Keress inkább egy clio 3-ast.Lényegében ugyanaz, csak jobban felszerelt,csendesebb,minőségibb.
Nekem is van a háznál ( most lépett eladó sorba ) ,volt '' fő '' autó is a logan mellett .Sajnos a daciánál az access,ambiance a spórolás iskolapéldája,főleg a zajszigetelésben. Az 1.4 felett is eljárt az idő ,2006-tól kinyírta az Euro IV.
Döglődő 2003-as évjáratú 1.2 Skoda Fabiámat cserélném le valamire, az egyik potenciális jelölt egy 2009-es 1.4 benzin Sandero. Érdemes még ilyen Sanderóban gondolkodni, vagy inkább későbbieket? A felhasználási mód: napi 30-40km ingázás, falu-város viszonylatban, időnként hosszabb utak is. A megnézésre kijelölt példányban 170.000 km van.
Koszi! Mar akartam irni, hogy iden is elojott, most mar nem ECO modban is csinalta, ha 35C+ volt a homersekset. ECO modban eleg volt a 30C+.
[Ki volt az az észlény, aki rakott ECO gombot de nem tette bele ugyanezt a kocsi menu-rendszerebe??? Vegul is mindegy, veletlen megtalaltuk az ECO gombot, miutan mindketten vegigneztuk a menut jo parszor.]
No szoval ugyis ment eves szervizbe, a tatabányai szerviz siman "óh, ez lambada-szonda, kicsereljuk" es ugyan vissza kellett menni, mikor megjott az alkatresz, de siman garanciaban kicsereltek. Hogy ezt a budapesti szerviz miert nem tudta, jó kérdés. Gondolom mire megneztek a kocsi nem volt mar 30C+ es nem is mutatta a hibat.
Lehet, hogy csak ECO módban csinálja. Próbáld meg kikapcsolni. Szerintem ez az ECO mód többet visz mint hoz. Az amúgy is a környezetvédelemre kihegyezett motornak nem tesz jót. A teljesítményről már nem is beszélve. A bekapcsolt klímaszívattyú is visszafogja a teljesítményt. (1871)
Kedves Frafa !
A holttér figyelő rendszer nálam is ilyen. Engem nem zavar. Nem is értettem,hogy egy ilyen kis terjedelmű autónak ez minek kell ? Szerintem enged el, ne bosszankodj ezen. Van 3 db visszapillantó tükör, alig van holttér. Irányváltoztatás előtt a tükrök ellenére is jobb-bal irányba elfordított fejjel kellett és kell is meggyőződni a manőver veszélytelenségéről. Ezt forgalmi vizsgán is megkövetelik. (1873). Bocs, ha hosszú voltam. Mindenkinek balesetmentes közlekedést kívánok!
lenne egy kérdésem: a sandero 2 váltószoknya-keret csak nálam fogyóeszköz, vagy másnak is folyton eltörik?
nyáron kitágul, és megpuhul a bőr, olyankor nincs baj, de télen összehúzódik, és megmerevedik, olyankor váltás közben feszíti az amúgy elég nyápic műanyagkeretet, ami a hidegtől gondolom szintén megmerevedik, aztán egyszercsak elkezd hülyén állni a szoknya. na, akkor már késő, mert a keret elroppant. már ki se akarom cserélni, pénzkidobás. majd csinálok oda valami jobbat, csak érdekel, hogy másnak is feltűnt-e...
akiknek dacia app, meg myrenault, meg hasonlókkal gyűlt meg a baja: én már nem is bosszantom magam, hogy ránézzek ilyen online huncutságokra... eddig ahányszor belenéztem, mindig valami fals infót találtam, szóval nem lepne meg, ha bármi nem stimmel ott. a papír alapú szervízkönyv vezetve van, nekem elég ennyi, ha meg egyszer valakinek nem tetszik, akkor nem kell nézegetni...
Az 1852, 1855, 1858, számú bejegyzéseimben a radarrendszer hibájáról illetve annak keletkezési okáról és javítási lehetőségeiről kértem volna segítséget Tőletek. Mostanra a márkaszervizben megjavították. A kocsi megvételekor tudtam,hogy a hátulja törött volt. A lökhárítót lecserélték. Az abban futó kábelköteget azonban nem cserélték ki. Az ütközéskor ez szálszakadásos sérülést szenvedett, ami az eladás napjáig működött is. A kocsi megvétele után kb. 1 hónapig jó is volt. Ekkor azonban a sérült kábel megadta magát és a radarrendszer működésképtelenségét okozta. A canbus rendszer miatt (minden mindennel összefügg ) az első radarok sem működtek. A szervizben kicserélték a kábelköteget, korrekten jártak el. A javítás 50.000 Ft volt.
Köszönöm a figyelmeteket. További jó egészséget és balesetmentes közlekedést Mindenkinek.
Kérdezném a kedves márkatársaimtól , hogy mi lehet a baja a jobb hátsó ajtó központi zár működésére nem reagál .Nem zár , s nem nyit . Az alany egy 2009 -s 1,6-s benzines Sandero Stepway . Házilag hogyan lehetséges a javítása? Előre köszönöm az ötleteket .
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni, 2015-ös 1.2 (benzin) Dacia Sanderonál hol található az üzemanyagszűrő, és melyik típust ajánlanátok. Válaszotokat előre is köszönöm.
Köszönöm a válaszodat. A biztosíték táblát megtaláltam, sőt még a radarrendszer 5 A-es biztosítékját is megtaláltam, az nem volt kiégve. Azért egy újjal próbát csináltam de nem hozott javulást. A motortéri biztosítékdobozba nem tűnt egyszerűnek a bejutás. 3 db thorx csavar kivétele után a fedél alatt találtam egy másik fedelet. Ez már valami kapcsos-patentos megoldással volt rögzítve. A töréskárok elkerülése érdekében ezt már nem bolygattam. Köszönöm hogy elolvastátok, Majd a szervizes javítás után megírom a "megoldást." Amennyiben beavatnak a javítás mikéntjébe.
Örülök,hogy senki nem járt még így ! Ezek szerint csak én vagyok ilyen peches. Akkor marad a márkaszervizes javíttatás. Félek, hogy valami, bagatel hiba miatt jól lehúznak. Akinek van pénze majomra, legyen pénze banánra is !
Az lenne a kérdésem Felétek, hogy járt-e úgy közületek Valaki, hogy a Sandero III..-nál megszűnt a holttér figyelő, a parkolást segítő és a tolatóradar működése ? Mind egyszerre mondta be az unalmast. Ha valaki járt így, kérem segítsen ! Hogyan lehet visszaállítani a működésüket ?! Előre is köszönöm, ha Valaki tud segíteni.