Keresés

Részletes keresés

hacsapuri Creative Commons License 2020.02.24 0 0 58
Előzmény: Berserker123 (57)
Berserker123 Creative Commons License 2020.02.24 0 0 57

Sziasztok!

 

https://tickets.kz oldalon próbálkozott már valaki online vasút jegyet venni előre?

Ha igen, leírjátok a tapasztalatokat (magyar bankkártyával, magyar mobil számmal működik-e). Végül kaptatok egy

egy kódot, amit ott be tudtatok váltani, nem volt semmi gond?

 

 

 

 

Berserker123 Creative Commons License 2019.11.19 0 0 56

Köszönöm a részletes beszámolót :). A kullancsokat nem gondoltam volna, hogy a sivatagban is vannak. Én már nagyon várom, biztos jó lesz.

Meg fogok próbálkozni a stoppolással, már csak a kaland kedvéért is. Altyn Emelből stoppal elmegyek Charynba, közben találtam egy érdekes helyet,

amit előtte nem ismertem. Zharkent a város neve, és van itt egy kínai pagoda stílusban épült mecset múzeum. Szerintem ezt meg fogom nézni, mert

útba fog esni, érdekesnek tűnik. Nagy Almati tó, és Nur Sultan a terv. Ezen túl elmegyek Turkesztánba, ott szintén van egy érdekes muszlim kegyhely.

Talán Tamgaly, ha bele fog még férni. Szerintem több nem fér bele 2 hétbe, mert akkor már nagyon zsúfolt lesz, rá is szeretnék érezni az ország ízére,

ezért jobb lassabban haladni.

 

Előzmény: hacsapuri (55)
hacsapuri Creative Commons License 2019.11.14 0 0 55

Mi májusban voltunk, így az augusztusról nem tudok nyilatkozni, de  szerintem ugyanaz mint itthon. 

A szeptember talán annyiból jobb, hogy turistából még kevesebb van :-)

 

Grúz és azeri tapasztalatok alapján, ha tudsz vegyél előre jegyet, biztos ami biztos. Kazahsztánban nem vonatoztunk, Almatyban a vasútállomás könnyen megközelíthető, a tágabb belváros szélén van, mi a közelben laktunk. Metró állomás is ott van.  "Vidékre" taxival és vezetővel mentünk.

 

Szuperül működik a Yandex taxi, és van egy app térképpel, buszokkal, de sajna letöröltem, és nem ugrik be a neve.

 

Stoppal is biztosan el lehet jutni Altyn Emelbe, de csak akkor javaslom, ha közvetlenül oda megy valaki. Útközben elég lakatlan területek vannak, nem biztos, hogy érdemes. Mennek taxik és vezetők is. Mi 2 napot voltunk bent, jobb lett volna 3-at, hogy többet tudjunk túrázni. Baschi-ban laktunk, sok lehetőség nincs ,pár vendégház van. Ott van a park irodája, ott lehet fizetni, és feljegyeznek a kockás füzetbe. 

Mi Almatyban kerestük meg a park irodáját, és az ott lévő sráchoz csatlakoztunk be, amikor ment haza taxival. 

 

Ezen mi is gondolkodtunk, hogy onnét a Charyn Canonba, de a kinti nomád élet után vágytunk vissza a városba, illetve addigra találtunk egy srácot, aki elvitt bennünket Charyn - Kolsay tavak- Kirgizia vonalon. Ez 4 nap volt.

Veszélyesnek nem veszélyes semmi. Nem láttunk semmit arra vonatkozóan, hogy Altyn Emelből átjárnak a Charyn Canyonba, de nem lehetetlen. Inkább Almatyban láttunk szervezőket úton útfélen.

 

Almatyban a turista irodában szinte semmit nem tudtunk meg :-) Az Altyn Emel irodájában a huszonéves srác csak oroszul, semmi mást nem beszélt. Igazándiból nem is értettük minek van ott az iroda, nem szervez utakat, ajándéktárgyakat árul.  Rámenősek voltunk, így felajánlotta jó pénzért, hogy csatlakozhatunk mellé a taxiba. :-)

 

Szállás: olyat kerestünk Almatyban, ami közel van a közlekedési utakhoz (metro, vasút stb). Így találtuk a Hotel Tahar-t, jó pontokkal, ajánlásokkal. Egy 4 emeletes lakótelepi ház lett átalakítva, először ijesztően nézett ki, semmi hotel formája nincs, talán még tábla sem nagyon.  Ennek ellenére elképesztően jó fej, segítőkész kedves nénik a recepción (csak oroszul), imádtuk őket. Amikor mondtuk, h szeretnénk hosszabbítani, illetve elmegyünk 2 napra, de tartanánk a szobát, majd 4 napra, de nem tartanánk, akkor azonnal intézték, nem volt gond. Visszakaptuk amikor megjöttünk.

Nagyon sokan üldögélnek az utcán, aluljárókban és a kulcsaikat rázogatják, szobáztatnak. Nem próbáltuk ki :-)

 

Elveinkkel ellentétben (hogy helyit eszünk) első nap a dél-afrikai étteremben ettünk Ocean Basket, brutál jó hely.

Második nap a grúz étteremben,ahol olyan élő zene volt, hogy beájultunk, leírhatatlan. A kaja szintén. Ez volt a Pirosmani

Aztán jöttek a helyi éttermek, mindegyik rendben volt.

Az Abylai Khan Ave 46-ban van egy menyasszonyi ruha üzlet  és alatta egy kis bolt (egyetemmel szemben), ahol lehet rendes kávét inni és mindenféle töltött péksütiket enni. Ide jártunk reggelizni. Mint egy egyetemi büfé. A tulaja Bakhtiyar foglalkozik utazásszervezéssel, vezetéssel. Bennünket 4 napig vitt a Charyn-Kolsay Lake- Karakol-Bishkek útvonalon. Csak legekben tudok róla beszélni. Rendkívül barátságos,intelligens,  kedves srác, angolul jól beszél. Legközelebb kizárólag vele megyünk, sok időt lehet így spórolni.

 

Veszélyes állatok: kígyókat, pókokat  nem láttunk, a kullancsra hívták fel a figyelmünket. Gondoltuk, úgy mint itthon. Hát nem. Ezek a dögök úgy "futnak" rajtad, mint a pókok, nem olyan komótosan, mint az itthoniak.

És mindez a kietlen marsbéli tájban (Aktau-Altyn Emel):-) 

Megúsztuk a szokásos óvintézkedésekkel (betűrt, zárt ruházat, kamásli, folyamatosan figyeltünk)

 

Almatyban a Zeleny Bazár a fő látványosság bazár/piac téren, kicsit kirakatnak tűnt, tiszta, egységes, ennek megfelelően drágább hely.

A Barakholka rész  olyasmi mint nálunk a kínai piacok, ott aztán van  minden, irdatlan nagy területen.

Viszont a bishkek-i bazár nagyobb szám és élmény, onnét hozzák az árut be.

 

 

Tervben volt, és itt a fórumon is próbáltam informálódni, hogy átmenni Kínába, vagy legalább határhoz (van egy vámmentes terület), de nem jött össze, majd legközelebb.

 

Egy percig sem éreztük magunkat veszélyben, rendkívül kedves, vendégszerető emberek. Nem turisták voltunk, hanem vendégek. Megyünk vissza, csak még nem tudjuk, hogy Üzbegisztán előtt, vagy után :-)

 

 

 

 

 

Előzmény: Berserker123 (54)
Berserker123 Creative Commons License 2019.11.12 0 0 54

Sziasztok!

 

Jövőre tervezek menni az országba augusztus vége - szeptember eleje, az lenne a kérdésem, hogy:

-milyen az időjárás ilyenkor, kell esetleg kabát is már?

-főleg vonatozni fogok, érhet olyan meglepetés, hogy nem kapok aznapra, másnapra (harmadosztályra) jegyet? Érdemes foglalni, helyszínen jóval drágábbak a jegyek? Az a baj,hogy mivel sokattervezek utazni, nem akarok azért izgulni, hogy nem érek oda egy lefoglalt vonat indulásához.

-szerintetek el lehet jutni stoppolva Altyn Emelbe, majd onnan Charyn Canyonba, majd vissza Almatiba, mennyire veszélyes, illetve mennyire megvalósítható?

-esetleg Almatiban turista irodát tudtok ajánlani, ha mégis azzal mennék? Illetve szállást? Fel lehetne használni a fórumot arra is, hogy konkrét helyeket, éttermeket,

piacokat, vagy bármit, ami nem főbb látnivaló, de tetszett nektek megosztani, címmel együtt, már ha ezt nem tiltja a fórumszabályzat, nem is feltétlen a én számomra,

bárkinek jól jöhet.

-Veszélyes állatokról (kígyók, pókok) tud esetleg valaki, valamit?

 

Köszönettel:

K.

 

hacsapuri Creative Commons License 2019.10.08 0 0 53

Szenzációs a beszámolótok! :-) Jó volt újra kicsit átélni a kazah érzést! Külön öröm, hogy másoknak is ennyire tetszik Kazahsztán!

 

Almatiban a grúz éttermet mi véletlenül fedeztük fel, és elveinket félretéve (hogy csak helyit eszünk) kétszer ott vacsoráztunk. Csodás a berendezés, a személyzet, az ételek pedig hibátlanok. Nagy szerencsénk volt, mert az egyik este egy hölgy énekelt, igaz gépi zenére. Döbbenetesen jó, képzett, tiszta hangja volt.

 

A Yandex taxit mi is használtuk, de tudtunk kp fizetni. Parádésan jól működik.

 

A Kolsay tavakért érdemes visszamenni!!! Csakúgy mint az Altyn Emel NP-ért. És akkor még a közeli Bishkekről nem is beszélve :-)))

 

Kazahsztán az a hely, ahol nem turista vagy, hanem vendég.

 

 

 

 

Előzmény: hunylac (52)
hunylac Creative Commons License 2019.10.05 0 2 52

Sziasztok!

 

Idén április végén volt szerencsénk 11 napot eltölteni Kazahsztánban. Asztanába repültünk, majd a főváros mellett felfedeztük Almatit, voltunk túrázni a Charyn-kanyonnál, Nagy Almati-tónál, majd Simkentben folytattuk az utazást. Innen elkirándultunk a közeli Sayram és Turkesztán városába, mielőtt továbbutaztunk volna kirgiz határnál lévő Tarazba. A körút végül Asztanában zárult, ahol izgulhattunk a magyar jégkorong-válogatottért a Div-I jégkorong-világbajnokságon.

Szuper út volt, mely alapjaiban változtatta meg a véleményemet Kazahsztánról és a közép-ázsiai régióról.

 

Akit esetleg érdekelne, az útról készült részletes útinapló is, ami itt található:

 

https://rokavar.blogspot.com/2019/10/kazahsztan.html

hacsapuri Creative Commons License 2019.08.11 0 1 51

Május végén sikerült 2 csodás hetet tölteni Almaty és környékén.  Csak legekben tudok róla beszélni. Kedves, segítőkész emberek, tiszta, biztonságos, élhető város. 

Pár nap Almaty után 2 napot az Altyn Emel NP-ban töltöttünk, kész időutazás. A szállás lehetőségek alapján elég hamar megértettük, elsősorban miért 1 napos utakat szerveznek oda. A NP lenyűgöző, változatos. Ott helyi vezetővel voltunk, végig rohant velünk, így utólag nem a legjobb döntés volt.

Szerencsénkre Almatyban találtunk egy srácot, aki elvitt bennünket  a Charyn Canonhoz, Kolsay tavakhoz, majd át Kirgizistanba, Isyk kul, Bishkek útvonalon. Szenzációs volt. Amikor egy időutazást még überelni lehet :-)

Majd vissza Almaty. Annyira jól éreztük magunkat Almatyban, szerettünk ott élni, hogy maradtunk, és élveztük a várost.

Bármikor visszamennénk, és megyünk is. :-)

 

hacsapuri Creative Commons License 2019.01.22 0 0 50

Köszi az infókat, a kamu repjegynél elengedtem Kínát :-D  

Így délre összpontosítunk.

trabzonspor Creative Commons License 2019.01.22 0 1 49

Ha gondolod,az Isztános topikban írhatnál kicsit a Türkmén útról,mivel mentetek,hol léptetek be-ki, Pokol Kapujához mivel mentetek,onnan Üzbegisztánba tovább? Tervezem ezt a két országot én is. köszi

Előzmény: orntlnws (48)
orntlnws Creative Commons License 2019.01.22 0 1 48

Ha az átugrani alatt nem repülést értesz, akkor a következőkkel is számolhatsz:

 

Almaty-Ürümcsi busz 2x1 nap 2x12000 HUF és akkor még "csak" egy tök érdektelen nagyvárosban vagy. Igaz Turfan nincs messze, ami viszont jó hely.

 

Ha továbbmennél Kashgarba, vagy Donhuangba (nekem ez jobban bejött), az újabb 2x1 nap vonaton, vagy gyorsvasúttal egy kisebb vagyon.

 

Ja, és szárazföldi határátlépésre nem fogod megkapni a vízumot, szóval keríteni kell legalább egy kamu repjegyet.

 

Tényleg nem egyszerű pláne nem párnapos program. Kirgizisztánba viszont jóval egyszerűbben és olcsóbban eljuthatsz.

Előzmény: hacsapuri (45)
trabzonspor Creative Commons License 2019.01.22 0 0 47

Szia!

 

Ahogy WL is írja,Astanától ne várj sokat. Ha voltál Dubajban és tetszett,akkor lehet tetszene ez az utánzata is,de amúgy se az új,se a régi részen nem volt olyan nagy dolog... egyszer láttuk,ennyi.

 

Almati teljesen jó,lehet kirándulni a környéken,akár egy,akár több napra. Big Almati Lake,Charyn Kanyon,Altyn Emel National Park.A mi utunk 12 nap volt,amit lehetett megnéztünk,hasonlót két hét alatt ti is tudtok abszolválni simán,ha érdekel Kirgizisztán is-én ajánlom mindenképpen.Megfelezed az időt a két országra,egyik hét Almati és környéke,másik Kirgizisztán,autóbérlés,tókör,Bishkek és környéke.

 

Az Ukránok,a Baltic,és talán a Pegasus is repül Almatiba(vagy Bishkekbe),nézd meg azokat az árakat is.

 

Ennyi időbe Kínát belevenni szerintem nem érdemes,ha tudsz hosszabbítani akkor esetleg,bár szerintem az akkor is külön történet,ha már még valami,akkor Üzbegisztán.

 

Másik kérdésre válaszolva, mi Qazaq-Airrel repültünk,teljesen jó volt. Scat,Bek Air mind repül naponta sok járatot,nem hiszem,hogy ne lehetne bevállalni.

 

 

Előzmény: hacsapuri (43)
W.L. Creative Commons License 2019.01.22 0 0 46

Szerintem Astana abszolut kihagyhato.

Az uj, csilivili epuleteken kivul nincs ott semmi erdekes.

Az orszag termeszeti es tortenelmi latnivaloinak java pedig delen van, Almatyhoz sokkal kozelebb. Almaty maga is sokkal kellemesebb, elhetobb varos mint Astana.

Szoval ha hasonlo arban van a jegy mindkettobe, en egy percig sem gondolkoznek hova repuljek.

 

Kinat se vesd el rogton, hiszen innen abba a regiojaba nezhetnel at, ami a hagyomanyos kinai Peking-Sanghaj- Hongkong turistacsapastol nagyon messze van.

Viszont szerintem akkor eri meg, ha van ra legalabb egy heted.

Előzmény: hacsapuri (43)
hacsapuri Creative Commons License 2019.01.21 0 0 45

Közben néztem, hogy Kínába átugrani nem olyan egyszerű, mert a vízum fejenként 25.000 Ft, így nem biztos, hogy megéri pár napra.

 

rutthin Creative Commons License 2019.01.19 0 0 44

Mi a Bek Air-rel repültünk Almaty-Astana között, teljesen rendben volt! Pedig a nem ajánlottak közé sorolják... 

Előzmény: ostra85 (42)
hacsapuri Creative Commons License 2019.01.18 0 0 43

Kedves Trabzonsbor és Mindenki!

 

Közben olvastam a beszámolód a másik topicban. Mennyi ideig voltatok?  Ez a kör mennyi idő alatt járható meg, mi az ami még kimaradt? :-)  

Nézegettem a wizzair árakat, hát majdnem annyi mint direktbe Turkishsel menni Almatiba. Szerinted, szerintetek  ki szabad hagyni Astanát?

Mi május utolsó két hetét lőttük be, segítsetek pár konkrét ötlettel.

Lehet, hogy meredek ötlet, de Kínába "átugrani" pár napra mennyire bonyolult? Érdemes?

 

Köszi a segítséget.

 

Előzmény: trabzonspor (41)
ostra85 Creative Commons License 2019.01.06 0 0 42

on :)

 

repülőre csak az air astana-t ajánlatos igénybe venni, vagy a scat is szóbajöhet? mennyire biztonságos?

air astana-nak elég merészek az árai scat-hoz képest... :(

 

köszönöm

trabzonspor Creative Commons License 2018.06.08 0 0 41

Augusztusban megyünk,ha még aktuális...

Előzmény: flillanora (40)
flillanora Creative Commons License 2018.05.13 0 0 40

Sziasztok! Februárban jöttem haza Kazahsztánból. Van valaki, aki megy ki mostanában Kazahsztánba? Szeretnék kérni egy aprócska segítséget. Előre is köszönöm. Lilla

Zsuzsi1974 Creative Commons License 2018.03.20 0 0 39

Szuper!!

Sajàt kocsival be lehet menni a kanyonba, mármint engedik?

Köszi,hogy emlìtetted a bögölyöket, - ìgy fel tudunk kèszülni ràjuk!

 

Előzmény: Levi Braun (36)
Zsuzsi1974 Creative Commons License 2018.03.20 0 0 38

Nagyon szépen köszönöm!!!!

Előzmény: Levi Braun (37)
Levi Braun Creative Commons License 2018.03.19 0 0 37

Itt a jurtás megoldásra a válasz, itt vannak árak: http://eco-park.kz/index_en.html

Előzmény: Zsuzsi1974 (32)
Levi Braun Creative Commons License 2018.03.19 0 0 36

A kanyon "végén" (amikor a folyóhoz érsz) vannak jurták, illetve 1-2 büfé-kajálda ahol lehet enni-inni. Ugyan nem kérdeztünk utána, mert mi csak "jöttünk-mentünk", de sztem a jurtákban biztos lehet aludni. Sok ember nem volt akkor ott, sztem meg lehet próbálni a helyszínen foglalni. Igaz azóta eltelt közel 1 év, ha más nem a Wizz miatt biztos több a turista. Időjárásra valszeg nem lesz panasz, 2017 július utolsó hetében voltam, rekkenő hőség volt mindenhol, főleg a kanyonban, 35+ fok. Almaty-tónál kellemes idő volt, 20-25 fok körül, viszont eszméletlenül sok bögöly (vagy mi?), 1 másodpercre sem tudtál megállni, mert rögtön rád szálltak. Csípésig sosem jutottak, de elég idegesítőek voltak.

Előzmény: Zsuzsi1974 (34)
W.L. Creative Commons License 2018.03.16 0 0 35

En ameg kanyonban semmifele szallasra nem emlekszem, mindenki egy napra ment Almatybol, de ez persze valtozhatott.

Előzmény: Zsuzsi1974 (34)
Zsuzsi1974 Creative Commons License 2018.03.16 0 0 34

A  kanyonban szeretnènk aludni jurtában, tudsz erről esetleg valami infót?

Érdekelne mèg,hogy milyen módon vehetnènk szimkàrtyàt ès hol, mennyire jó a lefedettsèg?

Előzmény: W.L. (33)
W.L. Creative Commons License 2018.03.16 0 0 33

Autoberlesrol nem tudok nyilatkozni.

A felsorolt helyek szerintem mind kulon engedely nelkul latogathatok.

Előzmény: Zsuzsi1974 (32)
Zsuzsi1974 Creative Commons License 2018.03.16 0 0 32

Köszönöm szèpen a gyors vâlaszt!

Mi szìvesebben bèrelnênk kocsit ( gondolom terepjàròt èrdemesebb ) ès utaznânk mindenhovâ egyènileg, milliószor megâllva  fènykèpezni, bebarangolni a környèket. 

Olvastam,hogy bizonyos rèszeken kìsèret nèlkül nem lehet csâszkãlni. Meg tudnãd ìrni, hogy ez az ùtvonalunkat figyelembe vêve êrint- e minket?

Előzmény: W.L. (31)
W.L. Creative Commons License 2018.03.16 0 0 31

A Nagy Almaty to, a kanyon es a nemzeti park egynapos szervezett kirandulassal is megnezhetok Almatybol.

Előzmény: Zsuzsi1974 (30)
Zsuzsi1974 Creative Commons License 2018.03.15 0 0 30

Sziasztok! 

Nagyon örülök, hogy rà talàltam erre a topikra! Remèlem tudtok nekem segíteni,mert elèggè tanàcstalan vagyok,soha nem voltunk mèg Kazahsztànban!!!

Augusztus elejèn utaznànk tìz napra Almaty tèrsègèbe. Bevallom koppintottam a fõbb lâtnivalókat egy blogról, èrdekelnènek  a fõbb lâtnivalòk ès szüksègem lenne tanâcsra a szâllâsokkak,az időjâràssal...stb. kapcsolatban - ha lennètek olyan kedvesek!

 

-1. Az elsõ a nagy Alma - Ata tó 

- 2.Chimbulak feletti hegyek ( úgy olvastam, hogy közel vannak, Almatyban megszâllva megközelìthetöek.

- 3.Charon kanyon kb. 380 km innen. 

Èrdekelne, hogy itt hol lehetne megszâllni??

 

4. A gyilkos tò. Âlìtòlag nincs messze, nem kell mâsik szâllâs??!

 

5. Kolsay Tó a 3 tó vidèke. Szâllâs ugyanott???

 

6. Altyn Emel Nemzeti Park,èneklõ dűnèk . 300 km. Hol szâllhatnânk meg?

 

7. Altyn Emel Nemzeti Park, szìnes hegyek.

 

Nagyon szèpen megköszönnèm a tanâcsokat mind a közelben lèvő települèsekkel - ahol megszâllhatnânk, mind az ottani augusztusi idõjârâssal kapcsolatban, egyèb bârmilyen jó tanâcsot, esetleg újabb ötletet a maradèk 1 - 2 napunkra a környèken!!!!

 

 

W.L. Creative Commons License 2018.03.06 0 0 29

Ne aggodd tul oket.

Mikor en voltam arra, akkor is rossz hire volt kulonosen Sindhnek, de valojaban semmi gaz.

De erre tenyleg nyiss inkabb kulon topikot, ha folytatnad, ne offoljuk ezt szet.

Előzmény: pannn (28)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!