Keresés

Részletes keresés

kutyáskérdés Creative Commons License 2023.05.25 0 0 33

Kedves Piroskalapos!
Érdeklődnék, hogy mi lett a mozgásképtelenné vált kutyáddal? Sajnos én is adtam Bravecto-t a kutyánknak és ő sem tud mozogni azóta... Kb. egy hete történt. Várható valami pozitív változás????

Előzmény: piroskalapos (30)
Torgyi1 Creative Commons License 2021.08.15 0 0 32

Kutyám babéziás volt, a vvt értéke 700 ezer alatt volt, az állatorvos azt mondta, hogy ilyennel még nem találkozott, ezt még egy kutya sem élte túl. Kérdezte, elaltassa-e. Természetesen nem hagytam. 2 nap múlva javult az állapota, és sikerült megmentenünk.

Azóta mindig beadom neki, annál is inkább, mert folyó mentén, fertőzött területen lakunk.

Itt találtam egy hasznos leírást a hatóanyagról: https://www.msd-animal-health.hu/wp-content/uploads/sites/11/2020/03/A_fluralaner_farmakokinetik_ja_kuty_ban_egyszeri_per_os_vagy_intrav_n_s_ad_st_k_vet_en_tcm63-156073.pdf

VANESSZA 1 Creative Commons License 2021.05.01 0 0 31

Ez most komoly?

Mit mond az állatorvos? Bravecto okozta?

 

Előzmény: piroskalapos (30)
piroskalapos Creative Commons License 2021.04.28 0 0 30

Van amelyiket IGEN!

Kettő pulink van, 6 és 7 évesek. Először kaptak Bravecto-t szájon át. Az egyiknél semmilyen mellékhatás nem jelentkezett.

A másik viszont másnapra teljesen mozgásképtelené vált. Eszméleténél van, agyilag tiszta, a fejét tudja csak mozgatni, mást semmit. A fájdalmat érzékeli végtagjaiban. Vérképe semmi elváltozást nem mutat, mintha  teljesen egészséges lenne. Egy hete infúzión van, de semmi javulás nincs az állapotában. Inkább csak némi romlás. Menthetetlennek tűnik. Megöltem a Brevectoval? Külföldi fórumon olvastam, hogy másnál is előfordult ezzel a mellékhatással kiváltott állapot, ez az állapot és 3 hónap után sem változott.

 

Tudni kellene mindenkinek, hogy ezt is okozhatja a Bravecto.

Tralfamador Zog Creative Commons License 2020.06.25 0 0 29

Valamivel olcsóbb a nagyobb felezve. Így javasolta a doki :) 

Előzmény: pritus (28)
pritus Creative Commons License 2020.06.24 0 0 28

Ez az adagolas hogy jött ki? Ha jol látom, az eggyel nagyobb kutyaméretek gyogyszereiben mindig 2x annyi hatóanyag van, mint az eggyel kisebbekben. Ha tehát pl. egy közepes méretű kutyád van, a neki való bravectoban 500 mg a hatóanyag. Az egyel nagyobb meretu szeria 1000 mg hatóanyagú, ami visszafelezve 500 mg. Ennek mi az előnye?

Előzmény: Tralfamador Zog (27)
Tralfamador Zog Creative Commons License 2020.06.14 0 0 27

2014-ben babéziában majdnem letette a lantot a menhelyről örökbefogadott kutyánk. A doki szerint ha fajtiszta kutya lett volna, nem éli túl.

Azóta, 6 éve használjuk a Bravecto-t, negyedévente, az eggyel nagyobb kutyáknak valót, felezve (állatorvosi tanácsra a gyógyszert és az adagolást is), és semmi problémánk nem adódott, pedig 6-8-10 km-es sétákat szoktunk tenni rendszeresen.

ManoSanga Creative Commons License 2020.03.05 -4 1 26

Ugyanaz a hatóanyag szívódik fel a bőrön keresztül, ami a tablettából. A Bravecto hatóanyaga a fluralaner nevű gyógyszer. A csöpögtetős módszer hátránya, hogy igazából nem lehet tudni, hogy mennyi szívódik fel a rácsöppentett gyógyszerből, így lehet, hogy hatástalan lesz, ha pl. jelentős része a kutya szőrére kerül, vagy a kutya a csöpögtetés után hempereg vagy megázik.

 

 

Előzmény: mazsinda (25)
mazsinda Creative Commons License 2020.03.05 0 0 25

Persze, hogy tudom.... másként hogyan hatna.... Itt nem is erről van szó. Az a nem mindegy, hogy mi az ami felszívódik, milyen mellékhatásokkal bír....

Előzmény: ManoSanga (24)
ManoSanga Creative Commons License 2019.12.23 -9 0 24

Azért ugye tudod, hogy a kutya bőrére csöppentett szerek is felszívódhatnak?

Előzmény: mazsinda (21)
mazsinda Creative Commons License 2019.10.20 0 1 23

Szia. Külső élősködők ellen, külső szerrel, most éppen vectra, belső élősködők ellen belső szer, most éppen drontal.... De az elmúlt több mint 30 évben, amióta kutyázom sokféle szert kipróbáltam, de soha nem adtam belsőleg alkalmazandó tablettát külső paraziták ellen. Hosszan ható szereket is messze kerülöm, mint pld a kiltix és egyéb nyakörvek, ezzel konkrétan nagyon rossz tapasztalatom van. Komoly idegrendszeri tünetei lettek a kutyámnak tőle. De mindenki eldöntheti, hogy mit használ. Csak az a szomorú, hogy gondolkodás nélkül adnak be olyan szereket sokan, amiket ajánl az orvos.....mert ugye a doki adta, csak jó lehet. :(

Előzmény: lili0010 (22)
lili0010 Creative Commons License 2019.10.20 0 0 22

Szia!
Kíváncsi lennék Te mivel véded a kutyádat...?

Előzmény: mazsinda (21)
mazsinda Creative Commons License 2019.10.20 0 2 21

Sziasztok. Pont most levelezek egy régi ismerőssel, akinek ez a készítmény egy hónap alatt megölte a csodaszép kiskutyáját. Soha de soha eszembe nem jutna belsőleg védekezni külső paraziták ellen, illetve az elnyújtott hatású szereket sem használnám. A gyártó hiába mondja, hogy m,ennyi csomaggal ad el... adja, de nem nekem.,.. Persze, hogy fényezi, meg el akarja adni, ebből él. A humán gyógyszerek nagyságrendekkel jobban teszteltek, mégis rengetegen halnak meg tőlük.

Vata967 Creative Commons License 2019.09.18 0 1 20

Én is Biokillt használok, háztartási boltokban kapható, kb felannyiba kerül mint az állatorvosnál kapható Insecticide, a hatóanyag meg ugyanaz.

Jó hangyára is, és valóban hetekig hatásos.

Előzmény: Bujazliz (19)
Bujazliz Creative Commons License 2019.04.15 0 1 19

A szájon át beadott és bőrön át felszívódott kullancs (tetű, bolha, stb)  rovarirtók erős idegmérgek, melyek hatásmechanizmusa a mozgásszervek bénítása. Amikor a kullancs, vagy bolha megcsípi a szerrel kezelt állatot, a kiszívott vérrel együtt az idegmérget is megeszi, így a méreg hatást kifejtve nem tud tovább kapaszkodni, illetve vért szívni, lehullik az áldozatáról.

Az egész hatásmechanizmus rákfenéje az, hogy azok az idegmérgek, amit a szájon át adnak be, illetve bőrön át juttatnak be, alapvetően nem hatnak a melegvérű élőlényekre.

De! Erre garanciát senki nem ad, vannak olyan esetek, amikor ha csekély mértéken is, de hat az idegrendszerre, ami akár halálhoz is vezethet.

Jelen topik is erről szól.

Kísérletekkel bizonyított az, hogy amikor leálltak a kísérleti állatoknál a kullancsirtó bevitelétől, még 12 hónap múlva is kimutatható volt a vérükben az idegméreg.

Nincs tiszta és megnyugtató megoldás. Erős idegmérgekről van szó, minden csak valószínűség, azaz mellékhatásuk csak nagy valószínűséggel nincs, de sajnos mégis fennáll a kockázata egy sajnálatos eseménynek.

 

Agyonreklámozott Foresto-t vettem tavaly év végén golden retrieveremnek. 3 hete 3 nagy kövér kullancs hullott ki a blökiből (hetente járunk kutyauszodába, így a víz sem riasztotta el a kullancsokat)

Mint utólag kiderült, a hosszú szőrű kutyákra nem alkalmazható (a reklámokban meg mindenütt ott mutatják a goldikat, hiszen kedvelt kutyafajta).

 

Ezek után visszatértem a több mint 20 éve sikeresen alkalmazott megoldáshoz, a szőrre felvitt rovarirtóra.

A piretrin tartalmú, melegvérű állatokra legkevésbé veszélyes rovarirtóval (Bio-Kkill, Insuicid 2000) befújom a szőrét a kutyának. 3 hét a hatóideje, de a fürdetés, megázás lemossa a szőrről (vízben oldódó méregről van szó), így több a macera vele, mint a kényelmes nyakörv, vagy szájon át bevitt irtószerek esetében.

A piretrin hatóanyag növényi kivonat, minden rovart elpusztít (még az ágyi poloskát is!). Ha a kutya mászkál a fűben, a kullancs,bolha a szőrön levő méreg illatától pánikszerűen menekül, rá sem kapaszkodik az állatra.

Az első kutyusom egy német juhász volt a 90-es évek elején. Amikor elhoztam a falusi alomból, látszottak bőrén a nyüzsgő vérszívók. Akkoriban jelent meg a Bio-Kill és lefújtam a kiskutyát, mielőtt betettem az autóba. Fél óra múlva értünk haza vele, a kosárka takarója, amibe a kutyust tettem sötétlett a az elpusztult bolháktól.

Soha sem volt kullancs az akkori kutyusomban.

 

Dartagnanxyz Creative Commons License 2019.04.14 0 0 18
A Bravecto hatásmechanizmusa miatt a kullancsnak el kell kezdenie táplálkoznia a kutyában. Csak akkor tudja ugye a Bravecto hatóanyaga megölni az élősködőt, ha az ugye bekajál belőle.
Emiatt kullancs esetében kb 12 óra a hatásidő (ez bele van írva a tájékoztatóba is). Tehát természetes, hogy találsz a kutyában kullancsot. Én is most szedtem ki az enyémből 3 kullancsot, abból az egyik frissen került bele, az még élt is, ahogy kihúztam. A másik kettő sztem tegnapi lehetett, azokat ahogy kihúztam, már eléggé halottnak tűntek. Az egyik szinte magától esett ki.

Előzmény: lkcar (17)
lkcar Creative Commons License 2019.04.14 0 0 17

Helló

 

Lenne egy kérdésem,

Bravecto val együtt használható Foresto pl?

Vagy csak valami riasztót célszerű pl.

  1. HappyPet Guard
  2. Preventix

Mi a véleményetek?

 

Bravecto-t kapott a kutyusunk pár hónapja, de tegnap egy kullancsot találtam benne, valahogy nem döglött meg a vérétől, alig birtam kiszedni belőle.

Még ma is mozog, elzártam egy pici dobozba hermetikusan.

 

Van a nyakörvén Tickless kullancsriasztó, de egy másikkullancsal teszteltem, nem hogy elment volna a környékéről, még rámászott.

 

Köszi.

La Fragola Creative Commons License 2018.12.15 0 0 16
La Fragola Creative Commons License 2018.09.28 0 0 15

Sziasztok! Régen jártam erre, most ismét benéztem ide. Talán hasznos, amit megosztok.

Talán tudjátok, hogy sok  collie-nak, akik hibás gént hordoznak, veszélyes lehet jó pár gyógyszer. (Az agyérgátjuk nem akadályozza eléggé bizonyos gyógyszerek felszívódását az agyukba). Ezért én rengeteget vívódtam, mit tegyek.

 

1. Border colliem, aki 12 éves lesz januárban, sokáig csak a kullancsirtó nyakörv + cseppek kombót kapta, emellett kétszer is lett Babéziás, ezért pár éve áttértünk a Bravectora. Mi semmi rosszat nem tapasztaltunk, ma is egészséges hála Istennek. :-)

 

2. Van egy másfél éves skót juhászom is, nagyon félve adtam neki először a Bravectot, de nála sem tapasztaltam még semmi bajt. A szívférgesség megelőzése miatt június óta kapnak mindketten még pluszban Advocate-et is, ezzel együt rendben vannak.

 

3. Az állatorvosunk azt mondta, idén írt egy tanulmányt a Bravecto-ról, azért meri bátran ajánlani, mert olyat tud, amit egyetlen humán gyógyszer sem: nem szívódik fel a szervezetben, hanem ami bemegy, az pontosan ki is jön belőle a 90. napig, ezért mellékhatásai sincsenek. Ő nagyon ajánlja, persze ő is azt mondja, hogy lehetnek erre érzékenyebb kutyáknál panaszok, de ő még ilyet nem tapasztalt.

 

4. Ezt viszont ma találtam: https://www.fda.gov/AnimalVeterinary/NewsEvents/CVMUpdates/ucm620934.htm

 

"The U.S. Food and Drug Administration is alerting pet owners and veterinarians to be aware of the potential for neurologic adverse events in dogs and cats when treated with drugs that are in the isoxazoline class.

 

Since these products have obtained their respective FDA approvals, data received by the agency as part of its routine post-marketing activities indicates that some animals receiving Bravecto, Nexgard or Simparica have experienced adverse events such as muscle tremors, ataxia, and seizures. Another product in this class, Credelio, recently received FDA approval. These products are approved for the treatment and prevention of flea infestations, and the treatment and control of tick infestations. "

 

Eszerint az FDA felhívja az állatorvosok és a gazdák figyelmét arra, hogy felmerülhetnek  neurológiai problémák  kutyáknál és macskáknál is isoxazoline tatalmú szerek (mint pl. Bravecto, Nexgard , Simparica, Credelio) használata esetén ( remegés, akaratlan izomrángás ill. agyvérzés is), találtak ilyen eseteket.

Bluuu Creative Commons License 2018.09.21 0 0 14

Sziasztok! Nagyon remélem, hogy a mi kutyáinknak nem lesz semmi baja, épp ma vettem nekik Bravecto-t Egyik kutyusunkkal nagyon sokat szenvedtünk (Ő szenvedett) , folyamatosan vakarózott,rágta magát, hóna alatt iszonyatosan csúnya volt a bőre ( felülfertőződött ) Minden bolhairtó cseppet kipróbáltunk (az orvosok a strongholdra szavaztak), rühesség ellen kezeltük.............fürdettük mindenféle samponnal. Természetesen orvostól orvosig jártunk vele. Volt aki a legdurvább gyógyszerelést választotta (és csak bízom benne, hogy nem tette nagyon tönkre a belső szerveit). Volt aki más oldalról közelített, de nem oldódott meg, hiába panaszkodtam (panaszkodtunk). A vége az lett, hogy 3 hónapja adtam neki egy bravecto-t éssssssssss gyönyörű lett a bőre, szőre. NEM szenved, NEM vakarózik. 

ManoSanga Creative Commons License 2018.08.21 -8 1 13

Úgy tűnik, hogy ez inkább babona, mint igazolt tény.

 

A Bravecto igen népszerű gyógyszer, a Merck kb. 34 millió dobozzal adott el belőle. Természetes, hogy a kutyák egy része meghal, akár kapott Bravecto-t, akár nem. Az esetek 0,01%-ban észleltek kedvezőtlen mellékhatást.

 

https://drgoodvet.com/towncountryvet/bravecto-killing-dogs/

 

Az összehasonlító tanulmány szerint a Bravecto hatására több lett az étvágytalan és hasmenéses kutya (2,9% - 4,9%).

ManoSanga Creative Commons License 2018.08.07 -4 0 12

Babéziózis ellen létezik oltás: Novibac Piro.

Előzmény: Roller1976 (10)
Kalózita Creative Commons License 2018.05.25 0 0 11

Sajnos nem létezik mellékhatások nélküli és minden megoldást tartósan nyújtó szer!

Bravectot sokan dícsérik, negatívat nem hallottam egyik kutyás ismerősömtől sem. Én mégis a szívférgesség védelem miatt Nexgard Sectra tablettát adom a kutyámnak.

 

Szerintem, a sok rákos kutya, inkább a kutyatápok elterjedésének köszönhetőek...csak el kell olvasni a tápok összetételét, nagy nevek Pedigre és hasonlók tápjaiban 4% hússzármazék mellett gabona és egyéb szemét??? Disznóval sem etetném meg. 

Előzmény: feher64 (7)
Roller1976 Creative Commons License 2018.03.06 0 2 10

Sziasztok!

 

Nekünk két keverék kutyusunk van az utcáról mentették őket. Most 10 hónaposak. 8 hetes koruk óra vannak nálunk. 

A környékünkön bőven van kullancs. A kutyák imádják a susnyást. 

Mivel ketten vannak, ami lerágható azt leszedik egymásról.

 

A bolhanyakörv kizárva.

Precizen csepegtettük nyártól az ősz végéig, de több alkalommal találtunk bennük kullancsot. Plusz ahová csepegtettünk főleg az egyik kutyánál ott kifakult kifehéredett a szőre. 

 

Szóval vagy a alkalmazzuk macerásabb és nem annyira hatékony csepegtetést kockáztatva a babéziát...

???

Szóval az állatorvosunk ajánlotta a kicsit se olcsó Bravecto-t. Azt gondolom az állatorvosunk nem adná el, ha tudja hogy megöli a kutyát. Mivel Ő többet elad nála hamar jelentkeznének a súlyos beteg kutyák. De kinyírná a saját "ügyfeleit"?

 

Nem hinném. Abban nincs üzlet és hát Ő lenne az akitől vettük. 

3 hónapja beadtuk. Rá két hétre ide tévedtem és beszartam. 

Hála istennek Jól vannak. Zabálnak rosszalkodnak... Most ismét esedékes ezért ide lapoztam van-e fejlemény. De nem lettem okosabb.  

 

Ettől függetlenül amennyiben a jövőben rákos lesz a kutya hogyan fogok elszámolni MAGAMNAK, hogy saját kezemmel betegít(he)ttem meg a szeretett kutyá(i)mat(?)

 

Mindennek ellenére Én is veszélyesnek tartom a vádaskodást, mivel nem lehet bizonyítani. És amúgy, akkor mi a megoldás? Marad a lutri? A babézia is halálos betegség.   

Mi a helyzet a tápokkal? 

Mert látjuk, hogy a kutyáknál is megjelentek a rákbetegségek különféle válfajai. 

 

Emberként is szembe kell nézni a rákkal és magunkért se tudunk mindent megtenni. Nagy különbség viszont, hogy a kutya szenvedését meg tudjuk váltani. Na, de az már más téma. 

Őszintén bízom benne, hogy az állatorvosunkkal jót teszünk a kutyáinknak, és hogy megfelelően gondoskodunk róluk. 

zildi Creative Commons License 2018.02.14 0 0 9

puli-uszkár keverék kutyuskám van, hamarosan két éves,  8-án adtam  neki Bravecto-t, sajnos nem olvastam el megvétel előtt a tájékoztatót, a mellékhatásokat, amik közül az étvágytalanság jelentkezett, ami feltűnő volt egy nagyon jó étvágyú kutyánál, a másik mellékhatás a hányás olyan formában jelentkezett, hogy nagyon sok földet, füvet evett és kihányta, hánytatta magát, rosszat érzett a gyomrában. Ma már evett kevesett, az elmúlt napokban a kedvenc ételeit megszagolta, és nem ette meg.

én többet nem adom, maradok a jól bevált cseppeknél a nyakszirtre. 

pepe0419 Creative Commons License 2018.02.02 0 0 8

Nekünk a Pulikkal csak a cseppek jöttek be, havonta újracsepegtetve.

Előzmény: feher64 (7)
feher64 Creative Commons License 2018.01.29 0 0 7

Sziasztok!

 

A lentieket olvasva, viszont akkor segítséget kérnék, hogy ki mit ajánl (AMI NEM KÁROS ÉS MÉRGEZŐ) kullancsok és bolhák ellen, ami tartós is...

Nagyon köszönöm!!!!!

La Fragola Creative Commons License 2017.10.18 0 0 6

Szia! Részvétem a kiskutyád miatt. :-(  Olyanok ők nekünk kicsit, mint a gyerekeink, nagyon fáj, ha szenvedni látjuk őket, pláne, ha itthagynak minket.  Ugyanakkor ez az egész ugye még mindig szürke terület, mert semmit nem tudunk megállapítani, se pro, se contra. Azt valahogy nem tartom valószínűnek, hogy rákot okozna a Bravecto, épp azért, mert nem tartalmaz (állítólag) sok vegyszert, elvileg ezért nincs mellékhatása, bár számomra sem világos a hatásmechanizmusa, mi az, hogy a fehérjék kötődésén váloztat (miről van szó itt?) és hogyan . A mi állatorvosunknál már szinte csak ez fogy, mert mást nem is keresnek már a vevők, őszerinte nagyon jó termék. Azt mondta múltkor, hogy a Bravecto gyártója pont pereskedni fog a rémhírkeltől ellen, és cseppek formájában is hoz ki védőszert, mert sokan a "rémhírek" miatt félnek a tablettától, ugyanakkor pont a külsőleg használatos csepp fog sok vegyszert tartalmazni ehhez képest. A legnagyobb baj az ezzel az üggyel, hogy a gyanús esetekben a meghalt kutyusok nem kerülnek boncolásra,

így nehéz megállapítani, hogy konkrétan mitől haltak meg, és az összefügghet-e ezzel??

 

Az én kutyusom januárban lesz 11 éves, azóta  kapja a Bravecto-t, amióta bejött az országba, és szerencsére teljesen jól van. Azelőtt nyakörv és cseppek mellett lett kétszer is babesiás....  A másik kutyusom 8 hónapos, megvárom az egy éves kort és utána ő is ezt fogja kapni, remélve, hogy jól teszem.... Most itt tartok ezzel.

Előzmény: Lilke90 (5)
Lilke90 Creative Commons License 2017.09.28 0 0 5

Sziasztok!

az én kiskutyám idén áprilisban hagyott itt minket, gyakorlatilag 3 hónap leforgása alatt vitte el a rák. limfóma, a daganat a belében kezdődött, végül az agyi áttét okozta rohamok miatt kellett elaltattatnunk, 3 hónapig küzdöttünk érte, de ez a rák legagresszívabb típusa volt. :( 8,5 éves volt, kistestű kuytus. Évek óta (mióta bejött az országba) a Bravectot adtuk neki, és a másik kutyusunknak. Az utolsó tablettáját a betegség felfedezése előtt pár héttel kapták. A betegsége alatt gyakorlatilag hetekig minden napunkat az orvosnál töltöttük, több gazdit is hallottam a Bravectos “rémhírekről” érdeklődni, persze az orvos közölte, hogy nem kell ezeknek hinni.

azóta másik orvostól is érdeklődtem, aki azt mondta, hogy a saját kutyájának sosem adná, és nem is ajánlja senkinek, mert olyan dózis van benne (főleg a 3 havi adagban), ami ki tudja mit okoz a kutyák szervezetébe.. a kiskutyánk világ életében teljesen egészséges volt, bizonyítani nem tudom, illetve biztos sem lehetek benne, de bennem van, hogy a Bravecto szépen az évek alatt ezt okozta..

most hatalmas pánikban vagyok, mert a másik kutyánk is elkezdett ritkán hányni.. április óta nem adtunk neki Bravectot, mert bennem van a félsz és nem szeretnék kockáztatni, de most félek, hogy mi van ha megismétlődik ez a rémálom.. szinte elképzelhetetlennek tartom, és bízom benne, hogy nincs nagy baj.. de ha mégis hasonló dolog történne, azt már nem tudnám annyiban hagyni.. 

az biztos, hogy én soha többé nem adnám egyik kutyámnak sem, mert egyáltalán nem bízom benne, és még túl friss találmány, így szerintem a több éves használat és tapasztalat után derülhetnek ki ezek a dolgok, lehet, hogy túl későn.. :(

Antisystem Creative Commons License 2017.03.05 0 1 4

Nem organofoszfát, hanem az isoxazoline-csoportba tartozik.

Emlékszem, amikor anno az ivermektin hatóanyagot vezették be a kutyák rühösségének kezelésére valamikor a 80-as években, akkor is volt pár rejtélyes haláleset a kutyák közt... aztán tisztázódott, hogy a dolog a collie-fajtájú kutyákat és keverékeiket érinti kizárólag, ebben a fajtában bejutott a méreg a kutya agyába is, az összes többiébe viszont nem. (ezek az anyagok a rovar agyának ingerületátvitelére hatnak). Onnantól ugye rá lett írva a szerre, hogy ennél a fajtánál tilos használni, és innentől normalizálódott a helyzet, megszűntek a rejtélyes halálesetek. (a mai utódját, a selamectint - Stronghold - már külön tesztelték emiatt ebben a fajtában, és mutatták ki, hogy ez a szer az ajánlott adagban biztonságos nekik is - ezek a szerek most újra az érdeklődés központjába kerültek a szív és bőrféreg elleni hatásukkal)

Különben én még adtam organofoszfátot szájon át a kutyámnak szőrtüszőatkára anno 1980 körül - ditrifon 50 WP-t még a kivonása előtt - és azzal sem volt semmi baj, azt a cicák nem bírták elég extrém módon. Van, ahol még most is forgalomban van Neguvon néven, nálunk már csak akvarista-gyógyszerként.

 

ÜdV

Előzmény: La Fragola (0)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!