es hogyan lehet ilyen Encore-os bejelentkezesi nevet csinalni? mert nem latom a "register" opciot... biztosan kivettek a penztargepbol ;) vagy eldugták!
Jaja... Hogy, ez a "virágbolt" elnevezés is honnan és kitől ered eredetileg, mi a logikai valós/vélt összefüggés ez és a "torrent" fogalma között, az egy jó kérdés.
Az nCore --> a mag. Itt már jóval egyszerűbb a séma. (a többiről, csak halvány gőzöm van, pl: aszfalt, bitorló, stb... A szlangjeiket passzolom, össze van-e gyűjtve valahol.)
Az M5 április 10 és 11-én 18.00 órától leadja Orbán János Dénes - Pejtsik Péter: Dankó Pista - nagyoperettjét. Első rész első napon, második rész második napon.
Ha valaki rögzítené és megosztaná, nagyon hálás lennék érte.
Abszolúte semmi más, csak a licenszipar itt is, ami mindenhol máshol is. Azért csinálnak sok sok új szinkront, mert olcsóbb mint megvenni a készet-régit. Senkit nem érdekel, hogy gagyi, műanyag, fos. Senkit nem érdekel. Magyarul beszél? Igen. Akkor ezt eszed, vagy olvasd az elcseszett feliratot (,ert az se érdekel senkit) eredeti hanggal.
De! A régebbi Pannóniás szinkronokkal mi lesz, ki bitorolja, birtokolja őket manapság? A mozikban, aligha lehetne már levetíteni őket (nézettség, meg ugye a hülye lopirájt), a streaming-en se kapkodnának utána (max. a FILMIO-ra tennék fel, máshová alig), DVD/BD-n, meg nem jelentek meg. Egyesek úgy vannak vele, hogy MTV ~= MOKÉP, vagyis ami mozis, azt akár az MTV is vetíthetné, vetítette. Több eset volt arra, hogy az MTV elkészítette a szinkront, leadta a TV-ben, aztán a mozik is. Vagy mozis kópiát a TV-ben. (általában feliratosakat.)
Valamit pedig kezdeni kéne velük. Nem lehetnek az enyészeté, mégis csak a hazai kultúra részei, megőrzendőek, a jövő generációi számára is.
Ha, a holtában még élő Pannónia jogutódja birtokolja a szinkront, akkor mi az akadálya, hogy odaadják a köztv-nek? Igaz, a hülye lopirájt is beleszólhat ilyenkor is a film tulaja felől. Nem hót mindegy, ki kinek a hangján szólal meg a filmben? Más úgy se érti meg, rajtunk kívül. Akkor meg?
Sherlock Holmes a világirodalom, a filmvilág és a színháztörténet egyik legnagyobb alakja.
Április 1-én (szerdán) Sherlock Holmes Nap a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen.
" Sherlock Holmes előadás "
Előadó: dr. habil Herke Csongor DSC., a Pécsi Tudományegyetem professzora Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar Büntető és Polgári Eljárásjogi Tanszékvezető egyetemi tanár, az MTA doktora, a Doktori Iskola vezetője
Helyszín: Nemzeti Közszolgálati Egyetem (Budapest, Ludovika tér 2, 1083)
Időpont: 2026. április 1. (szerda)
16 órától mini Sherlock Holmes kiállítás, 17 órától előadás
A rendezvény ingyenes, de a helyfoglalás miatt előregisztrációhoz kötött.
Egyéb info: Kimondottan Sherlock Holmes öltözékben, kiegészítőkben, viktoriánus ruhában érkezni nem kötelező, de aki szeretne azt nagy örömmel látjuk benne. :-)
Keresem az Állomás c. sorozat néhány epizódját, mely 2008-ban ment a DUNA TV-n, 2020-ban és talán később is, adta az online M3. Csak az M3-féle logó nélküli verzió érdekel, (DUNA logóval megtaláltam).
Állomás 1. A polgi Állomás 2. A csendes nagyi Állomás 3. A menyasszony Állomás 13. (II. sorozat) 2. Sztrájk
Ez sem járható út valamiért... (Közben megoldottam.)
Ha, kiválasztol ott valakit és a leveles ikonra kattintassz, hibát dob, míg a privát üzigombot használva, 404-zik.
Hogy mi volt a megoldás?? Kiderült, egyébként eléggé szarul láthatóan van is elhelyezve az oldalon, hogy a jobb felső sarokban, van egy keresőmező és az alatt van 3 link! Ott van a Kapcsolat fül is. Egyébként, akinek kontrasztilag rossz vagy színvakság jellegű a látása, még az is megeshet, hogy totál nem lesz látható a számára a szöveg, az oldalon.
Van itt Anime-rajongó, az ide látogatók közt?? (Azon a szerencsétlen, AnimeAddicts oldalon, nincs se publikus E-mail cím, se Kapcsolati/Üzenetküldési űrlap, ha az ember regisztrálni se akar ottan, de üzenetet, kérdést juttatna el hozzájuk.)*
Vajon, a Dragon Ball első 10-12 részének, még mindig hiányzik, a magyar szinkronja? Találtam egy lehetséges forrást, elméletben ezen epizódokhoz is tartalmazhatja a magyar szinkront (meg a japánt is), de se letölteni, se reklámozni nem akarom itt, hol is található ez meg. Mind a 153 részt tartalmazza a terjedelmes pakk, még magyar feliratozás is van hozzá.
*Javítsatok ki, de ha jól sejtem, a webszájtok zömének, pláne ha híreket is közöl (még ha csak, az Anime/Filmek világából) vagy csak fan-site, videókat oszt meg, stb... esete, akkor kötelezően és publikusan elérhetően (reghez kötve, szerintem törvénysértő) kellene hogy legyen, az oldal "Impresszum"-a (általában a kapcsolati cím(ek), a felelős főszerkesztő/tulajdonos elérhetősége kell hogy szerepeljen ott), ha van ÁSZF-e, akkor az is, mivel van "Jognyilatkozat"-uk is, gondolom ennek is publikusan kellene elérhetőnek lennie. A "Gyík" hová is sorolandó, azt passzolom.