Kérnék help lécci: kulcs távirányító pikkpakk egyik napról másikra nem működött , minden oke jön megy ha kulccsal nyitom inditom
elem ki,3 helyett 2volt rajta, cserélve elem. Így sem reagál. Van vmi betanítós procedúra ? Köszi szép napot. ui. Biztiket nem néztem , soha nem volt gond vele, most lesz 5 éves márciusban 1.4 benya kombi.
Gyertyát 60 ezrenként kellene, vezérműszíj 6 év vagy 120 ezer km. Fékfolyadék/fagyálló talán 5 év.
Azaz ha eddig nem volt semmi csak olaj (+gondolom szűrő) és külföldre tervezel menni akkor ajánlanám: fagyálló, fékfolyadék, légszűrő, pollenszűrő, gyertyák, vezérműszíj, olaj.
Köszönöm. Én is így csináltam végül. Sajnos most az akkumulátor szart be. Egyik percről a másikra. Se kép, se hang. Egy éjjel töltés után se történt semmi. Vettem ujját. Azzal minden ok. Lenne. De! Légzsak hibat jelez. És olyan mintha a szervó kicsit keményebb lenne. Írtam szervinek, azt mondták nem szokott ilyen hiba lenni aksi csere után. Lehet a feszültség ingadozás miatt jelez légzsák hibát??
De amúgy egy 1500Ft-os klón elm327-el és egy android mobiltelefonnal (torque lite és barátai) nagyjából mindent megoldhatsz ezeken a kis fiatokon amit otthon kellhet.
Ha veszel mellé egy 3000Ft-os kézi kapcsolós vag kkl kábelt és laptopra felraksz egy multiecuscant akkor azt is megteheted amit nem feltétlenül kellene otthon (pl légzsák lámpa kiütés).
Amit ezzel és egy service manuallal nem javítasz azon csak Diósgyőr segít.
Gyújtás ráad, gázpedál benyom és úgy tart - majd megnyomod a fékpedált 7-szer.
Gázpedált tartod még tovább 60 másodpercig (nekem itt pár másodperc múlva rendszerint már kialszik emlékeim szerint, de procedúra így írja). Majd gyújtás le, vársz újabb 60 másodpercet és gyújtás vissza.
Megfelelő OBD kiolvasóval a hozzávaló kábelekkel,lap-toppal megoldható.Gondolkodtam én is a beszerzésén de azért hogy 15e km-ként használjam nekem nem éri meg.Autószervizes ismerősöm 2 perc alatt lenullázta egy kézfogásért.De ha fizetni kellene sem egy nagy összeg.Egyébként olasz fórumon azt olvastam egy idő után-talán 2e km múlva- "magától"eltűnik a szerviz kulcs.Bár én nem kisérleteznék ezzel.(Amúgy szintén 2018-as 1.4 95LE 356.)
Kérdésem az lenne, hogy vissza lehet a szervíz intervallum szamlalót állítani házilag? Hogy a szervízkulcs is törlődjön? Fiat tipo 2018 1,4 95le, 356. Előre is köszönöm!
Az autó melegen, és csak kizárólag üzemmelegen nem veszi az ötödik sebességet, illetve a hatodikat is csak nehezen. Visszafelé kapcsolásnál nincs semmi probléma. Álló helyzetben járó motorral szépen kapcsolható az összes fokozat. A hiba kizárólag hosszabb út megtétele után, meleg motornál jelentkezik, és úgy vettem észre, amikor a külső hőmérséklet is magas. 1,4 benzin, 95ló.
Tisztelt kollégák! Volt valakinek hasonló tapasztalata? Olvastam már gyári rossz kuplungról, nyomólapról, de ilyen, hogy egyszer jó, a forróságban meg rossz, ez több, mint rémes!
Köszönöm a kommenteket, ha valakinek van ötlete. Mi más hidegen, mint melegen? Szerintem itt van a kutya elásva! Különben az autó 3 éves, 28000km futással.
42e km-el Dániából behozott 2018 évjáratú 1,4 95 LE tapasztalataim 25e km után
Mindig figyelek a bemelegítésre és nagyobb terhelést csak akkor kap ha az olaj is meleg már. Nekem 10e km alatt kb. 5-6 decilitert kell az olajból utántöltenem (70% normál út - 100-105, 20% autópálya 130, 10% város - 50-55). Az olajszintet havonta ellenőrzöm, eddig Selenia KP PE 5W40-et használtam. Az a kevés ami elfogy inkább a pálya miatt van szerintem.
Fogyasztás: 6,3l átlag a 25 ezer km-en (a komputer 5,8-at ír - azaz 5dl-t csal), 100 és 110 között 6l, de pályán se megy 6,8 fölé átlagban. A fordulatszámra és az ehhez jól illő váltófokozatra mindig kell figyelni, mert különben nem lehet tartani a forgalom tempóját, és tényleg szereti a pörgetést a motor.
Már volt sokféle autóm, ez az első Fiat, eddig megvagyok vele elégedve.
Én erről a fórumról szerzett információk alapján szereltem fel a vonóhorgot,kötöttem be az elektronikát.Ha regisztrálsz kérdezni is tudsz.De van olasz fórum is,az is pörgősebb mint a "miénk"😭
A 🔧-ot viszont az itteni videoval ellentétben nem tudod "hagyományosan" eltüntetni,OBD kell.
1,6 Etorq motoros autómata váltós Fiatja van a feleségemnek.Már nem garanciális tavasz óta . A napokban megjelent a villáskulcs. A fékpedálnyomkodós metódussal nem tudtam eltüntetni a piktogrammot. OBD csatlakozón keresztül kellene talán? Kecskeméten,vagy a környéken van aki megmutatná? Köszönettel B.Róbert
Szeretném megkérdezni, hogy váltószoknyát cserélt-e már valaki? Kicsúszott a "bőr" az alsó rögzítő keretből. Hogy lehet leszedni a keretet? Mennyire lehet feszíteni, illetve hol kellene?
A napokban észrevettem,vagy eddig nem figyeltem,hogy az 5.,illetve a 6. sebességben gázadáskor és elvételnél a váltókar minimálisan előre-hátrabillen,mozog.
Az volna a kérdésem,hogy másnál is tapasztalható,ez a jelenség?