A Soroksár SC egy budapesti magyar labdarúgócsapat, a 2013/14-es szezon óta az NB II-ben szerepel. Az 1933/34-es idényben Soroksári TE néven Magyar Kupa-győzelmet ért el. >>> Forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/Soroks%C3%A1r_SC
Megnéztem a Soroksárt a Vasas és később az MTK ellen is. Jó benyomásaim vannak a csapatról, Lipcsei Péter hajtós gárdát rakott össze. Mindkét mérkőzésen nagyot játszottak, de ez kevés volt a pontszerzéshez. Meg aztán, bíró tévedések is sújtották őket. De azt el kell mondanom, hogy direkt a Sori miatt mentem ki ezekre a találkozókra, bár semleges maradtam, mert a meccs, mint élmény került terítékre nálam. De jól szórakoztam. Ugyan egyik meccsét sem nyerte meg a Soroksár, mégis jó középcsapat lesz az Nb2-es bajnokságban. Mindig is szimpi klubnak tartottam őket és nem változott semmit sem a véleményem róluk! :)
Július 10-én hazai pályán kerül sor az első mérkőzésre a Kozármisleny csapata ellen. 13-án játékosaink útra kelnek Szlovénia irányába, de útjukat megszakítják Kaposváron, ahol a helyi újdonsült NB1-es csapattal fognak megmérkőzni.
Az edzőtábor ideje alatt megmérkőzünk egy külföldi csapattal is, illetve hazaindulás előtt 20-án a szintén ott táborozó Pakssal. A főpróbára 27-én Mezőkövesden kerül sor, majd augusztus 4-én útjára indul a 2019-20-as bajnokság.
Történelmi tény, hogy a Magyar-kupa legjobb 4 csapata között ott van a Soroksár SC! Ez nagy fegyvertény! Már az ellenfél is ismert, a Kispest lesz a rivális! Ez rangadó is lehet, mert közel van a két kerület egymáshoz! :D
Komoly ellenfél lesz a Magyar-kupában a Puskás Akadémia! :o Sok esélye szerintem nem lesz a Sorinak, de a labda gömbölyő, végül is bármilyen eredmény születhet majd. Azért ott akarok lenni a Soroksár SC hazai meccsén! ;)
Fűzfő: Radnai (Laki) - Kovács K., Pálfi, Vati, Balatoni, Aurbach, Szabó P., Szeleczki (László), Varga T. (Heidinger), Varga R., Szabó II. P. Edző: Horváth Ferenc.
Soroksár: Steer - Dvorschák, Lipcsei, Szpirulisz - Gárdos, Tamási, Lőrinczy, Bor - Kovács D., Kundrák, Lakatos. Edző: Lipcsei Péter.