Keresés

Részletes keresés

Lady fantasy Creative Commons License 2019.08.09 0 0 27

Csak írok néhány észrevételt, a Tefal Expertise palacsintasütőjéről.

Nos első észrevételem, mikor a kezembe fogtam, hogy súlyos darab.Tényleg le lehet egy embert ütni vele.

(Aki dobálva forgat mint én, annak meg kell fogni rendesen a nyelét!)

Ez köszönhető a vastag edényfalnak, és az indukciós tűzhely miatti integrált acélbetétnek.

A nyél szegecselt, nem csavaros, remélhetőleg elég erőt képvisel majd a lötyögésmentes hosszú használathoz.

A 25cm-es átmérő nekem kicsit nagynak tűnik, de ez megszokás kérdése, Mindenesetre a nagyobb merőkanalat kellett hozzá használnom. ;-)

Pozitívumok:Tényleg nem tapad! Mivel kívülről is teflon a bevonata, könnyű a tisztíthatósága.

Kissé nehezen melegszik át, viszont cserébe egyenletes a teljes felületén a sütés.

A nyél fogása jó. Könnyen tisztítható. A kivitelén látszik, hogy minőségi termék, nincsenek öntési hibák, sorják, nem lötyög, kopik a külső festékréteg stb.

Nem Kínában készül. :-)

Anakin a sith Creative Commons License 2017.08.02 0 0 26

Ez a palacsinta!!!!

Előzmény: ZsuR (25)
ZsuR Creative Commons License 2017.08.02 0 0 25

Jesszus!  Te ilyenre keszited??? 

 

Ez egy omelet... igaz, nem rantotta, de a szine a rantottatnak is ilyen.  Szinten vas serpenyoben...

 

Ez a rantottam.  Rozsdamentesben :)).  Nincs agyonsute, kiszaritva, hanem kremes, finomsag...

Előzmény: Anakin a sith (24)
Anakin a sith Creative Commons License 2017.08.01 0 0 24

Ez rantotta! :-))

Előzmény: ZsuR (23)
ZsuR Creative Commons License 2017.08.01 0 0 23

...az a pali akkor nem jo - keress masikat... micsoda eges...! :))

 

Az enyem igy sut... egyszeru vas...

 

(annyit beszelek rola - sutnom kell...)

Előzmény: Anakin a sith (22)
Anakin a sith Creative Commons License 2017.08.01 0 0 22

Aranyt! Nekem ezust van, de abban neha leeg a pali. 

Pitbull_vagyok Creative Commons License 2017.08.01 0 0 21

Előzmény: lovasgeza (16)
ZsuR Creative Commons License 2017.08.01 0 0 20

100-120 Celsius

Előzmény: Brixbrax (19)
Brixbrax Creative Commons License 2017.08.01 0 0 19

Ez jól hangzik :) És mennyi az az alacsony hőmérséklet?

Előzmény: ZsuR (18)
ZsuR Creative Commons License 2017.08.01 0 0 18

A kiegetes helyett... csak bekenni olajjal es sutobe tenni 2 orara alacsony homersekleten... 

Előzmény: Brixbrax (17)
Brixbrax Creative Commons License 2017.08.01 0 0 17

Szerintem a sima vas, kb. 800 Ft-os palacsintasütő a legjobb. Két titka van: az egyik, hogy az első használat előtt kis olajjal jól ki kell égetni, a másik, hogy használat után nem szabad sterilre sikálni. Legalább olyan jó, mint a teflonos. Mondjuk ez a kiégetés ebben a 40 fokban nem túl csábító.

 

lovasgeza Creative Commons License 2017.08.01 0 0 16

Végül ezt rendeltem: https://www.mall.hu/serpenyo/banquet-frypans-sotetbarna-palacsintasuto-24-cm

Beszámolok róla, majd, hogy milyen palacsintát süt :)

ZsuR Creative Commons License 2017.08.01 0 0 15

:))  En is!

 

En nagyon szeretem az almas palacsintat - no azt nem lehet azzal az elektromossal sutni.

Nagyon ritkan sutom - de szeretem... kedvenc.

Előzmény: Tereza (13)
Tereza Creative Commons License 2017.08.01 0 0 14

Őszintén szólva, már nem emlékszem, hogy annak a régi magyar palacsintasütőnek mennyi volt a sütési ideje, de sztem nem sok. 

Valszeg a különböző gépeknél különböző idő szükséges, nem tudom.

Előzmény: halaloszto (11)
Tereza Creative Commons License 2017.08.01 0 0 13

Almás palacsintát még nem ettem, biztosan finom; csak hát néhány éve inzulinos lettem, így a kérdés nem aktuális. 

 

Különben, kedves Zsur, örülök, hogy most itt "találkoztunk", már rég nem hallottam rólad. 

Előzmény: ZsuR (12)
ZsuR Creative Commons License 2017.08.01 0 0 12

A vastagsagat meg lehet valasztani a hagyomanyosnal.  Nem igazan kedvencunk a vekony.

 

No meg a megszokas... miben keverem, melyik merokanallal merem, es ugy altalaban... 

 

Szereted az almas palacsintat? :))

Előzmény: Tereza (10)
halaloszto Creative Commons License 2017.08.01 0 0 11

Azt irja nehany perc amig a palacsinta megsul. Ha mondjuk ketto, akkor orankent 30at lehet vele csinalni. Az brutal lassu. Nekem 20perc a szintidom az egyliter tej felkilo liszt kisutesere, ez 30-35 palacsinta. 

Előzmény: Tereza (9)
Tereza Creative Commons License 2017.08.01 0 0 10

Nekem régen volt még szarvasi gyártású. 

A hozzávaló tálban volt palacsinta-massza. Ebbe kellett belemártani a bekapcsolt, már előmelegített palacsintasütőt - picit várni kellett, utána a fölösleg lecsepegett és rövid időn belül megvolt a palacsinta. 

Volt a családban, aki vékonynak tartotta a palacsintát. Én a használati papírján talált recept szerint csináltam, de vigyázni kellett azzal, hogy mindjárt le kellett takarni a fedővel a kész palacsintát, mert

gyorsan kiszáradt volna.Lehet, ha mást receptet használtam volna, máshogyan lett volna.

Egy előnye volt : a helységben egyáltalán nem volt olajszag.

Nagyon régen nem használtam már, és a belinkeltett nem ismerem; csak azért raktam ide, hogy a képeken látszódjon a "mártogatós stílus", mert különben nehéz elképzelni. Hébe-hóba előfordult valami hasonló,

asszem francia gyártású gép a Média Marktban, de nyilván az emberek nem nagyon ismerték, és így talán nem volt nagy érdeklődés iránta.

 

Ezt csak érdekességként írtam be, mert itt nyilván a klasszikus - serpenyő szerűt - keresitek.

Előzmény: Tereza (9)
Tereza Creative Commons License 2017.08.01 0 0 9

Ezt a "mártogatós" elektromos palacsintasütőt ismeritek?:

http://www.delimano.hu/delimano-utile-palacsintasuto/

ZsuR Creative Commons License 2017.08.01 0 0 8

 

De Buyer blue steel - szeretem hasznalni.

halaloszto Creative Commons License 2017.07.31 0 0 7

egyetértek. nekem kettő van, az egyik húszéves, a másik csak 15. amelyiknek van 5 év előnye, az még mindig érezhetően jobb.

 

feldobáshoz fontos hogy ne legyen teljesen függőleges az oldala, és legyen ív átmenet, amin felperül a szélén.

 

Vajk

Előzmény: ásítósmacska (1)
Qqberci Creative Commons License 2017.07.31 0 0 6

Nekünk is van egy ilyen, nagyanyámé volt, úgyhogy legalább 80 éves...

Előzmény: B.GY (3)
Pitbull_vagyok Creative Commons License 2017.07.31 0 0 5
öreg_néne_b Creative Commons License 2017.07.31 0 0 4

marble: márvány

Az eddig ok, de biztos, hogy nem márvány bevonat van a palacsintasütőn.

Előzmény: Vajk (2)
B.GY Creative Commons License 2017.07.31 0 0 3

Nekünk van egy 40 éves fekete palacsintasütőnk.Az tuti jó.

 

Vajk Creative Commons License 2017.07.31 0 1 2

marble: márvány

 

Valójában a teflonos is jó, de más lesz azon a tészta, mint a Nagyim vaslapos palisütőjében, éppen ezért ezt az ezerévest használom mindig.

ÉS az sem mindegy, hogy balkezes, vagy jobbkezes a palisütő..:)

 

 

Előzmény: lovasgeza (-)
ásítósmacska Creative Commons License 2017.07.31 0 0 1

Lényeges kérdés, hogy gázon vagy villanytűzhelyen, netán indukcióson akarod használni...

 

Ha gázon, akkor a jó öreg piaci hosszúnyelesben lehet a legfinomabb palacsintát sütni. Persze megfelelő kiégetés után... 

 

 

Előzmény: lovasgeza (-)
Pomber Béla Creative Commons License 2017.07.31 0 0 0

Jó vastag legyen az alsó lapja, mert a vékony elvetemedik a melegtől és púpos lesz.

Előzmény: lovasgeza (-)
lovasgeza Creative Commons License 2017.07.31 0 0 topiknyitó

Sziasztok! Palacsintasütő vásárlása előtt állok. Ki is néztem pár típust, de nem tudom, hogy melyik miért jó?

 

Banquet Frypans PREMIUM Palacsintasütő, Sötétbarna, 24 cm

  • anyaga elvileg öntött vas
  • bevonata teflon

 

 

Ballarini RIALTO Palacsintasütő, 25 cm

  • anyaga talán aluminium
  • bevonata nem teflon, de nem írják, hogy mi
  • a súlya 506g, de ezt én nem hiszem el, az dög nehéz... létezik ez?

 

 

Lamart LT1059 Tapadásmentes palacsintasütő, 28 cm

  • anyaga aluminium
  • bevonata marble, az mi?

 

Biztos van még sok más jó palacsintasütő is, várom a javaslatokat.

 

Laikusként az alábbi elvásáraim lennének:

  • legyen tapadásmentes
  • legyen könnyű (feldobva forgatom, nem fakanállal alányúlva, ahhoz meg gyors mozdulat, így kis tömeg kell)
  • és persze legyen tartós

 

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!