Keresés

Részletes keresés

PizzaMuncher Creative Commons License 2017.06.17 0 0 4

"Bárki bármit mond, a körülmetélés a legjobb prevenció. A fityma és a makk közötti bőrfelület gyakorlatilag egy góc. Egy folyamatos góc, ami a férfi élete folyamán folyamatosan fertőz(i)."

 

 

Ne hargudj de ekkora baromságot rég hallottam.

Könyörögve kérlek, ha lesz valaha fiad ne nyomorítsd meg gyerekkorában. Legalább az ő választása legyen. 

Bohanon Creative Commons License 2017.03.17 0 0 3

Nem tudom bizonyítani sőt senki sem, de nekem valószínűleg több mint 10 éve van infekcióm (többször kezeltek húgyúti infekcióval), 4 éve krónikus prosztatitisztől szenvedek, több gyerekem van, de az utolsó már ebben az időszakban született és van probléma.

Nem azt mondom, hogy ettől DE senki tudja az ellenkezőjét sem bizonyítani.

 

Mintahogy ebben sem értenek az urológusok egyet:

nem/szabad sportolni

nem/szabad csípőset enni

nem/szabad masszázs

 

és még sorolhatnám. Biztos válasz csak az lehet, ha egészséges vagy.

Javasolnék egy andrológust

 

Előzmény: családalapítás (2)
családalapítás Creative Commons License 2017.03.15 0 0 2

Köszönöm válaszod.

 

Átgondoltam és valószínűleg igazad van. Ha még az orvosok közt is sok a dilettáns akkor a páciensek közt még több lehet.

 

 

Korábban se volt jó tapasztalatom a fórumon. Kevés kivételtől eltekintve, a legtöbb csak kérdezni tud, de válaszolni nem.

 

Amelyik válaszol annak is a nagy része csak azért, mert nagy fájdalmai vannak és egyszerűen a tanácstalanságában, tehetetlenségében ír, de azok nagy része meg hiteltelen, mert nem gyógyult, vagy mert friss beteg és nulla a tapasztalata és a saját random spekulációit állítja ki hitelesként.

 

Mindezt alátámasztja, hogy 1 hét alatt csak egy válasz érkezett ide. Nem segítőkészek.

 

Én válaszolnék, de tőlem meg nem kérdeznek. Pedig én korábban már egyszer kigyógyultam egy prosztata infekcióból, elég nagy a tapasztalatom a kezeléséről, és úgy az egész menetéről. Pedig nem tudom úgy az antibiotikumok és gyógyszerek hatóanyagait, neveit felsorolni mint egy orvos.

Persze a kezelés ebben is személyfüggő tudom, minden eset más.

 

De ami mellett nem tudok elmenni és ezt úgy érzem le kell írnom a negatív tapasztalat ellenére is: 

 

- hihetetlen ostoba és kártékony az aki azt állítja, hogy a húgyúti és prosztata infekciót kizárólag az infekció kezdeti szakaszában lehet hatékonyan gyógyítani. Bődületes marhaság, mint ahogy az is, mikor azt állítják, hogy ha évekkel ezelőtt infektálódsz akkor gyógyíthatatlan vagy. Én vagyok az ellenpélda. Alapesetben -a kezdeti szakaszt kivéve- a gyógyulást tekintve mindegy ha 1 vagy 5 éve infektálódtál. Mert az antibiotikum, csak egy eszköz a sok közül. És MINDEN ESETBEN végső soron a szervezetnek kell legyőznie a fertőzést, minden kezelés csak segítség az immunrendszernek. Prosztata esetén a gyógyulás és a regenerálódás is külön-külön éveket vesz igénybe. Tudom, hogy fájdalmas a tudat, de ez az igazság. (De ezt az időszakot nem szükségszerű fájdalmakkal átvészelni).

 

- a másik, hogy szinte sehol nem olvasok, hallok a hatékony prevencióról. Bárki bármit mond, a körülmetélés a legjobb prevenció. A fityma és a makk közötti bőrfelület gyakorlatilag egy góc. Egy folyamatos góc, ami a férfi élete folyamán folyamatosan fertőz(i). (TERMÉSZETESEN NEM CSAK KÜLSŐ INFEKCIÓ VAN, nekem az első volt külső a második most belső infekcióból származik).

 

- legalább olyan fontos a hit a gyógyulásban, placebo hatás. A kiegyensúlyozottsággal történő immunerősítés. Ami megint szerteágazó.

 

- és se orvos se a beteg nem nagyon veszik komolyan a felülfertőződés esélyét. Ami egy évekig tartó folyamat alatt bizony könnyen előfordulhat. Pedig ez kulcskérdés. Ez az adott orvos hanyagsága és a beteg felelőtlensége. (Ebben a beteg felelőtlensége a nagyobb gond, mivel az ő érdeke a gyógyulás).

 

Magamba nem olyan izgalmas kommunikálni, de ezt mindenképp fontosnak tartottam.

 

A mostani kérdésem új lett volna, ami valóban még inkább eset függő, de érdekelt volna más tapasztalata, a gyerekvállalás kapcsán, hogy mik az esélyek, tapasztalatok. Aki már túl van rajta és ezért hiteles lehet.

És ami különösen szomorú, hogy olvastam hozzászólásokat egy másik topikban itt a fórumon, ott volt aki említette, ezt a tárgykört mint akit érintett. De ide nem írta le a tapasztalatát... Ez sajnálatos. Pedig ezért is csináltam ezt a topikot.

 

Aki másnak nem segít, de tudna, annak nincs erkölcsi alapja, hogy segítséget várjon mástól.

 

És nem is csodálom már, hogy egy ilyen társadalomban egy olyan kártékony, gyűlölködő, önzésen alapuló párt mint a Fidesz ilyen erős tud lenni és ilyen sokáig (már vagy 20 éve).

 

Szomorú.

 

 

Előzmény: forgione1 (1)
forgione1 Creative Commons License 2017.03.08 0 1 1

ennek tudtában nem tudom, hogy érdemes vállalnom vagy sem.

 

Komolyan gondoltad, hogy itt majd dilettánsok közt megkapod a tuti választ?

Minden eset más és más, főleg ha a páciens saját elképzelése alapján adja elő :-)))

 

Ilyen táv diagnózis felállítására még orvos genetikus sem vállalkozna.....

 

 

 

 

Előzmény: családalapítás (0)
családalapítás Creative Commons License 2017.03.08 0 0 0

Kevesen tudják, de a férfiak (és nők) nagy része infektálódik valamivel élete során.

 

Sok "felfázás" a legtöbb embernél nem is okoz tüneteket (pl. enterococcus fecalis), egy életet leélnek egyesek evvel úgy, hogy nem is tudnak róla, hogy infektálódtak a húgyutaik, prosztata, hüvely stb.

 

Viszont a gyerekvállalás felelősség is, amit ennek tudtában nem tudom, hogy érdemes vállalnom vagy sem.

 

Azt is tudom, hogy ez a nőknél sokkal gyakoribb probléma. De ennek ellenére felelősséggel tartozom mind a gyerek mind az anyja felé.

 

Információim már vannak, de szeretném ezt megbeszélni olyanokkal akik szintén ebben a cipőben járnak.

 

 

Előre is köszönöm mindenki észrevételét, segítségét.

Előzmény: családalapítás (-)
családalapítás Creative Commons License 2017.03.08 0 0 topiknyitó

Szeretnék családot alapítani, de sajnos enterococcus fekalis-al infektálódott a prosztatám. Ez tüneteket egyáltalán nem okoz, illetve néha nagyon kis mértékben, viszont ettől függetlenül a prosztatámban jelen van.

 

 

Egy gyereket szeretnék, de azt csak úgy, ha az infekció ellenére nem károsodna magzat a születésig. 

 

A fogantatás lehetséges, - ha van életképes sperma -, viszont a fogantatástól születésig terjedő időszak mennyire lehet rizikós? Szerintem érthető okokból nem szeretném, ha károsodna a magzat, így is épp elég nehéz az élet.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!