Keresés

Részletes keresés

AuroraAustralis Creative Commons License 2026.03.23 -1 1 1119

A profi szakacsoknal nem szamit milyen allapotban vannak mert mindig a max standardet kell hozni.

A ngyi foztje meg azert volt a legjobb mert a nagymamak jol foznek nagyon jol ismerik az etel elfogyasztoit. Itt meg idegeneknek kellett fozni es ugye ez nem mindegy tudok e olyat fozni ami mindenkinek izlik..?? 

Davidot amikor elhajitotta avagodeszkat ki kellett volna zarni azonnal, ez aviselkedes megengedhetetlen mindenhol. 

Előzmény: shadoe (1117)
AuroraAustralis Creative Commons License 2026.03.23 -1 0 1118

Frici egy regi letunt kor szakacs iskolajaba jart amikor az altala mondottak igazak voltak. A 60 as, 70 es, 80 as es valoszinu a 90 es evekben is ez volt a jellemzo bar talan mar voltak valtozasok. Volt szerencsem osszehasonlitani ket orszag szakacs iskolajat es a magyar nem a legjobb annak ellenere hogy sok magyar szakacs kivalo szakmai sikereket tud elerni. De amit itt lattam az ezektol a szakacsoktol nulla, nem volt onallo elkepzelesuk mit lehet es tubnak fozni, nemis merik a szakzsargont vagy a technikat, az alapokrol nem is beszelve. Nincs fogalmuk a komplex etel fogalmarol, stb.

Az viszont teny hogy ezekkozott a sracok kozott Patrik volt a legjobb. Volt itt nagykepuseg, ego, meg minden. 

Előzmény: Kisdumás (1116)
shadoe Creative Commons License 2026.03.22 -1 1 1117

Nekem erről az jutott eszembe - és ebben lehet hinni vagy materialista alapon vitatni -, de olvastam olyan gondolatot, hogy a felszolgált étel 'ízét" valahol tudat alatt befolyásolja, hogy milyen lelkiállapotban készítették. 

Nem véletlenül esett annyira jól gyerekkorunkban a nagymama által kent zsíros kenyér, mert ő azt szeretettel készítette. A régi öregek egyébként sűrűn mondják, hogy sütni is csak úgy lehet nekiállni, hogy az ember jókedvű, különben olyan is lesz a sütemény. De a péksütik, gyorsételek sem véletlenül műanyag-ízűek, ha igaz ez a "képzelgés", akkor okkal érezzük műkajának mindet.

Ebből kiindulva - akár igaz, akár nem -, én nagyon nem szívesen ennék olyan ételből, amit olyan körülmények között készítenek, mint pl. a Séfek séfe forgatása, ahol dobálózás, ugatás, áskálódás, kiabálás és a "panírozd már azt a majomagyvelőt, te állat!"- szintű mocskolódás folyik a konyhában.

Kisdumás Creative Commons License 2026.03.22 -1 1 1116

Nemrég láttam én is egy beszélgetést Fricivel, ahol elmondta, milyen feszültség van a konyhán, sokan droghoz, alkoholhoz nyúlnak, hogy oldják, stb. Biztos, a vendégek egy részét ez nem érdekli, de ha én tudom, hogy valakinek a porig alázása árán kapom meg a kajámat egy étteremben, hát nem biztos, hogy tudnék jóízűen enni. És nem is hiszem, hogy a vendég kifogástalan kiszolgálásáért alázni kell valakit. Persze tudom, ott van a másik véglet is.

Előzmény: Mazsola0070 (1115)
Mazsola0070 Creative Commons License 2026.03.22 -1 1 1115

"Hogy van az, hogy a legbunkóbbakat tavaly is és idén is Frigyesnek sikerült a csapatába választania?"

Erről pár éve egy bennfentesnek tűnő hozzászóló írt egy nagyon jó hozzászólást. 

A lényeg, hogy a szakács szakmunkások és a konyhai alkalmazottak között a bunkó stílus és/vagy a káromkodás bevett dolog (tisztelet a kivételnek, én például az úriember kinézetű Kalláról nem tudnám ezt elképzelni, de nem dolgoztam vele együtt), Vomberg is ezen szocializálódhatott.

Egy igazi konyhában meg a konyhafőnök (ha olyan a stílusa) lényegében bármilyen verbális (remélem, csak verbális) agressziót megengedhet magának a beosztottaival szemben, a lényeg, hogy kimenjen az étel. (Palágyi konyhai stílusáról is írt valaki érdekes sztorikat.)

Erre az a magyarázat, hogy egy konyhán iszonyatos nagy a feszültség, és ezzel vezetik le, hát nem tudom, sokszor az én munkám során is nagy a feszültség, de azt hiszem, a kollégáim furcsán néznének rám, ha ezt levezetendő mocskosul káromkodnék velük....

Úgyhogy lehet, hogy Vombergnél az előző és az idei évad kopasz verbális agresszorainak a stílusa egyáltalán nem verte ki a biztosítékot, mert pont ehhez van szokva, fel sem tűnt neki.

Az előző évad után elment Cukiszabival egy reggeli műsorba, ahol azt bírta mondani, hogy amikor ő jelen volt, Cukiszabi mindig normálisan viselkedett, arról meg nem tudhatott, ami az egyéni főzéseknél történt (miközben Krauszom meg azt mondta, hogy bármikor bármit visszanézhetnek).

Egyébként a szakmailag nagyságrendileg magasabb színvonalú első két évadban Főséf Vomberg is minősíthetetlen stílusban káromkodott folyamatosan, aztán visszavett, nem tudni, hogy mikor játszotta meg magát, amikor dőlt ki a száján a káromkodás, vagy amikor finomkodott, de lenne egy tippem....  

Előzmény: Kisdumás (1114)
Kisdumás Creative Commons License 2026.03.22 -1 0 1114

Nem terveztem több hozzászólást (végre lejárt!!), de belefutottam a szinkronfőzés ismétlésébe (korábban csak részleteiben láttam). Dávid végig le volt maradva, végig Attila segített neki. Nóri meg is jegyezte, hogy a társai segítsége nélkül nem tudott volna tálalni. Azt is mondta, szép dolog a fair play, de ez egy verseny. Amikor viszont Attilának kellett egy kis eligazítás a tisztított vaj ügyében, akkor nem a csapattársa, hanem Norbi segített. Tálalás után már mérhetetlen nagy pofával mondta, hogy jól lehetett követni Andrást!!

Valaki megjegyezte, hogy a döntőben a főétel főelemét, a húst Attilára bízta. Ez is sokat elárul róla, meg az is, hogy Attilával kóstoltatott. Emlékszem, az egyik évadban András döntőse a segítőjével akart valamit megkóstoltatni, mire András: "te kóstolj, a te versenyed, b**d meg!" Frici bá hol van ilyenkor?! Végig Sovit szekálta, olybá tűnik, Dávidnak viszont egész verseny alatt mindent elnézett. Hogy van az, hogy a legbunkóbbakat tavaly is és idén is Frigyesnek sikerült a csapatába választania? Azért a lelke legmélyén gondolom, ő is tudja, hogy versenyzőjének a győzelme nem a segítőkön csúszott el. Dávidnak ugyanis egészen másfajta segítségre lett volna szüksége, és nemcsak a döntőben!!

Mazsola0070 Creative Commons License 2026.03.22 -1 0 1113

Emlékeim szerint ez korábbi évadokban is így volt.

Ugyanakkor az sokat elmond Főséf Krauszom és Főséf Vomberg csapatairól, hogy ezek szerint Krauszomnál a harmadik legjobb a lilahajú üvöltözős konyhásnéni volt, Vombergnél meg az a Sovi, akire Főséf Vomberg durván beszólt a döntőben, hogy alkalmatlan és Cukiszabi 2.0 is folyamatosan zaklatta verbálisan.

Vagy a másik lehetőség, hogy a többiek közül már senki nem vállalta el, hogy ott bohóckodjon...

Előzmény: Ilhilla (1112)
Ilhilla Creative Commons License 2026.03.21 -1 0 1112

Ilyen volt a "választék", ahogy láttam a legutóbb kiesettek közül kerültek ki a segítők.

Előzmény: Kisdumás (1111)
Kisdumás Creative Commons License 2026.03.21 -1 1 1111

Kb. így történt. Dávid sem a tudása, sem pedig a viselkedése alapján nem érdemelte meg még azt sem, hogy döntős legyen. Meg kellene köszönnie Sovinak, hogy a sok savazás után elvállalta ezt a (hálátlan) feladatot!!

Megy a Piró szapulása is rendesen, s ha a verseny felől nézzük, nem is érdemel mást. Viszont: 1. mindenki tudta, hogy mennyit tud (ennyit), 2. ugyan kit hívhatott volna Norbi Palkón kívül?

Tanulság: nem elég egyetlen ütőképes embert a csapatba válogatni, mert annak az egynek a játékszabályok értelmében segítségre lesz szüksége a döntőben, ha eljut addig. Ja, hogy ilyen volt az idei felhozatal? Hát bizony a kések osztogatásakor nem valakit kellene a tányér mögé képzelni, hogy ha ez szakács, akkor nem kell, ha háziasszony, akkor meg jöhet. És nem kéne csak a show kedvéért ajándékozgatni egymásnak olyanokat, aki nem oda való elsősorban azért, mert ez az ember tárgyiasítását, megalázását jelenti, ugyanakkor a szakma meggyalázását is.

Úgy vélem, ez a műsor ebben a formában (a Nórika megavasodott szófordulataival együtt) olyan, mint az a gyümölcs, ami már a fán megrohad: még ott van, de minek?! Szóval alapos reformra lesz itt szükség, ha folytatni akarják, de persze le is lehet(ne) húzni a redőnyt.

Előzmény: Lackóka12 (1107)
Ilhilla Creative Commons License 2026.03.21 -1 1 1110

Én általában csak az egyéni főzések értékelését láttam. Petra séf annyira kecsesen, aranyosan, gusztusosan  tudott kóstolni, ahogy senki más. Nagyon szerethető személyiség, de sajnos ordibálni ő is tudott. 

Előzmény: Mazsola0070 (1109)
Mazsola0070 Creative Commons License 2026.03.21 -1 1 1109

Amit Főséf Krauszomról olvastam:

Sokak szerint ha be kellett volna fizetnie 10.000 Ft-ot minden esetben, ha mogorva/utálkozó/mitkeresekénitt pofával nézett ki a fejéből,  nem sok maradt volna a gázsijából, sőt lehet, hogy még mínuszba is került volna.

Természetesen megint nem sikerült fékétének nyernie, dehát ezért tett Főséf Krauszom is a totál alkalmatlanok beválogatásával.

Sokan kíváncsiak lennének egy olyan évadra, amikor a séfeknek nem kellene nagyszámú totál alkalmatlan/üvöltöző/másokat alázó feszültségforrást bevennie a csapatába.

A pozitív csalódás Főséf Petra, neki csak az arcáról és a testbeszédéből jött le teljesen, hogy mit gondol erről az egészről és egyes, teljesen oda nem való szereplőkről (erről számos képillusztráció található a Redditen), dehát végül is a pénzért és hogy ő is felkerült a térképre az ismert "sztárséfek" közé biztosan megérte neki.

Előzmény: Mazsola0070 (1108)
Mazsola0070 Creative Commons License 2026.03.21 -1 1 1108

Én ezt az évadot nem néztem, csak nagyon hézagosan, a Reddit hozzászólásokat olvasgattam.

Sokan bírálták Főséf Vomberget, hogy a korábbi évadokhoz képest látványosan xart az egészbe, sőt csapata több tagját valószínűleg utálta is, más csapat tagjára szólt rá, de az idei évad verbális bántalmazóját, a döntőbe is bekerült (és ott is minősíthetetlenül viselkedő, pl. egy bazi nagy vágódeszkával dobálozó) Cukiszabi 2.0-át nem tette helyre.

(Főséf Vomberg egyébként nyilatkozta, hogy a családja sem nézi a Séfek séfét, mert nem akarják ezt látni, dehát szerinte senki nem tudhatja, hogy a felvételkor mi miért történik....)

Azt sem értették sokan, hogy ha Főséf Vomberg Szovi (?) szakács kiesésekor szépeket mondott neki, akkor a döntőben miért hülyézte le, meg miért az a Szovi ment segítőnek Cukiszabi 2.0-hoz, akit Cukiszabi 2.0 folyamatosan minősíthetetlen módon verbálisan bántalmazott korábban? 

Miért, miért? Gondolom azért őt küldték a készítők, mert ez volt a legnagyobb feszültségforrás, pont úgy mint visszaküldeni a fekete (vagy ahogy a műsorban elhangzott fékété) döntőshöz a lilahajú artikulálatlanul üvöltöző konyhásnénit (aki nehezményezte, hogy a többiek miért tekintik konyhásnéninek).

Lackóka12 Creative Commons License 2026.03.21 0 0 1107

Grat Patriknak szerintem is Ő érdemelte meg a fődíjat.Norbi is kapott 1 milka+nagyköveti státuszt azért az sem rossz,ja meg Krausz mellett,alatt melózik Siófokon szóval egész jól jött ki a dologból.Dávidka meg  max nyalókát kapott :)Szerintem a viselkedésével ,hogy folyamatba szívta a vérét Sovinak előtte meg Melindának kb a karma visszaütött.Most a srác ha akaratán kívül is ,de betett neki a majonézzel.Bár szerintem nem ez döntött inkább egy fokkal gyengébbek voltak a kajái meg a desszertje is talán.Úgy érzem az előételben egál volt Patrik és Norbinál.Főételbe talán Patrik bár ott nagyon nem lehetett eldönteni valaki ezt dícsérte,valaki meg azt.

A desszertnél meg szerintem Patriké egy hajszállal.Bár a meló részét mondták sokan a stíriai metéltnél ,de látványban meg ízben is nagyobb durranás volt Patriké ahogy páran említették.Dávidka meg mindennél kb. lecsúszott valahogy így alakulhattak a döntések.

Ilhilla Creative Commons License 2026.03.21 -3 0 1106

Marczinek Norbi lett a GoldenBurg nagykövete!

Kisdumás Creative Commons License 2026.03.21 0 3 1105

Néhány szót Attila is megérdemel: kiegyensúlyozott, türelmes, segítőkész embert ismerhettünk meg benne, és még főzni is tud. A szinkronfőzésnél is sokat segített hárítóbajnok hisztikirálynak. Szóval úgy gondolom, sok ilyen emberre lenne szükség!!!

Kisdumás Creative Commons License 2026.03.21 -1 1 1104

Igaz, de ő az a hárító típus, aki mindenért másokat okol. Több energiát fektetett a Sovi cseszegetésébe, mint egy séfhez illő tisztességes irányításba. Egész verseny alatt ez ment. Őszintén: ki lenne jószívvel az ő beosztottja?! Gondolom, mindenfelé lenyilatkozza majd, hogy mások miatt vesztett. Ha ezt a szempontot vesszük, Norbi rosszabb helyzetben volt Piróval (sőt a tavalyi évad Melindája is kétlábon járó téboly volt), s Patriknak is akadtak gondjai a segítőkkel, de mindketten elmondták újra, hogy mit szeretnének. Már csak az hiányzik, hogy őt is meghívják a TV2 reggeli műsorába egy "hogy érezted magad" beszélgetésre!! Bárhogy is, azt gondolom, igazságosabb döntés született, mint tavaly, s a legjobb az, hogy vége lett!!

Előzmény: forgoszel (1103)
forgoszel Creative Commons License 2026.03.21 0 1 1103

Az is elég érdekes volt, hogy Dávid a főelemet a húskészítést Attilára bízta. Nem is tudom mit csinált azon kívül hogy a Sovit bacogatta. 

Előzmény: Kisdumás (1101)
Ilhilla Creative Commons License 2026.03.21 0 0 1102

...és az 1 milliót Norbi nyerte legalább!

Előzmény: Kisdumás (1101)
Kisdumás Creative Commons License 2026.03.21 0 1 1101

Sokan leírták, hogy bárki nyerhet, csak Dávid nem! Én is így voltam ezzel. Sajnálom Norbit, ő is megérdemelte volna, de gratula Patriknak, főként azért, hogy éppen azoktól nem kapott elismerést, akiktől a leginkább kellett volna: a szüleitől. Norbi kiegyensúlyozott, szimpatikus, jó játékos volt, örülök, hogy Gábor munkát ajánlott neki. Dávidra pedig nem érdemes egyetlen szót sem pazarolni.

Ilhilla Creative Commons License 2026.03.21 0 1 1100

Ez a "konyhai kisegítő"-ként dolgozó Piró valóban hozzásegítette Norbit a veszteséghez!

A győztesnek gratulálok, de jóval kevesebbet kellett bizonyítani egyéni főzésekben, mint ellenfeleinek és a segítői is remekeltek. Erre figyelemmel "csont nélkül" is győzhetett volna! 

tamásnéralyongó Creative Commons License 2026.03.20 -2 0 1099

Nem ismerem az Exatlont. Az is ilyen világszínvonalú műsor? Vagy ott tényleg leeesik, aki béna? 

Mazsola0070 Creative Commons License 2026.03.19 -1 1 1098

Az első körből továbbjuttattak egy hímsoviniszta csávót is, aki közölte, hogy ő nem szereti a női szakácsokat, mert menstruálnak, és megjegyzést tett Petrára is.

Természetesen azt vártam, hogy ezek után csak Petra csapatába kerülhet, de aztán a második körben már nem jelent meg, méghozzá úgy, hogy ennek pontos okáról teljes kuss volt.

Nem tudom, a TV2 gondolta úgy, hogy egy flexhangú Hercegnő, egy lilahajú üvöltözős konyhásnéni vagy egy nemtúléleskés temus Mestertamás belefér, de ez a hímsoviniszta már nem? (Csak későn kapcsoltak, és nem mondták rá a séfek fülére, hogy ennek ne adjanak kést.)

Vagy a csávó gondolta azt, hogy neki egy nő nem fog parancsolgatni?

Előzmény: Kisdumás (1094)
Ilhilla Creative Commons License 2026.03.19 -1 0 1097

A héten megnéztem az adásokat az egyéni főzésektől kezdve és megállapítottam: annyira kiszámítható ez az egész cirkusz:

- a zöld "kákabélű" pihenhetne, de egyéni főzésre jelentkezik, hogy megmutassa a fekete és piros ellenfeleinek: számolni kell a személyével. Láss csodát, persze, hogy ő nyeri a kitűzőt, hogy neki is három lehesen, mint a másik kettőnek.

- a többiek már csak statisztálnak a döntőhöz, amit a zöld "kákabélű", a fekete "márvanállása" és a piros "totálkopasz" fogja vívni (bocs, a neveket nem tudtam megjegyezni, keverném őket).

Panzermeyer Creative Commons License 2026.03.19 -1 0 1096

tehetséges szakács, séf már nem adja a nevét egy ilyen műsorhoz

A tehetséges szakácsok, séfek nem beleznek tyúkokat, nem hámoznak hagymát és nem főznek kenőmájasból és kecsapból főételt.

Ez a műsor egy full műanyag bolondéria, semmi köze a szakmához.

Előzmény: shadoe (1093)
Kisdumás Creative Commons License 2026.03.19 -1 2 1095

Jól látom, hogy a csatkai (vagy mittudomén milyen) szűzmáriás Tamásné is ott lesz a mai adásban?! Hát sokat elárul az igényességről és a színvonalról, ha úgy gondolják, hogy vele kell feldobni a műsort!!

Kisdumás Creative Commons License 2026.03.19 -1 0 1094

Frici bá nagyon szimpatikus több okból is, de úgy látszik, jó érzéke van ahhoz, hogy a bennmaradók közül kiválassza a legbrutálisabb fickókat. Emlékszünk a tavalyira, ő ráadásul megnyerte (vagy megnyerették vele?!) a versenyt. Idén két trabális és durva fickót is beválasztott a csapatába, az egyik szerencsére feladta a versenyt. Ha most ez a nagydarab hisztikirály nyeri meg, nos annak akkor üzenet értéke lesz. Kérdés, hogy mit üzen?! Kérdés az is, hogy annak a bizonyos szűrőnek miért nem kisebbek lyukai, hogy ne csorogjon át rajta bárki.

shadoe Creative Commons License 2026.03.18 -1 1 1093

Nem lehet, hogy magára valamit is adó, tehetséges szakács, séf már nem adja a nevét egy ilyen műsorhoz, és azért nem jelentkezik? 

Ha ez igaz, akkor csak tovább fog hígulni a 30-as mezőny, és a jövő évadtól se várhatunk sokat, vagy még ennyit se.

AuroraAustralis Creative Commons License 2026.03.18 -1 0 1092

Ez az egesz egy nagy gagyi vicc kedves TV2 azok akik bekerultek az adasba es meg versenyben vannak egyaltalan nemtudnak semmit a fozesrol. A versenyben levo  szakacsok meg egyenesen szakmai analfabeta. Nem ertem miert nem csinal a TV2 ket kulonbozo musort egyet a profiknak ( szakacsoknak) egyet meg az amatoroknek ez igy lenne korrekt a nezokkel szemben. Szegyen hogy nem egyszer az amator jobb etelt keszit mint a kepzett szakacs 10 - 20 ev tapasztalattal. De ugyis kepzett szakacsok vivjak a dontot.

Ilhilla Creative Commons License 2026.03.18 -1 0 1091

Mivel tegnap kiesett (bár a főzés alapján nem neki kellett volna), csak nem hozzák vissza valamilyen csavarral? 

Előzmény: Borntrager (1089)
Mr Reacher Creative Commons License 2026.03.18 -2 0 1090

A szőlő utcában büntetés-végrehajtási intézet volt, gyilkosokkal, erőszakos nemi közösülőkkel, és hasonló állatfajtákkal. Aki azokat sajnálja, az áldozatok mellett miért nem áll ki?

Előzmény: Borntrager (1089)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!