Keresés

Részletes keresés

egy hazafi Creative Commons License 2024.10.27 0 0 991

Sajnos ez sem kelt már különösebb feltűnést, pedig:

"Autonómia nélkül nincs jövő!

Felhívás Székelyföld és a nagyvilág magyar közösségeihez

Közös imával forduljunk a legfelső hatalomhoz, a történelem urához Székelyföld autonómiájáért 2024. október 27-én. A Székely Nemzeti Tanács húsz évvel ezelőtt vázolt egy olyan jövőképet a székelység elé, amely képes megtartani a szülőföldjén, teljes és tényleges egyenlőséget biztosítva a régió határain belül élő állampolgároknak, egy olyan jövőképet, amelyért küzdeni érdemes.

Székelyföld Autonómiájának Napján, 17.30 órakor lobbanjanak fel a szabadság őrtüzei, hirdetvén az egész világnak, támogatni csak a békés törekvéseket érdemes! Figyelmeztető jelzőtűz legyen minden Székelyföldön megrakott máglya, hogy békés eszközökkel, a jog és a demokrácia útján haladva a székelység példát mutat a világnak, hogy miként kell megőrizni a békét és a biztonságot. Abban a pillanatban lesz esélye minden háborús konfliktus megelőzésének, amikor a nemzetközi közösség felfigyel a székelyek törekvéseinek békés jellegére.

A gyülekezetek lelkészeit arra kérjük, hogy a vasárnapi misén, illetve istentiszteleten beszéljenek az autonómia jelentőségéről, arról, hogy a székelyek békés úton kívánják megteremteni az önrendelkezést, keresztényi példát mutatva más közösségeknek is.

Erdélyben és szerte a Kárpát medencében, de mindenhol, ahol magyarok élnek, ahogy az elmúlt években, fellobbannak a szolidaritás őrtüzei, emlékeztetve arra, hogy – amint az idei esemény jelmondata hirdeti – Autonómia nélkül nincs jövő! Amikor kimondjuk ezt a jelmondatot, akkor emberhez méltó jövőt kívánunk a gyermekeinknek, unokáinknak, hogy ne legyen senki másodrendű állampolgár Székelyföldön, és az emberi élet, a szabadság és a méltóság megbecsülése legyen a legnagyobb közösségi érték.

Izsák Balázs,

A Székely Nemzeti Tanács elnöke

Marosvásárhely, 2024. október 9."

https://www.sznt.org/hu/dokumentumok/kozlemenyek/1598-autonomia-nelkuel-nincs-joevo

Az én véleményem az, hogy önállóságra kellene törekedniük a székelyeknek - és ebben semmi rossz, kivetnivaló dolog nincsen, annál is inkább, mert az autonómia úgyis csak egy jelképes dolog lenne; mindig is az volt és most is az.

A románok persze hőbörögnének az elszakadási törekvés miatt, viszont így sokkal jobban felfigyelne a nemzetközi közösség a székelyek törekvéseire, ami ugyanúgy békés jellegű maradna. A mostani kérések megvalósulása ugyanis ugyanúgy vágyálom marad a jövőben is, mint az eddig eltelt 20 évben, ha csupán ilyen jelképes dolgokkal támasztják alá, mint hangzatos beszédek és őrtüzek. Ezek csak a gyengeség, a visszafogottság és az erélytelenség jelei, ami miatt az egész kezdeményezést röhögve félresöprik és figyelmen kívül hagyják a románok.

Az önálló állami lét elismerésével kellene fordulniuk Brüsszel és New York felé, amit a budapesti kormánynak, a magyar anyaországnak is teljes mellszélességgel támogatnia kellene.

Jó lenne, ha ezt mindenütt megértenék és nem kellene így évről-évre újra leírni.

egy hazafi Creative Commons License 2024.03.10 0 0 990

Ma van a Székely Szabadság Napja.

Ez alkalomból Potápi Árpád János,  a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára kijelentette: "támogatjuk a székely szabadság ügyét", illetve "a székelység, akárcsak a Kárpát-medence többi magyar közössége, számíthat a magyar kormány kiállására és támogatására".

https://pestisracok.hu/potapi-arpad-janos-tamogatjuk-a-szekely-szabadsag-ugyet/

Mit is mondhatnék: köszönjük kormányunk szokásos üres lózungjait, amivel sem a székelyek, sem a Kárpát-medence többi magyar közössége baromira nincs kisegítve és semmilyen szabadságjogukban nem teremtenek előrelépést.

És köszönöm, hogy ezt újra, ebben az évben is elmondhattam. Bizonyára a következő esztendő is hasonlóképpen telik majd.

egy hazafi Creative Commons License 2023.11.02 0 0 989

És lesz bolgár-román konfliktus is? Csak mert a térképed alapján ez sem kizárt.

Előzmény: Törölt nick (987)
egy hazafi Creative Commons License 2023.11.02 0 0 988

És honnan szedjek elő most neked morvákat, akik igényt tartanának ezekre a területekre?

És mi van, hogy ha jönnek a kelták meg a rómaiak, akik meg a morváktól is követelni kezdik? Akkor azoknak adjuk?

Tudod mit? Inkább megtartom magamnak a hazámat és a többi magyarral együtt gyarapítani fogom.

Előzmény: Törölt nick (987)
Törölt nick Creative Commons License 2023.11.01 -7 0 987

Előzmény: egy hazafi (986)
egy hazafi Creative Commons License 2023.11.01 -1 0 986

S kiktől vettük el? Sorolj fel pár ilyen országot, mert különben bajos lesz visszaadni.

Egyébként hallottál már arról a mondásról, hogy: a föld azé, aki megműveli?

Jó lenne, ha magyarként nem a hazád ki- és elárulásán munkálkodnál - már ha valóban magyar vagy.

Előzmény: Törölt nick (985)
Törölt nick Creative Commons License 2023.11.01 -7 0 985

Maj akkor beszélhetsz területrablásról mikor viisszadtátok a kárpát medencét azoknak akiktől elvettétek.

Előzmény: egy hazafi (984)
egy hazafi Creative Commons License 2023.11.01 -1 0 984

S miért kellene egy elszakított magyarnak a követelései terén magyarországi nemzetiségek vagy bárki más sorsához kötnie magát?

Autópályájuk sem volt az egykori magyarországi nemzetiségeknek, akkor ezért a mai magyar kisebbségek se részesüljenek belőle?

Elképesztő hülyeségeket írsz, csak hogy védd a területrabló magyarelnyomók hazugságait.

Előzmény: Törölt nick (983)
Törölt nick Creative Commons License 2023.10.29 0 0 983

Egy székely mit nyerne azzal ha autonómiáje lenne?

Egészen elképedek néha mikor olyan követeléseket hallok magyaroktól amiket sosem kapott meg egyetlen magyarországon élő nemzetiség sem.

Előzmény: egy hazafi (982)
egy hazafi Creative Commons License 2023.10.29 0 0 982

A cigányság melyik ország magyarországi kisebbsége, nemzetisége? Indiáé?

És ki mit nyerne azzal, ha itt autonómiájuk lenne? Mert még ők is semmit, az biztos. A vajdáik és a Farkas Flórián-félék lehet, hogy továbbra is milliárdokhoz jutnának a rajtuk élősködéssel, de az egyszerű cigányok semmi jóra nem számíthatnának.

Előzmény: pici mici a pók (979)
Törölt nick Creative Commons License 2023.10.29 0 0 981

Nyugodtan beszélgess el velük hisz jászok és kunok nem pedig magyarok.

Előzmény: egy hazafi (980)
egy hazafi Creative Commons License 2023.10.29 0 0 980

"A székelyek meg románok"

Erről őket kell meggyőznöd. Oda mersz közéjük menni ezzel az elméleteddel?

Én akármikor el tudnék beszélgetni egy Jász-Nagykun-Szolnok vármegyeivel a magyarságáról.

Előzmény: Törölt nick (978)
pici mici a pók Creative Commons License 2023.10.29 0 0 979

Majd ha lesz Magyarországon számottevő nemzetiség, akkor esetleg kaphat autonómiát

ühüm ühüm ühüm...  legy szíves ne hazudj, alig 5 éve volt csak es úgy lesöpörte a Járókával addig melldöngető Fidesz hogy csak na!

Önálló cigány tartományt hozna létre négy északkelet-magyarországi megyében az Opre Roma Demokrata Néppárt.

https://www.atv.hu/belfold/20170928/

• „Ha a kormány a cigányság jajveszékelését semmibe veszi, akkor nekünk kötelességünk gondoskodni a sajátjainkról, és akkor autonómiában fogunk gondolkodni a közeljövőben. 
  • A székely magyarok ösztönzőek számunkra, támogatjuk őket abban, hogy autonómia törekvéseik sikerüljenek” – magyarázta lapunknak az Opre Roma Demokrata Néppárt vezetője.
  •  
  •  
  • Kamarás hozzátette, hogy a cigányság ügyeivel legfelsőbb szinteken mindenhol magyar ember foglalkozik, szerinte „ez egy pofátlanság, mert Magyarországon nincsen képviselete a cigányságnak”.

Előzmény: egy hazafi (976)
Törölt nick Creative Commons License 2023.10.29 0 0 978

A jászok és a kunok magyarok.

A székelyek meg románok úgyhogy kvittek vagytok.

Előzmény: egy hazafi (976)
egy hazafi Creative Commons License 2023.10.29 0 0 977

Érdekes az is, hogy Magyarországon van Jász-Nagykun-Szolnok vármegye, ami őrzi a nevüket és területi hovatartozásukat, míg a szomszédos területrablók igyekeznek eltüntetni az általuk megkaparintott területeink és településeink nevéből minden "magyar" jelzőt, pl. a délvidéki Magyarkanizsa új neve is csak Kanjiza.

Előzmény: Törölt nick (975)
egy hazafi Creative Commons License 2023.10.29 0 0 976

A jászok és a kunok magyarok.

"Érdekes módon azt nem szoktad követelni hogy a magyarországi nemzetiségek is autonómiát kapjanak."

Majd ha lesz Magyarországon számottevő nemzetiség, akkor esetleg kaphat autonómiát, pl. a ruszinok a Kárpátok tövében.

A többi meg addig elégedjen meg a tőlünk rabolt erdélyi, felvidéki, délvidéki, stb. területeinkkel.

Előzmény: Törölt nick (975)
Törölt nick Creative Commons License 2023.10.29 0 0 975

Megvárják hogy autonómiát adjon magyarország a két legnagyobb magyarországon élő nemnzetiségnek a jászoknak és a kunoknak.

Érdekes módon azt nem szoktad követelni hogy a magyarországi nemzetiségek is autonómiát kapjanak.

Előzmény: egy hazafi (974)
egy hazafi Creative Commons License 2023.10.29 0 0 974

Na, hajrá idén is, hátha meglágyul az oláhok szíve és méltóztatnak egy autonómia-alamizsnát adni a székelyeknek!

AntonioCoimbraCoronilla Creative Commons License 2023.03.12 0 0 973

Nem Arany János színvonal, mégis átélhetővé teszi a székely szabadságharc tragédiáját.

Előzmény: rendszeresen oltakozó (972)
rendszeresen oltakozó Creative Commons License 2023.03.11 0 0 972

Olvasta már valaki Gyulai Pál megrendítő versét a székely szabadságról?

Gyulai Pál: PÓKAINÉ.

Emelkedik a nap már a hegyek fölé . . .
Kelj föl párnáidról, özvegy Pókainé!
Tárogató harsan, tenger nép az útcán
Szent-páli csatából jő Báthori István.

Fölkel és kitekint, semmit nem hall, nem lát,
Csak csörgő láncok közt két szerelmes fiát,
És csak annyit mondhat, több ereje nincsen:
«Báthori, Báthori, verjen meg az Isten!»

A két fiu hallgat, az ablakra fölnéz:
Büszke szabad homlok, sebzett arc, békós kéz,
Könny, sohaj, fájdalom, mélyen eltemetve,
Hogy a sokaságnak ne telhessék kedve.

«Ti fiaim vagytok, anyátok vagyok én
Kiált Pókainé föleszmélve büszkén -
Övé a győzelem, miénk a becsület,
Oh de hogy lássalak vérpadon titeket!»

Jár-kel öntudatlan, fátyolt vet magára,
Fekete a fátyol, jól illik arcára,
Gyűrűt és nyakláncot, minden ékszert elhányt
Csak szemén szikrázott drága, nehéz gyémánt.

«Nagyságos fejdelem - és elcsuklott szava -
Elitélt fiáért könyörög az anya.
Én könyörgök, nézz rám, én, aki gyűlöllek;
Térdelek mint szolga, sírok mint a gyermek.»

Trónján űl Báthori, Erdély fejedelme,
Szivében aluszik irgalmas kegyelme,
De haragja ébren, boszuja szomju még,
Büszke homlokáról oda van a fönség.

««Im itélt közöttünk Isten sujtó karja,
A pártütő hadat sírhalom takarja;
Gyáván, nyomorúltan fut Békessi Gáspár,
Fiaidra pallos, reád gyalázat vár.»»

«Gyalázat én reám, Békessire átok,
Én szívből gyűlöllek, ő trónodra vágyott.
Fiaim a székely szabadságért küzdtek,
Vitéz fiaimnak, bocsáss, kegyelmezz meg!»

Nem felel Báthori, ingerülve kél fel,
Inti Pókainét s kimutat kezével,
Bitófák állanak sűrűn ott a téren,
Székelyek függenek rajtok harmincnégyen.

««Pártütés a székely híres szabadsága,
Elfeledte: székely támad; székely bánja!
Nem vagyok festett kép, nem leszek gyermekbáb,
Fejedelemmé tőn Isten s Erdélyország. »»

«Verjen meg hát Isten, támadjon Erdély fel!»
Kiált Pókainé, s többé nem sír, térdel,
Nagy fájdalma lelkén nagyobb elszánást szűl,
Elfordúl kevélyen és távozni készül.

««Megállj!»» szól Báthori s arca rettentő lesz.
Megáll és leborúl: «Kegvelmezz, kegyelmezz!»
««Egyiknek kegyelem, a másik haljon meg,
Válaszd ki amelyik kedvesebb szivednek.»»

Kegyetlen kegyelem, fájóbb öröm búnál;
Báthori hős lehetsz, de atya nem voltál!
Szegény Pókainé, mint egy tébolyodott,
A börtönbe rohant s fiaira omlott.

«Hol vagy János, Péter? Hisz' mindkettő él még . . .
Melyitök kedvesebb? - Oh irgalmas szent ég!
Melyiket szeressem? . . . Szóljatok igazán!»
Fiai zokognak: ««Anyám, édes anyám!»»

Elnémult a börtön, csak sírás hallatott,
A bús atyafiak elhozták a papot;
Villog már a pallos, belépett a hóhér;
Porkolábtól rabot, anyától fiut kér.

Felsóhajt most Péter: «Én ifiabb vagyok,
Kedves bátyám, érted szívesen meghalok!»
Többet is mondana, de nem tud mondani,
Mintha még eszébe jutott vón' valami:

És felel rá bátyja: «Oh neked mátkád van;
Neked élni kell még, hosszan, boldogságban,
Lásd én úgy maradtam, mint szedett szőlőág,
Az én mátkám meghalt: a székely szabadság.»

««Halljunk mind a ketten!»» egymást átölelik,
Anyjoknak kebelén nyugosznak fejeik,
Anyjok tébolyodva kiáltja szüntelen
«Melyiket szeretem, melyiket szeretem!»

Elnémult a börtön, csak sírás hallatott,
Az anya, a fiu, a pap imádkozott,
Villog már a pallos, előbb lép a hóhér
Porkolábtól rabot, anyától fiut kér.

«Nincs, nincs, nincs! csak egy van, csak egy, egyetlen egy!»
Sikolt Pókainé és szíve megreped.
Péter átölelve tartja és nem látja,
Hogy' suhan ki gyorsan a hóhérral bátyja.

«Hol van János bátyám, hol van? Mondjátok meg!»
A bús atyafiak könnyekkel felelnek.
Kiáltás hangzik fel a vérpad lépcsején:
«Temess anyám mellé s élj boldogul, öcsém!

Regina Cuore Creative Commons License 2023.03.11 0 0 971

Megteszi Magyarország, amit csak lehet. Mindig támogatta az őshonos kisebbségek jogaiért való küzdelmet. Ott volt a "Minority SafePack" kezdeményezés. Összejöttek az aláírások az előírások szerint, az EU különböző országaiból, az EU mégis lesöpörte az asztalról.

https://hirado.hu/kulfold/cikk/2023/01/23/fellebbeztek-a-minority-safepack-kezdemenyezoi-az-europai-unio-torvenyszekenek-elutasitasa-ellen

Előzmény: nagyanyo5:0 (961)
egy hazafi Creative Commons License 2023.03.11 0 0 970

Én őszintén drukkolok ottani nemzettestvéreink sikerének, hogy elérjék Székelyföld valamilyen szintű önrendelkezését, de:

1. csak őrtüzekkel, csak ilyen szűkkörű megemlékezésekkel nem fognak célt érni abban a sovén, magyarellenes, nemzetállamos román politikai közegben. Ahhoz nemzetközi szintre kellene vinniük ezt a kérdést, Brüsszel meg az ENSZ elé. Ebben az anyaországi magyar politikának kellene partnerüknek lennie.

2. még az autonómia sem lesz teljes megoldás, hanem a Romániából való kiválást kellene megcélozniuk, akármilyen lehetetlennek is tűnik. Magyarországnak pedig úgy kellene ezt támogatnia, mint ahogy a románok hajtanak Moldávia hozzájuk csatolására.

Előzmény: Regina Cuore (960)
Lester F. Creative Commons License 2023.03.11 0 0 969

Mint említettem, gerinctelenül...

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=163922498&t=9233657

nagyanyo5:0 30 perce
0 0 961

Sajnos nem vagyunk abban a helyzetben, mint az oroszok:(((( Nekünk szoft kell testvéreink jogaiért harcolni!!!!!

Előzmény: Regina Cuore (960)

Előzmény: nagyanyo5:0 (968)
nagyanyo5:0 Creative Commons License 2023.03.11 -2 0 968

A bolsevik képzelődik, aztán hazudik

Előzmény: Lester F. (967)
Lester F. Creative Commons License 2023.03.11 0 0 967

Ennek azért Regina nem örülne, hogy ilyeneket mondasz róla...

Előzmény: nagyanyo5:0 (966)
nagyanyo5:0 Creative Commons License 2023.03.11 -1 0 966

Fasznak faszságokat:)))))

Előzmény: Lester F. (965)
Lester F. Creative Commons License 2023.03.11 0 1 965

Te dumáltál baromságokat, téged kérdeztelek. Persze előadhatod a szokásos gerinctelen faszságaidat, csak nyugodtan...

Előzmény: nagyanyo5:0 (963)
Bakter. Creative Commons License 2023.03.11 0 0 964

Fura!?

Előzmény: Lester F. (962)
nagyanyo5:0 Creative Commons License 2023.03.11 0 0 963

Original jobbikosokat kérdezted már??????

Előzmény: Lester F. (962)
Lester F. Creative Commons License 2023.03.11 0 0 962

Szeretnél te is magyarokat gyilkolni, ahogy az oroszok oroszokat gyilkolnak??? GB

Előzmény: nagyanyo5:0 (961)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!