Keresés

Részletes keresés

emp Creative Commons License 2017.11.17 0 1 8

itt azért lehet állítgatni:

Előzmény: forgione1 (6)
tigerbacsi Creative Commons License 2017.11.17 0 0 7

Ok Srácok/Hölgyek!

S mi a helyzet az olyan belassulásnál amikor a torrent nem megy. Épp tegnap volt rá példa, hogy nem ment a mikrotorrent s mégis minden lap 3. frissítés után volt hajlandó betölteni ha egyáltalán normálisan betölt.
NOD-os virker nem mutatott ki vírust. A szolgáltató meg nem talált hibát. a központból újraindították a modemet s helyreállt.
Valami nem kerek úgy érzem.

forgione1 Creative Commons License 2017.11.16 0 1 6

Semmit nem tudsz beállítani :-)

Sávszélességet hiába maximálod, nem az fogja le  a neted, hiszen nem is töltesz semmit mégis lassú.

 

A sok száz, több ezer szál ami lefogja a neted vagyis a többi user, akik az adott torrentre csatlakoznak, akár letöltőként vagy feltöltőként -hiszen ezek közt és közted folyamatos a kapcsolattartás, még ha konkrét adatfolyam nem is megy az adott torrentből. De ettől még a kapcsolat folyamatos oda-vissza. Őket nem tudod letiltani, különben fölöslegesen vagy fenn :-)

Előzmény: tigerbacsi (2)
.ZsL. Creative Commons License 2017.11.15 0 1 5

A torrentről már leszoktam, igaz, hogy korábban se vittem túlzásba, de nem vettem észre, hogy komolyan befolyásolja a Net sebességét, közvetlen kábeles kapcsolatnál. Újabban Wifi-s routerrel kapcsolódik a gépem és egy laptop (utóbbi a vendégek számára az előszobában, akiknek itt ebben a pici faluban még nincs saját Wifijük), de ritkán van probléma. Igaz, hogy esténként mindig lekapcsolom a routert, mert nem biztos, hogy ártalmatlan alvás közben a mikrohullámú sugárzás. Vagyis reggelente újraindítom, ahogy egyik számítógépes szaki ismerősöm tanácsolta, és ha nem is talál rá azonnal a falu központi antennájának jelére, a második-harmadik újraindításkor mindig.

Előzmény: tigerbacsi (-)
tigerbacsi Creative Commons License 2017.11.15 0 0 4

Köszönöm szépen!

Előzmény: Zeki_ (3)
Zeki_ Creative Commons License 2017.11.14 0 1 3

Vedd le a max seed sebességet 1 megabitre. Oszt csókolom.

 

Előzmény: tigerbacsi (2)
tigerbacsi Creative Commons License 2017.11.14 0 0 2

Szia!

Esetleg abban tudsz segíteni, hogy mégis milyen paramétereket állítsak kb mennyire a mikrotorren (utorrent) kliensnél?
Előre is köszönöm!

Előzmény: emp (1)
emp Creative Commons License 2017.11.14 0 1 1

normális torrent oldalon azért vannak megosztási szabályok, amit illik betartani.

nem normálisról meg nem is töltenék.

be kell állítani a klienst rendesen, hogy maradjon másnak is levegő.

nekem win-nel együtt indul, most  is fut, tölt föl ezerrel, mert kurva sok torrentet bent szoktam hagyni sokáig.

én éppen nem töltök le semmit, és közben faszán megy több gép, telefon, tablet ...

Előzmény: forgione1 (0)
forgione1 Creative Commons License 2017.11.14 0 1 0

Ecsém facsiga a torrent annyira megtudja fogni a netet, hogy szinte semmi adatkapcsolat nincs és egy sima oldalra is várhatsz 2 órát, hogy betöltse.

Te hiába nem töltesz fel és le, viszont az adott torrentre több esetén torrentekre akár több ezren is kapcsolódhatnak és bizony ez a sok kapcsolat teljes szervereket is képes lebénítani nem csupán az otthoni kis neted :-)

 

Megoldás, hogy letöltés után szépen lelépsz, nem hagysz bent a listában olyanokat amiket már korábban leszedtél - ha szeretnél a gépen dolgozni.

Ma már nem olyan szigorú a visszaosztás, örülnek ha van aki egyáltalán letölt az oldalról. Sokszor nem is számolják a letöltést, még a feltöltésre 3x szorzót adnak. 

 

 

Előzmény: tigerbacsi (-)
tigerbacsi Creative Commons License 2017.11.14 0 0 topiknyitó

Sziasztok!

Az lenne a különös problémám, hogy a telecomnál van előfizetésem 250 mbps - internetre. Ez mind szép és jó. Ám hónapok óta más sem történik, mint legalább 2 - 3 naponta újra kell indítani a modemet, mert annyira belassul a net, hogy semmilyen oldalt nem tud betölteni. Miután feláll a modem ismét jó. Ám valamikor csak pár órára, ám néha több napra. Modemcsere megvolt, hiba továbbra is fent áll. Kijöttek a szakemberek, rádugtak valamit s egy laptopot s azt mondták minden adat jó. A hivatalos válasz szerint nincs probléma a hálózattal.
A szerelő annyit mondott, hogy látja, hogy sok torrentet töltünk le s az akasztja le. Ám amikor nincs letöltés, akkor is leakad, meg amikor csak seedelünk s még nagyon feltöltés sincs akkor is leakad a net. s újraindítás után mindegy mennyi torrentet seedelünk random vagy van net vagy nincs. Én személy szerint nem hiszem, hogy ez befolyásolná azt, hogy van e internetes kapcsolat vagy nincs. A probléma akkor is jelentkezik ha egy asztali és egy laptop, 2 telefon és egy okostv csatlakozik, s akkor is amikor nem csatlakozik 1 telefon és a laptop.

Szerintetek mi lehet a baj? Tényleg a torrentek állandó seedelése az ami miatt újra kell indítani a modemet ha netezni is szeretnék (természetesen nem letöltés közben)? Esetleg van valami megoldás?

Előre is köszönöm a hozzászólásokat!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!