Keresés

Részletes keresés

Kód 001 Creative Commons License 2017.10.10 -1 0 13

Ügyvéd, lehetőleg ingatlanos legyen.

Előzmény: karoly.ignac (11)
Korundos Creative Commons License 2017.10.10 0 0 12

Amelyik szimpatikusabb.

Olyan okiratot kell szerkeszteni  és ellen jegyezni,  amit a földhivatal bejegyez.

Azt azért tudni kell ,hogy sem a közjegyző sem az ügyvéd nem magán nyomozó. Egy vételkörüli anomáliákat a leendő vevőnek kell kiderítenie.

Ha becsapják,   ráerőltetnek egy kedvezőtlen vételt annak ódiumát a vevő viseli, csak annyi hogy  később ezek segítenek a jogorvoslatban ha egyáltalán lehet.

Előzmény: karoly.ignac (11)
karoly.ignac Creative Commons License 2017.10.10 0 0 11

Tehát közjegyző vagy ügyvéd a megfelelőbb a célra?

einohyl Creative Commons License 2017.10.09 -1 0 10

Az akinek az ellenjegyzését a földhivatal elfogadja !

Ez egy kötelező szolgáltatás, másképpen a hivatal nem fogadja be és nem jegyzi be a tulajdonjogot.  Kb. 40 éve harcolták ki maguknak az ügyes ügyvédek !

Amúgy kettő részből áll a szolgáltatás : okirat szerkesztés, ill. ellenjegyzés  + némi ügyintézés.

Ha rajtam múlna,  minden adásvételi szerződést, sőt az egyszerű beadványokat is  ügyvédi ellenjegyzéshez kötném... sajnos egyenlőre nem hallgatnak rám.

Vannak rétegek akik leborulnak az írástudók nagysága előtt.

Egyik nagynéni  /béke poraira / képes volt hagyatéki végrendeletet készíttetni a semmiről. Sok pénzért.  Közjegyzővel !!

Ilyen tételek voltak :  japán fényképező gép,   orsós magnó, bélyeggyűjtemény,  táskarádió.

Viszályt viszont teremtett a családban.

Előzmény: karoly.ignac (9)
karoly.ignac Creative Commons License 2017.10.09 0 0 9

Ügyvédet vagy közjegyzőt érdemesebb megbízni? Ahogy néztem, a közjegyzői díjszabás ami az ügyérték 0,25%-a nem rosszabb mint az ügyvédi díjszabás illetve homályos utalásokat találtam arra nézve, hogy a közjegyzőii papír erősebb mint az ügyvédi. "Közokirat"

Lehet menni közjegyzőhöz, vagy az csak a tapasztaltabbaknak való?

einohyl Creative Commons License 2017.10.09 0 0 8

Egy ügyvédnek aki erre a témára bejáratott,  nem gond,   1 óra alatt elkészíti a szerződést.

"vagy éppen meg sem hallgat."   Az attól függ mekkora ajánlatot teszel.   25 millónál nyilván megmosolyog.

De egyszeri megtekintés kevés.

Mint a felvezetőben írtad  társasházi lakás,  így a szomszédoktól lehet hasznos infókat szerezni.

Ha jó a lakás lemaradhatsz, ha nincs arányban az ár és az érték, akkor sokáig kínálhatják.

Egy szerencséd van.

Ez pedig az, hogy nem közvetítőnek teszel ajánlatot, mivel azok úgynevezett ajánlattételi díjat kérnek.

Ez általában 300 - néha 400 eft szokott lenni csak arra szolgál hogy  addig másnak nem biztosítanak előnyt.

Mivel meglehetősen szűkre szabják a határidő - 2 - 3 hét, annak letelte után buktad a díjat. De az ajánlattételi időben is mutogatják másnak a lakást.

Az ingatlanosok mindig olyant írnak ami igaz, tehát támadhatatlanok.

Teszel egy ajánlatot levélben  és kutakodsz tovább.

Előzmény: karoly.ignac (7)
karoly.ignac Creative Commons License 2017.10.09 0 0 7

Köszi mindenkinek! de túlságosan előreszaladtok, nekem még az alapokkal is gondok vannak.

1,

Tehát mielőtt meglenne egy konkrét szóbeli megállapodás, már menjek be egy ügyvédhez/közjegyzőhöz , és vázoljam fel neki, hogy a közeljövőben lakást fogok venni és kelleni fog a segítsége, hogy aztán amikor éles lesz a szitu akkor minden gyorsan menjen?

2,

Jelenleg itt tartok:

Az ing**lan.com-ra kikerült ugye egy hirdetés a lakásról, én azt beazonosítottam, megkerestem a tulajt, az megmutatta nekem a lakását egyszer. A lakás tetszik, az ingatlanos által az ingatlan.com-ra kirakott hirdetési ár (-5% mert ugye nem közvetítőn keresztül vettem fel a tulajjal a kapcsolatot = 34,6M) és az én elképzelésem között szeretném alkudozással áthidalni a szakadékot. Tehát nyilván tennem kell szóban vagy írásban valamilyen első ajánlatot, amin tud gondolkodni a tulaj:  elfogadja, nem-et mond, ad egy ellenajánlatot vagy éppen meg sem hallgat.

Na akkor az első ajánlatot szóban tegyem meg vagy írjak valamiféle szándéknyilatkozat sajtpapírt, vagy egyből hozzak ügyvédtől/közjegyzőtől valami formanyomtatványt és azt töltsem ki, adjam át.

3,

Nem értek az ingatlanok adásvételéhez, nincs benne tapasztalatom, de mindenképpen egy olyan, reálisnak nevezhető ajánlatot szeretnék adni, amit lehetőleg nem akarnak azonnal elfogadni, tehát induljon be egy kétoldalú oda-vissza az árról és a határidőkről, feltételekről. Nem vagyok a magam ellensége, nyilván lejjebb akarom srófolni az árat.

4,

Az ingatlanos hirdetése úgy kezdődik, hogy az ár irányár, amikor a tulajjal beszéltem, megemlítette, hogy az ár irányár és tegyek ajánlatot. Tudom, hogy a környékre költözik valami a jelenleginél nagyobb újépítésűbe ami mostanában készül el (kinőtték a régit). Kb egy hónapja hirdetik, nem rég vitték le a kínálati árat.

5,

Tehát milyen formában érdemes elkezdeni árajánlatot adni, hogy az ajánlat megüsse azt a küszöböt, hogy már éppen komolyan vesznek, és beindul egy alkudozás, ahol legalább megpróbálom (tapasztalatlan vagyok, de legalább megpróbálni meg kell) csökkenteni az eladó által elképzelt árat.

Szóban - írásban sajtpapíron -írásban egy ügyvédtől kapott formanyomtatványon?

Előre is köszönöm!

KI

Kód 001 Creative Commons License 2017.10.08 -1 0 6

Danit ne ajánljuk követendő példaképnek......:)

Előzmény: Zöldár (3)
Kód 001 Creative Commons License 2017.10.08 -1 1 5

A foglaló és a kp nem egymást kiváltó tételek. A jelen ügylet szerint az eladó benne lakik a lakásban : tehát, ahogy te magad is irtad, a vételár egy részét a birtokbaadásig ( kiköltözésig ) vissza szokták tartani.

Tehát, ha az egyszerű változatot nézem : szerzödjünk le 10  százalék foglalóval ( és ne előleggel, mert az nem köti az eladót, ha megszegi a megállapodást ), majd a végén a teljes vételárhátralékot a birtokbaadáskor.

persze ügyvédi  assziszt mellet elnlehet térni ettöl, ha van olyan körülmény.

Előzmény: Zöldár (2)
Zöldár Creative Commons License 2017.10.08 0 0 4

Mint írták ne bonyolítsd ! Ha van pénzed, vedd meg azonnal.

Tehermentes legyen ... ha nem az, hazudtak. Azonnal költözhető... ha nem az,  már gyanús lehet.

Mert vannak illetők akik vágynak a pénzre, aztán nem képesek megválni a lakástól.. találnak mesét hozzá mindig.

Nyilván megnézted ! Sőt ajánlatos többször is. Pl. te de. az asszony du. Másnap az unoka öccs. és összevetitek a tapasztalatokat.

ki kell szűrni a műszaki rendellenességeket - társasházban nem nehéz, sok hasonló lakás van.

de vannak jogi bukták is. csak látjátok, hogy összepakolva  van e a házaspár vagy sem. Rá lehet kérdezni arra is van e elképzelésük. Lehet csak  a pénz érdekli őket is  és eszük ágában sincs költözni.

"Közvetlenül a tulajdonossal állok kapcsolatban, ingatlanközvetítői akadályozás nélkül. "  

nem szeretem különösen a közvetítőket, de azért hasznos tevékenységet végeznek,  már ahol kell.

Itt minek , bent lakik az eladó, csak meg tudja mutatni a lakást. 

Előzmény: karoly.ignac (-)
Zöldár Creative Commons License 2017.10.08 0 0 3

Jó összeállítás.

Bukta a birtokba adással lehet.... mert vannak akik szeretik a pénzt és a lakásuktól se szeretnének megválni.

Mint ahogy vannak balfaszok.

A Dani barátom élete ( fél élte munkáját ) oda adta egy igéretért.

Átlagos anyagi helyzet.. egy  Liliom utcai  lakás,  75 nm egy elvált ürgének, szokásos nyugdíj  + kiegészítő kereset - közös képviselőként.  És egy Pest környéki nyaraló falúban egy 26 év alatt felépített ház.

Nos mondta a Dani,  elfáradt nem bírja tovább a vidéki birtok gondozását. ok. eladja, de vevők csak nem akartak érkezni mígnem    végül megérkezett az okos.

A pénztelen, de okos.

Dani eladta neki egy fillér nélkül.   Hogy majd  az illettő a Csok - ból decemberben szerez pénzt, legalább is kér.

Jó volt az illető  rábeszélő képessége. Bónuszként a Dani még az autóját is odaadta költözéshez az illetőnek.

Mondja  a Dani, hogyha decemberben nem kap pénzt, akkor bepereli az illetőt

Előzmény: Kód 001 (1)
Zöldár Creative Commons License 2017.10.08 0 0 2

Uraim ha van az illetőnek kp-je akkor minek foglaló meg egyebek  ?

Az illető kérdező nagy bakit követett el , nem nézte meg a tulajdoni lapot, aztán nincs ügyvédje.

Tehát  megnézni a tulajdoni lapot - amit a szerződés kötéskor újra megnéz az ügyvéd, megszerkeszteni az adásvételi szerződést és fizetni. Mivel  az eladó enne lakik (nyilván vár a pénzre más lakás vételéhez ) bonyolítja a dolgot. tehát megtárgyalni, hogy mikor is költözik ki addig a vételár jelentős részét visszatartani (pl. min 2 évi bérleti díj ) .

Hogy ne legyen kedve az eladónak taktikáznia.

Energia tanúsítás ? 

Társasházban 8 -ad rendű dolog.

Az ügyvédeknek kész sémájúk van az ilyen szitura.

Kód 001 Creative Commons License 2017.10.08 -1 0 1

VAn-e már ügyvéded?

HA sokat vársz, más elviheti a lakást, kezdheted előröl. ( ügynökséget is lestoppoltathatják a saját vevőjükkel. )

kérj helyrajzi számot, majd azt juttasd el az ügyvédedhez. Ő lekéri a tullapot, és csinál köztettek egy szándéknyilatkozatot - vételi ajánlat - amelyben némi pénzt is átadhatsz, ha azt az Eladók is aláírják.

-ez tartalmazza a megállapodásotok részleteit -

Ez az összeg rendszerint a vételár 1% körül szokott lenni.

Ezt, ha lehet, a hét első napjaiban tedd meg. Az ügyvédnél egyeztetitek a szerződés időpontját, amely a következő napokban megtörténhet - ebben rendelkeztek a megállapodás szerint vételár összegéről, fizetés módjáról, ütemezéséről, birtokba-adásról, stb.

A Foglaló rendszerint a vételár 10 % - ( rendszerint kp )  a, a többi - általában -utalás útján a birtokbaadáskor esedékes.

forgione1 Creative Commons License 2017.10.07 0 0 0

Energetikai vizsgálata megvan a lakásnak? Tulajdonosnak kell megrendelni, fizetni, anélkül elvileg nemhogy nem adhatja el de nem is árulhatja. 

Aztán elmentek ügyvédhez te és az eladó. Aláírjátok a szerződést az adott feltételekkel.

Ennyi, nem kell túlbonyolítani :-)

karoly.ignac Creative Commons License 2017.10.07 0 0 topiknyitó

Sziasztok!

már vagy két hónapja nézem ingatlanportálon a hirdetéseket, az utóbbi hetekben megtekintettem jó pár lakást. És kifogtam a XIII. kerületben egy olyat ami tetszik és az irányár

a rendelkezésemre álló pénzhez képest elérhető közelségben van. Közvetlenül a tulajdonossal állok kapcsolatban, ingatlanközvetítői akadályozás nélkül.  

A társasház 2002-es építésű, két lakást néztem benne meg, kívülről amennyire meg tudtam ítélni rendben van, a közös képviselő sem számolt be semmi negatívról,

a lakás belül nagyon szép, rendben tartott. A tulajdoni lapot még nem láttam, még nem is kértem.

A tulajdonos házaspár jogász doktor, én pedig nem nagyon értek a jogi dolgokhoz. A lakás állítólag tehermentes én pedig KP-ból szeretném megvenni,

ehhez némi alku után van is elegendő pénzem, tehát azt feltételezem, hogy ez nem kell egy bonyolult ügylet legyen. Persze itt olyan mennyiségű pénzről van szó,

hogy remeg a kezem...

Szeretnék a következő héten árajánlatot adni a lakásra. És szeretném tudni, hogy ennek az én szemszögemből jogilag mi a legjobb módja?

-Ügyvéddel, közjegyzővel még nem vettem fel a kapcsolatot, túl-lapot még nem kértem / még nem kértem ki.

Nagyon örülnék, ha tudnátok jó tanácsokkal szolgálni! Elsősorban nem konkrét ügyvéd-ajánlásokra van szükségem.

Előre is köszönöm!

KI.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!