Lett attól baja az 1 TB-os USB-s külső ADATA HDD-mnek, ha 2 alkalommal is rövid ideig (kb. 0,5-1 percig) folyamatosan 1-2 másodpercenként újra és újra felpörgött?
Ezt valószínűleg azért tette, mert az USB 3.0-s HDD-t kétszer is 2.0-s USB kábel hosszabbítóval kötöttem a TV-hez, így valószínűleg kevesebb áramot kapott a HDD a szükségesnél, és ezért csinálta ezt...
Úgy tűnik rendesen működik, a szervizben is megnézték és azt mondták, hogy 100%-os, de én nem igazán tudtam megnyugodni, mert attól tartok például, hogy esetleg az élettartama (jelentősen) rövidült...
Csak normális válaszokat kérnék hozzáértőktől, ha lehet, ugyanis jelenleg ez a kényszer-gondolatom, és igencsak nehezen (vagy egyáltalán nem) tudok ettől szabadulni, megnyugtatás kellene... :-(
Észrevennéd, ha baja lenne (ha letapadtak volna a fejek a tányérok felületére), mert akkor nem pörögne fel, csak sípolna. A 2.5" meghajtók gyengébb motorral rendelkeznek mint a 3.5" társaik, ezért sokkal könnyebb őket hirtelen tápmegvonással térdre kényszeríteni, mert ha éppen rossz pillanatban (amikor a fejek nem tudnak leparkolni) szűnik meg a tápellátása, akkor onnantól már csak laboratóriumi szűrt levegőjű, tiszta térben lehet a meghajtót felnyitni és a letapadt fejeket speciális fejkiemelő villával helyre tenni (de csak akkor, ha adatmentés a cél, mert egyébként gazdasági totálkár: letapadt fejek esetén kidobható a meghajtó, mert azokon a pontokon ahol a fejek a tányérokkal érintkeznek, fizikai sérülések keletkeznek, amik a meghajtót tovább használva további fizikai sérüléseket generálnak mind a tányérokon, mind a fejeken - ördögi kör). A Seagate Rosewood szériás lemezek (amik az ADATA házakban vannak) egyébként is öngyilkos hajlamúak: számtalan, egymást katalizáló firmware és hardware hibájuk van, amiktől külső segítség nélkül is bármikor beadhatják a kulcsot. Ezeknél az a meglepő ha nem történik semmi, amikor kirántják alóluk a tápot. Hirtelen tápmegvonásnál sérülhet még a media cache is (szintén jellemző hibalehetőségük): onnantól nem elérhető a meghajtó, ráadásul van, hogy elvesznek az utoljára rámásolt fájlok is, adatmentéssel sem mindig lehet őket visszahozni. A CMR cache a tányérok külső részén van, ahol gyorsabb az írás és az olvasás: először ide írja fel a meghajtó a beérkező adatokat, majd innen írja át a végleges helyére, a jóval lassabb, SMR adattároló területére. Ha olyan sok adatot írsz rá egyszerre, hogy betelik a CMR cache, akkor belassul a meghajtó az SMR területe írási sebességére, ami nagyságrendekkel kisebb, mint a CMR-é. Ne felejtsük el, hogy a CMR cache nem a RAM cache csak a tányérok gyorsabb része, ami azt a célt szolgálja, hogy az SMR-es rész lassúságát elrejtse a felhasználó elől.
Ezt írja ki a HD Sentinel... Ezek szerint akkor nem lett semmi baja? Felület tesztet nem csináltam, mert az kb. 9 órán keresztül tartana... Csak az a fura, hogy ilyen villámgyorsan meg tudja állapítani ez a program egy 1 TB-os HDD teljes állapotát...
Szerintem a kábelnek nincs jelentőssége. Ha a tv csak 2.0-t tud, hiába raksz rá 3.0 -s usb eszközt, nem lesz gyorsabb, a sebességi előny akkor jön elő, ha a pcdről fájlokat másolsz a hdd-re.
És az biztosan fog működni? Elvileg azt mondták a boltban, ahol hétfőre jön meg az USB 3-as hosszú kábel, hogy az is működni fog, de ha nem, akkor rendelni fogok...
Akkor rendelj magad... ne "Pestről", hanem Ebayről! Ha nagyon rövid, akkor nagyjából mindegy, milyen vastag kábel van benne, nem esik sok rajta. Fillérekbe kerül, 2-3 hét alatt itt van.
Akkor min görcsölsz ennyit: teljesen egyértelmű, h az USB hosszabbító gagyi, vékony kábel van benne, amin túl nagy feszültség esik, így már nem elég a HDD-nek
Vegyél egy korrekt (és amennyire csak lehet, rövid) hosszabbítót
Direktbe megy, úgy korábban is ment... Csak azért kellene a hosszabbító, mert direktben sokáig kell erőlködni, mire ki tudom húzni a csatlakozót a TV-ből, és azt mondták nekem hogy hosszú távon ez nem jó... Ráadásul amit megrendeltettem kábelt a boltban USB 3-asat az is hosszú, mert nincs rövidebb... :-S
a hosszabbító a gond. nem jó hosszú kábellal csatlakoztatni. próbáld ki direktbe, ha úgy megy, akkor minden ok. a kábel a vinyónál nem széthúzható? akkor a tvbe nem kellene dugdosni.
Nem, úgy tudom az USB 2... De kompatibilisek... Ez a TV és a HDD már több mint 3 éve jól működött egymással, vagyis nem volt semmi gond, tudtam nézni mindenféle filmet a TV-n a HDD-ről... Viszont pár hete villám csapott a TV-be, ezért ki kellett cserélni a panelt, és az új panel USB csatlakozójába nagyon nehéz bedugni ill. onnan kihúzni a HDD-t, ezért vettem hosszabbítót, hogy akkor majd abba dugom, mert azt mondták, hogy a sok dugdosgatástól a csatlakozó elromolhat... Hát az tök jó lesz, ha a 3.0-s sem fog működni, ugyanis egy vagyonba kerül (2000 HUF), és már megrendeltem, jövő héten szállítják... De a számítástechnikai boltban azt mondták, hogy azzal már működni fog... A fene sem érti ezt... Meg én nem is értek annyira hozzá... :-S
Hát lehet hogy a "móka" még fél percig sem tartott, mert amint láttam a rendellenességet, nem sokkal utána kikapcsoltam... Csak 2x próbáltam ezt meg... Mindenesetre ha valóban nem lett ettől baja, akkor megnyugodtam... És 3.0-s USB hosszabbító kábellel már működni fog?
Hát a TV elvileg 2.0-s, a HDD meg 3.0-s... De 2.0-s USB hosszabbító kábellel kötöttem őket össze, nem pedig direkt a TV-t és a HDD-t, mert panelcsere történt a TV-mben, és az új panelnél jóval nehezebb ki- és bedugni a csatlakozót, ezért vettem egy hosszabbítót, hogy abba dugjam mindig bele, ne a TV-be, mert akkor meg a sok feszegetéstől a csatlakozó megy tönkre... :-/
Azt mondták 3.0-s USB hosszabbító kábellel már majd menni fog...
de amikor elkezdett sok áramot felvenni, akkor a tv lekapcsolta. aztán vissza. az egész móka annyit ártott neki mint 30 rendes bekapcsolás. azaz semmit.
Lett attól baja az 1 TB-os USB-s külső ADATA HDD-mnek, ha 2 alkalommal is rövid ideig (kb. 0,5-1 percig) folyamatosan 1-2 másodpercenként újra és újra felpörgött? Ezt valószínűleg azért tette, mert az USB 3.0-s HDD-t kétszer is 2.0-s USB kábel hosszabbítóval kötöttem a TV-hez, így valószínűleg kevesebb áramot kapott a HDD a szükségesnél, és ezért csinálta ezt... Úgy tűnik rendesen működik, a szervizben is megnézték és azt mondták, hogy 100%-os, de én nem igazán tudtam megnyugodni, mert attól tartok például, hogy esetleg az élettartama (jelentősen) rövidült... Csak normális válaszokat kérnék hozzáértőktől, ha lehet, ugyanis jelenleg ez a kényszer-gondolatom, és igencsak nehezen (vagy egyáltalán nem) tudok ettől szabadulni, megnyugtatás kellene... :-(