Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2018.01.23 0 0 96
Ludwyg von Czerpaakosschy Creative Commons License 2018.01.03 0 0 95

Majtényi László ugyancsak nagy megváltó volt, de pusztán efemer módon.

Előzmény: Kerepessy Jenő (90)
Ludwyg von Czerpaakosschy Creative Commons License 2018.01.03 0 2 94

Úgy tűnik, hogy a kiscicuska Európában mára a politikusok züllésének címerállatává vált.

 

 

Előzmény: Törölt nick (93)
Törölt nick Creative Commons License 2018.01.03 0 3 93

Előzmény: Törölt nick (91)
Törölt nick Creative Commons License 2018.01.03 0 1 92
Törölt nick Creative Commons License 2018.01.03 0 0 91

 Akad viszont, aki a magyar Macront lájta benne. Karácsony Gergely közeli ismerői közül jópárral beszélgettünk az elmúlt napokban. Az MSZP per pillanat regnáló listavezetője kihúzhatja a córeszból a szocikat.

(Átlátszó Blog)

Kerepessy Jenő Creative Commons License 2017.10.16 0 0 90

És mi van a Botka Lajossal, ő már smafu?

 

Nemrég még ő volt a balliberálisok megváltója.

 

Meg a Falus doki.

Előzmény: Szabálytalan nicknév12 (84)
nagyanyo5:0 Creative Commons License 2017.10.16 0 0 89

"Nem lehetett katonai besúgó, mint Orbán. Nem zsarolhatják az oroszok, mint sokak szerint Orbánt. Nem lopott össze óriási magánvagyont, mint sokak szerint Orbán. " Nem is nyer:))))))

Előzmény: Legelész (87)
panthera negra Creative Commons License 2017.10.15 0 0 88

Te ne aggodj.

 

Ki van dolgozva a "karaktergyilkossága", csak mert hogy besározzanak valakit nem kell sem ifjukommunistának, sem besugonak lenni. Megy az a ma született báránnyal is.

Előzmény: Legelész (87)
Legelész Creative Commons License 2017.10.15 -1 0 87

"Ő példa arra, hogy hiába hórihorgas langaléta valaki, ha a belbecs nem macron, hanem icipici, vagyis micron."

  

Nincs még kidolgozva a karaktergyilkossága? Ne aggódj, hamarosan megkapod hozzá a silabuszt. Nehéz dolguk lesz Takony Árpádéknak. Karácsony nem volt ifjúkommunista, mint Orbán. Nem lehetett katonai besúgó, mint Orbán. Nem zsarolhatják az oroszok, mint sokak szerint Orbánt. Nem lopott össze óriási magánvagyont, mint sokak szerint Orbán. 

Marad a langalétasága. Kétméteres magassága a zsebnapóleon szemében önmagában is kihívás.

Előzmény: szélkelep elek (85)
b.u.b.u.5.5 Creative Commons License 2017.10.14 0 0 86

Jaj ez a bukott polgármester, már mindent megtesz, csak valami pozíciót szerezzen, (bár 2014.ben is ezt csinálta)

szélkelep elek Creative Commons License 2017.10.14 0 2 85

Ő példa arra, hogy hiába hórihorgas langaléta valaki, ha a belbecs nem macron, hanem icipici, vagyis micron.

Szabálytalan nicknév12 Creative Commons License 2017.10.14 0 2 84

A mester:

 

és inasa:

(nem photoshop)

Törölt nick Creative Commons License 2017.10.14 0 0 83

Törölt nick Creative Commons License 2017.10.14 0 0 82

Október 23-ig meg kell állapodni az ellenzék 106 választókerületi jelöltjéről Karácsony Gergely szerint. A Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje azt mondta: az eddigi baloldali kormányok csődtömeget hagytak maguk után. Interjú.

 

 

A Párbeszéd kormányfőjelöltje vagyok, az Együtt is a velünk közös indulásban gondolkodik, és lehet, hogy lesznek még mások is…

– Kik?
– Olyanok, akik látnak abban fantáziát, hogy az ellenzék legnépszerűbb politikusa vezesse az ellenzék legnépszerűbb listáját, ezt tudom erre mondani. 

– Botka László visszalépése óta viszont ön is tárgyalt a szocialistákkal. Előrébb jutottak? 

 


– Ezeken a tárgyalásokon azt képviseltem, és ezzel nem volt senkinek vitája, hogy az ellenzéknek máshogyan kell nekifutni a választásnak, mint eddig gondoltuk. A magyar politika rendkívüli módon személyekhez kötődik, vezérekben gondolkodik. Pedig egy házhoz jó alap kell, például az, hogy legyen közös erkölcsi és közpolitikai kiindulópont, és meg tudjuk nevezni az egyéni jelölteket. Szerencsésebb lett volna őket előválasztást követően elindítani, ahogy mindig is javasoltam, de ezt elsodorta az élet, nincs is rá idő. Ezzel együtt ebben a 106 jelöltben október 23-ig meg lehet és meg kell állapodni. 

 

Amikor arról beszélünk, hogy kormányváltás szükséges, ahhoz mindenek előtt kell 106 jelölt – ami nem azt jelenti, hogy közös listában is gondolkodnánk. Botka László politikájának számos elemét elfogadhatónak tartottam, de a szövetségesi politikája nem volt működőképes. A meddő politikai viták oda vezettek, hogy a DK immár veszteség nélkül meg tudja értetni szavazóikkal, miért állítanak külön listát, dacára annak, hogy korábban épp az összefogás motorjai akartak lenni. Az ellenzék sokszínűsége ezzel együtt is érték. 

 

 

 

– A Fidesznek kimondva-kimondatlanul erős üzenete van, ami a negatív kampányon túl javarészt a biztonságról és biztonságérzet fenntartásáról szól.  Az MSZP szociáldemokrata történettel próbálkozik, igaz, nem sok sikerrel. Önöknek mi a sztorija? 


– Úgy érzem, nekünk van leginkább sztorink, a Mindenki számít című programunkban le is írtuk, hogy milyen országot szeretnénk. Magyarország az elmúlt harminc évben a tőkebeáramlásra építette a politikáját, úgy próbáltuk felpörgetni a gazdaságot, hogy szálláscsinálói lettünk a külföldi tőkebefektetéseknek. Ma már nagyon sokan úgy vélik, hogy ez sehova nem vezet, mi is ezt gondoljuk. Nagyon fontos változást kellene meglépnünk, az emberi tőkébe kellene befektetnünk. 

 

Azzal, hogy az oktatásra, egészségügyre többet kellene fordítani, nyilván mindenki egyetért, örülök is, ha vannak közös pontok az ellenzék programjaiban. Mi az emberek bérébe, oktatásába, egészségügybe akarunk befektetni, olyan új gazdasági modellt szeretnénk felépíteni, ami az emberi tőkén alapszik. Magyarán egy olyan országot akarunk építeni, aminek sikere a társadalmi kohézión, az emberen, az emberiességen nyugszik. Ha megnézzük, Európa legsikeresebb országainak társadalmai sokkal összetartóbbak, mint a magyarországi. Az orbáni rezsim a lehető legrosszabb útra vitte az országot, megpróbálja a társadalmat apró elemeire törni, részben az érzelmi politikával, gyűlöletkeltéssel, részben úgy, hogy elképesztő társadalmi különbségeket alakított ki. A következő választás egyik legfontosabb kérdése, hogy lesz-e kettészakadó egészségügyi ellátás; annak már most is tanúi vagyunk, hogy létezik egyfelől a leépülő közegészségügy, másfelől a kedvezmények és Fidesz-közeli befektetések révén szárnyaló magánegészségügy. Programunk minden eleme arról szól, miként tud ez a társadalom összetartóvá válni. 

 

– „Vissza kell találni a klasszikus szociáldemokrata gyökerekhez és ebből kell a zöldpolitika felé elindulni”. Ezt ön mondta. Érdekel Magyarországon bárkit a zöldpolitika egy nagyon szűk magon kívül? 


– Szerintem az embereket nagyon érdekli. A zöldpolitika ma már nem a gazdag országok luxusa, hanem a szegény államok esélye. Magyarország talán legnagyobb gazdaságélénkítő programja lenne, ha végre foglalkoznánk azzal, hogy a magyar lakásállomány és az energiaszektor rendkívül elavult energiahatékonyság szempontjából. Nyugat-Európában gyakorlatilag nem is lehet már olyan házakat építeni, amilyenekben a hazai lakosság nagy része él. EU-s források felhasználásával rendkívül hatékony energiahatékonysági programokat lehetne indítani, ezermilliárdos nagyságrendre gondolok. Munkahelyek százezreit lehetne létrehozni, több millió háztartás rezsikiadásai csökkenhetnének 30-40 százalékkal. A zöldgazdaság ráadásul egyenlő fejlődést hoz a különböző régiókban…

 

Amikor azt olvasom az MSZP programjában, hogy az önkormányzatok kvázi önként vállalt feladatként visszavehetik az iskolákat, akkor tépem a hajamat. Mert vagy visszaadom az egész rendszert az önkormányzatoknak, és ennek megfelelően is finanszírozom, vagy megtartom állami kézben, és próbálom jobban működtetni. De az, hogy a gazdag település visszaveszi az iskolát, a szegény meg nem, az még jobban szétszakítja az oktatási rendszert. Ezeket a problémákat nem lehet szőnyeg alá söpörni. Nekem nincs szocifóbiám, de ha megnézzük a baloldali kormányok politikai teljesítményét, akkor azt a szomorú következtetést kell levonnunk – amit egyébként Botka László megtett –, hogy baloldali perspektívából nézve csődtömeg, amit ezek a kormányok véghezvittek. Elkoptatták azokat az értéket, amelyekért elvileg küzdöttek. Ez a sikertelenség ágyazott meg a Fidesz hatalmának, mivel a magyar emberek 2010-re eljutottak odáig, hogy igenis kell egy erőskezű vezető. Az olyan a jelszavaknak, mint az igazságosság, az esélyegyenlőség, a fenntartható fejlődés, nehéz hitelt adni, mivel a korábbi baloldali pártok politikája miatt tulajdonképpen kiüresedtek. 

 

– Forró őszre, tavaszra számít?
– Bárcsak az lenne, már ami azt illeti, hogy emberek százezrei kivonulnának az utcákra, vagy lennének sztrájkok, ami a polgári demokráciákban megszokott. Annak, amit a Fidesz a nemzetbiztonsági kockázatokról mond, nyilván nincs alapja, ha lenne, nem mondanák, a cél ezzel a pszichózis fenntartása. Ez rövid távon lehet sikeres, de ha egyszer kipukkad a lufi, szavazóik azt sem fogják tudni, hol vannak. Az összeomlás sokkal gyorsabban is végbemehet a Fidesznél, mint annak idején a baloldalon. A Fidesz nem az ellenzékkel vitatkozik, nem mobilizálja az ellenzék támogatóit, más ellenségképeket épít, mert nincs jövőképe.

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2017.10.14 0 0 81

Igazam lett, megmondtam már az elején, hogy Botka nem alkalmas az ellenzék összefogására!

Karácsony Gergely a tökéletes választás!

Törölt nick Creative Commons License 2017.10.14 0 0 80

Karácsony Gergely lehet a közös ellenzéki
miniszterelnökjelölt?

A Párbeszéd taggyűlése megszavazta az együttműködést az egyéni választókerületekben minden demokratikus párttal, és döntött a Párbeszéd és az Együtt választásokon való közös indulásáról - mondta a Párbeszéd társelnöke.

Karácsony Gergely, aki a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje is, a taggyűlésén mondott, sajtónyilvános beszédében közölte, a párt elnökségétől arra kapott mandátumot a szombaton, hogy a Jobbikot kivéve minden ellenzéki szervezettel tárgyaljon az összefogásról és a közös lista állításáról.

A XIV. kerületi polgármester elmondása szerint a közös program fő üzenete, hogy az emberre és az emberiességre kell építeni Magyarország jövőjét. Kifejtette: az emberbe való befektetés a legfontosabb, mivel a jövő gazdaságát a jól képzett, jól megfizetett emberek fogják előre vinni.

Emellett fontos az emberiesség is, mert a történelem és az elmúlt nyolc év apró szilánkokra törte a társadalmat. Magyarország olyan hely lett, ahol senki nem érzi már otthon magát, egy "polgárháború" áldozatai az emberek - fogalmazott Karácsony Gergely, hozzátéve, béke és együttműködés kell. Ehhez keresnek közös jelölteket az összes egyéni választókerületben.

Karácsony Gergely szólt arról is, az ellenzéki oldalon két stratégia van: az egyik szerint feltétel nélküli összefogás kell, a másik szerint pedig együttműködés nélkül új alapokra kell építeni a politikát. Szerinte mindkettőben van igazság, de a legjobb megoldás szerinte, ha megmarad a sokszínűség, de együttműködnek a pártok.

Az Együtt szerint egyetlen miniszterelnökjelölttel, de külön listával érdemes indulniuk a választáson a régebbi és az újabb pártoknak. Vagyis az Együtt, Párbeszéd, LMP, Momentum mindenképp induljanak külön az MSZP,DK,Liberálisok,MoMa-tól, Az Együtt-Párbeszéd által vezetett oldal az Új Pólus, az MSZP-DK által vezetett pedig a régiek, de
mind álljanak ki Karácsony Gergely mögött, mint közös kormányfőjelölt és valósítsák meg Emmanuel Macron francia elnök ötletei nyomán a liberális gazdasági megújulást, prosperitást, békét, egyenlőséget
és szolidarítást.

Törölt nick Creative Commons License 2017.10.14 0 0 79

Változások vannak, emberek!   Van remény, honfitársaim! Végre legyőzhető lehet
a Fidesz, ez így, a nemzeti ünnepünk előtt, reményt adhat.

Sajnos , a hülye Gulyásmárton és Botka befingatták az összefogást a demokratikus oldalon.

De most Karácsony Gergely, akiben én mindvégig bíztam, meg fogja menteni az összefogást!

A mai napon bejelentette az összefogást, hozom a cikket, közös lista, külön lista, teljes együttműködési terv, a közös kormányfőjelölt Karácsony Gergely, de mindenki olyan
módon fog össze, ahogyan akar, a lényeg a koordinált 106 egyéniben együttműködés, a
Fidesz legyőzésére, egy széles választási összefogásban, amelyben aki akar közös listázik,
aki akar külön listázik, Karácsony mindent támogat, ő nem olyan, mint Botka, ő párbeszédet
akar és igazi összefogást!

The Lazy SwordFish Creative Commons License 2017.08.24 0 0 79

Tükörbe néztél már? >:-D

Előzmény: kemenesalja2013 (75)
The Lazy SwordFish Creative Commons License 2017.08.24 0 0 78

A magyar Macront megtaláltátok már? >:-D

Előzmény: Luis Nevis (77)
Luis Nevis Creative Commons License 2017.08.24 -1 0 77

Hogy egy jolertesult olvtarsamat idezzem: Almodik a cseledlepcso....

Előzmény: Ollie a Réhm (73)
The Lazy SwordFish Creative Commons License 2017.08.24 0 0 76

Most a ballibek azt tervezik, Karácsony Gergely váltja Botkát, mint közös miniszterelnökjelölt!

kemenesalja2013 Creative Commons License 2017.08.16 0 0 75

Van értelme ilyen semmitmondó megszólalásnak?

Hacsak nem fizetnek érte....

Előzmény: magyar cipó (74)
magyar cipó Creative Commons License 2017.08.16 0 0 74

Majd ha felmostad a teljes lépcsőházat, vice.

Előzmény: kemenesalja2013 (72)
Ollie a Réhm Creative Commons License 2017.08.16 0 0 73

És kenterbe nyeri a választást, mint Macron?

 

Várjuk ki a végét. Nem kell sokat várni. Maclon bohóc elkotródik hamarosan.

:-))

Előzmény: kemenesalja2013 (70)
kemenesalja2013 Creative Commons License 2017.08.16 0 0 72

Aludj jól....

Előzmény: magyar cipó (71)
magyar cipó Creative Commons License 2017.08.16 0 0 71

Álmodik a cselédlépcső...

Előzmény: kemenesalja2013 (70)
kemenesalja2013 Creative Commons License 2017.08.16 0 0 70

És kenterbe nyeri a választást, mint Macron?

Előzmény: Ollie a Réhm (68)
magyar cipó Creative Commons License 2017.08.16 0 0 69

Ez a nyomoronc is gerontofil?

Ollie a Réhm Creative Commons License 2017.08.16 0 0 68

Karácsony Gergely, a magyar Macron

 

Ez jó irány , Karácsonynak van egy hónap szárnyalása , mint Maclon bohócnak.

Bruhaha

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!