Keresés

Részletes keresés

raider Creative Commons License 2020.03.08 0 0 27

Milyen probiotikumot szedsz? Még nem gondolnám automatikusan, hogy visszajött, csak azért mert hasmenésed van az antibiotikumtól.

Előzmény: Zsuzsanna Csonka (26)
Zsuzsanna Csonka Creative Commons License 2020.03.08 0 0 26

Sziasztok.

Majdnem pontosan egy év eltelt mióta írtam ide. Akkor kb négyszer újult ki a fertőzés nálam, végül a Dificlir irtotta ki.

A helyzet az, hogy négy napja egy nőgyógyászati fertőzésre kaptam Sumetrolim tablettát, és ma elkezdett menni a hasam :( pedig szedek mellé probiotikumot. Rettegek, hogy megint a clostridium lesz. Ha netalán mégis az lenne, kaphatom vajon újra majdnem egy év után a Dificlirt is?

Írjatok légyszi! Járt még így valaki újabb antibiotikum szedés után? Nekem először is az váltotta ki, csak akkor a Dalacin.

 

drakkvuff Creative Commons License 2019.11.20 0 0 25

Nekem a kórházban 2 hétig Kliont 3x500mg,és Vancomycin-t kaptam egyszerre.Vancomycint 4 óránként(vagy 6?) de nem hatottak. A Dificlirt elvileg csak infektológus irhatja fel,csak ugye majd 500 ezer ft,persze támogatott,neked csak párszáz forint lenne. Csak ehhez kell egy értelmes gasztroenterologus aki megkéri,vagy oda irányít. Végső esetben marad a széklet transzplant,de az is TB-s már,több kórházban is csinálják.

Előzmény: drakkvuff (24)
drakkvuff Creative Commons License 2019.11.20 0 0 24

Szia. Egyértelműen a Dificlir lenne a hatásosabb.

Előzmény: Vicky002 (16)
zazzo Creative Commons License 2019.11.17 -1 0 23

Egészség férfiaknak:

https://zazzo.hu/

 

 

Vicky002 Creative Commons License 2019.10.13 0 0 16
Sziasztok! Nagyon megörültem ennek a topiknak, sajnos én is a 2.visszaesésnél tartok :(, 1.re és most is Kliont kaptam, 3x500mg,10 napig. Aki mindkettőt kapta esetleg: Vancomycin vagy Dificlir a hatásosabb? Melyiket mennyi ideig kell szedni? Mellékhatásokat tapasztaltatok? Nagyon köszönöm :)
raider Creative Commons License 2019.09.06 0 0 21

Fertőtlenítést én domestos-aalapú tisztítóspray-vel végeztem, amire többen is mondták, hogy nem hatásos, de valóban, jobb nem volt kapható. Mindig mindent bő vízzel és szappannal érdemes tisztítani, ez legalább mechanikai jellegű tiszítást eredményez. Környezetemben nem kapta el senki. Egyébként egészséges emberben a normál immunműködés leküzdi ezt a kórokozót, tehát ha el is kapja a családból valaki, akkor még tünetei sem feltétlenül lesznek, legfeljebb ha éppen erős antibiotikumkúrán esik át.

Bár most csináltatok kontrollt, reményeim szerint nem estem vissza. Én műtét miatt, kórházi fertőzésként kaptam el, és csak azért derült ki, mert én erőltettem a háziorvosnál, hogy csináljunk egy ilyen laborvizsgálatot.

Előzmény: juli.certain (20)
juli.certain Creative Commons License 2019.09.06 0 0 20

Ez megnyugtató.

Te is többször estél vissza ? Most már teljesen meggyógyultál ?

Tudomásom szerint a környezetünkben élőkre is fertőző, az ő immunrendszerüktől és attól függően, hogy -többek között-szedtek-e mostanság antibiotikumot, ami leginkább aktivizálja az amúgy egyébként bennünk lévő  Clostridiumot.

A környezet fertőtlenítésére alkalmas sporocid hatású szereket viszont magánszemélyként nem lehet beszerezni, azok csak egészségügyi intézmények számára elérhetőek.

Te fertőtlenítettél valamivel ?

Előzmény: raider (19)
raider Creative Commons License 2019.09.05 0 0 19

Hatóanyag nem ugyanaz, de ez (Difclir) talán jobb is.

Előzmény: juli.certain (18)
juli.certain Creative Commons License 2019.09.05 0 0 18

Kedves Raider !

 

Köszönöm szépen a választ !

 

A gasztroenteorológushoz való bejutás az egyik helyen legkorábban november közepén, a másik helyen pedig már csak jövő évben lett volna lehetséges,annak ellenére, hogy ismertettem a tényállást az asszisztensnővel, de sem ő sem pedig az orvos nem tartották elég sürgősnek az ügyet, no comment.

 

Szerencsére annyi fejlemény történt az ügyben, hogy kitartó nyomozás eredményeként sikerült találnom egy nagyon rendes , alapos, nagy tudású infektológust, akinek a rendelésére a csodával határos módon rögtön be is jutottam , és aki az előzmények  megismerése után felírhatta a Dificlir nevű gyógyszert, ami tudomásom szerint a hatóanyagát tekintve megfelel az általad ajánlott gyógyszernek.

Remélem, hogy ez meg fogja akadályozni a harmadszori és a további  visszaeséseket.

 

A legjobbakat kívánva, üdvözlettel !

 

 

 

Előzmény: raider (17)
raider Creative Commons License 2019.09.05 0 0 17

Vancomycin-t kell feliratnod, Budapesten a Mikszáth téri patikában készítik és itt tudod kiváltani. Mindenképpen szedjél mellette Enterolt (probiotikum). Sürgősen keress gasztroenterológust, aki ért hozzá és fel is írja.

Előzmény: juli.certain (16)
juli.certain Creative Commons License 2019.09.03 0 0 16

Üdv. mindenkinek !

 

Egy vastagbél kolonoscopia után kezdődött a clostridium difficile fertőzésem augusztus 1-én. A háziorvos nem küldött el időben széklet vizsgálatra, pedig az összes olyan körülmény fennállt, ami miatt ezt SOS meg kellett volna tennie. Helyette felírt egy antibiotikumot, ami a helyzetet tovább rontotta, és legalább 2 hét eltelt az első tünet és a labor vizsgálat között, mire megkaptam a célirányos antibiotikumot. Az előírt 10+2 nap elteltével jobban lettem, fellélegeztem, de korai volt az öröm.

1 hétre rá újra kezdődött minden, a megismételt széklet vizsgálat eredménye ismét kimutatta a clostridium difficile-t és a toxínokat. Most 2 nappal a kiújulástól számítva újra elkezdtem ugyanazt az antibiotikumot (Supplin), amit először is kaptam.

Ahogy olvasom az ezzel kapcsolatos cikkeket csak nő az aggodalmam, hogy még hányszor fog kiújulni, és meddig lehet ezt túlélni.

 

A további kiújulást megakadályozó gyógyszert 480.000 Ft-ért nem fogom tudni megvenni, de nem tudom, hogy hol találok olyan infektológust, aki ezt felírná, és hol van olyan gasztroenteorológus, akihez november közepe előtt is kaphatnék időpontot, hogy megpróbáljam az OEP támogatást ehhez a gyógyszerhez.

 

A kerületi gasztroenteorológián közölték, hogy mit izgulok, nem olyan sürgős ez a dolog, különben is a háziorvosnak kell kezelnie a clostridium fertőzést.

 

Minden információt előre is nagyon köszönök !

 

drakkvuff Creative Commons License 2019.06.10 0 1 15

Kórháza válogatja,sajna attól függetlenül,hogy nem ritka a fertőzés,csak maga a gyógyszerezés ami egységes,a hol-hogyan már nem.Nekem pl be kellett feküdni,és karantén volt(de büfétől kezdve mindenhova lemehettem) ergo terjeszthettem ha netán nem vagyok elég higiénikus...de gondolom a befekvés azért is kellett,ne fertőzzek idekint(ismerősök-családtagok-stb..)

 

Előzmény: Zsuzsanna Csonka (8)
drakkvuff Creative Commons License 2019.06.10 0 0 14

Diflicir nevű tabletta 480.000,-Ft. De nem kell kifizetni ezt az összeget.Nekem a Halasi Infektológus írta fel,mert a Kecskemétinek nem volt jogosultsága(vicces,mivel megyei kórház) ha jól emlékszem csak dobozdíjat kellett.

Előzmény: szaadi (5)
drakkvuff Creative Commons License 2019.06.10 0 0 13

Háziorvostól kérj beutalót,ha nem ad,akkor 8000 ft-ért a Synlab megcsinálja. Én is most fogom,mert írtak fel antibiotikumot (monural) és beindult a hasmenés-görcsölés,most para van nálam is..

Egyébként amikor egy kiújult,nálam nem volt erős hasmenés,napi 1 max 2 ,hőemelkedés,hányinger,gyengeség,és a belek folyamatos kuruttyolása. Ergo nem minden esetben jár durva hasmenéssel.

Előzmény: Nikolka85 (11)
raider Creative Commons License 2019.04.16 0 0 12

Szerintem ez nem CD, de egy egyszerű mikrobiológiai labor megállapítja 2-3 nap alatt, háziorvosnál kell kérni beutalót.

Előzmény: Nikolka85 (11)
Nikolka85 Creative Commons License 2019.04.16 0 0 11

Sziasztok!

Januárban egy szalmonella fertőzés kórházi kezelésekor kaptam el a clostridiumot. Február elején derült ki, de mivel a kórházban a Kliontól hánytam így Dificlir-el kezeltek. Február közepén fejeztem be a gyógyszert, a panaszaim el is múltak. Viszont most úgy érzem, hogy kiújulhatott a fertőzés. Erős hasmenésem nincs, de iszonyatos hasi görcsök és hányinger igen. Nektek milyen tünetei voltak a kiújulásnak? Aggódom egy kicsit mert a Kliont nem bírom, az orvosom szerint a Vancomycin-el ugyanez lenne a helyzet, Dificlirt pedig már kaptam. Olvasgattam a széklet transzplantációról is, de nem tudom mennyire elterjedt. De ez sem megoldás, hogy folyton kiújul.

Köszönöm szépen előre is a válaszokat!

Zsuzsanna Csonka Creative Commons License 2019.03.06 0 0 10

Köszönöm szépen :) 

Előzmény: raider (9)
raider Creative Commons License 2019.03.05 0 1 9

Csak orálisan beszedve hatásos a vancomycin erre a problémára, ehhez pedig nyilván felesleges a kórházban feküdni. Mindenképpen Enterol probiotikumot napi 2x1-et (legalább) kell szedni, más probiotikum sem árt természetesen. Az Enterol szedésével viszont klinikai vizsgálatok kimutatták, hogy jelentősen lecsökken a visszaesés valószínűsége.

Előzmény: Zsuzsanna Csonka (8)
Zsuzsanna Csonka Creative Commons License 2019.03.04 0 0 8

Sziasztok!

13 napos Klion kúra után, úgy néz ki visszaestem :( 

Azt szeretném kérdezni, hogy a Vancomycin ezek szerint otthon is szedhető? Nem szükséges a kórházi kezelés?

Köszönöm a válaszokat :)

Előzmény: raider (7)
raider Creative Commons License 2019.03.01 0 0 7

+1: gasztroenterológus írta fel nekem.

Előzmény: szaadi (5)
raider Creative Commons License 2019.03.01 0 0 6

Nem tudom, hogy olvasod-e még, nekem most írták fel, műtét utáni fertőzés miatt, kb. 8e forint volt, 80 db. kapszula.

Előzmény: szaadi (5)
szaadi Creative Commons License 2018.10.24 0 0 5

Szia . Szakorvos ,vagy háziorvos is felírhatja a Vancomicynt ? Mennyi be került ,mert a Diflicir nevű tabletta 480.000,-Ft. köszi a választ !

Előzmény: bimbi001 (4)
bimbi001 Creative Commons License 2017.07.15 0 1 4

Üdv: A László kórházba csinálják az implantáció nekem 4 szer jött vissza. implantáció előtt álltam  mikor a  doktornő felírta a  Vancomycin  kapszulát 125 mg amit a Budapest Mikszáth téri gyógyszertár készit .A  gyógyszertár által adott adagolás szerint szedtem, amitől elmúlt és többet nem jött vissza.(2016,06.24)

Előzmény: poco a poco (2)
ancitrus Creative Commons License 2017.06.24 0 0 3

Szia.

Igen Magyarországon is van,Budapest Szent László-Szeged..

Dificlir szerencsére nálam hatásos lett.Remélem nálatok is.

Előzmény: poco a poco (2)
poco a poco Creative Commons License 2017.06.10 0 0 2

Anyukám fertőződött meg ezzel a baktériummal combtörést követően.Mivel a műtét után nehezen épült fel átvitték a belgyógyászatra,ahol E coli baktériumot mutattak ki a vizeletében Augmentinnel kezelték.Mivel az általános állapota továbbra is súlyos volt továbbküldték a krónikus belgyógyászatra,ahol ez a fertőzés éppen tombolt.Természetesen ő is beleesett.Azóta még kétszer jött elő nála.Az az érdekes hogy az egész ellenére az általános állapota javult,de a hasmenés miatt másfél hónapig volt még pluszban a kórházban.Clionnal és vancomicinnel kezelték.utoljára csak klionnal.Mivel idősek otthonába lett elhelyezve,mert másik városban élünk és a combtörés után nem tud önállóan járni,segítségre és ápolásra szorul.Viszint most onnan is ki akarják tenni,mert félnek hogy végig ferþőzi a közösséget.Most a héten dificlir kúrát kezdtek nála.A székletimplantációról én is olvastam.Csinálják Magyarországon is?

Azóta rendbe jöttél?

 

ancitrus Creative Commons License 2017.02.08 0 0 1

Én egy hasi műtét során kaptam el,és sajnálatos módon 4 hónapra rá jöttek rá,hogy mi áll a panaszaim mögött.Ergo a hasi műtétből fertőzötten épültem fel.Pár hónapja antibiotikumot kaptam E.Coli ra,amitől kiújult. Kaptam Kliont,de nem hatott.Utána kórház 2 hétig Klion+Vancomicyn kúra,ez sem volt hatásos.Majd a Dificlir nevű antibiotikum írtotta ki,de azóta is kvertyeg kvatyog,görcsöl a bélésem. Ha ez sem vált volna be,akkor széklet transzpalntáció lett volna a következő lépés,és egyben az utolsó,mert erre más már nincs.

Neked hogy sikerült összeszedni,és mit kapsz rá?

Kertember Creative Commons License 2017.02.04 0 0 0

Szia! Sajnálom, hogy nem jöttek hozzászólások. Engem is közelről érint a dolog, épp most küzdök vele. Gondolom neked már sikerült kigyógyulnod belőle az elmúlt hónapokban. Írnál pár sort, hogy miként, mennyi idő alatt? 

Előre is köszi, ha olvasod, és válaszolsz.

ancitrus Creative Commons License 2016.11.25 0 0 topiknyitó

Sziasztok.Érdekelne mások tapasztalata,hol,mivel mennyi ideig kezeltek titeket,sikerült-e kiirtani véglegesen,hányszor estetek vissza,stb..Mivel saját beszámolókat nem igen találni az interneten,gondoltam nyitok itt egyet,talán hasznos lesz azoknak,akik most estek bele,és kétségbeesve keresgélnek tapasztalatok után.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!