05 0 0 187

Merre van? És mennyi az annyi? :-)

Előzmény: poza (186)
poza Creative Commons License 2022.10.04 0 0 186

Persze, eladom. Ennyit nem tudnék feldolgozni. De azért pár mázsa /így vagy úgy/ üvegben landol.

Előzmény: Didergő Király (185)
Didergő Király Creative Commons License 2022.10.04 0 0 185

nálunk valószínűleg száraz vagy túl meleg a levegő, mert a szekrény tetején pár hét alatt eléggé meg tud szikkadni.

egyébként magad használod fel vagy valahogy értékesíted a gyümölcsöt?

Előzmény: poza (184)
poza Creative Commons License 2022.10.03 0 0 184

Eddig fűtetlen garázsban volt. Remekül elállt. Még márciusig is. De ehhez kellett a növényvédelem.Most van már hűtőm, abba megy.

Előzmény: Didergő Király (183)
Didergő Király Creative Commons License 2022.10.03 0 0 183

mármint a gyümölcsöt tárolod el? hogyan?

Előzmény: poza (181)
poza Creative Commons License 2022.10.03 0 0 182

Akad pár tonna😄. Ez az év jó volt. A megelőző kettőben fagyott ez is rendesen.

Előzmény: madpapa2 (180)
poza Creative Commons License 2022.10.03 0 0 181

A kompótot mi is mindig frissen készítjük, mert eltárolom azt a mennyiséget,ami kell. 

Előzmény: Didergő Király (179)
madpapa2 Creative Commons License 2022.10.02 0 0 180

jajj de szép! gondolom árulod is :-)

Előzmény: poza (175)
Didergő Király Creative Commons License 2022.10.02 0 0 179

mivel tartósítod a kompótot? én is csinálok, de a fazékban hagyom és egy héten belül megeszem. :)) 

Előzmény: poza (178)
poza Creative Commons License 2022.10.02 0 0 178

Kompótot mindig főzök. Hús mellett sütve is klassz. És eszem nyersen is, mert én is szeretem.

Előzmény: Didergő Király (177)
Didergő Király Creative Commons License 2022.10.02 0 0 177

ti lekváron és sajton kívül mit csináltok még a birsből? egy nagy kosárra való még mindig van a fán.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!