Keresés

Részletes keresés

innerimages Creative Commons License 2023.07.04 0 0 23

Észrevennéd, ha baja lenne (ha letapadtak volna a fejek a tányérok felületére), mert akkor nem pörögne fel, csak sípolna. A 2.5" meghajtók gyengébb motorral rendelkeznek mint a 3.5" társaik, ezért sokkal könnyebb őket hirtelen tápmegvonással térdre kényszeríteni, mert ha éppen rossz pillanatban (amikor a fejek nem tudnak leparkolni) szűnik meg a tápellátása, akkor onnantól már csak laboratóriumi szűrt levegőjű, tiszta térben lehet a meghajtót felnyitni és a letapadt fejeket speciális fejkiemelő villával helyre tenni (de csak akkor, ha adatmentés a cél, mert egyébként gazdasági totálkár: letapadt fejek esetén kidobható a meghajtó, mert azokon a pontokon ahol a fejek a tányérokkal érintkeznek, fizikai sérülések keletkeznek, amik a meghajtót tovább használva további fizikai sérüléseket generálnak mind a tányérokon, mind a fejeken - ördögi kör). A Seagate Rosewood szériás lemezek (amik az ADATA házakban vannak) egyébként is öngyilkos hajlamúak: számtalan, egymást katalizáló firmware és hardware hibájuk van, amiktől külső segítség nélkül is bármikor beadhatják a kulcsot. Ezeknél az a meglepő ha nem történik semmi, amikor kirántják alóluk a tápot. Hirtelen tápmegvonásnál sérülhet még a media cache is (szintén jellemző hibalehetőségük): onnantól nem elérhető a meghajtó, ráadásul van, hogy elvesznek az utoljára rámásolt fájlok is, adatmentéssel sem mindig lehet őket visszahozni. A CMR cache a tányérok külső részén van, ahol gyorsabb az írás és az olvasás: először ide írja fel a meghajtó a beérkező adatokat, majd innen írja át a végleges helyére, a jóval lassabb, SMR adattároló területére. Ha olyan sok adatot írsz rá egyszerre, hogy betelik a CMR cache, akkor belassul a meghajtó az SMR területe írási sebességére, ami nagyságrendekkel kisebb, mint a CMR-é. Ne felejtsük el, hogy a CMR cache nem a RAM cache csak a tányérok gyorsabb része, ami azt a célt szolgálja, hogy az SMR-es rész lassúságát elrejtse a felhasználó elől.

Előzmény: OCDboy (-)
mcm2015 Creative Commons License 2022.05.03 0 0 22
OCDboy Creative Commons License 2016.09.23 0 0 21

Hát jó drága is volt, 2500 Ft... :-|

Előzmény: halaloszto (20)
halaloszto Creative Commons License 2016.09.23 0 0 20

Akkor az egy minőségi kábel!

Előzmény: OCDboy (19)
OCDboy Creative Commons License 2016.09.23 0 0 19

Amúgy szerencsére a 3.0-s hosszabbító kábellel már tökéletesen működik a HDD a TV-vel... :-)

Előzmény: halaloszto (5)
OCDboy Creative Commons License 2016.09.23 0 0 18

Na ez érdekes, ezt nem tudtam...

Előzmény: halaloszto (17)
halaloszto Creative Commons License 2016.09.23 0 0 17

a vinyó állapotát maga a vinyó elektronikája vizsgálja állandóan, és el is tárolja. a sentinel csak kiolvassa belőle hogy mi a stájsz.

Előzmény: OCDboy (16)
OCDboy Creative Commons License 2016.09.23 0 0 16

Ezt írja ki a HD Sentinel... Ezek szerint akkor nem lett semmi baja? Felület tesztet nem csináltam, mert az kb. 9 órán keresztül tartana... Csak az a fura, hogy ilyen villámgyorsan meg tudja állapítani ez a program egy 1 TB-os HDD teljes állapotát...

Előzmény: Alf56 (13)
OCDboy Creative Commons License 2016.09.10 0 0 15

Köszönöm a tippet és a megnyugtatást!

Előzmény: Alf56 (13)
Igor Castillo de Muerte Creative Commons License 2016.09.09 0 0 14

Szerintem a kábelnek nincs jelentőssége. Ha a tv csak 2.0-t tud, hiába raksz rá 3.0 -s usb eszközt, nem lesz gyorsabb, a sebességi előny akkor jön elő, ha a pcdről fájlokat másolsz a hdd-re.

Előzmény: OCDboy (6)
Alf56 Creative Commons License 2016.09.09 0 0 13

Dugd PC-re és indítsd el a HDSentinelt, az megmondja az igazat.

Ha csak energiaellátási gondjai voltak, nincs gond.

OCDboy Creative Commons License 2016.09.09 0 0 12

És az biztosan fog működni? Elvileg azt mondták a boltban, ahol hétfőre jön meg az USB 3-as hosszú kábel, hogy az is működni fog, de ha nem, akkor rendelni fogok...

Előzmény: Degeczi (11)
Degeczi Creative Commons License 2016.09.09 0 0 11

Akkor rendelj magad... ne "Pestről", hanem Ebayről! Ha nagyon rövid, akkor nagyjából mindegy, milyen vastag kábel van benne, nem esik sok rajta. Fillérekbe kerül, 2-3 hét alatt itt van.

Előzmény: OCDboy (10)
OCDboy Creative Commons License 2016.09.09 0 0 10

De olyat itt nem lehet sehol sem kapni, és Pestről sem tudnak rendelni... :-S

Előzmény: Degeczi (9)
Degeczi Creative Commons License 2016.09.09 0 0 9

Akkor min görcsölsz ennyit: teljesen egyértelmű, h az USB hosszabbító gagyi, vékony kábel van benne, amin túl nagy feszültség esik, így már nem elég a HDD-nek

Vegyél egy korrekt (és amennyire csak lehet, rövid) hosszabbítót

Előzmény: OCDboy (8)
OCDboy Creative Commons License 2016.09.08 0 0 8

Direktbe megy, úgy korábban is ment... Csak azért kellene a hosszabbító, mert direktben sokáig kell erőlködni, mire ki tudom húzni a csatlakozót a TV-ből, és azt mondták nekem hogy hosszú távon ez nem jó... Ráadásul amit megrendeltettem kábelt a boltban USB 3-asat az is hosszú, mert nincs rövidebb... :-S

"a kábel a vinyónál nem széthúzható?"

A HDD saját kábele? Nem...

Előzmény: halaloszto (7)
halaloszto Creative Commons License 2016.09.08 0 0 7

a hosszabbító a gond. nem jó hosszú kábellal csatlakoztatni. próbáld ki direktbe, ha úgy megy, akkor minden ok. a kábel a vinyónál nem széthúzható? akkor a tvbe nem kellene dugdosni.

Előzmény: OCDboy (6)
OCDboy Creative Commons License 2016.09.08 0 0 6

Nem, úgy tudom az USB 2... De kompatibilisek... Ez a TV és a HDD már több mint 3 éve jól működött egymással, vagyis nem volt semmi gond, tudtam nézni mindenféle filmet a TV-n a HDD-ről... Viszont pár hete villám csapott a TV-be, ezért ki kellett cserélni a panelt, és az új panel USB csatlakozójába nagyon nehéz bedugni ill. onnan kihúzni a HDD-t, ezért vettem hosszabbítót, hogy akkor majd abba dugom, mert azt mondták, hogy a sok dugdosgatástól a csatlakozó elromolhat... Hát az tök jó lesz, ha a 3.0-s sem fog működni, ugyanis egy vagyonba kerül (2000 HUF), és már megrendeltem, jövő héten szállítják... De a számítástechnikai boltban azt mondták, hogy azzal már működni fog... A fene sem érti ezt... Meg én nem is értek annyira hozzá... :-S

Előzmény: halaloszto (5)
halaloszto Creative Commons License 2016.09.08 0 0 5

egyáltalán nem biztos. az történik hogy a vinyódnak több áram kell mint amit a tv adni akar.

a tv az usb3-at tud?

Előzmény: OCDboy (4)
OCDboy Creative Commons License 2016.09.08 0 0 4

Hát lehet hogy a "móka" még fél percig sem tartott, mert amint láttam a rendellenességet, nem sokkal utána kikapcsoltam... Csak 2x próbáltam ezt meg... Mindenesetre ha valóban nem lett ettől baja, akkor megnyugodtam... És 3.0-s USB hosszabbító kábellel már működni fog?

Előzmény: halaloszto (2)
OCDboy Creative Commons License 2016.09.08 0 0 3

Hát a TV elvileg 2.0-s, a HDD meg 3.0-s... De 2.0-s USB hosszabbító kábellel kötöttem őket össze, nem pedig direkt a TV-t és a HDD-t, mert panelcsere történt a TV-mben, és az új panelnél jóval nehezebb ki- és bedugni a csatlakozót, ezért vettem egy hosszabbítót, hogy abba dugjam mindig bele, ne a TV-be, mert akkor meg a sok feszegetéstől a csatlakozó megy tönkre... :-/

Azt mondták 3.0-s USB hosszabbító kábellel már majd menni fog...

Előzmény: Törölt nick (0)
halaloszto Creative Commons License 2016.09.08 0 0 2

de amikor elkezdett sok áramot felvenni, akkor a tv lekapcsolta. aztán vissza. az egész móka annyit ártott neki mint 30 rendes bekapcsolás. azaz semmit.

Előzmény: Törölt nick (0)
H_G Creative Commons License 2016.09.08 0 0 1

Hát persze, csak lassabban. Szó sincs kevesebb áramról.

Törölt nick Creative Commons License 2016.09.08 0 0 0

Külső hdd-nek 2.0-s USB-ről is illene működnie.  Legalábbis a 2.5"-s, notebook hdd-t tartalmazóknak.

Előzmény: OCDboy (-)
OCDboy Creative Commons License 2016.09.08 0 0 topiknyitó

Lett attól baja az 1 TB-os USB-s külső ADATA HDD-mnek, ha 2 alkalommal is rövid ideig (kb. 0,5-1 percig) folyamatosan 1-2 másodpercenként újra és újra felpörgött?
Ezt valószínűleg azért tette, mert az USB 3.0-s HDD-t kétszer is 2.0-s USB kábel hosszabbítóval kötöttem a TV-hez, így valószínűleg kevesebb áramot kapott a HDD a szükségesnél, és ezért csinálta ezt...
Úgy tűnik rendesen működik, a szervizben is megnézték és azt mondták, hogy 100%-os, de én nem igazán tudtam megnyugodni, mert attól tartok például, hogy esetleg az élettartama (jelentősen) rövidült...
Csak normális válaszokat kérnék hozzáértőktől, ha lehet, ugyanis jelenleg ez a kényszer-gondolatom, és igencsak nehezen (vagy egyáltalán nem) tudok ettől szabadulni, megnyugtatás kellene... :-(

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!