Ma Joli néni megformálója, Tímár Éva volt a Bartók Rádió Lemezelő című műsorának vendége. Szó esett arról is, hogy egy közel hetvenéves pálya után milyen érzés, hogy annyi fajsúlyos drámai szerep után anézők mégis legjobban Joli nénihez kötik az arcát. Bölcs türelemmel fogadta, hogy sok-sok évtizedes szíházi pályafutása után is, ami alatt a legnagyobb színházakban, a legjobb rendezőkkel, a legnehezebb szerepeket játszotta, Judi Dench szinkronhangja és a Joli néni nőtt hozzá a legjobban. Nagyszerű adás volt, egy életút élvezetes emlékeivel és nagyszerű zenékkel.
Igen ez nagyon jó rész volt (nekem egyébként kedvenc sorozatom, sokszor nézem az ismétléseket is), nekem a Pap és Dóri hiányzott, ők is előadhattak volna valamit...:)
Hát igen, az a fiing kitűző és a végén az a jól eleresztett fingás lehet, hogy nem kellett volna...:)
Na, a tegnapi 10/10-es volt. Igen, kissé rájátszott a körmenetes részre, de nem baj. A lényeg átjött: a pályázati pénzekkel való folytonos trükközés (amelybe így, vagy úgy minden önkormányzat, intézmény belekényszerül) az elszámoláskori svindlik, a megvalósulást bemutató hazugságok - mindez teljesen valós, és "napra kész".
Mindannyian hozták a formát parádésan. Sváb Mauglis "különszáma" frenetikus volt.
Igen, már a kitűző sem kellett volna - a sztori sem indokolta - s a kitűző nélkül a záró"poén" is elmaradhatott volna.
Igen megörültem, mikor láttam, hogy Pálfi Kata lesz az epizód főszereplője. Szeretem, sokat láttam nálunk a Jászaiban. Nem lett volna rossz epizód, bár maga a sztori nagyon hasonlított az egykori húsvéti körmenetre, de a színészek ügyesek voltak, Pálfi főleg. Erre a végén az egészet lecsapták egy altesti poénnal. Alpári:-(
Végre; megint egy jó rész volt, a régi időket idézte: a két öreglány fergeteges volt, a jacuzzi téma jó volt, mindenki sziporkázott. Hiába no: a stabil gárda hozta a szintet, és végre nem kellett elviselni a Répa testvérek és Répáné ámokfutását. És persze a rosszarcú dokiét. 5/5
Meghiúsult az üzlet, a Mihályfi eltöltött pár napot mint körorvos a faluban, és kiszeretett a vidéki életből. A habókos pajkaszegieken kívül még ellentétbe került a filmtörténeti nevet viselő Dezső sertéssel, elment a víz a mikor fürdött, rászáradt a szappan, és még egyéb kellemetlenségek érték.
ez a rész tetszett nekem, Tóth Enikő és Zsurzs Kati párosa ezúttal is zseniális volt. Két szupernagyi, aki elrabol egy egész autót, a matt részeg tulajdonosával egyetemben. Aranyat ér ez a két színésznő.
Hát megmondom őszintén, nem igazán értem ezt a hájpot vele kapcsolatban E két nyúlfarknyi szerep alapján semmi kiemelkedő nincs a játékában. Egy semmi külünös - rosszarcúnak sminkelt - mackó karakter.
Na végre, egy régi időket idéző rész... A stabil szereplők hozták a formát, és a sztori is jó volt. Pali bácsi szenzációs volt, meg úgy általában mindenki. Ahogy Szifonék ekézték Gyurit, az szenzációs volt. Végre nem voltak a Répa testvérek, és Répáné, mert ő bűn rossz. Mondjuk ezt a rossz arcú dokit sem szívesen látnám állandó szereplőként...
A 9/2 is bűn rossz volt. Tényleg kell ez a Répa és neje - vonal??? Szörnyen erőltetett, nem humoros, K.P. nem tud mit kezdeni a figurával, és nagyon rosszul áll neki ez a szerep. A doktornő és férje is roppant erőltetett volt. A két öregaszony hozta a formáját, de kicsit sok volt.
Próbálnk kimászni a lejárt lemez falusi punnyadásból (megfogadva praktikus korábbi tanácsomat - és talán másokét is). De ez kevés. Hogy aztán ennek a lejtmenetnek az eredeti széria gyengesége-e az oka, azt nem tudom (már maga a licence-hez nyúlás is elég kínos szegénységi bizonyítvány a nagy múltú egykori hazai tévéfilm- és sorozatgyártás számára...), mindenesetre ez így maxmumum kifizetőhelynek jó. Szórakoztatási értéke nulla. Újdponság ereje meg aztán végképp semmi. És a kezdeti jógás pózolások után már pucsítani se pucsiít senki...