Itt kívánom egybegyűjteni azokat az embereket, akiket érdekel-e magyar fejlesztésű és gyártású esztergagép. Ilyen géppel rendelkeznek, így egymást tudják segíteni helyreállítás, üzemeltetés és alkatrész pótlásában.
Ha valakinek esetleg még lenne EU 400 eszterga gép gépkönyv vagy bármilyen javítási, egyéb könyv ami közvetlenül hozzá kapcsolódik és esetleg átküldené azt megköszönném.
Mellékletem egy képet, az E400 íves fedelű régi szűrke gép, eszterga elkektromos kapcsolószekrény belsejéről. Képen egy relé látható a két biztosíték felett. Piros nyíllal jeleztem a két piros vezetéket. Egyik az irányváltó relékre megy. Másik, egy kis relén keresztül van vezetve, a vége lóg a levegőben, a gép nem indul. A kis relé vezérli ezt a nagyot, mely a bekapcsolás, és nyomógomb megnyomása után behúz, és ezt a másik piros vezetéket kötné valahova. Kérem valaki segítsen. Ha sorkapocsba megy, hányas számú helyre, ha nem, akkor hova?
A gépkönyv szerint (15. ábrán van beszámozva, alkatrészjegyzék 1,2 tétele)
1es csapágy: 55*100*21 mm 71211/C 15 (msz) SKF:7211/C
2es csapágy: 55*90*25 mm 51211 (msz) SKF:51211
Röviden ennyi.
Én is keresek valakit, aki tud segíteni:
igénytelen réz/sárgaréz alkatrészt szeretnék készíttetni egy kis csődarabot ami 4.5mm külső, 3 mm belső átmérűjű, 25 mm hosszú. Pontos méreteket, rajzot készítek és küldök aki bevállalja, egy forrasztópáka (vákuumos weller alkatrész lenne, mert az eredeti eltört) alkatrésze lenne.
Keressen aki hajlandó ezt elkészíteni, szívesen megfizetem, egyszerűen 1 db-os ilyen munkára nem találok műszerészt.
I'm new here, I have a question, a request. I have an E400 lathe that I bought recently. I would also need an E400 log book... Could I have one as well? Thank!
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni hogy ismer,vagy tud valaki ajánlani nekem olyan embert aki megnézné, megmérné egy E 400 -esztergát pontosságilag . Ha beállítát is elválalná plusszban az mégjobb lenne. Helyileg Debrecenben lenne .Segítségeteket előre is köszönöm !
Az eszterga mágneses fékje felmondta a szolgálatot. Teljesen elkopott, már a nem is volt rajta dörzsanyag. Kapott újat, ám most abba a hibába ütköztünk, hogy a elektromágnesnek nincs ereje, tehát fékhatás sincs. Ezt mi okozhatja?
Sikerült beszerezni egy E1n eszterga gépet. Szerintem az eredeti tokmány van rajta. A segítség abban kellene, hogy hol tudnék venni hozzá fordított pofákat. Esetleg ha valakinek lenne nem leharcolt 140-es tokmány nem horror áron az is érdekelhet.
E400/1000 -es lemeztálcás gépet vásároltam, és annak ellenére hogy jó-nevű cégtől került hozzám alapvető karbantartások elmaradására derült fény. Mivel az alkatrész beszerzés nagyon nehézkes ezért kérem szíves segítségeteket az alábbi alkatrész és gépkönyv beszerzésében. Az "M"-es változatú gépkönyv megvan ugyan de azért ez eltér a saját (szinte db-okra szedett) gépem röpsúlyos kuplungos változatától, és valószínűen a kapcsoló orsó orsóház felőli oldalán található kis dobozos irányváltó egységtől is.
Nos az utóbbi lenne most nagyon fontos hogy az un. LEPKE hüvelyt hol tudnám beszerezni, vagy ha valakinek van gyári állapotúja amit meg tudnék vásárolni. (hüvely belső átmérő 22 mm)
Hello ,mindenkinek! Keresek E400 esztergahoz leveheto hidat,hidetesekben nem talaltam sehol.Csiszolni kellene az egesz agyat de hianyzik a leveheto hid es szerintem annelkul folosleges csiszolgatni.Koszonom.
Szia. Sajnos már nem tudom, de kérdezd meg valamelyik gépfelújítót. Pl. A Monor vagy Monorierdei nekem nagyon kézségesnek tűnt. Mindent tud a 400m-ről,de sajnos a nevére sem emlékszem. Hátha tudja itt valaki.