Keresés

Részletes keresés

Dehogyne Creative Commons License 2020.02.27 0 0 16

Mit gondoltok, hogy valaki beveszi, hogy 2 első hozzászoló dicsér 1 terméket, vagy egy oldalt az nem reklám?

Előzmény: Sajti103 (15)
Sajti103 Creative Commons License 2020.02.27 0 0 15

Nekem Fisotech S3 wifi kaputelefon van (nem linkelem be, nem reklám). A minősége jó, azért vettem mert volt tőlük kamerám is. A tapasztalatom inkább azért jó, mert náluk elértem a technikai segítséget, igaz második hívásra. Az emagon vettem annak idején egy kamerát és a világon senki sem tudott segíteni amikor elakadtam. 

Előzmény: stevetaylor67 (13)
Dehogyne Creative Commons License 2020.02.26 0 0 14

Nálam állandóan lefagy használhatatlan, és nem is javitják meg.

Előzmény: stevetaylor67 (13)
stevetaylor67 Creative Commons License 2020.02.26 0 1 13

Nálam ez a Fisotech cucc jött be https://kameradepo.hu/kaputelefon/video-kaputelefon-fisotech-s9 

Fisotech S9 Kaputelefonnal nappal és éjszaka folyamatosan felügyelheti a bejárat előtti területet. Mobiltelefonján azonnal láthatja és hallhatja a becsengető személyt, valamint beszélgetést is kezdeményezhet vele. Pl. azonnal látja az érkező vendéget, futárt, postást…

Otthonlét látszatának keltése

Ha megszólítja video kaputelefonon keresztül a lakás vagy ház körül ólálkodó illetéktelen személyt, akkor azt a látszatot kelti, hogy valaki otthon tartózkodik.

Teljesen vezeték nélküli kivitel

A kaputelefon egyáltalán nem igényel vezetékezést, mivel az áramellátását tartós akkumulátorok biztosítják, a kép- és hangátvitel pedig wifi hálózaton történik.

Belső csengő használata

Amennyiben nem csak mobiltelefonjaira szeretne jelzést kapni, válasszon a video kaputelefonhoz maximum 10 db beltéri csengőt. Az esztétikus fehér beltéri csengőt egyszerűen csak a lakáson vagy házon belül egy konnektorba kell dugni.

Könnyű és gyors üzembe helyezés

A magyar nyelvű leírás, a video segítség és az ingyenes mobil applikáció segítségével 4-8 perc alatt üzembe tudja helyezni a video kaputelefont.

Intelligens mozgásérzékelés, automatikus éjjellátó üzemmód

A kaputelefon a beépített kamera és az infrasugárzó segítségével képes a környezetében lévő mozgást felismerni és figyelmeztető üzenetet, videót, képet küldeni a beállított telefonokra.

Automatikus Éjjellátó Üzemmód, 3-5 méteres éjjellátó képesség

Éjjellátó video kaputelefonjaink a legsötétebb éjszaka is készítenek felvételeket, mivel beépített infra sugárzókkal rendelkeznek. A fényerő csökkenését a kaputelefon érzékeli, majd automatikusan üzembe helyezi az infra sugárzóit, és átkapcsol éjszakai üzemmódba, ezért teljes sötétségben is értékelhető képet kapunk

Felvételek rögzítése és továbbítása

A videó kaputelefon képes a video felvételeket vagy a fényképeket felhőbe vagy memóriakártyára (opcionális) rögzíteni, és továbbítani a beállított okostelefonokra.

Magas Felbontás

2 megapixel felbontás, mely kb. hatszorosa egy jó minőségű analóg kameráénak.

KameraDepó folyamatos technikai támogatás

A KameraDepó továbbra is folyamatos szakmai támogatást nyújt Ügyfeleinek. Mindegy, hogy Video Kaputelefonját egy hete, vagy évekkel ezelőtt szerezte be cégünktől, kollégánk a telefonvonal másik végén válaszol minden felmerült kérdésére.

Parti77 Creative Commons License 2019.01.10 0 0 12

Sziasztok!

 

Hörmann garázskapum van, melyhez motor beszerelését tervezem. Supramatic E-t ajánlották a szakik. Úgy látom, hogy csak egy távirányítót adnak hozzá (bisecur 5 gombos). Ahhoz, hogy négyen tudjuk kezelni a garázskaput 4 db-ot kell vennem belőle? Kb. 16.000 Ft darabja. Megoldás lehet külön kapunyitó hozzáadása? Pl. wifis kapunyitó? https://shop.dupol.eu/product/wifi-kapunyito/  

Tudna valaki segíteni?

yoloyolo Creative Commons License 2018.12.30 0 0 11

Szia!

 

Sikerült ezzel a projekttel jutnod valamire?
Én is valami hasonlót szeretnék megvalósítani, viszont már a kaputelefon oldalánál elakadtam egy kicsit.

Többlakásos házban lévő CodeFon telefonról van szó. Ha nem csengetnek fel hozzám, akkor nem is tudok beszélni, meg kaput nyitni sem. Gondolom A központ a master a lakás telefonok a slave-ek és ha nem szólítják meg őket, akkor a master nem figyel rájuk.
Neked sikerült a Raspberry-vel fizikailag kinyitnod a kaput?

 

Köszi

Előzmény: xgoldbox (8)
Lacivill Creative Commons License 2018.11.03 0 0 10

Csak írom, hogy szereltem be egy EMOS gyártmányú wi-fis kaputelőt. Egyszerűen telepíthető , és jól működik, sőt még olcsó is.

Judit Slakta Creative Commons License 2017.09.24 0 0 9
xgoldbox Creative Commons License 2016.11.10 0 0 8

Az első többszálas alkalmazásokkal való próbálkozás, és a hibák felismerése után sikerült végre olyan szerver és kliensprogramot írnom, ahol egy szálon megy a kapcsolat ellenőrzése, és fenntartása. A kliens bezárása, és újracsatlakozása sem probléma a szervernek, sőt egyszerre több kliens is képes kapcsolódni, és mindhárom megkapja a bejövő információt.

Most nagyon örülök ennek, mert végre működik a szoftver rész, a kezelőfelülettel együtt, hálózaton keresztül.

A következő lépés, hogy a PiFace bemeneteivel és reléivel hozom kapcsolatba a történéseket, nem szimplán szöveggel a konzolra kiírva. És amikor mindez megvan, már csak az audio továbbítását és vételét kell leprogramozni, és készen is van a dolog.

 

:)

xgoldbox Creative Commons License 2016.11.07 0 0 7

Csavard ki a panelt a helyéről, és a hátlapon nézd meg, hogy a kapcsoló, amit nyitáskor megnyomsz, melyik két kábelt zárja rövidre. Írom ezt úgy, hogy még sosem csináltam, és fogalmam sincs, hogy ez nem fog-e kárt okozni a rendszerben.

Így ránézésre amúgy arra tippelek, hogy a középső két pontját a kis négyes csokinak.

Előzmény: ezért is (6)
ezért is Creative Commons License 2016.10.31 0 0 6

 

Szeretnék tanácsot kérni, hogyan lehet a vezetékeket úgy áthelyezni, hogy ha valaki alul megnyomja, akkor automatikusan ki fog nyílni anélkül, hogy fent a lakásban megnyomják a gombot? Azért van erre szükség ideiglenesen, mert a nagyi nem tud a kaputelefonhoz menni, ugyanis eltörött a lába. Önkormányzattól, stb. gyakran visznek neki levelet és nem tudja beengedni a küldöncöt. Előre is köszönöm a választ!

xgoldbox Creative Commons License 2016.10.20 0 0 5

Az elmúlt hetekben a munkahelyen szabadidőben elkezdtem JAVA-t tanulni, és a raspberrymmel egyelőre ott tartok, hogy tudok vele hálózaton keresztül kommunikálni, valamint arra próbálok rájönni, hogy a piface 2-es kártyát hogyan tudom eclipse-ből root jogosultsággal tesztelni, mert egyelőre csak lefordítás után sikerül a szerverappletnek kezelnie a reléket, kimeneteket.

jó lenne, ha simán tudnám a fejlesztői környezetből rootként futtatni, de a script, amit erre találtam, nem működik (szerintem hibás).

 

Beszereztem egy USB-s hangkártyát, hogy legyen mire kötni a mikrofont, hangszórót. Elég szar a minősége, de ha minden sikerül, akkor be lehet majd fektetni egy jobb cuccba. Ez kb 2ezer Ft-volt. Fejlesztéshez elég lesz.

 

A következő lépés az, hogy megírjam azt a thread-et, ami vár a bejövő hívásra, aztán értesíti a kliensprogramot hálózaton keresztül, majd vár a válaszra, hogy mit csináljon, illetve mire számítson.

-kapu nyitás

-csörgés megszakítása

-beszélgetés kezdeményezése

 

Az alap thread, ami már működőképes, annyit csinál, hogy a kliens oldalon csatlakozni próbál a szerverhez, és közli ha sikerül, illetve újraellenőriz beállítható időközönként, és azt is közli, ha esetleg megszakad a kapcsolat. Ezt a grafikus felületen majd jelzi egy kis zöld vagy piros korong-ikon.

A szerver oldal pedig fut és várja, hogy a kliens csatlakozzon, valamint válaszolgat neki, hogy még ébren van.

 

Próbálkozom közben a hangtovábbításra hálózaton át, előre megírt hálózati hangcsevegős programból átírva, de egyelőre visszhangos, ha folyamatos oda-vissza kapcsolat van, ezért arra gondoltam, hogy a kliens oldalon lesz a felületnek egy gombja, amit nyomva tartva tudok majd belebeszélni. Ekkor ez streamelve érkezik a kaputelefon hangszórójára, és amikor elengedem a gombot, akkor az én mikrofonom némítva lesz, és azt kezdi a szerver oldal közvetíteni, amit a kapuból beszélnek bele. Normális esetben úgyis egy "kiaz-énvagyok-gyerebe" történet zajlik csak le, aminél nem szükséges, hogy egymás szavába tudjunk vágni.

 

Itt tart a projekt. Ha komolyabban elakadok, jönnek majd a kérdések.

Egyelőre még épp kezdem felfogni a Socket programozás lehetőségeit és korlátait.

xgoldbox Creative Commons License 2016.09.29 0 0 4

Éppen ezért kellett saját projektbe fogni. Én is megtaláltam a wifis, okostelefonos megoldásokat, de pontosan a kiépítés miatt nem megoldások. Plusz videóra semmi szükségem.

Közben odáig jutottam el, hogy megpróbálok összeollózni és tesztelni egy java alkalmazást, ami két számítógép között létesít kapcsolatot, kliens-szerver módon. Azért lesz különböző, mert a telefonon lévő alkalmazás akkor fog hangot továbbítani, amikor a képernyőn lenyomva tartok egy gombot, a kapura csatolt raspberry pedig ezt fogadja, lejátssza, majd amikor a hangsáv elfogy, bekapcsolja a mikrofont, és továbbítja a telefonra az ekkor felvett audiót.

Mivel nem akarok túl sok késést, így nagyon rövid csomagokban, folyamatosan kell küldeni a hangot. Ha megpróbálnám ezt folyamatosan oda-vissza küldeni, annak szerintem nagyon akadozó hang lenne a vége, meg visszhang, amit ki kellene szűrni, és az további processzoridőt foglalna le. Mivel eddig még nem foglalkoztam raspberry-vel, nem tudom mekkora a kapacitása, de abból kiindulva, hogy egy kis felbontású videót is akadozva játszik le 98% processzorterheléssel ,kétlem, hogy túl sokat tudnék elvárni tőle.

Az akadályok, amikkel jelenleg küzdöm a következők:
Találtam forráskódot egy hang felvevő - visszajátszó java alkalmazásról, ami felvesz, visszajátszik, majd amikor újra felvenni akarnék, kifagy. Hiába van benne a kód, úgy néz ki, nem állítja le az első felvevő method-ot rendesen.

Találtam forráskódot, ami egy gombot jelenít meg, és egy számlálót növel rajta, amíg az egérrel lenyomva tartja az ember a gombot. Ezt akarnám beollózni, csak ugye az increment helyett, ekkor kellene a felvételt, és csomagonkénti továbbítást indítania, felengedéskor pedig leállítania, és küldeni egy záró jelet, amit a raspberry-n lévő kliens felismer, és átáll mikrofon üzemmódra.

Tegnap este pedig találtam egy elvileg helyi hálózaton működő audio-chat programot, amit még tesztelnem kell, de már késő volt.

 

A Raspberry, amit használok egy pi 3 Model B

Vettem hozzá egy USB-s hangkártyát, hogy legyen analóg be-ki, ez lesz majd a jack-dugókkal a kaputelefon mikrofonjára, és hangszórójára kötve.

Van egy piFace 2-esem is, csak azért, hogy ismerkedjek a GPIO-val, ez majd vagy kell, vagy nem a végleges kapcsoláshoz.

Elvileg nem nagy cucc a rendszer (Codefon kaputelefon), azt hiszem a mi rendszerünkön 3 bejövő kábel van. Ezt a részét még tanulmányoznom kell.

 

Egyelőre itt tartok.

Előzmény: KamEmil (3)
KamEmil Creative Commons License 2016.09.27 0 0 3

Olyan készüléket már kitaláltak, ami társasházban működik és videót is továbbít minden lakónak, de olyat is kitaláltak ami csak szimplán családi házakhoz használható wifis videókaputelefon. Azt tudni, kell, hogy egy ilyen rendszer kiépítése még messze van a valóságtól, ugyanis az ára miatt nem fogja senki igénybe venni, főleg nem egy társasházban. A családi házaknál pedig egy létező dologról beszélünk.

xgoldbox Creative Commons License 2016.09.04 0 0 2

:) Ez van, nem mozgatott meg senkit az ötlet. Én azért belevágok, aztán lesz, ami lesz. A gond az, hogy ritkán vagyok otthon, ezért a következő szabimon beszerzek ezt-azt, és az utána következő melószakasz közben majd kísérletezek.

Előzmény: Makkoscipo (1)
Makkoscipo Creative Commons License 2016.08.29 0 1 1

Két nap után "0"-ázni... Lehet, hogy ez is csúcs, van ahol erre egy perc is kevés...

xgoldbox Creative Commons License 2016.08.27 0 0 0

Nem vagyok gyakorlott fórumozó, szóval elfelejtettem a kulcsszavakat megadni, ha ide beírom, talán megtalálja a kereső. 

 

arduino

raspberry pi

wifi

bluetooth

android

iOS

smarthome

okostelefon

okosház

xgoldbox Creative Commons License 2016.08.27 0 0 topiknyitó

Kényelmes megoldás lehetne egy olyan eszköz, ami ellátja a klasszikus kaputelefon feladatát, és emellett kapcsolódik az otthoni hálózaton, vagy bluetoothon keresztül az okostelefonon lévő applikációhoz, és jelzi a csengetést, továbbítja akár az audiót, illetve elérhetővé teszi a kapunyitást a mobilról. IGEN TUDOM, hogy léteznek ilyen okos eszközök, AZONBAN mindegyik kamerával szerelt cucc, és egyéni rendszer kiépítését igényli. Én olyan eszközről beszélek, ami csatlakoztatható lenne a klasszikus, ósdi "panelház" rendszerére, ahol videó nem érhető el ugye, és a rendszer is már egy fix dolog, legyen az analóg, vagy digitális. Felcsönget, hangot közvetít, és kaput nyit. Dobjunk össze egy ilyet :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!