látogató orosz elnöknek díszpolgári címet ad a Debreceni Egyetem.
Egyetem nem adhat város díszpolgára címet, csak az egyetem díszpintye címét adhatja. Az ELTE pl még az iráni sahnak is adott ilyet, az meg mit sem sejtve átvette, aztán pár év múlva jól elzavarták.
Információink szerint a hétfőn Magyarországra látogató orosz elnöknek díszpolgári címet ad a Debreceni Egyetem. Úgy tudjuk, az eredeti tervek szerint Vlagyimir Putyin az egyetemen vette volna át a kitüntetést, de váratlanul lemondta a debreceni utat arra hivatkozva, hogy a budapesti judo világbajnokságra akar koncentrálni.
Putyin érkezésének hírére az egyetemen már korábban lázas készülődés kezdődött. A TEK jelezte, átvizsgálják az elnöki látogatásban érintett objektumokat, és az egyetemmel azt is közölték, az orosz elnök biztonsági stábja szintén ellenőrizni fogja a helyszíneket. A szokásos óvintézkedésekről, például a csatornafedelek lehegesztéséről is előzetes tájékoztatást kaptak. Úgy tervezték, e hét második felében lezárják az intézményt, ami jókora zavart okozott volna egy hétfőn kezdődő nemzetközi konferencián, amelynek regisztrációját vasárnapra tervezték. A díszpolgári címet szintén hétfőn adták volna át nagy ünnepség keretében.
Mindezek után váratlanul érte az intézményt, hogy a Külgazdasági és Külügyminisztérium a héten lemondta az elnöki látogatást. Úgy tudjuk, Vlagyimir Putyin Budapesten veszi át a kitüntetést, feltehetően a Parlamentben.
Nem arról van szó, hogy Tarlósnak Soros György a szívszerelme lenne, hiszen a főpolgármester azt írja, „én biztosan nem adtam volna Soros Györgynek díszpolgári címet (2002-ben kapta)", inkább attól tart, hogy ha most elveszik Sorostól, az olyan visszavonási hullámot indíthat el, aminek sose lesz vége.
Nem a bátorság hiányzik sztem. Inkább az a kérdés, mikor célszerű ezt meglépni. Nyilván nem érdekünk összerúgni a patkót az USA-val, egy ilyen varangy miatt.
Ez elég amatőr dolognak látszik, hogy így vissza lehet vezetni a dolgot. Egy profi otthonról csinálná. Nem lehet, hogy simán politikai kinevezettekről van szó, akik kamu állást kaptak a hűségükért és unalmukban fórumoznak ?
2-3 hónapja volt a HírTv-n egy beszélgetős műsor. Online portálok főszerkesztői, médiajogász, mit tudom még kik beszélgettek erről a témáról.
Az egyig Hírportál tulajdonos főszerkesztője határozottan állította, hogy IP cím szerint leellenőriztek több ilyen bértroll gyanús nicket, s kiderítették, hogy nem is egy volt xxx minisztérium, főhivatal címéről.
Emlékszik még mindenki a Magyar Vizsla és a Földművelési Minisztérium kapcsolatára?
Nem hiszek ebben, legfeljebb befolyásos országok kormányai, mint Kína, Oroszország, Izrael költenek ilyesmire és nem egy ilyen jelentéktelen országban, mint Magyarország és komoly, világszerte olvasott újságok esetében érné meg ezt tenni, mint az amerikai, angol és német nagyobb újságok.
Senkit nem foglalkoztató, A kormányhoz viszont közel álló üzletemberekhez köthető cégek kapták a az innovatív kisvállalkozásoknak szánt milliárdokat. Tovább »