Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Angyal K. Creative Commons License 2024.03.07 0 0 2170

Egyébként ilyenkor hogy megy a Casco-s ügyintézés?

Kifizeted Te és utólag fizet a biztosító?

Nekem a Duna Autó megoldása, hogy helyben van a biztosítási ügyintézés sokkal kényelmesebb volt,

bevittem, "meg kárszakértették" megrendelték a szélvédőt (akkor még nem háborúzott Putyin) pár nap múlva hívtak, hogy vihetem valamelyik reggel nyitásra a kocsit amikor nekem jó és másnap zárás előtt mehetek érte.

Valamennyi önrést kifizettem és kész.

Amikor a csomagtartó tetőbe beleejtettem a biciklimet akkor már háborúzott Putyin és Azerbajdzsánból hoztak szintén pár nap alatt csomagtartó tetőt és a hosszá tartozó külső feliratokat.

Nem tudom a prágai (európai) központi raktár üzemel-e még, illetve van-e ott még alkatrész készlet.

Én csak a jelenlegi helyzet miatt tartom egy kicsit "zsákutcának" a Ladát, az nem érdekelt, hogy az EU-n belüli forgalmazását leállították.

A háború előtt ahogy a többi használt autóé is, ezeknek is felkúszott az áruk, most elég alacsonyan van, azt nem tudom mennyire eladható a márka.

Nekem lassan érik a csere, igaz költséges de kényelmes az új autó használata a garancia és a márka szervíz ügyintézése miatt,

két autót vettem a Duna Autóban, szerintem a harmadik is onnan lesz. A vásárlás is szinte megy itthonról, fizikai jelenlét nélkül.

Előzmény: petik79 (2169)
petik79 Creative Commons License 2024.01.30 0 0 2169

Szia Zsolt!

 

Nekem kőfelverődés miatt a Lada Kalinámon gyakorlatilag betört a szélvédő (óriási sérülés két hosszú repedéssel), az egész országban egyetlenegy szervizben, vagy szélvédőcserés cégnél nem volt ilyen típusú autóra szélvédő, ráadásul nekem fűthető kellett, de sima szélvédő sem volt. Ekkor eszembe jutott, hogy itt olvastam a szatymazi Avtolada Kft-ről. A webshop-ban találtam is egy szélvédőt arany árban, de hát kellett, mert műszaki vizsgára is kellett vinni az autót. Felhívtam Őket a szállítás miatt, azt mondták, hogy futárral nem szállíttatják, mert nagy, de a terítős autójuk útvonalán át lehet venni. Így az M5 Inárcsi pihenőnél át tudtam venni a szélvédőt. Kisebb alkatrészeket küldenek futárral, vagy postán. Szerencsére a Casco fizette a szélvédő csere 90%-át, így nem sokba került.

 

 

Amikor átvettem a szélvédőt, éppen a tulajdonos volt a sofőr és azt a tájékoztatást kaptam tőle, hogy 2024 januárjától a kínaiak fognak utángyártott alkatrészeket forgalmazni a Ladákhoz, kedvezőbb árakon. Nekem most hátsó lengéscsillapító kellene, mert az egyik teljesen tönkre ment. Hétvégén néztem a honlapjukat, de lengéscsillapító még sem eredeti, sem utángyártott nem volt a webshop-ban. De például első lámpa már van utángyártott is kb féláron (bár szerintem még így is drága). Majd a héten beszélek velük, hogy más alkatrész is lesz-e elérhető.

 

Üdv.:

 

Peti

Előzmény: F.V.Zsolt (2167)
petik79 Creative Commons License 2024.01.30 0 0 2168

Szia Zsolt!

 

Nekem TPMS csere miatt volt hasonló problémám. Bedöglött a szenzor, nem tudták klónozni, az újat pedig feltanítani. Nekem a Lada Délpestnél (most Ssangyong, Hofherr Albert utca) meg tudták oldani a feltanítást az eredeti orosz kütyüvel. Ha gondolod kérdezd meg Őket, nekem időpontot sem kellett emiatt foglalni.

 

Üdv.:

 

Peti

Előzmény: F.V.Zsolt (2167)
F.V.Zsolt Creative Commons License 2024.01.21 0 0 2167

Szervusztok!

 

Egy 2017 februárjában gyártott Lada Vesta sedan lux (Kátya) tulajdonosa vagyok, új autóként vettem. TPMS hibával küzdök a téli kerekek felszerelését követően. A kecskeméti egykori márkaszervízben nem tudták a speciális eszközzel betanítani a szenzorokat, mert nem tudott az elmondásuk szerint a szerverre felcsatlakozni.Elmentem egy gumis céghez, ahol bekalibrálták, azonban néhány kilométer megtétele után ismét ég a hibajelzés.Megpróbáltam a jobb oldali bujuszkapcsolóval a számítógépen beállítani a set tp menüben a guminyomást, de szintén néhány km után előjött a hibajelzés.

 

Az autóra szükségem van, munka és a sok utazás miatt, áprilisban lejár a műszakija.Olvastam, hogy Másnak is volt hasonló problémája.Segítsetek kérlek abban, hogy mielőtt visszamegyek a gumishoz, tudnátok valamit tanácsolni vagy javasolni, hogy hogyan lehet megoldani a TPMS beállítást?

 

Tudnátok esetleg egy normális autószervízt ajánlani Komló vagy Kecskemét környékén, ahol megoldják a problémákat és nem küldenek el azzal, hogy nem tudják megcsinálni?

Van tapasztalatotok a szatymazi Avtolada Kft.-vel kapcsolatban? Üzembiztosan tudnak alkatrészeket rendelni és biztosítani? Ha az Avtolada Kft. nem, akkor tudjátok esetleg, hogy honnan lehet alkatrészeket rendelni? Azért kérdezem, mert a kecskeméti egykori márkaszervízben folyamatosan a szankciókra hivatkoztak, hogy nem lehet Lada alkatrészeket szerezni.

 

Köszönettel és üdvözlettel: Zsolt

Kraklitius Creative Commons License 2023.12.14 0 0 2166

Tennél fel egy fotót, pontosan milyen motorhibajelző lámpa világít??????? Milyen hibakód olvasóval volt kiolvasva?????

Konkrétabb megfogalmazásra lenne szükség, hogy segíteni lehessen!!!!!!

Előzmény: Geri3232 (2164)
Angyal K. Creative Commons License 2023.12.13 0 0 2165

Nekem volt egyszer egy indítást követően, hogy a lámpa égett, hibakód nem volt.

Még garanciális volt az autó, elvitettem autómentővel a Duna Autóba, ott már a lámpa sem égett.

(azért nem a saját lábán, mert ha tarfó probléma, akkor - bár nem törvényszerű - de a nem működő hengerből üzemanyag is kerülhet a kipufogóba, katalizátorba, azt cserélni nem olcsó mulatság)

Akkor indítás előtt napokig, majdnem hetekig nem használtam, az előtti használat pedig rövid utas városi használat volt csak, helyben ahol lakom.

Annyit tapasztaltam indítást követően, mintha egy kicsit ütemtelenebbül járt volna a motor, ezért én gyújtó trafóra gondoltam, de semmi baja nem volt, a gyertyáknak sem.

Annyit tanácsoltak, hogy jó minőségű benzinnel menjek hosszabb útra vele. Úgy is tettem, azóta ha nem is szükséges, de havonta kétszer megettem a Salgótarján - Hatvan távot.

St-ban lakom, Hatvanban dolgozom. Most meg heti rendszerességgel járok Hatvanba és Budapestre is, nem minden esetben de zömében ÖMV-n tankolok Maxmotion 100-astm ha nem azt akkor Maxmotion 95-öst.

Most volt az első műszakin a kocsi, semmi probléma nem volt vele és én sem tapasztaltam semmit. Mondjuk én csak ablakmosó folyadékot öntök bele és tankolom, az olaj és szűrő cserét szervízben.

 

A Te problémádat érdemes lenne kiolvasni esetleg más helyen vagy más hibakód kiolvasóval.  

 

Előzmény: Geri3232 (2164)
Geri3232 Creative Commons License 2023.12.13 0 0 2164

Sziasztok!

 

Az lenne a kérdésem hogy valaki találkozott-e már olyan hibával Vesta típusnál hogy világit a motor hiba lámpa, még sincs hibakód?

Előre is köszönöm a segítséget!

Angyal K. Creative Commons License 2023.09.30 0 0 2163

Annak ellenére, hogy nekem az van, jelen geopolitikai helyzetben én sem vennék most Ladát, nyilván újat már rég nem forgalmaznak, használtat pedig nem vennék.

Semmi sem biztos a jövőre vonatkozólag, hogy miként hatnak ki a szankciók és a háború hatása az alkatrész utánpótlásra, illetve annak európai beszerzésére.

Egy sima olajcserés szervízhez minden kapható, több féle minőségi és árkategóriában, abban már közel sem vagyok biztos, hogy egy nagyobb probléma vagy törés kár esetén

könnyen beszerezhető lesz bármi.

Sajnos már a Lada mint márka a Duna Autó honlapjáról is lekerült, a forgalmazása rég, a szervíz pedig a közelmúltban, ami egyébként eddig is platform társ márka szervizében a Renault, Dacia szervízben történt. 

A lízing szerződés lejártát követően, ha lesz lehetőségem "európai" használt vagy új autót venni akkor mindenképp váltani fogok. 

Azt nem mondom, hogy megbántam a Lada vásárlást, de jelenleg nem vagyok nyugodt a fentebb leírtak miatt. Két autó tulajdonlására pedig sem ma, sem a jövőben nem lesz lehetőségem.

 

Előzmény: daty55 (2162)
daty55 Creative Commons License 2023.09.26 0 0 2162

Köszönöm szépen a válaszokat!
Úgy gondolom, nem fogok Ladát venni.
Üdv!

Angyal K. Creative Commons License 2023.09.24 0 0 2161

Ha az a célod, hogy kevesebbet fogyasszon akkor ez nem a Te a utód lesz. 

A FB csoportban pár éve elindult egy "fogyasztás verseny", és ott sem feltétlen hitte el mindenki a kiírt adatokat, ha 6,5 liter körül akarsz autózni akkor Te leszel az aki mögött mindenki gyógyszerre inna vezetés közben. 

Ha vidéki kisvárosban és környékén akarsz vele "gurulgatni, akkor OK, ha olyan városban akarod használni ahol haladni kell a forgalommal akkor nézzél mást. 

Egyébként nekem már a második Ladám van, volt egy Kalina Cross-om, most pedig egy Vesta SE, egyikel sem volt/van semmi bajom.

A Kalina "oroszosabb" nyűhetőm strapa bíró, a Vesta nyugatiasabb, finomabb technika. 

 

 

Előzmény: daty55 (2158)
Törölt nick Creative Commons License 2023.09.21 0 0 2160

Szia! Nekem Granta Norma kézi váltós van. 6,5 literes átlagra úgy tudom kihozni, hogy nincs klíma, zömében országút (van benne város is), max 90 km/h. Ha zömében város lenne, vagy állandó klíma, akkor min 7,5 liter/100 km.

Előzmény: daty55 (2158)
Törölt nick Creative Commons License 2023.09.21 0 0 2159

Igen, aranyáron... 5-tel lehet szorozni!

Előzmény: North Coast (2157)
daty55 Creative Commons License 2023.09.19 0 1 2158

Sziasztok!

Lada Granta Sedan 1.6 Lux automata váltós vásárlása előtt állok.
150.000 km van benne.
Véleményetek?
Érdemes még megvenni, vagy már túl sokat futott?
Leginkább a fogyasztása aggaszt.
Mindenhol azt írják, hogy minimum 7, de inkább 8 liter vegyes fogyasztásban.
Ezért kár lenne váltanom, mert a régi Renaultom is kijön annyiból, és a cél, hogy kisebb fogyasztású legyen.

Várnám véleményeteket, addig leállítom a projektet.

 

Üdv!

North Coast Creative Commons License 2023.06.27 0 0 2157

Ez a szatymazi cég is tud alkatrészt beszerezni a 2016 utáni Kalinákhoz, Grantákhoz:  https://avtolada.hu/

Gerzson43 Creative Commons License 2023.06.26 0 0 2156

Szia sajnos még mindig csinálja de viszont melegben nagyon ritkán, megnéztem amit írtál semmi nem világít illetve minden rendeltetés szerüen müködik. Kivétel hogy ha rosszabb úton megyek kuldi a jelet a segelyhívó központnak, vettem bele egy gps jeladó blokolót de nem oldotta meg a problémát.Minden hatóságnak jeleztem hogy rendellenesen müködik egyenlőre békén hagynak vele.

Előzmény: Kraklitius (2153)
Törölt nick Creative Commons License 2023.05.24 0 0 2155

Hali! Köszi! Ez jó hír! Éppen aktuális is, de most nem ér rá a dolog, így most Peti rendezi az alkatrészeket. Sikerült 63ezer km-nél kapitulálnia a vezérmű szíj görgőjének.

Előzmény: B.Laca69 (2154)
B.Laca69 Creative Commons License 2023.05.21 0 0 2154

Üdv: Jó hír alkatrész beszerzés oroszból ügyre. Újra lehet rendelni, megoldották a fizetést. https://autostol63.ru/  Koronapay rendszeren keresztűl tundtunk fizetni. Ugyan az mint a PayPal, szintés kártyás fizetés. Sikeresen megérkezett, Kb. egy hónap a csomag érkezése. Vám, és áfa fizetési kötelezettség terheli. Kérdésekre is válaszolnak, e-mail, pár órán belül. Csak ajánlani tudom. A háború előtt hat alkalommal rendeltünk. Az utolsó két hete jött meg.

Előzmény: Törölt nick (2150)
Kraklitius Creative Commons License 2023.03.27 0 1 2153

Üdv Gerzson43!

Megoldódott a SOS jelküldés problémája?

Amennyiben nem, nézd meg a plafonvilágítás egységet. Gyújtás ráadásakor lefut-e az önteszt?

Elalszanak-e a visszajelző LED-ek?

Egyik LED sem sejlik, vagy parázslik? Ezt viszont csak sötétben tudod leellenőrizni, gyújtás levételét követően, kulcs ki a gyújtáskapcsolóból, vezető ajtó kinyit-bezár, Te maradhatsz a kocsiban, biztonsági öv legyen kikapcsolva. Természetesen a többi ajtónak is zárva kell lennie!!!

Előzmény: Gerzson43 (2152)
Gerzson43 Creative Commons License 2023.02.22 0 0 2152

Üdv Ladások! Valaki találkozot már olyan hibával Vesta tipusnál hogy az SOS jeladó ami nem is müködhet elméletileg, jeleket küld mintha baleset történt volna? Beszéltem sok szervízel nem tudnak segiteni, rendőrség, SOS központ, közlekedés felügyelet mindet körbe jártam! Ha valaki tudja a megoldást hogyan lehet a jelet megszüntetni, anélkül hogy a kocsi ne bukjon meg a müszaki vizsgán, kérem írjon!Nagyon fontos és sürgös lenne mert a rendőrség büntetni készül!!!!Válaszotokat előre is köszönöm!Tisztelettel Bocsi Krisztián

. bocsi.krisztian@gmail.com vagy 06202364597

B.Laca69 Creative Commons License 2022.12.04 0 0 2151

Sajnos problémás most a beszerzés. Magán uton nem tudunk rendelni orosz oldalakról. Fizetéssel vannak gondok. Van egy web áruház, ahonnan talán menne, csak a fizetés KoronaPay- tudnánk. A szállítás is bizonytalan. Van egy magyar cég Szatymazon, Becsei József, Avto Lada kft. Őnáluk lehet kapni alkatrészt, nem tudom milyen úton tudnak szerezni. Őket lehet keresni.

Előzmény: Törölt nick (2150)
Törölt nick Creative Commons License 2022.11.18 0 0 2150

Amúgy nem vagyunk egy kicsit gondban a LADA alkatrészekkel? Van lehetőségünk alkatrészeket beszerezni a mostani helyzet miatt?

Előzmény: Törölt nick (2149)
Törölt nick Creative Commons License 2022.11.18 0 0 2149

Bocs, #2147-re akartam.

Előzmény: B.Laca69 (2147)
Törölt nick Creative Commons License 2022.11.18 0 0 2148

Szia! Köszönöm válaszod!

Üdv!

(#2145: nem facebookozok)

Előzmény: B.Laca69 (2146)
B.Laca69 Creative Commons License 2022.11.17 0 0 2147

Ajánlom a facebookon a "Lada Granta Vesta Kalina Niva" privát csoportot, ott hamarabb kapsz választ a kérdésekre.

Előzmény: Törölt nick (2143)
B.Laca69 Creative Commons License 2022.11.17 0 0 2146
Előzmény: Törölt nick (2143)
Angyal K. Creative Commons License 2022.10.31 0 0 2145

Ki az a nagy hírű üvegező cég?

Duna Autóban próbáltad?

https://dunaauto.hu/karosszeria-javitokozpont , itt helyben Casco ügyintézés, kárfelvétel, stb.

Szekeres Endre a "Ladás"

Vagy:

https://dunaauto.hu/lada-szerviz

Ördögh István

 

Előzmény: kistojás001 (2144)
kistojás001 Creative Commons License 2022.10.31 0 0 2144

Sziasztok!
Vesta sw cross szélvédő kavicsot kapott - cserélni kell. Casco van, fűthető és esőszenzoros üveg nincs. Legalábbis a nagy hírű üvegező cég három hete nem talál. Tudtok valamit javasolni?
Előre is kösz!

Törölt nick Creative Commons License 2022.08.13 0 0 2143

Szia! Granta 16V-n is van kopogásérzékelő?

Előzmény: aslndkdkv (2142)
aslndkdkv Creative Commons License 2022.08.11 0 0 2142

Sziasztok!

 

Látom kicsit kihalt  fórum, de ettől még leírom a helyzetemet: 

 

Tárgyaltuk itt régebben, hogy van olyan (köztük nekem is) akinek a Vestaja meleg motornál beindítás után fulladozik, köhög az autó, esetleg lefullad és/vagy menet közben megtorpan, dadog. 

 

Én szombaton kopogásérzékelőt cseréltem a kocsiban, azóta kb 1000-1200 km-t mentem vele hibamentesen. Gyönyörűen indul, nem köhög, nem torpan meg, nem fullad le. 

 

Ha hasonló gondod van, ajánlom az érzékelő cseréjét. :)

Angyal K. Creative Commons License 2022.05.16 0 0 2141

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!