Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2016.10.26 0 0 11

Egy biztos. Ha gyümölcsfád ágai lógnak ki a telekről, azt nyugodtan (jogosan) leszedheti bárki. (Hátmég, ha az utcára ülteted.) Hogyha átlóg a telkedre egy ág, azt levágatod, vagy szedheted a termését jogosan.

Előzmény: 0101011 (10)
0101011 Creative Commons License 2016.10.25 0 0 10

Eh, ha majd hétköznap lesz egy szabadnapom, megérdeklődöm az önkormt van-e vmi rendeletük (mert persze ott se azért vannak hogy ügyet lehessen intézni. Nem is tudom miért lehet nyáron dolgoztatni a népet egyáltalán - egélsz nyárra boltzárat, nem csak vasárnap! :sarcasm: ).

Felteszem nincs, és akkor még az is lehet legiten ültethet akárki mamutfenyőt ami hétsávos utat eltorlaszol, és senki nem tehet ellene semmit legiten.

 

Szvsz az lenne a logikus hogy amit ültetsz a telkedre, az nem mehet ki onnan. Ami kilóg azt köteles legyél lenyesni, illetve bárki legiten elvihesse (ha olyan kedve van, vagy ha b*szol megcsinálni ami a dolgod).

 

Nem az lenne a jog célja hogy élhető körülményeket teremtsen???

Előzmény: lxt (8)
püfffneki Creative Commons License 2016.10.20 0 0 9

Az nem biztos, hogy már a vadszőlő gyökere is átjött de a borostyáné biztosan. Csak úgy kitépni szoktam az indákat, de majd ásogatok is.

 

Előzmény: linfury (7)
lxt Creative Commons License 2016.10.20 0 0 8

Minden relatív. Még.:-)

Ha a szomszéd független tud lenni a hatályos jogszabályoktól (egy borostyán bokor pedig természeténél fogva az), akkor fel kell tennünk a kérdést: az állapotokat kifogásoló és azt véleményező személyek problémája-e az az állapot, amit a szomszéd és b. bokor teremtett; vagy dönthetnénk úgy is, hogy nem az állapotokat kifogásoló és azt véleményező gondja a szitu – hacsak, azt kifejezetten nem írja elő egy jogszabály. Még jó, hogy eszembe jutott ez a lehetőség!:-)

 

Tudom, érzékelem, még az sincs egyértelműen szabályozva, hogy kié az élet:-) – ezért a legtöbben, a legtöbb helyzetben tanácstalanul tárják szét karjaikat.

Én arra bátorítanám őket, oldják meg saját hatáskörben. Ugyanis, amíg nincs szabályozva az életünk minden lehetséges helyzete, addig jogszerűen tehetik azt, amire nincs jogszabály. Már amennyiben jól értem a jogszabályok lényegét.

(Kíváncsi lennék egy olyasféle statisztikára, ami a naponta hozott jogszabályok, véleményem szerint exponenciálisan növekvő számát illusztrálja. Vajon mennyi időnk van még hátra?)

 

Ha pedig már minden élethelyzetre, egyáltalán minden lehetséges szituációra lesz jogszabályunk?

Utána már minden mindegy lesz, nekünk semmi nem marad... ami relatív.:-)

 

Amíg teheted, csapd már le a tövénél azt a bukszust, oszt ennyi. Holnapután ugyanezért, lehet mehetsz a bíróságra.:-)

Ja, akartam még valami szokatlant mondani... asszem UFO... megvárom inkább a hivatalos álláspontot, vagy majd röffent valamit a szomszéd... szóval nekem mindegy, majd eldöntik helyettem.

Előzmény: 0101011 (6)
linfury Creative Commons License 2016.10.19 0 0 7

A vadszőlő problémára ... kicsit durva, de hatásos lehet ... ha már átjön a gyökere is, kiásni, megvágni, kicsi gázolajjal sebkezelni ...!

Előzmény: püfffneki (4)
0101011 Creative Commons License 2016.10.18 0 0 6

A fa/borostyán/bokor töve az ő telkén van.

 

Az amúgy tiszta hogy HA az ő telkéről az én telkemre lógna át, akkor az a része a cuccnak az enyém, pl. szedhetem róla a gyümölcsöt, illetve levághatom az ágat.

Az is tiszta hogy a kerítéstől magántelek/magántelek esetén biztosan vonatkozik hogy X méter kell legyen a kerítéstől (itt magántelek/közterület, 0 cm a kerítéstől a helyzet).

 

A fő gond hogy közterületre (egy szűk lépcsőre) lóg ki az egész hóbelevanc, és most már csak kb egy lábnyomni széles helyen nincs olyan burjánzás mint a Csipkerózsikában.

Önkormányzat meg játsza a sz*rik-rája nevű állatot.

 

Borostyánt szvsz ki kéne írtani mindenhonnan. Átkozottul gyorsan nő, bárhol leér bármilyen talajra legyökerezik, férficomb vastagságúra nő a szára, szinte teljesen kiírthatatlan.

Milliós bírsággal súlytanám akinél meglátom.

 

Hát, végülis nem kizárt hogy az ufok errefelé nem marhákat fognak csonkítani...

Előzmény: lxt (2)
Atosz0101 Creative Commons License 2016.10.18 0 0 5

Nálunk fordított a helyzet, én vagyok 95 kg 44 évvel ő 50kg és 75 éves nő..Van bátorsága

Előzmény: püfffneki (4)
püfffneki Creative Commons License 2016.10.18 0 0 4

Nálunk durvább a helyzet, mert palát rakott a szomszéd, és mivel csúnyának találta a saját oldalán, ezért borostyánt és  vadszőlőt futtatott, ami aztán burjánzik, a pala fölött alatt , fogalmam sincs mit kezdjek vele, csak kínlódás az egész.

 

Van mellette sövény is ami szintén átjött a mi kertünkbe.

 

A tuját pedig 10 cm-re ültette a házunktól.

Most még kicsik, de mi lesz később?

 

És egy 120 kilós pasi, én meg fele akkora nő vagyok.

Szal nem merek szólni neki.

Előzmény: Atosz0101 (3)
Atosz0101 Creative Commons License 2016.10.18 0 0 3

Nagy az isten..... Nálunk a balatoni nyaralószomszéd a közös hátsókerítés felére egyszer csak szó nélkül nádtekercset rakott, később mondván, hogy ne lehessen átlátnunk hozzá..

A nád szépen elkezdett csúnyulni, mire én felfuttattam az én részemre sövényt a nád elé..

Erre ő szépen átnyúlt az én oldalamra és tőben kivágta a többéves gondozással felfuttatott 1,6m magas növényt..

 

lxt Creative Commons License 2016.10.17 0 0 2

Ki mondja meg, hogy ki fűrészelt és metszett este... a sötétben.:-)

Egyébiránt én nem bántanám a fát, lehet még a borostyánt se (egy ideje már ott növekedhetnek:-)) - hacsak nem veszélyeztetik a járókelők testi épségét.

Ugyanakkor kérdésként merülhet fel: jogunk van-e közterületen, tetszésünk szerinti helyre, saját elhatározásból növényzetet telepíteni. Na most ezzel nem azt akarom mondani, hogy fűrésszel és metszőollóval a kezedben, csak helyreállítanád a jog szerinti állapotot, mert ahhoz sincs jogod. Mint ahogyan a lámpaoszlopról a szomszédod se távolíthat el semmit (valójában nem is nagyon érhet hozzá), még akkor sem, ha ő futtatta be borostyánnal – bár nem tudom, hogyan is lehetne bizonyítani, ki ültette a borostyánt. Adott esetben, a szomszéd azt is állíthatja: Te ültetted és gondoztad a borostyánt. Ja! Amelyik faág a telked felől lóg a gyalogútra és okoz személyi sérülést, azért a balesetért Te felelsz.

Akárhogyan is nézem, egyre nagyobb bajban vagy.:-)

Törölt nick Creative Commons License 2016.10.17 0 0 1

Itt egy erről szóló jogi fórum.

 

http://www.jogiforum.hu/forum/26/15878

 

Úgy silabizáltam ki, hogy ami átlóg hozzád, ill. közterületre, ahhoz már te is nyugodtan hozzányúlhatsz. A villanyvezetéket meg bejelentheted az elekromos műveknél, hátha ők is letisztítják. A közterületeket amúgy is köteles lenne mindenki szabaddá tenni a biztonságos közlekedés érdekében, szava sem lehet emiatt a szomszédnak (bár valószínűleg lesz, úgyhogy a békesség kedvéért szólhatnál még egyszer, hogy akkor most megnyirbálnád egy kicsit...).

0101011 Creative Commons License 2016.10.17 -2 0 0

Lehet mínuszozni, de gondolj bele ha veled történik.

 

Addig amúgy az ügy tiszta hogy ami kilóg a telekhatárról az már nem az övé.

 

Szerintem illegális közterületfoglalás, valamint a közlekedés akadályozása zajlik, és mint ilyet jól megszűntethetem én magam is, hiszen a közterület a KÖZ tulajdona, amibe én is beletartozom mint minden járókelő.

0101011 Creative Commons License 2016.10.17 -2 0 topiknyitó

A marha szomszéd fát ültetett közvetlenül a telekhatárra, így a fél lombozat kilóg a járdafelület fölé, lehetetlenné téve a gyalogos közlekedést.

 

Pluszban borostyánt futtatott egy lámpaoszlopra, én meg aggódok hogy a rendellenes terheléstől bármikor leszakadhat a vezeték.

 

Van-e jogom kimenni fűrésszel, metszőollóval, és megnyírbálni a dolgokat? Nem kivágni, csak a közterület fölé lógó részt eltávolítani.

 

Az önkormányzat/közterületfenntartó/elektromos művek semmit nem reagált a megkeresésre.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!