Keresés

Részletes keresés

0010011 Creative Commons License 2024.02.21 0 0 607

Séfek séfében hány volt hogy egy versenyző több csapatban is szerepelt?pl Alexandra 2022 Ben feketéknél kezdte, de pirosakk al nyerte az évadot.

Volt aki mindhárom csapatban szerepelt egy évben?

Nekem tetszett, most felvételről nézzük.

Martin mentalitása hogy férfiak maradjanak a végén, bejött a legutóbbi évadban.Bar ugye Jani nyert.

 

Mr Reacher Creative Commons License 2024.02.01 0 1 606

6. évad

 

Mr Reacher Creative Commons License 2024.01.17 0 0 604

Bandi séf megmutatta egyszer, hogy a rántott csirkecombot krumplipürével, uborkasalátával is lehet jó elkészíteni. Nem kell mindig kaviár. 

Előzmény: T61 ikarus (603)
Elhaym1 Creative Commons License 2023.10.08 0 0 602

Köszi. Nem tudom miért emlékeztem úgy, hogy a kiesése előtt feketében volt.

Előzmény: Goldfinger bullet (581)
Elhaym1 Creative Commons License 2023.10.08 0 0 601

Gondolom azért, mert ő eléri hamar, hogy vita legyen. A TV2nek meg fontos, hogy ne csak baráti legyen a hangulat. 

Nem hiszem, hogy nyerne. Őt azért nem fogják úgy védelmezni, mint Norbit. 

Előzmény: Mazsola0070 (583)
kígyószisz Creative Commons License 2023.10.08 -1 1 600

Nem is kellenének segítők, szerintem, az lenne a tiszta ügy. Vajon akkor Jani nyert volna? Nem biztos, hiszen a gombóc tésztáját - amit halálra dicsértek - Tomi készítette és nem ő. 

Előzmény: Ilhilla (599)
Ilhilla Creative Commons License 2023.10.08 -1 0 599

Érdekes, hogy a segítőkön milyen sok múlik! A Konyhafőnökben pl. Flóra győzelmét "elvitte" az ügyetlen Balázs, akire a döntő minden percében figyelni kellett!

Ott Flóra vesztett, de az életben nyert, ugyanis a győztes séf konyhájában dolgozik jelenleg gyakornokként. 

 

Ebben a műsorban viszont a veszteseknek van már jó állása, a verseny csak egy jó kis "kitérő" volt számukra, mégsem lennék Rudi helyében, hogy a séfek szájíze döntött.  

Előzmény: kígyószisz (596)
kígyószisz Creative Commons License 2023.10.08 -1 2 598

Én éppen ellenkezőleg láttam a helyzetet, Rudi külön el is mondta, hogy a morzsán műlik az egész előétel, de Flóra mintha dafke nem akart volna azzal foglalkozni, azzal, hogy úgyis meglesz és helyette vagdosni kezdett valami mást. 

Túl nagy egója van annak a még harmatos szakácsnövendéknek. Nekem sose volt szimpatikus ezért. 

Roli desszertje meg igazán klassz lett, az már nem rajtuk múlt, hogy a kóstolók saját bevallásuk szerint sem voltak édesszájúak. Ez is elég röhej, hogy ilyesmin múljon egy győzelem. 

Előzmény: Lord Viktor (597)
Lord Viktor Creative Commons License 2023.10.08 -1 2 597

Valóban nem értünk egyet, Rudi önmagától is agyonizgulta az egész döntőt már az elejétől, többször rákérdezett olyan elemre (morzsa), hogy az hogy áll, ami nem is akkorra kellett még, Flóra meg mindig higgadtan válaszolt, hogy kész lesz időre és végül kész is lett. Roland is kapkodott és ordítozott az elő-, meg főétel alatt, egyedül a desszertre szedte össze magát.

Ott viszont ellentmondást nem tűrően zavarta el Rudit, hogy azt ő megcsinálja, szerintem ez merészebb volt, minthogy Flória visszabeszélt.

 

Összességében én inkább úgy láttam, hogy Rudi nem volt karizmatikus vezető, nem volt határozott a segítőivel, akik ha megérzik a bizonytalanságot, akaratlanul is elkezdenek ötletelni, hogy megmentsék a helyzetet. Nem várhatod el tőlük, hogy vegyék észre magukat és hagyják elúszni az egészet, mondván nem az ő döntőjük, szerintem épp ez mutatta meg, hogy mindent megtettek a győzelemért. Flóra - bár csak egy pillanatra láttam az arcát a végefőcímnél - konkrétan sírt, amikor kiderült, hogy nem Rudi nyert.

 

Jani épp ezért megérdemelt győztes az én szememben, még ha nem is kedvelem, mert sokkal magabiztosabban felügyelte a segítőit.

Előzmény: kígyószisz (596)
kígyószisz Creative Commons License 2023.10.08 -2 2 596

"Janinak is be kellett érnie Tomival,"

Aki meg is nyerte Janinak a versenyt, ugyanis a szilvásgombócot Tomi készítette, emiatt lett Jani a nyertes. 

 

Rudi segítője (nem többesszámban) tekintetében sem értünk egyet, ugyanis Flóra minősíthetetlenül viselkedett, felidegesítette Rudit, szemtelen volt, Rudinak aggódnia kellett, hogy egyáltalán elkészül-e valamivel, ő volt a rossz segítő. Roland remekül muzsikált, ahogyan az azt megelőző adásokban is, amikor ketten főztek Rudival, ők mindig is összhangban voltak. Egy ilyen segítővel bárki szét lenne esve. 

 

 

 

 

Előzmény: Lord Viktor (595)
Lord Viktor Creative Commons License 2023.10.08 -1 2 595

Összességében egy jó évad volt. Nagyon gyengén indult, alig emlékszem olyan versenyzőre, aki három kést kapott a válogatón, a tréningen is jobbra-balra bénázott mindenki, aki egy kicsit is jól végezte a dolgát, már kapta is a kabátot. Az első főzéseknél volt jó pár ehetetlen kreálmány, de aztán a pár adás után mindenki feljebb kapcsolt és azért kirajzolódtak az erőviszonyok, ami meg is maradt a verseny végéig.

Persze voltak meglepetések, Flóra korai kiesése (egyszer nem állt veszélyzónában előtte), Roland bukdácsolása (szerintem az egyéni főzések kb. 60-70%-ában a rosszabbak között volt, mégis ötödik lett). De persze a legnagyobb meglepetés Bea, aki amatőr létére, sok alapvető tudás (látszólagos) hiányában elmenetelt a 7. helyig.

 

De a döntő a három legjobb között zajlott le, javrészt egyenló erőviszonyok mellett. Dávid kicsit hátrányban volt, hogy Martinon kívül nem volt profi tag a csapatban, akit hívhatott volna, illetve Janinak is be kellett érnie Tomival, mivel ha jól hallottam Joci beteg volt a döntő napján. Rudi szerintem simán nyerhette volna, ha egy kicsit jobb menüt talál ki (a főétel koncepciója nekem pl. a Janiéhoz képest kifejezetten nem tetszett, azért halétel egy sertésszűzzel szemben elég merész), emellett elizgulta a dolgot, sokszor inkább a segítői irányították őt, mint ő őket, annyira szét volt esve.

 

Összességében bár emberileg Jani volt talán a legkevésbé szimpatikus a nagyképű beszólásai miatt, profin vezette a másik kettőt és megérdemelten nyerte a döntőt. De Rudi és a feketék sem szégyenkezhetnek, mert azért 4-3-ra kikapni nem szégyen.

Dávid kicsit rosszul érezheti magát, hogy nulla szavazatot kapott, de legalább külön megtapsolták a harmadik helyért, míg Rudi eltűnt a háttérben a győztes ünneplése közben (ahogy az a második helyezettek sorsa általában).

Nekem tetszett ez a formátum, hogy egyesével megmutatják a szavazatokat, bár egyesek hőbörögtek hogy szegény Dávidnak ez,milyen megalázó lehetett, szerintem meg nem, a tisztánlátás sosem árt, és egy érett felnőtt ember ezt el tudja tenni a megfelelő helyre.

kígyószisz Creative Commons License 2023.10.07 -1 1 594

Pardon, elírtam, a nemet törölni kell, igen, szubjektív dolog.  

Előzmény: kígyószisz (593)
kígyószisz Creative Commons License 2023.10.07 -1 1 593

Éttermi kaját kellett készíteni. Étterembe pedig nők is járnak, nemcsak férfi séfek. Ezek szerint a kóstolók egyéni ízlése többet nyomott a latban, ami nem szubjektív dolog. 

 

Az a desszert egyébként nagyon klassz volt - persze, nem egy gombóc szintű -, kétféle csokival, stb., nekem bejött volna.  

Előzmény: Ilhilla (588)
kígyószisz Creative Commons License 2023.10.07 -1 1 592

Igen, erről írtam, még a receptet is leegyeztették ordítva, ez szerintem röhej. És Dávid minden mondata az volt, hogy "Igen, séf", ahogy ez szokás egy konyhában, tehát végig Wolf irányította, egészen a legapróbb részletekig a kékeket, azaz Wolf volt a séf és nem Dávid. 

 

Hol volt a kreativitás, az önállóság, a saját ötletek megvalósítása? Így sehol. Ez nem számít egy nyertes (vagy nyertesjelölt) esetében? Nem is értem. 

Diktálásra főzni egészen más, mint saját kútfőből.   

 

Előzmény: Mazsola0070 (589)
Goldfinger bullet Creative Commons License 2023.10.07 -1 0 591

Az eredmény hirdetés előtt már összeszámolták a szavazatokat.

Előzmény: forgoszel (590)
forgoszel Creative Commons License 2023.10.07 0 0 590

Az egészben azt nem értem amikor 3 3 0 volt az állás miből tudták hogy esetleg az utolsó szavazat nem'e Dávidra jön?

Mazsola0070 Creative Commons License 2023.10.07 0 1 589

Az feltűnő volt, hogy Wolf kb. úgy segített, mintha csapatfőzés lett volna, annyi különbséggel, hogy nem a pultok között sétált, hanem kintről üvöltözött. Nem tudom ez mennyire volt szabályos.

 

Vomberg hasonló volt, de azért nem tolta annyira túl, mint Wolf.

 

Viszont Krausz hozzájuk képest látványosan keveset segített (vagy az ő segítését nem mutatták).

 

 

Előzmény: kígyószisz (587)
Ilhilla Creative Commons License 2023.10.07 0 0 588

A gombóc döntött, szerintem is. A séfek nem cukrászok, a férfiak nem kedvelik annyira az édes ízeket, bejött nekik a "hazai"!

Előzmény: kígyószisz (587)
kígyószisz Creative Commons License 2023.10.07 -1 2 587

Engem roppant meglepett, hogy Dávid ennyire nem kapott semmit. Őket egyébként Wolf András annyira instruálta, hogy az már túlzás is volt. Vagy szokás a döntő folyamán még a receptet is ordítva egyeztetni? Fura. 

Jani győzelmének én sem örülök igazán, én vagy Rudit, vagy Dávidot vártam volna nyertesnek. Nem sokon múlt, hogy Rudi nyert, a Facebookon azt írják, a szilvásgombóc dönthetett (amit amúgy Tomi csinált), de én azért nem hiszem. 

Roland tökjó desszertet készített, szerintem. 

 

Gondolom, Rudi most megy vissza Pozsonyba a szállodába, ahol dolgozott, Dávid meg Miskolc-Tapolcára, hogy Janival mi lesz és hogy áll helyt Franciaországban, arra kiváncsi lennék, de a TV2 ezt már nem kíséri figyelemmel, sajnos. Engem pedig érdekelne. 

 

Előzmény: Ilhilla (586)
Ilhilla Creative Commons License 2023.10.07 -1 1 586

Sajnos most sem jött össze Krausznak! Rudi alkalmas jelölt lehetett, kár, hogy Rolandot tették vissza segítőnek. 

 

Jani nekem nem volt szimpatikus!

 

Érdekesség: a segítők egyike a top 6-ból kiesettek közül kerültek ki, kivéve a kék csapatot, ahol tuti direkt nem akarták visszatenni a "nemtudomkát", bár így sem volt esélye a srácnak!

Előzmény: kígyószisz (585)
kígyószisz Creative Commons License 2023.10.06 -1 3 585

Most Rudival nyerhetne, meglátjuk, így lesz-e. Izgi lesz a mai adás. 

De én Dávidnak is örülnék, mert ő is jó fej és nagyon ügyes, Janival nem vagyok annyira kibékülve, őt Orsi elrontotta.  

Előzmény: Goldfinger bullet (584)
Goldfinger bullet Creative Commons License 2023.10.06 0 0 584

Pontosan. A 2.évadtól lett Krausz a feketék séfe.

Előzmény: Mazsola0070 (582)
Mazsola0070 Creative Commons License 2023.10.06 -2 0 583

Értem én, csak azt nem tudom, hogy Paprikát miért szedték elő a semmiből? Kinek van olyan befolyása, hogy be tudta nyomni a TV2-höz?

 

A Gáspár és Sóbert klánok nagyszámú tagjai nem elegek megosztó személynek? Pedig már megkaptuk az ifjabb generáció Gáspárjait és Sóbertjeit is. 

 

Majd a Farmot meg is nyeretik vele, mint az előző évadot Vajtóvédence Norbikácskával?

Előzmény: Elhaym1 (578)
Mazsola0070 Creative Commons License 2023.10.06 -1 1 582

Így van, csak akkor még Wolf csapata volt a fekete, nem Krauszé.

 

Viszont a jelenlegi fekete séf, Krausz versenyzője még sosem nyert, ha idén sem, akkor azért Krausz elgondolkodhatna, hogy ennek mi lehet az oka (pl. nem Lakikat, meg Paprikákat kellene beválogatni a csapatába, bár erősen kérdéses, hogy az ilyen beválogatások mennyire a saját döntései és mennyire készítői utasítások).

Előzmény: Goldfinger bullet (580)
Goldfinger bullet Creative Commons License 2023.10.06 -1 0 581

A 2.évadban eredetileg is kék volt a Bence.

Előzmény: Elhaym1 (579)
Goldfinger bullet Creative Commons License 2023.10.06 -1 0 580

Rögtön az első évadban fekete versenyző nyert.

Előzmény: Elhaym1 (579)
Elhaym1 Creative Commons License 2023.10.06 0 1 579

Remélem Rudi nyer. Most már ideje, hogy fekete nyerjen. Bár igazából kétszer már nyert volna, mert a 2. és 4. évad győztese eredetileg fekete volt, csak visszakerülés után kerültek más csapatba.

Előzmény: Ilhilla (572)
Elhaym1 Creative Commons License 2023.10.06 0 0 578

Sajnos. A TV2 úgy gondolja, hogy mindenhová kell egy megosztó személy, aki kiborítja a többieket. A farmban ez Dorina lesz, Ázsiában Alekosz, Párharcban Győzike.

 

 

Előzmény: Mazsola0070 (564)
Goldfinger bullet Creative Commons License 2023.10.06 -1 0 577

Arra mindenképpen legyen büszke,hogy 4.lett, még akkor is ha ennyire gyenge mezőny még nem volt de arról nem ő tehetett.

Előzmény: Lord Viktor (576)
Lord Viktor Creative Commons License 2023.10.06 -1 1 576

Na igen, Orsinak azért kijutott a mákból, amiatt is, amit említesz, másrészt ő maga is majdnem kiesett talán az első csapatfőzés után egy közel ehetetlen étellel, egy hajszál mentette meg, míg Flóra például egyszer nem volt kiesés közelben - csak amikor kiesett, és akkor sem főzött rosszat, csak aznap épp mindenki másé jobb lett.

 

Ettől függetlenül az eredményre büszke lehet, mégiscsak az összes női versenyző közül lett ő a legjobb, ráadásul az összesített negyedik hely sem rossz, főleg 23 évesen úgy, hogy bár szakácsként dolgozik, bevallottan nem végezte el a szakácsiskolát. A mutatott viselkedése inkább nem volt szimpatikus, mint igen, de azzal, hogy büszke az eredményére, szerintem nincs baj.

Előzmény: Goldfinger bullet (574)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!