Infra fűtés Vannak közületek olyanok, akik az egész házuk fűtését infra panelekkel vagy sötét sugárzókkal oldották meg? Évente mennyivel kell több áramszámlát fizetnetek?
Tényleg kevesebb áramszámlát fizettek a például gázszámlához képes?Tényleg elég meleg van a helységekben, ha megfelelő számú és teljesítményű infra panelt szerelnek/tek be? Azért kérdezem, mert fel kellene újítanom a fűtési rendszeremet, és szóba került, hogy nem 5-600000 ft-ból újítjuk fel a jelenlegi fatüzelésű központi fűtésünket, hanem 350-400. 000 ft. -ból beszereltetjük ezt a korszerűbb elektromos fűtést. Viszont arról nem vagyok meggyőződve, hogy kb. annyival kell több áramszámlát fizetnem, amennyi 10 m3 fa ára. Jelenleg kb.10 m3 fával tudom felfűteni a házat évente.
A 2 teljesen más. Az infra szauna rövid hullámhosszt állít elő, meg a fűtőfólia közepest. Az első esetben max 30 percig tartózkodhatsz a szaunában, a fűtőfilm esetében viszont 0-24 a lakásban.
Szedj inkább maca vibe-t, hátha attól nem leszel olyan gyors!
Az infrafűtés sajnos nem kielégítő, konkrétan fáznak azok akik beszereltették, de ezt a fontos infót azért az infrafűtéses topiknak köszönhetem. Márminthogy szedjünk maca vibe-t :)
Magasabb energiaállapotba hozni a légtérben elhelyezett fűtőtestet (hősugárzót); ezáltal magasabb energiaállapotba hozni a légteret és benne minden (más) tárgyat – amiként a sorrend is mindegy.:-)
Bár az infra fűtést tápláló elektromos áram (ami mégiscsak mozgási energia:-)) előállítása (kinyerése) manapság majd' nagyságrendileg olcsóbb, mintha azt gáz, fa és/vagy szén (ahol ugyanúgy gázok égnek:-)) elégetésével állítanák elő; mégis, ez neked többe lesz, mint egy jóféle öntöttvas-vagy cserépkályha. Már amennyiben, és ezt tényleg érdemes volna kiszámolni, a kályha üzemeltetéséhez általad felhasznált mozgási energia és az ezzel töltött időd, nem érne annál lényegesen többet. (Ez a baj a XXI. századdal.:-))
Lényegtelen milyen fűtéssel, zuhanyozás és teregetés mellett ha valóban penészmentes otthont szeretnénk párátlanítóra van szükség. Nálunk ez jött be, illetve eredményképpen ki :) Sajnos zajos.
Ha csak a hőérzetre gyúrsz és hanyagolod a levegő + falak felfűtését, akkor a párás fürdőszobai környezet páralecsapódással visszaüt.
Jobb esetben csak a felszínen, rosszabb, ha fal belsejében is történik ez a lecsapódás.
Arról is lehetne nyitni egy topikot (ha még nincs), hogy miként védekezzünk a penész ellen fűtéssel, szellőztetéssel. Az átnedvesedett fal ráadásképpen jó hővezető.
Nem a véletlen, vagy az ötlet hiánya miatt nincs sok személyes tapasztalat a témában.
Nem biztos. Infrapanel lényege, hogy nem a levegőt melegíti, hanem a tárgyakat.
Egy 9m2 körüli fürdőszobában van egy 800W-os nálunk (22 fok belső hőmérsékletre), egy pár napig mértem a fogyasztását: 31 napra 25 kWh fogyasztás jött ki egy januári hét méréseiből számolva.
Szóval kell még ellenőrző mérést végezni, de kb.negyed annyi áramot fogyaszt, mint egy hasonló hőérzetű villanyos olajradiátor.