Aki rossz utakon is közlekedik, annál hasonló probléma jelentkezhet, mint nálam vagy az Xmax -os haveromnál. Az uttartás nem precíz, hanem némi imbolygás észlelhető. Ha megrázzuk a robogót, akkor kotyogást hallunk a motor felől. A motortartó bak gumijainak a kopása okozza ezt a kotyogást. Ki kell cserélni ezt az alkatrészt és ismét jó lesz az úttartás. Én 49.000 kilométer után cseréltem le, de a haveromnak már 12.000-nél kellett.
Húha, ez aztán egy igazi "szakértői" hozzászólás... Én új Pirelli Angel-al vettem használtan a mocim és kb négyszáz kilométer után lecseréltem, mert az én számomra szarnak bizonyult, főleg földúton csúszkált és nem csak a hátulja! Nem értem, hogy miért kell ledegradálni kiváló gumit, ami sokaknál bevált és olyant ajánlani, ami sokaknál nem vált be. Legalább odaírtad volna, hogy milyen vezetési stílus és milyen útminőség használata mellett ajánlod , amit ajánlol másoknak... Én leírtam, hogy extrem körülmények között is vezetek és nem azért vettem Xmax-ot, hogy fogyasztási világcsúcsokat döngessek vele. Szerintem azok tudnak érdemben segíteni másoknak, akik nem töcögnek a mocival, hanem kihasználják a benne lévő lehetőséget is. Eleve kétszáz métert kell a műútig földúton vezetnem, ahol Pirelli Angel-al veszélyes volt vezetni, míg Michelin city grip 2. sokkal biztonságosabbnak bizonyult. Ezt már az Nmax 155-el is megtapasztaltam előtte, tehát én tudom, hogy számomra melyik a jobb gumi. Egyébként itt egy teszt: https://tirewheelguide.com/tires/compare/michelin-city-grip-2/pirelli-angel-gt/
Már nem adnak magyar kezelési könyvecskét újabban, ahogy szervizfüzetet sem. Csak egy 2016 novemberi kiadás van magyar nyelven letölthető X-Max 300-ról. Angol van még 2021-es is.
Nekem matt fekete a gép, túlzásba nem viszem a takarítását, de ha elvégzem, akkor simán lemosom mosószeres vízzel, letörlöm mikroszálas kendővel, majd száradás után átkenem szilikon balzsammal. Ettől olyan lesz mint újkorában.
Köszi! Mindenképpen! Egyelőre takarítási problémáim lettek, nem tudom ti mivel pucoljátok, de a Tech Max matt fényezésű olivazöld színű műanyag burkolatait egyszerűen nem tudom szépen megpucolni, állandóan foltos, pöttyös, csíkos marad akármivel áttörlöm. Van esetleg valakinek ötllete, vagy bevált módszere erre a foltmentes tisztításra?
Köszi! Időközben nekem is lett egy 1 éves X-Max 300 Tech Max-om, még a régi műszerfalas, mert ez az új digitális nem tetszik.
A fogyasztása valóban 2.5 - 2.6 liter/100 km-re, normál 90-110-es tempó mellett. A PCX azért nem ez a kategória, még jó hogy fél literrel kevesebbet eszik!
fefe11: nem mértem gyárival anno. Szerintem meg a kisebb plexi kisebb fogyasztást eredményez. De aki ennél a motornál a fogyasztásra gyúr, az hajtsa nagypapásan, akkor fog kevesebbet fogyasztani. Viszont akkor inkább vegyen egy PCX-et, az elmegy 2L-el.
Michelin gumi szar!!!!! Dobd ki. Amit ajánlani tudok, ami szerintem a legjobb az Bridgestone Battlax vagy ha az nincs akkor a Pirelli Angel. A legjobbak!!!!
OMV üzemanyaggal is nagyjából ilyen 2 decis fogyasztás csökkentést sikerült nekem elérni. Amit személy szerint észrevettem az az, hogy az OMV 100-as kevésbé kormol, mint a többi, amit kipróbáltam (Shell, MOL, stb.).