Keresés

Részletes keresés

Pathmaster Creative Commons License 2025.04.12 0 0 13
random seed Creative Commons License 2020.01.17 0 0 12

azon gondolkodtam hogy az a sok műanyag szemét ami gondot okoz pl az óceánokban, tengerekben, ha el lett volna égetve, mennyivel más helyzet lenne?

Törölt nick Creative Commons License 2018.03.26 0 0 11

Nincs, komplex anyagok. Az újrahasznosítás is zűrös, azonos minőséget nem érsz el. Elégeted.

Előzmény: zöldkomcsi. (7)
pert2 Creative Commons License 2018.03.26 0 0 10

A rákospalotai szemétégetőbe szállított pesti szemét 10-20 %-a biztos műanyag, a pet palackok nagy részét kiválogatják, a többi megy az égetőbe. Viszont magas hőfokon égetik, és utána mindenféle tisztítón meg füstgázmosón keresztül távozik a láthatatlan tiszta füst. Otthon ez milliós beruházás lenne.

Az egyébként nem világos, hogy pl Budapestről hogy kerül a Dunába a pet palack, rohadt fárasztó minden egyes palackkal kirohanni a dunapartra és beledobni. Azt pl tidom, hogy a Tiszába hogy kerül a pet palack, a Tisza és a gát közé szórják a szemetet az ukrán falvakban, és évente párszor áradáskor a Tisza megszabadítja őket a szeméttől.

Előzmény: díplómáss (9)
díplómáss Creative Commons License 2018.03.25 0 0 9

pont azt akartam kérdezni hogy nem járnánk-e jobban ha mindenki otthon elégetné :)

amúgy iparilag nem éri meg elégetni?

Előzmény: jogértelmező (8)
jogértelmező Creative Commons License 2017.12.07 0 0 8

http://m.minap.hu/cikkek/halalos-hulladekok-egetni-tilos

* ...A műanyagok háztartási égetése több ezer(!) féle mérgező és rákkeltő vegyületet bocsát ki! ...*

Emellett pedig manapság már szinte mindegyik - lakást/létesítményt érintő tűzesetnél keletkeznek súlyos mérgek.

zöldkomcsi. Creative Commons License 2017.12.06 0 0 7

Találni kellene neki valami általánosan mindenre működő újrahasznosító eljárást.

Törölt nick Creative Commons License 2017.12.04 0 0 6

3,5 colos képernyő? :D

Előzmény: pert2 (5)
pert2 Creative Commons License 2017.11.29 0 0 5

Leginkabb Budapesten, meg otosre is erettsegiztem belolole, de akkor meg nem voltak hulyetelefonok, amik kepzelenek megerteni mit is akarok leirni a kilenc centis kepernyojukon.

Előzmény: indexfan (4)
indexfan Creative Commons License 2017.11.29 0 0 4

Te hol tanultad a magyar nyelvet és helyesírást?

Előzmény: pert2 (3)
pert2 Creative Commons License 2017.11.29 0 0 3

Nyavajognak, hogy a folyokba meg a tengerekbe kerulnek a musnyagok, devki az s hulye akinpesten elzarandokol a Dunahoz hogy beledobja a najlonzacskojst ahelyett hogy a kukaba dobna. Eletem soran tobbezer zacskoz meg palackot dobtam a hulladekgyujtobe es kb ket-harom darab kerulhezett a Dunaba meg rsetleg a tengerbe smikor egy ket alkalommap beborult a kajakunk a folyoba. A helyzet petsze nem ennyire idealis, az ukran falvakban a szemetgyujto pl a Tisza partjan va a gatoj belul, igy evente ket haromszor avfolyo oldja meg a hulladek eltakaritasat.

Törölt nick Creative Commons License 2017.11.29 0 0 2

Veszélyes-hulladék lerakód van? :D

Előzmény: ahtara (-)
halaloszto Creative Commons License 2017.11.29 0 0 1

melyik műanyagot?

pert2 Creative Commons License 2017.11.29 0 0 0

Miert, semmivel se veszelyesebb mint a papir, a femdoboz vagy a gazolaj. Az meg rohejes hogy a vekony muanxag zacshokat uldozik, amikot kb tiz illye rakok egy otvenlitetes muanyg zakba ami tizszer annyi muanyagot tartamaz, maj a vegen bedobom egy kb s muanyag kukaba.

ahtara Creative Commons License 2017.11.29 0 0 topiknyitó

A műanyagot veszélyes hulladékká kell minősíteni.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!