Ez a topic azzal a kérdéssel foglalkozik, hogy milyen palacsintasütő érdemes venni? Ha nem tudod milyen palacsintasütőt vegyél, gyere, és kérdezz! Ha tudod, hogy milyen a legjobb palacsintasütő, akkor gyere, és mondd el!
Csak írok néhány észrevételt, a TefalExpertise palacsintasütőjéről.
Nos első észrevételem, mikor a kezembe fogtam, hogy súlyos darab.Tényleg le lehet egy embert ütni vele.
(Aki dobálva forgat mint én, annak meg kell fogni rendesen a nyelét!)
Ez köszönhető a vastag edényfalnak, és az indukciós tűzhely miatti integrált acélbetétnek.
A nyél szegecselt, nem csavaros, remélhetőleg elég erőt képvisel majd a lötyögésmentes hosszú használathoz.
A 25cm-es átmérő nekem kicsit nagynak tűnik, de ez megszokás kérdése, Mindenesetre a nagyobb merőkanalat kellett hozzá használnom. ;-)
Pozitívumok:Tényleg nem tapad! Mivel kívülről is teflon a bevonata, könnyű a tisztíthatósága.
Kissé nehezen melegszik át, viszont cserébe egyenletes a teljes felületén a sütés.
A nyél fogása jó. Könnyen tisztítható. A kivitelén látszik, hogy minőségi termék, nincsenek öntési hibák, sorják, nem lötyög, kopik a külső festékréteg stb.
Szerintem a sima vas, kb. 800 Ft-os palacsintasütő a legjobb. Két titka van: az egyik, hogy az első használat előtt kis olajjal jól ki kell égetni, a másik, hogy használat után nem szabad sterilre sikálni. Legalább olyan jó, mint a teflonos. Mondjuk ez a kiégetés ebben a 40 fokban nem túl csábító.
Azt irja nehany perc amig a palacsinta megsul. Ha mondjuk ketto, akkor orankent 30at lehet vele csinalni. Az brutal lassu. Nekem 20perc a szintidom az egyliter tej felkilo liszt kisutesere, ez 30-35 palacsinta.
A hozzávaló tálban volt palacsinta-massza. Ebbe kellett belemártani a bekapcsolt, már előmelegített palacsintasütőt - picit várni kellett, utána a fölösleg lecsepegett és rövid időn belül megvolt a palacsinta.
Volt a családban, aki vékonynak tartotta a palacsintát. Én a használati papírján talált recept szerint csináltam, de vigyázni kellett azzal, hogy mindjárt le kellett takarni a fedővel a kész palacsintát, mert
gyorsan kiszáradt volna.Lehet, ha mást receptet használtam volna, máshogyan lett volna.
Egy előnye volt : a helységben egyáltalán nem volt olajszag.
Nagyon régen nem használtam már, és a belinkeltett nem ismerem; csak azért raktam ide, hogy a képeken látszódjon a "mártogatós stílus", mert különben nehéz elképzelni. Hébe-hóba előfordult valami hasonló,
asszem francia gyártású gép a Média Marktban, de nyilván az emberek nem nagyon ismerték, és így talán nem volt nagy érdeklődés iránta.
Ezt csak érdekességként írtam be, mert itt nyilván a klasszikus - serpenyő szerűt - keresitek.