Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2020.06.05 -1 0 10

A Wizz Air a Corona vírusra hivatkozva törölte egy 2020 május 06-án esedékes foglalásomat (VIE - EIN), melynek 100%-os viteldíját a honlapjukon a formanyomtatvány kitöltésével visszaigényeltem 2020.04.26-án.

Ezt követően a viteldíj kissé megemelt összeggel átkerült a "Credit Shell - Credit Back for PNR....-"-hez!

Kérdésem: - Mit takar a "Credit Shell" ? Mi a szerepe a visszaigényelt viteldíj kapcsán?

Sajnos a Wizz Air ügyfélszolgálatot semmilyen módon nem sikerült elérném. Panasz e-mail-t ugyan küldtem és 30 napon belüli válasz igértek! Szeretném tudni remélhetem-e a visszaigényelt jegyárat, vagy nyugodjak bele, hogy ezt bizony elbuktam?     

oroszlánszívű_Zrínyi Creative Commons License 2017.08.01 0 0 9

egy hasonló ügyben én is nagyon mérges vagyok rájuk. össze-vissza telefonálgattam és e-maileztem, semmi nem történt

Előzmény: HBombi (-)
silent hunter 3 Creative Commons License 2017.07.31 0 0 8

Kidühöngte itt magát ,azt többet vissza se jött:))

Mr. Heisenberg Creative Commons License 2017.07.30 0 0 7

A helyedben lemondanám az utat*. Mi van, az indulás napja után megkeresnek, és valami ismeretlen költséget sóznak rád, (üres hely biztosítási díj, meg nem jelenési díj, vagy valami ilyesmi, az ASZF x. oldalán, apróbetűvel, fehér alapon barackszínnel talán benne lesz).**

 

* :-)

** :-))

Előzmény: HBombi (-)
Gumped Papó Creative Commons License 2017.07.29 0 0 6

WizzAir, RyanAir one dog

 

magyrra fordítva: viszér, aranyér egykutya :-)

Vajk Creative Commons License 2017.07.28 0 2 5

Belőled élnek a fapadosok.... nem mész el és még ezért fizetsz is nekik lemondási díjat....

Nem üzletelünk valamit? :)

 

 

Előzmény: HBombi (-)
nyman Creative Commons License 2017.07.28 0 0 4

Na gondoltam megkeresem ezt a biztositast.

 

Harom kattintas volt (ca. 7-8 mp), mire elertem a szerzodeses feltetelekhez.

http://docs.chubbtravelinsurance.com/aceStatic/Doc/HU/WizzAir/PolWor_Cancellation_Hungarian.pdf

 

Na gondoltam ido, amig vegigbongeszem, kulcsszora keresek, hogy mirol szol, de nem. Ujabb 3-4 mp, es rogton a tartalomjegyzek es az udvozlo bla-bla utan nagybetukkel kiemelve.

 

"Személyenként 15.000 Ft összegű Önrész alkalmazandó minden biztosítási fedezet esetén a fenti táblázatban jelzett módon. Ettől eltérően az 1. Útlemondás biztosítási fedezet tekintetében az Önrész a vonatkozó kártérítési összeg 10%-a, de legalább 15.000 Ft."

 

Lehet, hogy en vagyok tul hulye, de szanok ilyenre idot. Volt jo nehany biztositasi karom, koztuk utazasi is (jaratkeses, csomagkeses, lopas stb.) a biztosito minden esetben teljesen korrektul, rovid idon belul fizetett, es nem volt hianypotlas, vagy nem volt levonas. Sot ket esetben a duplajat fizette a benyujtott igenynek, mivel a barbadosi dollar arfolyamat amerikai dollarral szamoltak. Mindketto elott dollar jel van. :) 

nyman Creative Commons License 2017.07.28 0 0 3

Senki nem kenyszerit arra, hogy felszalj. Csak a jegyarat bukod. Ami ha annyira nem is keves, de azert nem hiszem, hogy csaladi csodot okoz.

 

Nevet is at lehet irni, de jellemzoen az sem olcso, hogy megelozzek a filleres jegyfelvasarlast. Illetve at is lehet tenni mas datumra, szinten felarert.

 

Az ASZF utan meg nem kell kutakodni, mikor vegveszed a jegyett ott van. Az, hogy nem olvasod el, utana meg nyavikolsz, az a te bajod.

 

Velem is tobbszor elofurdult mar, hogy megvettem honapokkal korabban a jegyet, utana kozbejott vmi fontos. Volt mikor megerte atrakni masik datumra, volt, mikor talaltam vkit, aki elment es csak a nevet kellett atirni es volt, mikor elengedtem azt a nehany rekesz sor arat.

 

Egy honap mulva megyek megint vhova. Mikor vettem a jegyet, akkor valaszthattam volna olyan opciot is felarert, ami megengedi az "ingyenes" datummodositast, vagy akar a minimalis dijert a lemondast. De inkabb az olcsot valasztottam. Na most, ha kozbe jon vmi, akkor buko. Ennyi.

 

Előzmény: HBombi (-)
bm613 Creative Commons License 2017.07.28 0 2 2

Akkor ne mondd le, csak simán ne menj el... ennyi eszed nincs? Az egy dolog, hogy a feltételeket nem olvasod el, pedig a fapadosokról köztudott, hogy van náluk néhány érdekes trükköcske, amikkel megéri tisztában lenni. De hogy hozzáadod ezt az állítólagos lemondási költséget a már kifizetett árhoz, ez szánalmas.

Előzmény: HBombi (-)
ásítósmacska Creative Commons License 2017.07.28 0 0 1

Minek ennek külön topik...?? Itt a Wizz-es pörgős: 

 

Wizz Air

Törölt nick Creative Commons License 2017.07.28 0 3 0

Utólag elolvasod a feltételeket és felháborodsz, hogy ezt korábban elfogadtad. Monodráma.

Előzmény: HBombi (-)
HBombi Creative Commons License 2017.07.28 -1 0 topiknyitó

A napokban kiderült, hogy a novemberre tervezett utazásunkat, le kell mondanunk, előre nem látott okok miatt! A Férjem próbálta felvenni a kapcsolatot a Wizzair ügyfél szolgálattal, ahol közölte vele egy nő, hogy 60 Eur/fő/út le tudja mondani. Akárhogy számolom az 240 Eur, mert ugye ketten mentünk volna oda-vissza... Na most a repülő jegyeket, 130 Eur-ért vettük vagy is 40.000 Ft ért, de 75 000 Ft ért lemondhatjuk, vagyis az utazásunk immáron 120 000 Ft-ba van benne úgy hogy el sem megyünk.
Ráadásul a slussz poén, hogy a foglalásnál úgy reklámozza a wizzair az utasbiztosítást, hogy a lemondás esetén a jegy értékének 100%-át visszakapjuk. AMÚGY NEM!!!
Bejelentettem, a wizzair biztosítójánál is, ahol közölte velem egy nagyon kedves úriember, hogy minimum 15 000 Ft-ért mondhatom le az utat. aztán később kutakodtam és megtaláltam az általános szerződési feltételeiket az interneten. Az a 15 000 személyenként 15 000 Ft, vagyis kettőnknek 30 000 Ft, ba kerül, hogy lemondjak egy utazást. AMINEK A DÍJÁT 100% ig VISSZA KÉNE HOGY TÉRÍTSÉK!!!
Legalábbis a wizzair foglalási oldala szerint!

Mélységesen felháborít, hogy a mai világban ilyet büntetlenül meg lehet tenni!

Nem azért csinálom, vagy írom ezt, hogy bárkit eltántorítsak a wizzairtől, de nekem "kisembernek" a 40 000 Ft is komoly összeg.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!