Keresés

Részletes keresés

dorlssst Creative Commons License 2021.05.28 0 0 49

Trónok harca teljes részek: https://000684.wixsite.com/tronokharca

szjozsi79 Creative Commons License 2019.10.10 0 0 48

Már megbocsáss, de ilyen apróságokon vagy felakadva?

Azt meg természtesnek veszed, hogy egy bálna méretű testet ekkora szárnyak (kb. 2mp/szárnycsapással) fel bírnak emelni,

Tudod mennyi PB-gáz kell egy disznóperzseléshez? Szerintem simán elmegy 3-4kg gázpalack, csak hogy a szőrét leégessük.

Mennyi gáz kell egy több kilométer kiterjedésű kövár felégetéséhez? És azt is vinni kell a sárkánynak ... vagy lehet, hogy hidrogén volt? Az magyarázat lehet az óriási állat felemeléséhez.

Előzmény: Deerlan (45)
szjozsi79 Creative Commons License 2019.10.10 0 0 47

Van valakinek valami teóriája / elképzelése arról, hogy a Hegy miként született újjá?

Élőlény lehet valószínűleg, de azért egy ilyen vérben forgó szemű valami szürke bőrrel, miféle lény?

Ráadásul gyakorlatilag elpusztíthatatlan. Viszont van tudata, talán még gondolkozik is.

Mit csinált belőle az a Qyburn?

Deerlan Creative Commons License 2019.05.10 0 0 45

Na nekem most lett elegem ebből a rengeteg baromságból, amit újabban kapok a sorozattól. Az előző évadban még védtem – azaz próbáltam valahogy kimagyarázni – bizonyos dolgokat, pl. hogy hogyan szaladt vissza Gendry Eastwatchba, aztán a holló átrepülte a fél világot, aztán Dany az alkalomhoz illő fehér ruhát öltött és új csini frizurát is csináltatott magának, aztán a sárkányaival felrepült északra, keresztül a fél világon, aztán még meg is találta a zombikkal harcoló Jonékat, és mindezt kb. egy nap alatt. De ami ebben az epizódban történt…

 

Na jó, mongyuk a légierő nem vette észre Euronnak az öbölben bújkáló hajóhadát. Mondjuk. De: mint jól látható, a hajóknak az elejére vannak felszerelve a skorpiók, maximum oldalra lehet velük lövöldözni. Hátrafelé biztosan nem. Erre mit tesz Dany? Egyenesen nekirepül Euron hajójának, szemből, előzékenyen alacsonyan szállva, hogy könnyebb legyen eltalálni. Ahelyett, hogy megkerülte volna a flottát, és hátulról felégette volna a picsába az egészet. Hát ha ennyi esze van, akkor nem is érdemli meg, hogy királnyő legyen.

 

Arról már nem is beszélve, hogy Cersei könnyen lelövethette volna a 20 skorpiójával Drogont, aki mintha csak erre várt volna, bőven lőtávolon belül kókadozva. De nem, mert minek. Missandei meg magával ránthatt volna Cerseit a mélybe, amikor odament hozzá súgdolózni. Én meg jól berúghattam volna ahelyett, hogy ezt a marhaságot nézem.

Mlle. Grenelle Creative Commons License 2019.05.06 0 0 44

Hát ebben lehet valami...

...van egy olyan határozott érzésem, hogy Daenerys nem lesz királynő...

Előzmény: Deerlan (43)
Deerlan Creative Commons License 2019.05.06 0 0 43

Jamie kinyírja Cerseit, a Hegy Jamie-t, a Véreb a Hegyet, Arya mindenkit aki még él, aztán jön Dany és felégeti a picsába az egész Királyvárat amíg le nem lövik Drogonnal együtt, megdöglenek, aztán Jon elvonul északra és éldegél a vájdlingokkal amíg meg nem hal. Ez lesz, meglássátok.

Előzmény: random seed (41)
430 322 Creative Commons License 2019.05.06 0 0 42

Azt tudja valaki, hogy a Tűz és Vér c. kötet után jött még ki valami?

random seed Creative Commons License 2019.05.06 0 0 41

haha, ez az új rész nevetséges volt. ez már halivudi gagyinak is rossz volt...
összecsapott, átgondolatlan, teljesen rossz ritmusú, mindent aminek eddig súlya volt, lerombol...
szánalmas...

Deerlan Creative Commons License 2019.05.03 0 0 40

Na és Kőszív úrnő (Lady Stoneheart) hol marad már? Lassan vége a sorozatnak, azt még sehol semmi.

random seed Creative Commons License 2019.05.03 0 0 39

esetleg ha valakit érdekel, tök jó GoT hangoskönyv
https://youtu.be/Og4xcL56ARQ

random seed Creative Commons License 2019.05.01 0 0 38

igen, arya tanult ott ilyen lopakodás meg harci dolgokat is, de akkor is... nem ez volt a fő képessége, hanem az arcváltás.

az hogy oda tudott lopakodni, nagyon rombolja a night king súlyát...

persze lehet hogy bran is segített neki valahogy.

Előzmény: Deerlan (37)
Deerlan Creative Commons License 2019.05.01 0 0 37

Persze, senki nem mondta ki egyértelműen, de ha végiggondolod idáig a történteket, világos, hogy csak olyan arcokat tudtak felölteni az arcnélküliek, amelyeknek tulajdonosai előzékenyen meghaltak, és volt alkalom lemetélni az arcukat (és metélték is rendesen a fekete-fehér házban). Ellenpéldáról nem tudok.

 

Mindegy, az a lényeg, hogy ha Arya ilyen szuper-nindzsa, akkor semmi értelme seregekkel hadakozni meg sárkányokat eregetni, elég elküldeni a csajt, azt majd ő jól megoldja. Mondjuk kinyír mindenkit, még Jont és Danyt is, aztán ráülhet a vastrónra (ami kétségtelenül irritálni fogja a seggét). :)

Előzmény: random seed (36)
random seed Creative Commons License 2019.05.01 0 0 36

ja a ww-kre gondoltam.

miért kéne előbb megölnie egyet? ha jól emlékszem nincs egyértelműen kimondva a filmekben, hogy ez szükséges. persze adja magát, de akkor se...

 

ja szerintem amúgy az lesz hogy jaime arcát veszi fel és úgy öli meg cerseit.

Előzmény: Deerlan (35)
Deerlan Creative Commons License 2019.05.01 0 0 35

Úgy érted, hogy egy White Walker arcát kellett volna felvennie? (Sorry, nem tudom biztosan, hogy "jéglovag" mit jelent.) De az nem ment volna, mert ugye ahhoz le kellett volna metélni valamelyikük fizimiskáját, és ha hagyományos késsel próbálná, az nem működik, ha pedig Valyryai acéllal vagy sárkányüveggel, akkor a WW-k azonnal megdöglenek, azaz szétporladnak jégtörmelékké, vagyis nem marad arcuk, amit Arya felölthetne magára.

 

Egyébként szerintem nincs már probléma, nem kell ide sereg, el kell küldeni Aryát, hogy nyírja ki Cerseit, Euront, a Hegyet, Qyburnt, meg mindenkit, azt kész. Problem solved. Ez már gyerekjáték lesz neki az Éjkirály kinyiffantásához képest. :)

Előzmény: random seed (34)
random seed Creative Commons License 2019.04.30 0 0 34

spoiler

még azt nem értem hogy arya végül is nem arc felvétellel vegyült a jég lovagok közé? mert úgy tűnik nem, hanem valahogy odasomfordált a helyszínre... sokkal hatásosabb lett volna ha fel tudja venni egyik jég lovag kinézetét :)

random seed Creative Commons License 2019.04.30 0 0 33

spoiler!

na de pont az volt a lényeg, hogy mivel lángra gyúlt a kardjuk, ostobán azt hitték hogy na majd most ők megmutatják... ez illett a dothrakik mentalitásához. a többiek is ahogy nézték őket, azt várták hogy hatalmas csapást mérnek a zombi hadseregre... a sorozatban többször elhangzott, hogy a dothrakik kategóriákkal erősebb harcosok mint a westerosi haderők.

 

és hát hatalmas hiba volt... és a vörös papnő is valszeg marhára megijedt, hogy lényegében hozzájárult ehhez a hibához!

pont az ilyen dolgok miatt érdekes ez a sorozat.

 

eleve a vörös papnő egész munkássága arról szólt hogy marhára elbízta magát és azt hitte lát mindent és ő a tuti csávó (csaj). így az élete végére azért tanult a hibáiból, és végül az utolsó két tette elég pozitív volt: az árkok begyújtása, és főleg az hogy aryának "prófétált" és bátorságot adott neki.

Előzmény: Deerlan (30)
random seed Creative Commons License 2019.04.30 0 0 32

na jó de azért abban hogy "jön a tél meg a mások", ami évezredes probléma, hatalmas varázs-jég fallal stb... ez azért jóval több mint egy totálisan buta nőcske, akinél érthetetlen hogy mitől van hatalma...

Előzmény: lyukas csokoládé (31)
lyukas csokoládé Creative Commons License 2019.04.30 0 0 31

Sablonossagban a zombik királya messze felülmúlja Cerseit, nincs karaktere, nem mond semmit, motivációja a leheto legegyszerűbb. Jól néz ki, ennyi 

Előzmény: random seed (29)
Deerlan Creative Commons License 2019.04.30 0 0 30

Sajnos én nem tudtam élvezni, onnan kezdve, hogy a Dothrakiak ész nélkül nekirontottak a zombiknak, anélkül, hogy egyetlen sárkányüveg fegyverük lett volna, Valyriai acélról nem is beszélve. Melyik agyhalottnak volt ez a remek ötlete? Melisandre ugyan lángra lobbantotta az arakhjaikat, de az csak annyiban segített, hogy láttak valamit, hogy merre kell menniük. Anélkül csak tök sötétben kóvályogtak volna, bár valószínűleg jobban jártak volna, mint így. Danynak sikerült fél perc alatt megsemmisíteni saját hadseregének 90 százalékát.

 

Miért nem ment előre Drogon hátán, hogy legalább egy keveset felperzseljen a zombiseregből, mielőtt kinyiffantanák a Dothrakiakat?

 

Azt is megmondom, mit kellett volna csinálni a Dothrakiaknak. Az előző évadban láthattuk, milyen kiváló íjászok, még száguldó lovak hátán állva is. Fel kellett volna vezényelni mind a 40000-et (vagy mennyit) a falra, felszerelve őket sárkányüveg hegyű nyílvesszőkkel, onnan lődözni a zombikat. Sokkal többre mentek volna úgy.

 

Na most majd a maradék 20 makulátlan + Sam harcolhat Cersei 20 000 zsoldosával, a lannister-hadsereggel meg Euron vasszülött flottájával. Innen lesz szép nyerni. (Persze tudom, van még két sárkány Danynak, de ide az is kevés lesz.)

Előzmény: random seed (27)
random seed Creative Commons License 2019.04.30 0 0 29

spoiler!!!!

még pár dolog:

-nagyon rossz hogy az éjkirályt legyőzték, mert ezek szerint cersei a fő ellenfél, ami hatalmas hülyeség lenne...

-még van 3 rész vissza, ha cerseivel fognak ezekben harcolni, az nagyon súlytalanná teszi az egész sorozatot... "jön a tél" meg a mások... a nagy ellenségek... erre egy közepesen felépített és sablonos karakter (cersei) lesz a főgonosz? hajaj...

Előzmény: random seed (27)
random seed Creative Commons License 2019.04.29 0 0 28

annyit még, hogy természetesen nem a sorozat eredeti minőségéhez és stílusához képest volt jó, mert ahhoz képest nem volt jó :)

Előzmény: random seed (27)
random seed Creative Commons License 2019.04.29 0 0 27

jó volt ez az új rész. végül is azt hiszem mást ebből nem lehetett volna kihozni. korrektül megoldották, és néhol még ötletes is volt (pl elején a dothrakik).

nagyon jól átjött hogy a sötétséggel és halállal harcolnak (na jó, kissé emiatt néhol alig lehetett látni mi történik).

 

SPOILER!!!!!!!!!!!!!!!!

meglepő volt hogy arya nyírja ki a főgonoszt. nem volt azért az ő karaktere annyira fontos és erős. de azért jól megoldották. na persze valszeg itt brannak is volt valami szerepe, amit majd meg is tudunk a következő részekből. és akkor legalább kiderül hogy miért "nem csinált semmit" bran eddig.

 

 

füegy Creative Commons License 2019.04.23 0 0 26

Nekem a könyvben Arya volt végig a kedvencem, a filmben már annyira nem jött át, amiért úgy szerettem, de a karaktert jól hozza a színésznő (lányka) :)

 

 

Sokszor annyira sajnáltam, hogy erősen kellett figyelmeztetni magam, hogy nem a való világban vagyok, hanem könyvet olvasok. :)

 

Amúgy igen, Tyrion az, aki a könyvben és a filmben is egyformán szimpatikus, jól megtalálták a színészt hozzá.

Előzmény: Vata967 (22)
füegy Creative Commons License 2019.04.23 0 0 25

"A nyolcadik évad harmadik részének (amely az Egyesült Államokban most vasárnap, Magyarországon hétfőn hajnalban kerül adásba) állítólag 1 óra és 22 perc lesz a játékideje – ami azt jelenti, hogy ez lesz az eddigi leghosszabb Trónok harca-epizód, amit láthatunk (a rekorder rész címét sajnos még nem tudni)."

 

Azért ez jó lesz, nem igaz ? :)

Előzmény: Vata967 (21)
Deerlan Creative Commons License 2019.04.23 0 0 24

Arról, hogy Jon, Dany, Ser Brienne meg a többiek hogyan tengődnek tovább zombiként.

Előzmény: Vata967 (11)
Deerlan Creative Commons License 2019.04.23 0 0 23

Én is csak azokat, amelyek megjelentek.

Előzmény: Vata967 (16)
Vata967 Creative Commons License 2019.04.23 0 0 22

A kedvencem? A könyvekben vitán felül Tyrion. A sorozat elsô 6 évadában is. Jon persze folyamatosan zárkózott fel hozzá, Danerys pedig az 5. könyvben volt favorit.

De a többi karakter is jó (a halottak is). Nem egyformán, de mindegyik rendben volt.

Előzmény: füegy (20)
Vata967 Creative Commons License 2019.04.23 0 0 21

Az elsô kötet majdnem teljesen hüen, a többiben itt ott van változás, karakterek összevonása, átnevezése stb. Azért összességében jól követi.

A könyvek, bár végig izgalmasak, elég nehéz olvasmányok, a sok szálon futó történet és temérdek karakter miatt. Különösen igaz a 4-5 kötetre, melyek ugyanabban az idôben történô eseményeket mesél el. Itt jön be a dorni szál, ami nekem a legkevésbé tetszett. Mivel a hatodik kötet úgy néz ki majd sohanapján jelenik meg, ezért el kell fogadni, hogy a sorozat történései a meghatározóak. Ez alapján pedig Dorn felesleges mellékszál volt.

Persze nem tudni, mi lett volna, ha Martin apó kicsit szorgalmasabb.

Előzmény: füegy (17)
füegy Creative Commons License 2019.04.23 0 0 20

És a kedvencek?

Előzmény: Vata967 (19)
Vata967 Creative Commons License 2019.04.23 0 0 19

Elsô kötetet kétszer, többit egyszer. Illetve az ötödiket kétszer, mivel nem bírtam kivárni a megjelenését, ezért az angol eredetivel kezdtem, letöltve persze.

Mondjuk a harmadik rész szintén megvan angolul, papír alapon, de abba csak épphogy belelapoztam.

Előzmény: füegy (18)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!