Keresés

Részletes keresés

drakkvuff Creative Commons License 2019.06.10 0 1 15

Kórháza válogatja,sajna attól függetlenül,hogy nem ritka a fertőzés,csak maga a gyógyszerezés ami egységes,a hol-hogyan már nem.Nekem pl be kellett feküdni,és karantén volt(de büfétől kezdve mindenhova lemehettem) ergo terjeszthettem ha netán nem vagyok elég higiénikus...de gondolom a befekvés azért is kellett,ne fertőzzek idekint(ismerősök-családtagok-stb..)

 

Előzmény: Zsuzsanna Csonka (8)
drakkvuff Creative Commons License 2019.06.10 0 0 14

Diflicir nevű tabletta 480.000,-Ft. De nem kell kifizetni ezt az összeget.Nekem a Halasi Infektológus írta fel,mert a Kecskemétinek nem volt jogosultsága(vicces,mivel megyei kórház) ha jól emlékszem csak dobozdíjat kellett.

Előzmény: szaadi (5)
drakkvuff Creative Commons License 2019.06.10 0 0 13

Háziorvostól kérj beutalót,ha nem ad,akkor 8000 ft-ért a Synlab megcsinálja. Én is most fogom,mert írtak fel antibiotikumot (monural) és beindult a hasmenés-görcsölés,most para van nálam is..

Egyébként amikor egy kiújult,nálam nem volt erős hasmenés,napi 1 max 2 ,hőemelkedés,hányinger,gyengeség,és a belek folyamatos kuruttyolása. Ergo nem minden esetben jár durva hasmenéssel.

Előzmény: Nikolka85 (11)
raider Creative Commons License 2019.04.16 0 0 12

Szerintem ez nem CD, de egy egyszerű mikrobiológiai labor megállapítja 2-3 nap alatt, háziorvosnál kell kérni beutalót.

Előzmény: Nikolka85 (11)
Nikolka85 Creative Commons License 2019.04.16 0 0 11

Sziasztok!

Januárban egy szalmonella fertőzés kórházi kezelésekor kaptam el a clostridiumot. Február elején derült ki, de mivel a kórházban a Kliontól hánytam így Dificlir-el kezeltek. Február közepén fejeztem be a gyógyszert, a panaszaim el is múltak. Viszont most úgy érzem, hogy kiújulhatott a fertőzés. Erős hasmenésem nincs, de iszonyatos hasi görcsök és hányinger igen. Nektek milyen tünetei voltak a kiújulásnak? Aggódom egy kicsit mert a Kliont nem bírom, az orvosom szerint a Vancomycin-el ugyanez lenne a helyzet, Dificlirt pedig már kaptam. Olvasgattam a széklet transzplantációról is, de nem tudom mennyire elterjedt. De ez sem megoldás, hogy folyton kiújul.

Köszönöm szépen előre is a válaszokat!

Zsuzsanna Csonka Creative Commons License 2019.03.06 0 0 10

Köszönöm szépen :) 

Előzmény: raider (9)
raider Creative Commons License 2019.03.05 0 1 9

Csak orálisan beszedve hatásos a vancomycin erre a problémára, ehhez pedig nyilván felesleges a kórházban feküdni. Mindenképpen Enterol probiotikumot napi 2x1-et (legalább) kell szedni, más probiotikum sem árt természetesen. Az Enterol szedésével viszont klinikai vizsgálatok kimutatták, hogy jelentősen lecsökken a visszaesés valószínűsége.

Előzmény: Zsuzsanna Csonka (8)
Zsuzsanna Csonka Creative Commons License 2019.03.04 0 0 8

Sziasztok!

13 napos Klion kúra után, úgy néz ki visszaestem :( 

Azt szeretném kérdezni, hogy a Vancomycin ezek szerint otthon is szedhető? Nem szükséges a kórházi kezelés?

Köszönöm a válaszokat :)

Előzmény: raider (7)
raider Creative Commons License 2019.03.01 0 0 7

+1: gasztroenterológus írta fel nekem.

Előzmény: szaadi (5)
raider Creative Commons License 2019.03.01 0 0 6

Nem tudom, hogy olvasod-e még, nekem most írták fel, műtét utáni fertőzés miatt, kb. 8e forint volt, 80 db. kapszula.

Előzmény: szaadi (5)
szaadi Creative Commons License 2018.10.24 0 0 5

Szia . Szakorvos ,vagy háziorvos is felírhatja a Vancomicynt ? Mennyi be került ,mert a Diflicir nevű tabletta 480.000,-Ft. köszi a választ !

Előzmény: bimbi001 (4)
bimbi001 Creative Commons License 2017.07.15 0 1 4

Üdv: A László kórházba csinálják az implantáció nekem 4 szer jött vissza. implantáció előtt álltam  mikor a  doktornő felírta a  Vancomycin  kapszulát 125 mg amit a Budapest Mikszáth téri gyógyszertár készit .A  gyógyszertár által adott adagolás szerint szedtem, amitől elmúlt és többet nem jött vissza.(2016,06.24)

Előzmény: poco a poco (2)
ancitrus Creative Commons License 2017.06.24 0 0 3

Szia.

Igen Magyarországon is van,Budapest Szent László-Szeged..

Dificlir szerencsére nálam hatásos lett.Remélem nálatok is.

Előzmény: poco a poco (2)
poco a poco Creative Commons License 2017.06.10 0 0 2

Anyukám fertőződött meg ezzel a baktériummal combtörést követően.Mivel a műtét után nehezen épült fel átvitték a belgyógyászatra,ahol E coli baktériumot mutattak ki a vizeletében Augmentinnel kezelték.Mivel az általános állapota továbbra is súlyos volt továbbküldték a krónikus belgyógyászatra,ahol ez a fertőzés éppen tombolt.Természetesen ő is beleesett.Azóta még kétszer jött elő nála.Az az érdekes hogy az egész ellenére az általános állapota javult,de a hasmenés miatt másfél hónapig volt még pluszban a kórházban.Clionnal és vancomicinnel kezelték.utoljára csak klionnal.Mivel idősek otthonába lett elhelyezve,mert másik városban élünk és a combtörés után nem tud önállóan járni,segítségre és ápolásra szorul.Viszint most onnan is ki akarják tenni,mert félnek hogy végig ferþőzi a közösséget.Most a héten dificlir kúrát kezdtek nála.A székletimplantációról én is olvastam.Csinálják Magyarországon is?

Azóta rendbe jöttél?

 

ancitrus Creative Commons License 2017.02.08 0 0 1

Én egy hasi műtét során kaptam el,és sajnálatos módon 4 hónapra rá jöttek rá,hogy mi áll a panaszaim mögött.Ergo a hasi műtétből fertőzötten épültem fel.Pár hónapja antibiotikumot kaptam E.Coli ra,amitől kiújult. Kaptam Kliont,de nem hatott.Utána kórház 2 hétig Klion+Vancomicyn kúra,ez sem volt hatásos.Majd a Dificlir nevű antibiotikum írtotta ki,de azóta is kvertyeg kvatyog,görcsöl a bélésem. Ha ez sem vált volna be,akkor széklet transzpalntáció lett volna a következő lépés,és egyben az utolsó,mert erre más már nincs.

Neked hogy sikerült összeszedni,és mit kapsz rá?

Kertember Creative Commons License 2017.02.04 0 0 0

Szia! Sajnálom, hogy nem jöttek hozzászólások. Engem is közelről érint a dolog, épp most küzdök vele. Gondolom neked már sikerült kigyógyulnod belőle az elmúlt hónapokban. Írnál pár sort, hogy miként, mennyi idő alatt? 

Előre is köszi, ha olvasod, és válaszolsz.

ancitrus Creative Commons License 2016.11.25 0 0 topiknyitó

Sziasztok.Érdekelne mások tapasztalata,hol,mivel mennyi ideig kezeltek titeket,sikerült-e kiirtani véglegesen,hányszor estetek vissza,stb..Mivel saját beszámolókat nem igen találni az interneten,gondoltam nyitok itt egyet,talán hasznos lesz azoknak,akik most estek bele,és kétségbeesve keresgélnek tapasztalatok után.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!