Keresés

Részletes keresés

unartis: Creative Commons License 2019.04.05 0 0 23

:), köszi, max lovag(a játékban)

Most áll a bál, megkezdődött a nyári szezon, így a projektem késik, van még egy két grafikai dolog a játékban amit meg szeretnék csinálni, pl. minden színhez 2 lovagi jelvény választás.Most ott tart, hogy sárga: német-római(sárga háttér sassal), piros: angol(piros háttér arany oroszlánokkal), zöld: magyar(Három hegyen kereszt, a mai osztott ímer jobb oldali része az egész pajzson), kék: francia(anzsu-liliomos), a kékhez megvan a magyar is már: Károly Róbert címere(baloldalt árpádsávos, jobb oldalt anzsu-liliomos), a többihez is lesz egy másik lovagi jelkép választás:

piroshoz:szent László négy-osztatú ímere lesz(árpádsávos-keresztes címer)

sárgához: turulos címer

zöldhöz-árpádsávos

A kiadatás sem lesz valami egyszerű, mert  a kiadó mindenbe bele szól! :(

Előzmény: Törölt nick (22)
Törölt nick Creative Commons License 2019.03.28 0 0 22

De király vagy! ;)

Előzmény: unartis: (21)
unartis: Creative Commons License 2019.01.11 0 1 21

Kész lettem, néhány fotó a játéktábláról...

unartis: Creative Commons License 2018.12.22 0 0 20

"Chronicon pictum" lesz a játék neve, ki szeretném adatni.

Előzmény: unartis: (19)
unartis: Creative Commons License 2018.12.22 0 0 19

Óvatosságból nem írtam le a játékom nevét, mert ez illett volna leg jobban rá. De van új név  a tardolyomban. Felmerült a "Beneficium, feudum" név is. De nagy valószínűséggel "Chronicon picton" lesz ami a játék grafikàjának alapját adó képes krónikára utal.

Előzmény: unartis: (18)
unartis: Creative Commons License 2018.12.22 0 0 18

A játék nevét illetően adódott egy kis probléma, az előző játék ami elkészült 2011-ben, a játék stílusa miatt a "Feudum" nevet kapta, akkor ezzen snéven játék nem létezett. Amiről kb két hete szereztem tudomást, hogy 2017-ben jelent meg egy játék. Mindketten gondoltuk ezt a nevet egy játéknak. Csak se pénzem, se kefvem nem volt levédettni ezt a nevet, így más név után kell nézzek a játékom számára.

unartis: Creative Commons License 2018.12.22 0 0 17

A táblàval gyakorlatilag elkészültem, le lettek festve az elemek temperával, a festés utáni konturral is kész vagyok. A tábla szélezése és a lakkozás van hátra. 

unartis: Creative Commons License 2018.01.03 0 0 16

Néhány közeli kép:

Lovagi felszerelések(kék, piros játékos):

Lakótorony, kastély, várfal:komplett várkastély(kék, piros játékos)

(kápolna, templom) , katedrális(kék, piros játékos):

unartis: Creative Commons License 2018.01.03 0 0 15

Színesedik!.... El kezdtem az épületeket és a felszerelések egyes részletét festeni temperával...

unartis: Creative Commons License 2017.12.31 0 0 14

Néhány nagyobb részlet...

Előzmény: unartis: (13)
unartis: Creative Commons License 2017.12.31 0 0 13

Monostor, templom, katedrális:

Előzmény: unartis: (12)
unartis: Creative Commons License 2017.12.31 0 0 12

Erdő, Favágó, fűrészmalom, faiparosok céhe:

unartis: Creative Commons License 2017.12.31 0 0 11

...a festés is hátra van.

Néhány kép a lovagi felszerelésről:

Előzmény: unartis: (10)
unartis: Creative Commons License 2017.12.31 0 0 10

Tussal át lettek írva a puzzle darabok, a tábla megrajzolása, átírása még hátra van....

unartis: Creative Commons License 2017.10.20 0 0 9

A gyerek unszolására, volt néhány játékpartink a régi játékkal, így nem nagyon haladt az új projekt, kivágtam a játékosok várainak puzzle-ját, amelyek mivel egyedi módon illeszkednek össze, hogy össze ne keverjük az elemeit a játékosok színével a hátulját lefestettem:

unartis: Creative Commons License 2017.10.09 0 0 8

Itt van néhány kép a régi játékról kedvcsinálónak ameddig nem haladok látványosan az újjal, amely grafikailag lesz más, a játék alaphangulata szabályrendszere marad!

A tegnapi kettes játékparti képei(a tegnapelőttiről képek nem készültek):

Előzmény: unartis: (7)
unartis: Creative Commons License 2017.10.09 0 0 7

Elég lassan haladok a kivágással, már 3 játékos térrésze lett kivágva, maradt még egy, ezt a napokban fogom befejezni(ha minden jól meg akkor mai nap).

Tegnapelőtt a régi(2011-es ), tegnap a gyerkőc is kedvet kapott egy játékhoz, nagyon élveztük!

unartis: Creative Commons License 2017.10.08 0 0 6

Az egyik játékos térfele és megépíthető fejlesztései(sablonokkal bemutatva):

Játékos kezdő állása:

unartis: Creative Commons License 2017.10.08 0 0 5

Figura helye, az összes épület helye is így ki lesz vágva, tegnap egy játékos térfelét teljesen kivagdostam(a sorját azóta eltávolítottam a szélekről, ami  a képen látszik)...

A sablonokat a vágatba helyeztem, itt alapból néhány mm-el vastagabb kartonból lesz a betét megcsinálva ami miatt ki fog kicsit emelkedni a puzzle darab, így könnyen rá és lehelyezhetőek a darabok, a figura(lovag)  3 részből fog állni(az első verziónál is így van, csak itt kicsit nagyobb minden) :

Egy másik tartozék(ló és zászló), ez is 2 külön darab lesz:

unartis: Creative Commons License 2017.10.08 0 0 4

Néhány kép a munkálatokról, sajnos a ceruza elég fakón látszik némelyik képen, mobillal csak ennyire telt:

Nagyából az egész tábla a kivágás kezdetén:

Kártyák helye itt lesz a tábla közepén:

Az egyik fogadó(a kettő közül):

Előzmény: unartis: (3)
unartis: Creative Commons License 2017.10.08 0 0 3

Készül az új tábla, a munkálatok elején vagyok, a sablonok már elkészültek, most a tábla mélyedéseit kell kivágnom, amit majd az alj ráragasztása fog követni(a  ragasztott lap préselése, hogy ne deformálódjon), utána a tábla berajzolása, festése, tussal való kontúrozása, (mert az nem fakul a nap hatására mint a filc), lakkozás és talán ez a vége....

unartis: Creative Commons License 2017.10.07 0 0 2

Valaki kérdezhetné, hogy miért ekkora, miért ilyen nagy?

A korábbi pálya sem kicsi mert 50X50 cm de azon kisebbek a beilleszthető darabok, könnyebben elveszhetnek, grafikailag is elég nehéz volt megvalósítani. mert van olyan elem ami 0.5X2 cm-es

Lehet, egyszer méretben majd  készül egy kettő közötti pálya, de ez a jövő titka, egyenlőre ezen dolgozom, ezt barkácsolom!

Előzmény: unartis: (1)
unartis: Creative Commons License 2017.10.07 0 0 1

Szó mi szó, újra készítem az egész pályát, ami elég nagy lesz, elő kell venni a nagy asztalt amire ráfér (70X70 cm-es játékpálya). A projekt elején tartok még, most vágom ki a karton darabokat, tehát a nagy-tábla süllyesztett része készül ami elég pepecs munka, de a végeredményért megéri a küszködést!

Ha  a kivágott résszel kész leszek ragaszthatom össze az alsó kartonnal, majd vághatom ki a beilleszthető puzzle elemeket(amelyek a kivágott kartonnál kb 2 mm-rel vastagabbak, hogy könnyen kiemelhetőek legyenek), amit a grafikai megjelenítés fog követni. Őszi-Téli időszakra nem fogok unatkozni.

Előzmény: unartis: (0)
unartis: Creative Commons License 2017.10.07 0 0 0

Még a kisfiam születése után(2011-ben) kitaláltam egy középkori környezetben játszódó 2-4 fő által játszható építgetős, fejlesztős, öltöztetős játékot, több darabból álló játéktáblán lehet játszani, dobókockákkal és kártyákkal.

Az első verzióról az előzményekről itt lehet olvasni:

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=106427142&t=9012783

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=106427262&t=9012783

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=106427329&t=9012783

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=106427399&t=9012783

Már a gyerkőccel és az asszonyommal is játszottunk vele, ma egy társasággal fogunk játszani, tehát a tesztelés zajlik!

Lett módosítva a játékpálya a prototípus óta, mert új játékmezők is bele lettek téve.

Grafikailag most javítom fel kicsit, a képes krónika stílusában lesz megalkotva :)

unartis: Creative Commons License 2017.10.07 0 0 topiknyitó

Táblás játékok, kártyajátékok, van ami  gyerek korunkat idézi, hiszen ki ne játszott volna valamelyikkel korábban.

Még  a számítógépes programok világában is van egy népes tábor aki szereti a klasszikus értelemben vett társasjátékokat. Mindig vannak újdonságok, újonnan megjelent különlegességek, az utóbbi 15-20 évben is megjelentek érdekes, jó ötleteken alapuló játékok.

Soknak a borsos ára riasztó lehet, de sok játékot otthon is elkészíthetjük házilag, ha van bennünk elég potencia akár ki is találhatunk új játékokat, új szabályokat, ami egy meglepően új élménnyel is kecsegtet, az alkotáséval!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!