"Idős Demokraták Szövetsége (IDSZ) néven új párt alakult, amely nem hajlandó egyik párttal sem együttműködni, és akár már a 2018-as választásokon indulna.
Január végén lépnek a nyilvánosság elé, s februárban kezdenek politikai pártként működni.
Megelégelték, hogy szavazógépnek nézik a nyugdíjasokat az ál-néppártok.
A nercbundás rózsadombi hölgyek és a falusi asszonyok célja nem az Erzsébet-utalvány, hanem az alapnyugdíj."
Néhány kiszemezett mondat az IDSZ-szel kapcsolatban különböző hírportálokról. Újabb rétegpárt indul?
Én meg azt gondolom, ha a Kádár rendszer pénzügy politikája jobb lett volna, élhetőbb rendszer lett volna mint bármelyik
Tudom sok minden gátolva/tiltva volt, de nagyon nem hiányzott ami nem volt. Ma meg munkanélküliség, a terror különböző finom fajtái és nagymérvű szegénység van
"Majdnem ötven éve van szavazati jogom, de még használatlan, és ha eddig ellenálltam a kísértésnek, nem pont 2018 lesz az az év, amikor bedőlök a kamupártoknak."
Minden pártot kamupártnak tartasz? Csak térségünkben ilyen gagyi a demokrácia vagy a világon mindenütt ilyenek a pártok?
Én azért még hiszek egy-kettőnek (fiatal és naív vagyok?), de jobbnak látnék egy állandó tekintélyt az ország élén, ezért vagyok monarchista is.
Mennyi rendszerben éltél? Gondolom a Horthyéban még nem, pedig az, ha nem töri ketté a háború meg a kommunizmus, ígéretes lett volna, többmindent nyújthatott volna lakóinak a maga 172000 km2-es országterületén.
Anyukám is így látja, legalábbis ezt mondta, mikor megemlítettem neki ezt az IDSZ-t. Ő az összefogást hiányolja a Fidesz leváltására. De kérdeztem tőle, hogy akkor melyik lenne a fő párt, amivel a többinek össze kellene fognia. Azt mondta, a legerősebbel a baloldalon (=MSZP?).
A Fidesztől nem vesz el szavazatokat, attól ne félj. A balliberálisokat szabdalja tovább. Az egyetlen eladható termékük 2018-ban az lesz, hogy a sok egymás ellen küzdő pártoknak adja el a szavazatait.
Majdnem ötven éve van szavazati jogom, de még használatlan, és ha eddig ellenálltam a kísértésnek, nem pont 2018 lesz az az év, amikor bedőlök a kamupártoknak.
Én nem sajnálom a megszűnésüket, csak azt furcsállom, hogy akkor mára már minden szükséges és szükségtelen párt megvan a magyar politikai palettán és az újabbak csupán ideiglenes pénzszerzőgépek lesznek?
A kettő nem zárja ki egymást. Nyilván sok nyugger nem él jól, de akik ezt a pártot alakították, azzal a fő céllal, hogy változtassák meg a nyugdíjemelés módszerét és a nettó százalékos fizu emelésekkel tegyék azonossá (most például 15% kéne), na az fosztogatás szerintem. Nem látom mit kéne pluszt kapni, ha már nem dolgozik valaki, avagy, ha plusz pénz kell, dolgozzon, mint mielőtt nyugdíjba ment! Örüljön, hogy nem veszít értékéből a pénze! Az meg megvan most is, sőt...
Be ne dőljön senki ennek az ócska trükknek! Ez csak szemfényvesztés, kamupárt, választások után azonnal eltűnik, de addig szavazatokat vesz el a fidesztől, arra való, semmi másra. Volt már ilyen...
Ahogy én elnézem az átlag magyar nyugdíjast, nem látom benne azt a nagy "fosztogatót". Ellenben Orbán és haveri köre igencsak meggazdagodott az utóbbi időben; nem is tudom, miből. Csak nem valami meggebesztő munkát végeznek, amiért sok-sok pénz jár, kompenzálva az egészségkárosodást, a családtól való távollétet meg tudomisén mit?
Szánalmas kísérlet a nyuggrektől, a dolgozók mostaninál erősebb fosztogatására. Háta elmegy még egy párszázezer ember és akkor már arra se marad pénz, ami valóban járna.
Azért a többségnek vannak gyermekei, unokái. Nem feltétlenül akarják előlük elenni a jövőt. Persze akinek más nem itt él a gyereke, az könnyen követelődzik.
A Napnál is világosabb, hogy valamelyik demokratikus ellenzéki agytröszt, vélhetően Szigetvári Viktor hozta létre az Ideszt, hogy leszalámizza a Fideszről a drága kvótanépszavazási kampány miatt csalódott nyugdíjasokat, hogy aztán majd a megfelelő pillanatban betagozza azt egy balliberális összefogásba, ernyőszervezetbe.
Talán a Fidesz kezdi elveszíteni a nyugdíjas szavazóit és most egy ilyen párttal akarja megakadályozni, hogy azok az ellenzéki pártokhoz szivárogjanak.
Szánalmas pártocska, aminek a vezetője még a névváltoztatáson is eltöprengett a bemutatkozó interjúban.
Valamiért futtatja a gellenzéki média, de így sem hiszem, hogy ötszáz szavazatnál többet kapna országosan.
A csirkefarhátzabáló nyuggerekből ki lehetne talán hozni egy 5 százalékos törpepártot (2-300 ezer voks), de ahhoz harsány program kellene. Százötvenezres minimálnyugdíj, elsőbbség a rendelőben, nyuggerezés börtönnel sújtása, gázszámla állami átvállalása, kötelező Szomszédok a tévében, ilyenek.