Keresés

Részletes keresés

Bandris979 Creative Commons License 2017.11.29 0 0 1

Köszönöm a válaszodat!

Azért azt hozzátenném mivel nem kutya vagyok hanem ember a rászoktatás helyet a tájékoztatást valahogy jobban kezelem. A másik három hónappal ezelőttig nem történt semmi most hirtelen észbe kapott? 

Előzmény: PETYUS (0)
PETYUS Creative Commons License 2017.11.08 0 0 0

A mikrohullámú net szolgáltatók nem véletlenül háklisak a torrentezőkre. Amikor egy ügyfél töméntelen sok másikkal teremt kapcsolatot egyidejűleg, az az egész hálózatot le tudja ültetni. Olyankor nem csak a te kapcsolatod lassul le, hanem a többieké is, akik nem torrenteznek.

Igen, a szolgáltató részéről indokolt extrém net-használatnak tekinteni a torrentezést, mert extrém módon terheli a szolgáltató rendszerét. Aki ilyen rendszeren éri el a netet, az a torrent helyett keressen más megoldást a letöltésre. Ha a torrent nem kerülhető ki, akkor le kell korlátozni a saját megosztás kimenő sávszélességét és az egyidejűleg megengedett kapcsolatok darabszámát, ezáltal a rendszer leterhelése csökkenthető, és ettől a saját letöltési sebesség is növekedni fog. Amikor pedig nincs már szükség a torrent kapcsolatra, akkor le kell állítani a megosztást, és oda kell figyelni arra is, hogy a legközelebbi gépindításkor ne induljon el automatikusan.

A mikrohullámú net egy használható szükségmegoldás, amelynek a technikai korlátaival együtt lehet élni, ha a szolgáltató kellő eréllyel rászoktatja az ügyfeleket az önfegyelemre.

Előzmény: Bandris979 (-)
Bandris979 Creative Commons License 2017.11.08 0 0 topiknyitó

 Hello mindenkinek!

 

Kérdésem lenne valakihez aki tud segíteni ilyen vagy hasonló helyzetben hová fordulhatok. 

Kis településen lakok Csongrád megyében és hét éve. Mikrohullámú internetet kötöttünk  mert az tűnt helyileg a legjobb választásnak, ennek már 6 éve. 10Gb-ás internet 4650Ft. Kb 2-3 hónapja leesett a feltöltési sebesség majd vissza, szóval ingadozott. Felhívtam a szolgáltatót aki nem túl készségesen kijavította a hibát. Egy hét múlva újabb probléma merült fel nem tudtam torrent oldalról le-fel tölteni. Ismét a szolgáltató "segítségét" kértem és kb egy 3 órás telefon beszélgetéssel kijavította, közben elárúlta hogy én extrém letöltő vagyok. Ott mindjárt meg kérdeztem nem tölthetek le, nem használhatom ha már kifizettem? Azóta folyamatosan korlátoz  csak este tudok letölteni (mostmár este sem). Meg elégeltem és Megrendeltem egy Inviteles csomagot 10Gb-es 4590Ft. Visszahívtak és közölték hogy ez a csomag 6600Ft ezt nem kértem, majd fél óra mulva vissza hívtak hogy akkor oda adják a 4590-es áron. Ma pedig felhívnak hogy technikailag nem megoldható a 10Gb csak az 5Gb természetesen 4590Ft-ért. Ami szóbajöhet az ez a kettő cég sajnos mert más nincs a településen. Várom a válaszokat

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!