A sok egyforma külsejű gépek közt egy kis eligazodást szeretnék létrehozni ,miszerint nem a külső és a márka számít hanem a belső szerkezet ! Várok ide mindenkit aki már látott ilyen gépet szétszedve és készített képet róla ,vagy van robbantott ábrája hogy mások is tudjanak jól választani a sok egy kaptafára készült gép közül !
Még nem vettem, keresgélek, nem akarok "mellé nyúlni".
Általában három géppel dolgozok szimultánban, vágó. tisztító, és drót vagy lamellás csiszoló koronggal. A legrégibb gépem több mint 20 év munka után végleg tönkre ment. Helyette kell vennem valami tartós gépet.
Lassan elfogyunk akik még használunk szerszámokat. Igazán én sem tudok tanácsot adni... 24 elején mentem nyugdíjba. Utoljára aktivan egy Makita GA5030R gépet használtam, ez "csak" 720W de legalább egykézzel kezelhető. Itthon meg vannak az 1400W bosch gépek, viszonylag vastag az előbb említett makcsihoz képest, de már rég mentek. Az itthoni dolgaimhoz elég az akkus makita és parside. 1 akkuval rendesen dolgozva negyed óra egy töltés, van több aksim, ha véletlen kéne. Fém vágásához vannak egyéb szerszámgépeim, de az már nem a sarokcsiszolóról szól.
Gondolom azóta már vettél, lehet tudni mi lett a kiválasztott?
Karcsú gép nem igen van ebben az erőben ! Az egy kezesség is csak akkor valós ha markos legény vagy ! Nekem Metabó van 1100 W ha jól emlékszem de az sem igazán egykezes gép ,inkább kétkezes ! Vaskos a megfogása 125 tárcsás .
volt egy darab fünyiró a boltban.... persze hogy megvettem. Nem is annyira szar. önjáros biztos jobb lenne de 40cm széles vágással jó lehet haladni. ami volt az 30 cm csak.
kösz, nem olyan nagy a terep. ami volt 40v 2ah és ha ügyes voltam 1 akku elég volt, de holnap kinézek a újrahasznositóba hátha van valami érdekes. videó szerint jó lenne.
Nem túl erős gép 20 perc alatt lemeríti az aksikat . A nagy füvet nem szereti . Hát egy kocsibejáróhoz elég de nagy területre a 100 000res való 4darab 8 Ah-s aksival .
Azért nincs traktor gyártás, mert nem lehet. Pontosabban el lehetetlenítik számunkra. Valamikor volt egy Vörös Csillag Traktorgyár, és még kínai földeken is ezek dolgoztak. Jött a KGST és abba kellet hagynunk, mert csehszlovák és szovjet traktorokra kellett ülnie a magyarnak. Utána betört ide is a tőke, (kapitalizmus) és megint nem hagyták a hazai gép gyártást. Most csúcs szuper gépeken ülhet az akinek telik a hatalmas árfekvésű modern, okos és gyönyörű traktorokra. A többiek a régi idők viseltes gépeit nyüstölik. ( A szomszédom is egy MTZ masinával dolgozik.)
Ezek legalább jól "szerelhetők" csak az alkatrész utánpótlás, az egy fogalom. A kicsiket meg kínai tervezők és kezek készítik számunkra.
Volt újabban próbálkozás, magyar traktort építeni. Még nem láttam közlekedni.
Na ez a kompresszor tengelye és ez hajtja az adahttp://www.agrapoint.co.uk/zetor-drive-shaft-950426.htmlgolót ,csak az enyém még nem ilyen hanem ettől egy réggebbi megoldású a vasatag végén nekem egy fibertárcsa csatlakozó van két körömmel .