Pár napja kezdtem el nézni. Korábban egy részt sem láttam. Most kezdtem a 2. Évadot. Meg tudná valaki mondani a pontos forgatási helyszínt? Azt tudom hogy istenhegyi út környékén van a ház. És Bálint háza az fogalmam sincs merre található a valóságban , amit mutatnak kívülről. Ami belül van az lehet hogy stúdió?
En most ujra neztem mind a 3 evadot. Anno a 3.at lattam csak, az elso 2-ot rtlmost-on neztem vissza. Azt kell mondjam, az elso 2 evad tenyleg jo, vicces es fordulatos is. A 3 viszont nagyon depressziv, foleg az utolso resz.
Scherer Peter viszont nagyon jo, szamomra abszolut o viszi a sorozatot👌🏼
Szerencsére senki nem halt meg, de még így is sikerült az összes szereplő szemszögéből negatívan lezárni a sorozatot.
Bálint: Zsófi nem megy vissza hozzá.
Zsófi: lemond Péterről a gyerekek miatt, de Bálintot sem tudja választani annak múltja miatt.
Péter: szereti Zsófit, de a körülmények miatt elveszíti.
Gyerekek: se apa, se pótapa a házban.
Dávid: kap a nyakába két pszichopatát, az egyik a volt felesége, a másik Aranka. Az egyikkel nem akar, a másikkal nem tud együttélni.
Tamara: beleúnt az aranyéletbe, ezért kidobta Dávidot, de elengedni sem tudja, miközben él magányosan a nagy házban.
Gyerekek: elvált szülők, Noémi erősen kezd elzülleni.
Joci: akarata ellenére lesz két gyereke, akiket viszont szeret, de az idióta picsa nője elveszi őket tőle.
Szonja: Jocit szereti, de van olyan hülye, hogy elüldözze maga mellől, így belemegy, belemenekül egy Jorgosz Travelbe. Nem biztos, hogy hosszútávon boldog lesz.
Erre szokták mondani, hogy egy kaptafára készülnek. Igaz, hogy ez volt az első, de hát az alapsztoriban nem volt több. Talán ha nem ennyire agyonhasznált színészekkel csinálták volna... De azt meg utoljára talán Gát György merte felvállani a Familiáéval. De nézhetjük a másik oldalról is - mint a SOROZATOK NAGY ÖSSZESÉNEK egy kiterjesztett szeletét, ahol az egyik szériában a pasik oldaláról látjuk a témát, a másikban az újrakezdeni próbáló elvált anyákéból, a harmadikban a későkamaszok szemszögéből, a negyedikben a vidékről feljött csitrik és macsók aspektusából, satöbbi satöbbi.
Kár érte, mert nagyon jól indult, viszont ebben az évadban ez az Aranka sztori -a befejezésével pláne- majdnem lenullázta az egészet.
Sikere volt, sokan nézték, sokan várták a folytatást, azt is mondhatnánk, hogy akár példát is mutathattok volna vele, ehelyett...
A mai világban ilyen primitívnek beállítani egy ötvenes nőt (és kb. a sorozatban szereplő összeset) eleve felháborító. Amikor Zsófi elmondta Bálintnak, hogy szakít Péterrel -aki az egyetlen normális figura volt a történetben-, akkor már visítani lett volna kedvem.
Miért kell azt erősíteni az elvált, gyerekes nőkben, hogy váljanak mártír anyává és mondjanak le a saját boldogságukról és fosszák meg a gyerekeiket is attól, hogy egy férfiminta is legyen a családban?
Péter szerette a gyerekeket és Bálint apai szerepe sem csorbult volna attól, hogy az anyjuk boldog kapcsolatban él.
Amit lehetett "lenyúztak" a sztoriról, a 3. évad már szinte kínkeserves volt: vontatott, ezeregyedszer ismételt konfliktusok. Ha nem lett volna az "Aranka szál", unalomba fulladt volna és pár adás után már ez is sok lett, csűrték-csavarták csak.
Azzal, hogy Joci családját "eltűntetik", az egyik szálat máris elvágják. A másik kettő pedig csak végtelen ciklusnak tűnik, azt pedig sokáig nem lehet variálni.
A végén ugyan kétértelműen zárták le, hogy "mi mindig itt vagyunk és segítünk egymásnak", ebben benne van a folytatás lehetősége, de az sokat elárul a sorozat sorsáról, hogy ilyen gyorsan ledarálták. (Meg talán epizódilag is kevesebb volt?) Jó kérdés, hogy ezt a konkurens csatorna ellen akarták fegyverként bevetni, vagy pedig a pont oda átment Stohl "emléke" miatt kellett gyorsan "megszabadulni" tőle, de a lényeg, hogy valószínűleg érdekesebb történettel és jobban eltalált - pláne más sorozatokban el nem sütött (néhány már volt említve, de Bálint titkárnője is ilyen, ő a Fapadban volt... a főmaffiózót meg ugyan máshol nem láttam, viszont ő nagyon Csuja Imre utánzat...) - szereplőkkel sem működött volna jobban.
Mindegy, ennyi volt, egyszer jó volt... de az ismétlés ismétlését valószínűleg nem nagyon fogjuk nézni...
Lesz még gondja, nem is kevés, ikrekkel és Eszterrel is!
Lehet, hogy ezt mi már nem fogjuk megtudni?
Ha igazak a hírek, hogy Stohl távozása miatt nem lesz 4. évad, akkor nem tudjuk: valóban elment-e Jorgosszal Görögországba, vagy sem. Ha elment, legalább nem kell a bölcsit fizetnie Jocinak.
Én remélem, hogy lesz 4. évad, mert Stohlt simán kiírhatnák, vagy akár helyettesíthetnék is, hiszen ilyen "sehogy" más is tudná alakítani Bálint szerepét! ...és kellenének újbb karakterek, mert ezekkel már nagyon unalmas a sztori.
Visszanézve pár részt, azért igencsak egy "puhapöcs" (leírom, ha már kigondoltam!), ez a Joci gyerek. (Már előzőleg, a szülés előtt is szépen ugráltatták, ha kellett szülni menni, hanem, hacsak egy kis hascsikarás vol,t akkor is indulnia kellett!). Jól láttam, hogy Eszter meg elment wellness-re, az ikreket meg váratlanul Jocóhoz vitte??!!
Szegényeket mindig odadobja be, ahol éppen Joci tartózkodik.
(Még a bányába is levinné hozzá, ha fodrászhoz akarna menni!)
Az "anyós" is vigyázna rájuk, ha szépen megkérni Eszter, de ő megtiltja (miért is?!), inkább Joci fizessen, aki, mint birka, eltűr mindent. Eszter akarta nagyon a gyereket, ez a "langyospapucs-sótlanjóska" meg ráhagyta.
Lesz még gondja, nem is kevés, ikrekkel és Eszterrel is!
Nálam nem engedi hogy a reklámblokk alatt új lapot nyissak, mert addig amíg nem az rtl-en vagyok, nem adja tovább az adást. Gondolom így erőltetik ki, hogy mindenképp nézze valaki a reklámot, de alapvetően a kurva anyjukat!
Nálam mióta áttértek erre a megújult, európai felületre, nézhetetlen az egész....szaggat, megáll, hang megy, kép nem...kurva bosszantó, eddig hibátlan volt. Valami ötlet? Nálam épp az a baj, hogy nem vált át, hanem hd- ben akarja tolni végig, ezt pedig a netem nem bírja. Én leszarom ha nem tűéles, csak nézni szeretném...