Keresés

Részletes keresés

gáz2 Creative Commons License 15 órája 0 0 2956

köszön a segítséget mindenkinek,élek is vele.

Edi Mörfi Creative Commons License 16 órája 0 0 2955

Üdv .  Diana szövetkezet BP , vagy rugókészítő mester . 

Előzmény: gáz2 (2953)
W_B Creative Commons License 17 órája 0 0 2954

Makai rugókészítő, Budapest.

Vidd magaddal a törött rugót.

Pár száz forint.

Előzmény: gáz2 (2953)
gáz2 Creative Commons License 1 napja -1 0 2953

sziasztok.eltörött a gázpisztolyom,ravasz rugója,már volt fegyvermesternél aki 3000ft/óra díjért szét szette majd azt mondta 15000ft,kell gyártani bele rugót,egyépként egy EKOL SPECIAL REV II-ÖM van,valaki tanács?

Pocion Creative Commons License 1 napja 0 2 2952

Igaz, hogy én elférnék a hónod alatt a magam 100 kilójával, de számomra a legjobb:http://daisyfegyverbolt.hu/content2/wp-content/uploads/2017/11/p_tok_01.jpg

 

"K" tokméret, a Zoraki és az RG tökéletesen belemegy és megfizethető.

Előzmény: Moerte (2951)
Moerte Creative Commons License 1 napja 0 1 2951

Sziasztok!

Legfőképp azokhoz a fórumtársakhoz szól ez a kérdés, akik hasonló cipőben járnak mint én!

bevezetőnek csak annyit, hogy közel 130kg vagyok nem egy  vékonyka, na és emiatt teszem fel a kérdést, ti akik hasonlóan ilyen adottsággal rendelkeztek, milyen típusú fegyvertáskát használtok napi szinten? Revolverhez , mégpedig ( zoraki r1 2,5” , Röhm rg89 ) keresek ideális táskát, amiben kényelmesen tudom a mindennapjaimat élni. Elég sokat ülök autóban. Gondolom ez is egy fontos szempont.

 

köszi előre is a segítséget!
a gúnyos megjegyzéseket . Pl foggyá le , kérlek ne erőltessétek! Nem diétás tanácsot kértem. 

sünmacska Creative Commons License 2 napja 0 0 2950

Hát igen. Ő nem ravasz, hanem róka :-) Úgy ravasz ő, ahogy az elsütő bilentyű is.

Előzmény: altinder (2938)
HK SFP9SK Creative Commons License 3 napja 0 3 2949

Király, hogy ezt megosztottad. Köszi. Végre valaki utánanézett ennek is!

 

Egyébként én is a ravasz szót használom. Részemről nincsen sem tudományos, sem taktikai, sem szakmai megközelítése ennek, egyszerűen azt egy nyakatekert, feleslegesen túlbonyolított, mondhatni nyomorult szónak tartom, hogy "elsütőbillentyű". Amikor ezt hallom, egyébként sokszor a nagyapám jut róla eszembe. Már több mint 30 éve meghalt, de nem felejtem el, hogy gyerekkoromban többször is elmesélte nekem, hogy a 2. világháború alatt, az akkoriban általuk katonaként használt Mannlicher M1895 puskájukhoz, volt egy szurony, amin volt egy rögzítés feloldásához használt nyomógomb, ami alatt egy pici rugó feszült. Ennek a rugónak volt a hivatalos neve, hogy "szurony markolat kupak nyomattyú gombrugó". :-)

 

Szóval vannak emberek, akik szeretik túlbonyolítani a szavakat, vagy "szakmaibbnak", esetleg "okosabbnak" látszani ilyen, vagy olyan szavak által. Én nem tartozom ezek közé. Szóval részemről továbbra is marad a ravasz és marad a kakas, akik pedig szintén ezt használják, azokat sem fogom "megróni" érte. :-)

Előzmény: Kallard (2945)
montecarlo1 Creative Commons License 4 napja 0 2 2948

Ez érdekes volt. Köszönöm hogy megosztottad.

Előzmény: Kallard (2945)
Blekk Rájgó Creative Commons License 4 napja -1 1 2947

Nem kell mindent elhinni!

Előzmény: asus43 (2929)
Blekk Rájgó Creative Commons License 4 napja 0 4 2946

A szó megmaradt a régi vadásznyelvből. Ennyi erővel a kakast is főrugómegfeszítőelsütőnyúlványnak kéne hívni :))).

Előzmény: altinder (2938)
Kallard Creative Commons License 4 napja 0 2 2945
Előzmény: altinder (2938)
HK SFP9SK Creative Commons License 4 napja -1 2 2942

Először is, ha akció van, dolgozik az adrenalin. Én olyan esettel is találkoztam már, aki egy P228-as Sig-el nem talált el valakit 2 m-ről! Nem hogy egy ilyen fos sütésűvel 5 m-ről. Simán előfordulhat. Akkor pedig b.szhatod.

 

Másodszor, ha egyszer valamit vásárolok, akkor nyilván elvárható, hogy olyasmit kapjak a pénzemért, ami nem egy fos sütésű, reszelős valami, hanem egy gondosan, odafigyelve elkészített cucc. saját példádnál maradva, ha egy biciklit veszel, akkor sem olyanra vágysz, amelyik kétszer olyan nehéz mint egy másik, miközben ugyanabból az anyagból készült és semmivel se jobb, plusz akad a váltó és nehezebb hajtani.

 

Nem akinek, hanem amin! Nagy különbség. És ismétlem, ez minőségi, gondossági, odafigyelési probléma. Nem a júzer hibája. A biciklis hasonlatod meg rossz, hiszen itt nem arról van szó, hogy valaki képtelen elhúzni a ravaszt (nem tud biciklizni), hanem arról, hogy az illető felhasználó szerint szar a sütése. És igen, ha egy biciklit szar, nehéz hajtani, míg egy másikat könnyű és jobban gurul, kb. egy árban vannak, vagy csak minimálisan drágább a jobb, akkor nyilván a jobbat fogja megvásárolni akinek esze van. És ez nem azért van, mert nem edzett eleget. :D

 

Ez nem felismerés kérdése. Ez tény kérdése. Hogy valaminek a sütése szar, na AZ viszont valóban felismerés kérdése! Ami láthatóan neked nem megy. :D

 

Aha, és ha már a hugyozás is nehezen fog menni, akkor gondolom kicseréled a farkadat. Igaz? :D Te nem vagy egy lángész ugye? :D

 

Próbáld meg helyesen olvasni vagy érteni, amit leírok. Nem nehéz szerintem, egy ovisnak is menne, mert próbálok idegen szavaktól mentesen és egyszerűen fogalmazni. Én azt írtam, hogy egy kommandós sem örülne, ha valami szar sütésű fegyverrel kellene 300 m-ről leszednie egy túszejtőt. Szerinted 300 m-re gumissal lőnek a kommandósok? :D :D Szerintem te egy bevetésit sem ismersz. De amúgy ez egy hasonlat volt. Próbáld meg ennek a fogalmát is megkeresni az értelmezőben, ha nagyon nem megy. :D

 

Nem, ezek a legkevésbé sem játékok, nem is játékra készültek. Az egy dolog, hogy a hozzád hasonlóak esetleg arra használják, de ettől még nem válnak azzá. Ezek leginkább home védelmi eszközök és azoknak bizony - kisebb-nagyobb kompromisszumokkal - a legtöbb elég jól használható. Egy 4matic-ot semmiképpen sem neveznék "játék"nak, egy éles sörétesből átalakítottat pedig végképp nem! Ha nem hiszed, akkor állj elé egyszer nyugodtan. Meg fogod tapasztalni saját bőrödön, hogy mennyire nem játék.

 

Én - veled ellentétben aki láthatóan csak trollkodni jött ide -, minden szavamat jól meggondolom. Te viszont ostobaságokat beszélsz, mint a kezdő "zsebrambók" úgy nagy általánosságban. :D Sok ilyent láttunk már itt elhiheted. :-)

altinder Creative Commons License 4 napja -1 2 2938

Ő a ravasz:

 

Előzmény: hek-tor (2937)
Edi Mörfi Creative Commons License 4 napja 0 4 2935

Érdekes hogy az elsütési gondok és a termék hibák  visszahivások otthoni javítás  főleg a hazai termekekre jellemző . 

HK SFP9SK Creative Commons License 4 napja -2 4 2934

Bocs, hogy beleszólok, de amit írtál, ill. érintettél az fordított gondolkodásra vall.

 

Először is, az, hogy milyen egy fegyver sütése, kidolgozása, az minőségi dolog. Nem annak a függvénye, hogy el tudja-e sütni valaki, vagy sem, az egy másik probléma lehet.

Ha egy fegyver sütése szar, az egy minőségi probléma. Jómagam se tartom magamat gyengének, egy keményebb sütés se fog ki rajtam, viszont egyfelől a komfort érzetet rongálja, másfelől viszont - ami ettől sokkal nagyobb probléma -, a pontosságot is nagyon befolyásolja. Hiszen egy keményebb, rosszabb sütésű fegyverrel nem tudsz olyan pontosan lőni. Ha meg egyenesen "reszelős" a sütése egy fegyvernek, az kifejezetten arra utal, hogy a gyártó nem egy gondos valaki és persze hibalehetőséget is rejt magában.

 

Önvédelemre rendszerint kétféle ember vásárol gáz, vagy gáz-gumis fegyvert. Az egyik akinek ez a hobbija, szereti a fegyvereket, így a gáz, ill. gáz-gumis fegyvereket is. A másik - a gyakoribb - viszont az, aki úgy érzi, hogy valóban nem elég erős és nem elég jó ahhoz, hogy megfelelő biztonsággal meg tudja magát védeni akár puszta kézzel. Az ilyen embereknek a gáz vagy gáz-gumis fegyverek plusz esélyt adhatnak arra, hogy akár egy erősebb, vagy fiatalabb támadóval szemben is kellő eséllyel meg tudják magukat védeni.

Te nyilván nagyon fiatal és erős vagy. Azonban van egy rossz hírem a számodra; Ez nem lesz örökre így ám. Ha szerencséd van és megéred mondjuk a 60-70-80-as éveidet, akkor rá fogsz jönni, hogy neked is elég nehézkes lesz már az a "8-10kg-os fűkasza", sőt, esélyesen egy egyszerű térdelésből való felállás sem fog már olyan gyorsan és könnyedén menni, mint mondjuk most. Viszont értelemszerűen, akkor is meg szeretnéd majd magadat, esetleg a családodat is védeni.

És akkor olyan emberekről még nem is beszéltem, akik mondjuk egy balesetből kifolyólag, vagy mondjuk betegségüknél fogva korlátozottak az erőnlétet illetően, nyilvánvalóan ők is szeretnének esélyt kapni egy gáz vagy gáz-gumis fegyver által arra, hogy ha ez szükséges, akkor meg tudják magukat védeni.

 

Tehát egyértelműsítve; Sem a gumis, sem a gázriasztó fegyverek nem kizárólag az olyanoknak készülnek, akik két kávézás közben 100 kg súlyzóval szériáznak. Sőt! Leginkább nem is az olyanok vásárolják. A sütési problémára pedig nem az a válasz, hogy hát eddzél többet és akkor könnyebben el tudod majd sütni, mert ez kb. olyan, mint amikor anno a júzerek elkezdtek problémázni azon, amikor egy ismert telefonmárka esetében (szándékosan nem írom le melyik, nehogy ez is újabb vitát generáljon), folyamatosan elmegy a térereje, amire az akkori cégvezető azt válaszolta, hogy biztos rosszul tartják a telefont. :D És igen, képzeld, nagy eséllyel egy harcedzett kommandós sem fog örülni annak, ha valami fostalicska sütésű fegyvert kap a kezeibe, hogy azzal lője ki 300 m-ről a túszejtőt, mert ugye ez sem azon múlik, hogy egyébként fél kézzel el tudna intézni egy rátámadó focicsapatot is, ha akarna.

 

Gondolkozz mielőtt írsz valamit! Főleg, ha kezdő vagy.

Előzmény: hek-tor (2928)
altinder Creative Commons License 5 napja 0 0 2931

Én itt a fórumon vettem két éve nikkel, famarkolatos, gyönyörű állapotú, hibátlan P88-at 40 000-ért. Tár is volt benne és nem volt szétrobbantva. :) Na, az korrekt ár volt, de ez......

Előzmény: Babfaló Béla (2930)
Babfaló Béla Creative Commons License 5 napja 0 0 2930

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=157093817&t=9210707

 

Hibásan, szétszedve,tár nélkül, harmincezer.

 

Nooormááális???

asus43 Creative Commons License 5 napja 0 0 2929

El,meg az árakat látva a vevők is elszáltak.

Előzmény: watson75 (2927)
watson75 Creative Commons License 5 napja -2 0 2927

Elszálltak A fég árak rendesen

smith15 Creative Commons License 6 napja -3 3 2926

Megsúgom neked, hogy a HDM is ugyan abból az anyagból van, minta Glob-ok ;) csak max több van benne feleslegesen. A súlya brutális, a sütése rettenetes, nem a "matricaembereknek", hanem legtöbbünknek... 

Előzmény: hek-tor (2925)
bszekeressd Creative Commons License 6 napja 0 0 2924

HDM2-őm is volt 8 évig, kedveltem. Megbízható, jól néz ki. Sütése sajnos betonkemény, maga a fegyver nagyon nehéz.

 

Egyik ilyen fegyver sem tökéletes, nem is állítotom.

 

Az AGS az erejével kitűnik a marokfegyverek közül, a szokásos 60-70 Joule helyett valamelyik patronnal 140 Joulet mért az egyik oldal (nem a gyártó).

 

Távolságnál 5 métert szoktak maximum értelmezni, ezen felül már jelentősen csökken a gumis fegyverek ereje, mindegyiké.

 

p.s. (postscript, utóirat): szívesen cserélek eszmét, a stílusra kérlek azért figyelj, köszönöm 

Előzmény: hek-tor (2921)
Kazinc Barcika Creative Commons License 6 napja 0 2 2923

Elvileg . Gyakorlatilag  sok tré akad a Vass G által forgalmazott  +  , több darabot vittek vissza mert csettegett a profi mestrer munkája . Nekem is volt egy amit elkhurthak , megcsinaltam magam  fain . 

Előzmény: Sztarij Granicsar (2920)
mate10pro Creative Commons License 2021.01.13 0 0 2922

Nekem lett kettő "elrontott ütőszeges". Nem a véletlennek köszönhetően mükődik rendesen mindkettő. Köszönöm :)

Előzmény: smith15 (2915)
Sztarij Granicsar Creative Commons License 2021.01.12 -4 1 2920

A "hivatalos", vagy + -os példányokat szakműhelyben, szakember alakítja át, vágja méretre az ütőszeget, hangolja hozzá az ütőszeg rugóját és mindezt úgy, hogy megmarad a gyári garanciaviselés.

Az ezen kívüli átalakítások is sikerülhetnek jól, lehetnek biztos működésűek (bár én eddig már kettővel is találkoztam, olyan gazdáktól, akik úgy gondolták elég ügyesek egy ilyen átalakításhoz, de az ütőszeg pár lövés után akadt mindkettőnél, vagy csak ímmel-ámmal sütöttek el bizonyos típusú patronokat), viszont a garancia és az esetleges hibás működés ingyenes kijavításának lehetősége ugrott.

Nem beszélve a biztonságról, ha éppen akcióban mond csütörtököt a tíz millió magyarországi fegyvermester által mókolt cucc.:-(

A magam részéről határozottan elzárkózom minden házi, (vagy a hirdetésben fegyvermester által:-DDDDDD) jellegűen mókolt fegyvertől.

Főleg ha közel a bolti árért kínálja valaki.

Feléért már talán alkatrésznek elgondolkodnék rajta, próba szerencse alapon.

Előzmény: Kazinc Barcika (2917)
bszekeressd Creative Commons License 2021.01.12 -2 3 2918

Nekem volt egyébként Atlas 4Matic-em, jelenleg egy betétcsöves, hátulról töltős Godfather 19M-em és egy AGS 15-öm van.

 

4matic tapasztalatok: jól működött, patronokat elsütötte mindig. A két cső egy kicsit máshova hordott, nem volt olyan nagy az eltérés. De azért ebben sokkal jobb a sörétesből átalakított, oda hord mindkét cső, ahova az irányzék mutat.

 

A 4Matic-et azért adtam el, mert megjelent a betétcsöves sörétes Keserűéknél, és nekem a sörétesből átalakított a kedvencem. A 4Matic vásárlásakor nagy dilemma volt, hogy vegyek-e egy külsőkakasos elölről tömködős sörétesből átalakított puskát, vagy egy 4Matic-et. A töltényűrköteg miatti kényelem okán a 4Matic mellett döntöttem.

Erőre gyengébb volt egy kicsit, mint a sörétesből átalakítottak, ez látható volt a célpontok sérüléseinél.

A 4Matic összességében egy jó áron kínált (akkor 75-ért vettem újan), jó minőségű cucc, nem tudok rá rosszat mondani.

 

Az AGS 15M nekem az év meglepetése. Külseje nem nagyon tetszett, de feltűnt a kaliberes videóban, mennyit mozdul, azaz a hátrarúgása, csőemelkedése. Gondoltam kipróbálom, éppen volt az önvédelmi boltban. Brutál erős. 200-at lőttem vele 2020 október óta, most vettem megint 200 db jóárasított PAK töltényt. A két cső elég közel hord egymáshoz, 3 méterre lövök általában, max. 5-re. Sütése kicsit keményebb, mint a Pitbull 19M-é, de sztem nem rossz.

Ez is jó minőségű, masszív eszköz szerintem.

 

Hát ennyi. Én használtam/használom mind3 típust, kérdezzzetek még nyugodtan.

Előzmény: hek-tor (2907)
Kazinc Barcika Creative Commons License 2021.01.12 0 0 2917

Hivatalosan igen csak ott . De lehet hogy a tulaj megcsinálta , ami  szereléssel méréssel teszteléssel 20  perc . Az is lehet hogy téved mert azt hiszi minden Alp repcsis . Uccdó gondolat direkt allítja hogy az miközben tudja hogy nem olyan . 

Előzmény: Pocion (2914)
bszekeressd Creative Commons License 2021.01.12 -2 2 2916

Nemrég érték el a 2000. legyártott példányszámot, a gyártó a saját facebook oldalán tette közzé.

Enyiből nem csodálom, hogy rendszeresen van egy-kettő eladó.

Előzmény: hek-tor (2913)
smith15 Creative Commons License 2021.01.12 0 2 2915

Se az Alp, se más fegyver nem attól lesz repülő ütőszeges, hogy benne van a '+' jel ;)

Előzmény: Pocion (2914)
Pocion Creative Commons License 2021.01.11 0 0 2914

https://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=157065677&t=9122838

Lehet, hogy tévedek, de szerintem ez nem repülő ütőszeges, ugyanis azt csak Budapesten egy bolthálózatban lehet kapni, "+" beütéssel a nevében.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!