Keresés

Részletes keresés

pici mici a pók Creative Commons License 2024.01.28 0 1 1534

ezert szreette a szoke fiucskakakt mint Jo Tunder irt rola alabb?

 

Ezert orgovanyi erdozott egyet?

Előzmény: Nem a Z (1533)
Nem a Z Creative Commons License 2024.01.28 0 0 1533
pici mici a pók Creative Commons License 2023.10.10 -1 0 1532

abban a  cikkben erre  a korábbi írására hivatkozik Jo Tunder

 

https://orulunkvincent.blog.hu/2012/05/19/bayer_es_a_nagyon_kek_szemu_nagyon_szoke_fiucskak

 

Előzmény: martinaxe7 (1530)
pici mici a pók Creative Commons License 2023.10.10 -1 0 1531

https://hu.budapestbeacon.com/media-ugyek/bayer-zsolt-antiszemitizmusa-turhetetlen-lemondta-magyar-hirlap-elofizetest-izrael-budapesti-nagykovetsege/

  • Reagálva Bayer Zsolt publicistának, a Fidesz V. számú tagkönyve tulajdonosának Tűrhetetlen című, a magyar politikai antiszemitizmust igazolni, felmenteni igyekvő, a kormányközeli Magyar Hírlapban cikksorozatára, Ilan Mór, Izrael budapesti nagykövete levelet írt a lap főszerkesztőjének, melyben élesen bírálja a napilapot a cikksorozat közlése miatt, illetve tájékoztatja arról, hogy a nagykövetség fölmondja a követség előfizetését a lapra.

„Egyszersmind tiltakozom az 1919-es és az 1945 utáni söpredék mai utódainak gyalázatos megnyilvánulásai ellen! Ezek, ha tehetnék, holnap vagy holnapután ismét ölnének. Épp oly kéjesen, mint elődeik” – nyitja a cikksorozatát Bayer. E sorok röviddel azután születtek, hogy a fideszes parlamenti alelnököt, Gulyás Gergelyt és Boross Péter volt miniszterelnököt a feldühödött tömeg megakadályozta Donáth György, a II. világháború idején országgyűlési képviselő, antiszemita politikus mellszobrának felavatásában. A szobor alig pártíz méterre lett volna a Páva utcai Holocaust Dokumentációs Központ és Emlékmúzeumtól.

 

„Tehát a Tanácsköztársaság és a vörösterror utáni antiszemitizmus »természetes« és érthető, ami alól magától értetődő módon nem tudta magát kivonni sem Móricz, sem Ady. Rendben van, mi is így látjuk. Csak az nem világos mindezek után, hogy ha a legkiválóbbaknak, legokosabbaknak és legműveltebbeknek megbocsátjuk a vörösterror és a »zsidó lázadás« okozta antiszemitizmust, akkor vajon miért nem bocsátjuk meg ugyanezt a népnek?” írja Bayer. Mindez azért is pikáns, mert Ady a Tanácsköztársaság kitörése előtt másfél hónappal meghalt, így sikeresen kivonta magát a vörösterror utáni antiszemitizmus alól.

 

 

„Rendben. Éppen ezért ideje feltenni a kérdést: vajon miért csodálkozunk azon, hogy az egyszerű parasztember, akinek meghatározó élménye volt, amikor a »zsidók« betörtek a falujába, és agyonverték vagy lámpavasra húzták a papját, a bírót és mindenkit, aki nem tetszett nekik, akit a »zsidók« azzal fenyegettek, hogy a templomából mozit csinálnak, nos, miért tartjuk megdöbbentőnek, ha ez a parasztember húsz (huszonöt – a szerk.) évvel később »részvéttelenül« nézte, ahogy a csendőrök elhurcolják falujából a zsidókat?

 

Ez a fontos kérdés, amikor antiszemitizmusról töprengünk, és ez a kérdés sok további kérdést vet fel. Például azt, hogy kinek lehet szobra ebben az országban, és ki döntheti ezt el?” – folytatja írását a Magyar Hírlap újságírója.

Előzmény: martinaxe7 (1530)
martinaxe7 Creative Commons License 2023.10.10 -1 0 1530
Spy der Man Creative Commons License 2023.05.14 -1 0 1529

Nan na megerdemelte a gerinc bakjnok a lovagkeresztet Orbanisztanban!

 

 

 

 

Bayer Zsolt publicista leszögezte, ő egy bizonyos pontig tökéletesen megéri, hogy a feketék küzdenek a szavak, kifejezések ellen.

  • Normális emberek ma nem mondják, hogy nigger, ez magától értetődik. De nem értem, hogy miért kell ezt is az elmebajig túlhajtani?

 

 

 

 

„Mocskos n****r banánzabáló fekete szarok” 

 

Herczeg Márk POLITIKA 2020 június 01., 12:50

 

 

A kormánnyal szimpatizáló, szélsőjobboldali trolloldal, a Vadhajtások ezzel az írással jelentkezett pünkösd hétfőn, az amerikai helyzetet elemezve:

 

https://444.hu/2020/06/01/mocskos-nr-bananzabalo-fekete-szarok

  • „Mi is élőben közvetítjük, harc, lángoló autók, a mocskos n...r banánzabáló fekete szarok fosztogatásait és a terrorista antifák harcait.”

A futballhuligánból kormánytrollá átvedlett Bede Zsolt – a Vadhajtások egyetlen készítője, aki arccal és névvel szerepel – a 2018-as választási kampányban tűnt fel a kormányzat által fenntartott médiában, mint a kiábrándult jobbikos, aki csalódottságában a Fideszre szavaz. Akkor még panaszkodott is amiatt, hogy rasszistának nevezik:

 

  • „Nemzetszerető emberek vagyunk. Mi ezt már megkaptuk, hogy ha én árpádsávot viszek a vállamon, egy zászlót lobogtatok, akkor fasiszta vagyok, ha a homoszexuálisokat bántom, akkor homofób vagyok, rasszista vagyok, minden vagyok, én csak egy egyszerű, nemzetszerető, nacionalista ember vagyok. Ezt úgy mondanám a legjobban, hogy a hazaszeretet az nem fasizmus.”

 

A választások óta a Vadhajtások „újságírójaként” jelenik meg szinte minden jelentősebb ellenzéki megmozduláson, sajtótájékoztatón. Fetreng, köpköd, kiabál, rúgkapál, műfaszt lenget, hogy megfélemlítsen és megszégyenítsen mindenkit, aki szót emel a kormánnyal szemben

 

  • Bayer Zsolt korábban azt mondta: „imádom a palit”, „ez a helyes út, tehát ezt kell csinálni”.

 

 

 

 2020 június 09., 16:20

Bayer Zsolt attól fél, hogy „kibaszott négerek mocskos bakancsát” kell a jövőben csókolgatni, különben kinyírnak

 

 

https://444.hu/2020/06/09/bayer-zsolt-attol-fel-hogy-kibaszott-negerek-mocskos-bakancsat-kell-a-jovoben-csokolgatni-kulonben-kinyirnak

 

 

 

 

főgóré Creative Commons License 2023.03.21 -1 0 1528

pedig , a két öreg 

 

     boros         bogár         milyen fasza zsírosakat hozsannázhatott  volna róla

Előzmény: főgóré (1527)
főgóré Creative Commons License 2023.03.21 -1 0 1527

azt hiányolom , hogy sem a sóban, sem a sajtóklubban, de még a háttérképben sem tárgyalták ki.

Coco Cruz Creative Commons License 2023.03.18 -1 0 1526
Coco Cruz Creative Commons License 2023.03.14 -1 0 1525
Spy der Man Creative Commons License 2023.01.26 -1 1 1524

Es_akkor_Bayer_Zsolt_eljutott_oda_hogy_leboruljon_Sztálin_előtt

 

 

bolsevik ver nem valik vizze. Szovjetunio barati tarsasaga ujra indul :-)))

 

https://kanadaihirlap.com/2012/01/24/koveteljuk-a-magyar-ifjusag-internacionalista-neveleset/

 

https://cimlap.blog.hu/posztok/forgokinpad/2023/01/25/a_sajtoklub_moszkvaban

 

a Sajtóklub vasárnapi adásában hangzott el. Egy magyar hölgy TikTok-videóját játszották be – komolyan vehető forrás, a TikTokon szokták közölni Kadirov emberei is mesés győzelmeiket, melyekről sajnos a műholdak nem szoktak tudni – és azt állítja a rövidke felvételen, miszerint Moszkvában soha nem látott olcsóságot tapasztal, minek következtében valósággal tombol a jólét. Ehhez fűzte Bencsik mester a következő megjegyzést:

 

  • „Elképesztő, hogy egy éve tart a háború, és most tudtuk meg, hogy hogy élnek az oroszok. Vagyis most tudtuk meg azt, hogy az Európai Unió rettenetesen becsapott bennünket, mert azt híreszteli, hogy majd ezzel megrogyasztjuk Oroszországot, miközben Oroszország köszöni szépen, jól van, él és virul. Hát én hálás vagyok ennek a kis hölgynek, hogy a kis mobiltelefonos riportjával megtörte ezt a blokádot, de azt gondolom, hogy el kéne indulnunk, szervezzünk egy expedíciót, mi, magyar újságírók menjünk el Moszkvába, Szentpétervárra, Novoszibirszkbe, kisebb településekre. Nézzük meg, hogyan élnek. Tudják meg a magyar emberek, hogy az Európai Unió nem Oroszország ellen, saját polgárai ellen intézi a támadást.”

Bayer „tök jó ötletnek” nevezte a felvetést, a valamivel jobban informált Gajdics jelezte, hogy direkt légijárat nincs, csak Isztambulon keresztül utazhatnak Moszkvába, de mindegyikük benne volt, szerintem most éppen csomagolnak.

Előzmény: Spy der Man (1521)
h_g Creative Commons License 2022.10.28 0 1 1523

Miért, szeretne? A több pénz nyilván nem jönne rosszul neki se, de amúgy láthatóan szereti csinálni az újságírást. Nem biztos, hogy becserélné aktatologatásra.

 

Előzmény: mozgóárus (1522)
mozgóárus Creative Commons License 2022.10.27 -1 0 1522

Bayer prosztó modora miatt nem kapott soha kormány közeli funkciót

Spy der Man Creative Commons License 2022.10.23 -1 0 1521

Es_akkor_Bayer_Zsolt_eljutott_oda_hogy_leboruljon_Sztalin_elott

 

 

Bayer most mar nyíltan ünnepelheti Sztalint Orban 56-os történelem atirasa es Budapestrol megfutamodása  utan :-))))

Előzmény: medve talp (1398)
K. Garvey, Sr. Creative Commons License 2022.07.27 -1 2 1520

A lovagúrból kitört a mélyhorogkeresztény kulturha:

 

https://index.hu/kulfold/2022/07/27/bayer-zsolt-uzenet-daniel-freund-nemet-eiuropai-parlamenti-kepviselo/

 

„Te aljas, hazug, nyomorult, becstelen német f*sz! Pofádat befogod, kussolsz, és eltöprengsz azon, mivé lett német hazád, bár nálatok már a »haza« emlegetése is nácizmus. De ez nem számít, ahogy te sem számítasz, egy baleset vagy, egy véletlen kisiklás, egy pörsenés a 21. század elejének beteg testén, felesleges az életed, a létezésed, nem vagy más, mint egy kártékony idióta.”

Spy der Man Creative Commons License 2022.07.26 -1 0 1519

https://index.hu/belfold/2022/07/26/hegedus-zsuzsa-lemondas-miniszterelnoki-megbizott/

 

 

https://www.szombat.org/politika/koves-slomo-bayer-zsolt-kituntetese-a-zsido-kozosseg-szamara-kifejezetten-banto

 

 

 

  •  Köves Slomó: Bayer Zsolt kitüntetése a zsidó közösség számára kifejezetten bántó
  •  
  • „Nehezen tudom értelmezni, hogy aki hétről hétre a gyűlölködéssel hívja fel magára a figyelmet miért és milyen teljesítményre érdemel állami kitüntetést. A zsidó közösség számára kifejezetten bántó, hogy Bayer, aki nem egyszer antiszemitának is minősíthető szöveget írt, bármilyen állami elismerésben részesül” – közölte Köves Slomó

https://444.hu/2020/11/15/atirta-a-magyar-nemzet-bayer-zsolt-tabutoronek-szant-rasszista-szoveget

Előzmény: martinaxe7 (1514)
pici mici a pók Creative Commons License 2022.06.27 0 0 1518
  • Elmondása szerint Bayer apai nagyapjának egyik testvére Volksbund-tag volt, aki állítólag meg is kapta a maga büntetését érte, komoly sérüléseket szenvedett. Anyai nagyapja, Dr. Gimes Károly Nagykanizsán élt, a tüdőgondozó főorvosa volt. Ám még kanizsai munkássága előtt, 1944-ben belépett a nyilas pártba. A nagyapámat beszervezték. III/III-as volt. Haláláig. Itt vannak a jelentései, kikértem őket a Történeti Hivataltól."

 

hat igen, a pofázás az megy, o mar csak tudja

 

 

https://444.hu/2022/06/02/bayer-zsolt-valaszolt-a-neppart-kulugyi-szovivojenek-kuss-es-szallj-magadba-te-senki-vilagos

 

  • „Magukban, németekben éppen az a legelviselhetetlenebb, ami más vonatkozásban a legcsodálatraméltóbb: hogy képtelenek bármit is félszívvel csinálni. A fanatizmusuk. Amikor nácinak kellett lenni, maguk aztán beleálltak, abban hiba nem volt, és követték a vezérüket egészen a pokol hetedik bugyráig. Amikor kommunistának kellett lenni, maguk aztán beleálltak. Meggyőződésem, hogy egyetlen egy hely volt ezen a világon, ahol azt halálosan komolyan gondolták, és még élvezték is (persze, hiszen alapjaiban alig különbözik a nácizmustól, hiszen olyan mindegy, hogy faji alapon vagy osztály alapon irtunk ki embereket), ez a hely pedig az egykori NDK volt. És most, hogy önsorsrontó, öngyűlölő, nemzettagadó, idióta „liberális” zombinak kell lenni, maguk németek, ismét élenjárók. Éltanulók. Stréberek.
Előzmény: Break Break béka (1491)
pici mici a pók Creative Commons License 2022.05.22 0 0 1517

Bayer nyugati 'kitüntetése"

 

 

https://www.theguardian.com/world/2022/may/21/trump-shares-cpac-hungary-platform-racist-antisemite

 

A notorious Hungarian racist who has called Jews “stinking excrement”, referred to Roma as “animals” and used racial epithets to describe Black people, was a featured speaker at a major gathering of US Republicans in Budapest.

Zsolt Bayer took the stage at the second day of the Conservative Political Action Conference (CPAC) Hungary, a convention that also featured speeches from Donald Trump, Fox News host Tucker Carlson, and Trump’s former White House chief of staff, Mark Meadows.

martinaxe7 Creative Commons License 2022.02.24 0 0 1516

ezt-egy-hulye-is-tudja

 

Hát még Ő !!!

pici mici a pók Creative Commons License 2022.02.24 0 1 1515

PROLIsszor Bayer :0))

 

https://444.hu/2022/02/24/oroszorszag-nem-fogja-megtamadni-ukrajnat-ezt-egy-hulye-is-tudja

 

  • Annak semmi esélye nincs. Oroszország nem fogja megtámadni Ukrajnát, ezt egy hülye is tudja.”

 

Bayer ZSolt Romániában (!!!) a magyarokról

 

 

 

  • Azt mondta, a magyar társadalom fele proletármentalitással él. „Az pedig nem más, mint a magabiztos, feltörhetetlen ostobaság.
  • Olyan hülye vagyok mint a föld, ellenben rettenetesen magabiztos - jellemezte.”
martinaxe7 Creative Commons License 2021.11.27 0 0 1514

Éberség, Elvtársak !!

martinaxe7 Creative Commons License 2021.11.27 0 0 1513

Hajrá AVH !!

martinaxe7 Creative Commons License 2021.11.27 0 0 1512

Az elmúlt évek egyik legfontosabb, legtisztább, legfontosabb beszéde.Kövér Lászlónak a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok fennállásának 30. évfordulóján az Alkotmányvédelmi Hivatal ünnepségén elmondott beszéde

 

Tisztelt Miniszter Urak, Tábornok Urak, Tiszt Urak!

 

Öröm és megtiszteltetés számomra együtt lenni Önökkel a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok megalakításának 30. évfordulója alkalmából rendezett mai ünnepi találkozón. 

 

A mostani megszólalás joga – a protokoll szabályai szerint – a házelnöké, de – ha elnézik nekem a talán túlzóan személyes megjegyzéseket – az ezen esetleg átütő érzelmi viszonyulás a rendszerváltoztatás történelmi kalandjában részt vett – úgymond – egyszerű képviselőé, hiszen a több mint három évtizedes politikai pályafutásom során akarva-akaratlanul többször is összefonódott a munkám – és ezáltal kicsit az életem is – a nemzetbiztonsági szolgálatokkal.

 

A rendszerváltoztatást követően különböző időszakokban mindösszesen közel 20 esztendőn át voltam az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságának a tagja, ezen időszakon belül közel 10 évig az elnöke is.

 

1998 és 2000 között a polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat kormánytagként is volt szerencsém irányítani, szóval az elmúlt harminc esztendőben a demokratikus szabályok által kialakított minden oldalról álltam már kapcsolatban a nemzetbiztonsági szolgálatokkal, nem is beszélve a szolgálatoknak a személyem iránt megnyilvánuló figyelméről, amelyben – nem említve most itt a rendszerváltoztatás kezdetén történteket – 2006 tájékán részesítettek.

 

Nos, ennyit a személyes vonatkozásokról, és – az elmondottak okán – kérem, engedjék meg nekem, hogy mint a magyar nemzetbiztonság jelen lévő felelős elöljáróit, tisztelt Kollégáimnak szólíthassam Önöket, és ünnepi gondolatok gyanánt megosszam Önökkel a legerősebb aggodalmamat illetve a legerősebb bizodalmamat a nemzetbiztonsági szolgálatok jövőbeli tevékenységével kapcsolatosan.

 

1990 óta a nemzetbiztonsági szolgálatok alkotmányos alapfeladata a magyar állam függetlenségének és nemzetbiztonsági érdekeinek védelme.

Ez a feladatszabás azt feltételezi, hogy a magyar politikai osztály, azaz a demokratikus választói legitimációval rendelkező politikai pártok képviselői, akik a demokrácia rendje szerint váltakozva többséget és kisebbséget, kormányt és ellenzéket alkotnak, nagyjából ugyanazt értik az állam és nemzet fogalmai alatt, és ugyanazt érzik ezek hallatán.

 

A legerősebb aggodalmam – tisztelt Kollégák –, hogy ez sajnos nincs így.

 

Nem szeretnék a mai találkozónkon ünneprontó módon beleragadni az aktuálpolitika mocsarába, de ki kell mondanom, hogy a magyar politikai osztálynak nincs egységes állam- és nemzetértelmezése, hanem alapvetően két – egymást gyakorlatilag kizáró – állam- és nemzetkép létezik a magyar politikán belül.

 

Nem az elmúlt tíz vagy harminc évben gyökereznek ennek okai, hanem időben jóval messzebb nyúlnak vissza. Azonban a történelmi okok részletes kifejtése meghaladná az én ünnepi beszédem időkeretét, ezért azt javaslom, itt és most fogadjuk el tényként, adottságként mindazt, amivel sajnos magunk is mindannyian szembesülhetünk.

 

A magyar politikai osztály egyik része önrendelkező államban és öntudatos nemzetben gondolkodik, ilyenben hisz és ilyenért dolgozik, a politika másik része pedig az önfeladó állam és önmarcangoló nemzet politikai hagyományának jegyében cselekszik.

 

Tisztelt Kollégák!

 

Én ezt a politikai helyzetet tartom a legveszélyesebb nemzetbiztonsági kockázatnak, amely Magyarországot fenyegeti.

Önök a szakterületükről tucatnyi egyéb XXI. századi külső és belső veszélyt és kihívást, égető problémát tudnának most felsorolni, de higgyék el, egy önrendelkező és öntudatos Magyarország képes minden kihívással megbirkózni, az önfeladás és önmarcangolás Magyarországa pedig képes minden veszély és kihívás előtt porba hullani.

 

Hogy pontosan értsük a probléma súlyát, engedjenek meg egy történelmi példát.

 

Az első világháború után Magyarország azért omlott össze, mert – sok egyéb bajforrás között: háborúvesztés, állami függetlenség hiánya, geopolitikai átrendeződés, nemzetiségi elszakadási törekvések – a legsúlyosabb baja az volt, hogy a korabeli magyar politikai eliten belül nem volt alapvető egyetértés az állam- és nemzetértelmezésben, és nem létezett önálló és cselekvőképes intézményes magyar erő, amely a nemzet biztonsága fölött őrködött volna.

 

A balsors úgy rendelte, hogy sorsfordító időkben – 1918-19-ben – állam- és nemzetbomlasztó erők kerítették hatalmukba Magyarországot. Az 1918 őszén kormányra jutott politikai erő – a Károlyi-kormány – a nemzeti önrendelkezés megvalósítását ígérő Nyugattól várta a megoldást, az 1919-ben a hatalmat puccsszerűen magához ragadó – történelmi eufemizmusként Tanácsköztársaságnak nevezett – bolsevik terrorista csoport pedig a proletár nemzetköziség zászlaját magasba emelő keleti birodalomnak, Szovjet-Oroszországnak akarta kiszolgáltatni Magyarországot.

Önfeladó állampolitikák, amelyeket Károlyiék alatt a nemzetiségek vélt vagy valós sérelmeit hangsúlyozó bűntudatkeltő és önmarcangoló nemzetpolitika, Kun Béláék alatt pedig az úgynevezett uralkodó osztályok vélt vagy valós bűneit rablások és gyilkosságok ürügyéül használó osztályalapú önmarcangoló társadalompolitika kísért.

 

Csak egy zárójel, a teremben jelen lévő kiváló elhárító kollégák kedvéért: mit tartsunk arról az 1918. október 31-én hivatalba lépő magyar hadügyminiszterről, aki november 2-án kiadja a leszerelési parancsot a frontokról hazatérő több mint egymillió magyar katonának, elmondja a Kossuth téren, hogy nem akar több katonát látni, majd november 9-én lemond tisztségéről; két esztendővel később, 1921 nyarán pedig egyik déli szomszédunk katonaságának segítségével el akarja szakítani Pécs városát és Dél-Baranyát Magyarországtól, majd amikor ez nem sikerül neki, akkor déli szomszédunkhoz menekül, ahol 1962-ben bekövetkezett halálakor állami díszsírhelyet adnak neki? Zárójel bezárva.

 

Mindezek okán – tisztelt Kollégák – az 1990-ben az önrendelkezés és az öntudat ösztöneivel és eszményeivel újjászületett demokratikus Magyarország nemzetbiztonsági szolgálatai létrejöttének mai, harmincadik évfordulóján emlékezzünk elismerő főhajtással azokra a magyar hazafiakra is, akik 1920. június 4. után tragikusan nehéz körülmények között és súlyos áldozatok árán megalapozták a függetlenné váló magyar állam nemzetbiztonsági intézményeit, megalapították és felépítették azon szervezeteket, amelyek 1945-ig, a legnehezebb politikai körülmények között is szolgálni és erősíteni tudták Magyarországot, és akik szakmai teljesítményükkel a korabeli Európa élmezőnyébe helyezték a magyar szolgálatokat.

 

Tisztelt Kollégák!

 

Az elmúlt harminc esztendőben – ha az irányításukra felhatalmazott politikusok hagyták – a nemzetbiztonsági szolgálataink becsülettel ellátták azt a feladatot, amelyet a haza és a nemzet elvárt Önöktől.

Nemzetbiztonsági szempontból is rendkívül izgalmas időszak – társadalmi-gazdasági átalakulási folyamatok, nemzetközi szövetségi rendszereink újrateremtése, a nemzetpolitika és a szomszédságpolitika összhangjának megteremtése – van mögöttünk, és még izgalmasabb idők állnak előttünk.

 

Az elmúlt három évtizedben a nemzetbiztonsági szolgálatok kapcsán felmerülő nagy szakmai kérdésekre megítélésem szerint alapvetően helyes válaszokat adtunk, válaszaink helyességét az idő nagyjából visszaigazolta. A diktatúrából a demokráciába való nemzetbiztonsági átmenet tekintetében sikerült fenntartanunk az egyensúlyt a folytonosság és a megújulás szakmai és politikai követelményei között.

Sikerült megteremteni a nemzetbiztonsági szolgálatok feletti demokratikus politikai ellenőrzés jogszabályi alapjait, intézményeit és módszertanát oly módon, hogy mindez nem csökkenti, hanem növeli a nemzetbiztonsági szolgálatok mai munkájának hatékonyságát.

 

Erre a hatékonyságnövelésre szükség is van, mert az elmúlt három évtizedben alapvetően megváltozott az Önök munkájának néhány szakmai paradigmája:  harminc  vagy negyven esztendővel ezelőtt elődeiknek  az információ – titkos eszközöket és módszereket is igénybe vevő – megszerzése jelentette a munkájuk  súlypontját, ma a számtalan technológiai felületről mindent elárasztó  információ- és dezinformáció-özön  szűrése, időben való  feldolgozása és megfelelő értelmezése a súlypont.

 

A mai világban nem feltétlenül az a jobb, akinek több információja van, hanem az, aki gyorsabban és pontosabban képes azt feldolgozni. A mesterséges intelligencia és a kibontakozó nanotechnológia korában az  információ-feldolgozás korábban soha nem látott műszaki hátteret nyert,  ám a feldolgozott információ nemzetbiztonsági értelmezésében változatlanul nélkülözhetetlen az  emberi elme, úgy is mondhatnánk, hogy  a hazáját szolgáló patrióta elme.  

 

Harminc esztendő alatt átalakult a nemzetközi térben az addig meghatározó barát-ellenség szakmai paradigma, amely jelenkorunkban pedig egyre képlékenyebbé válik, egyre nehezebb eldönteni, ki mikor barát és mikor ellenség?

 

Három évtizeddel ezelőtt – nem beszélve a hidegháborús világ korábbi korszakáról – az Önök elődei idegen államok nemzetbiztonsági szolgálataival illetve honi vagy nemzetközi szervezett bűnüldözői csoportokkal álltak szemben.

 

A jelenben, az európai politikai és gazdasági térben egyre nyíltabban színre lépnek  olyan államok alatti és államok feletti szervezetek, érdekcsoportok is, amelyek pénzügyi ereje – és ezáltal befolyásolási képessége – messze meghaladja a nemzeti államok legtöbbjének erejét.

Az újszerű küzdelem minden területre kiterjed, különösképpen a tudatipar – az oktatás, kultúra és média – területére, hiszen a XXI. században az egyes érdekcsoport által politikai alávetésre és gazdasági kifosztásra szánt Európában nem a terület, hanem a tudat megszállása az elsődleges cél.

 

Nos, tisztelt Kollégák, visszatérve a nagyvilágból a saját portánkra, az elmúlt harminc esztendő egyik fontos kérdése a magyar nemzetbiztonsági szolgálatok szervezeti modellje volt. A tagolt vagy koncentrált szervezeti forma izgalmas szakmai kérdés, de összességében tekintve részletkérdés. Az elmúlt három évtizedben nagyjából mindkét formát kipróbáltuk, mindkettőnek ismerjük előnyeit és hátrányait, és tudjuk azt is, hogy mindkettőben lehet eredményesen vagy kevésbé eredményesen dolgozni.

 

A gazdaság teherbíró képességének növekedésével arányosan növekedett a nemzetbiztonsági szolgálatok működésének pénzügyi fedezete is, amely az országunk méreteihez képest nemzetközi viszonylatban összességében kielégítőnek, némely vonatkozásban akár jónak is mondható.

Az 1990 után kialakult magyar politikai elit utolsó nagy közös célja az euroatlanti integráció volt. Annak megvalósulása óta egyre élesebben mutatkozik meg a politikai osztályon belül az eltérő állam- és nemzetfelfogás.

 

A magyarországi politika egyik oldalának szereplői az európai uniós és NATO-tagságunkban az elődeik által több, mint száz éve megkezdett, s általuk is immár harminc éve folytatott osztályharc internacionalista segítséggel történő, számukra kedvező lezárásának lehetőségét látják, a politikai osztály másik része pedig az euroatlanti szövetségi keretekben a magyar önérdekek érvényesítésének biztonságos és hatékony lehetőségét is keresi.

 

Az alapvető kérdésekben fennálló áldatlan szembenállás és konszenzushiány a magyar politikában különösen aggasztó az előttünk álló idők tükrében. Az Európai Unió geopolitikai válaszúthoz érkezett: választania kell aközött, hogy összekötő kapocs vagy ütközőzóna akar-e lenni a világ két legerősebb hadseregével rendelkező hatalom – az Egyesült Államok és Oroszország – érdekei között, választania kell az európai önfeladás és önrendelkezés között.

 

Ebben a folyamatban Európa minden államának el kell döntenie, hogy aláveti magát demokratikus legitimációval nem rendelkező, kontinenseken és államhatárokon átívelő hálózatokat működtető politikai és gazdasági érdekcsoportnak, vagy ezen érdekcsoportokkal szemben megőrzi az állami szuverenitásának gazdasági és politikai jogosítványait? Az előttünk álló időkben mindenkinek el kell döntenie, hogy szolgálja vagy kiszolgáltatja államát és nemzetét.

 

Ezek a sorskérdések fogják meghatározni az európai országok – és így Magyarország – következő évtizedeit is. A jelenlegi magyar politikai osztály feloldhatatlan egyet nem értése ezen sorskérdésekben számomra megváltozhatatlan tény, és az elmúlt harminc évben túl sokat tapasztaltam ahhoz, hogy illúzióim legyenek. Mélyen egyetértek Klebelsberg Kunó egykori nagyszerű kultúrpolitikusunkkal, aki szerint eszmények nélkül nem lehet élni, illúziókban pedig nem szabad.

 

Ha a nemzetbiztonsági szolgálatok munkájával kapcsolatban a legerősebb aggályom a magyar politikában gyökerezik, akkor azt is el kell mondanom, hogy a legerősebb bizodalmam pedig Önökben, a nemzetbiztonsági szolgálatok mai és leendő vezetőiben és munkatársaiban van.

A jogszabályok, az intézmények rendkívül fontosak, de a válsághelyzetekben mindig az emberi jellem, értékrend és lojalitás bizonyul a legfontosabbnak.

 

Az Önök szakmájában a lojalitás nem eszmei nézetazonosságot kell jelentsen a politika képviselőinek egyik vagy másik táborával.

Az Önök számára az operatív munka elvégzésének szakszerűsége és jogszerűsége jelenti a lojalitást az elöljárójukkal, az államukkal és a nemzetükkel szemben.

 

Az Önök munkája nem pusztán egy izgalmas, intellektuális kalandokat, másfelől kényelmetlen kötöttségeket sem nélkülöző tevékenység. Ez a munka hivatás, amely csak elkötelezettséggel és elköteleződéssel teljesíthető be. Jól csak szívvel-lélekkel – és persze hideg fejjel – végezhető.

Néha a hatékony működéshez szükséges, a politika által biztosítandó külső stabilitási feltételek elégtelen voltát a szolgálatok közösségének belső – mentális – stabilitásának kellene kompenzálnia, ami rendkívüli kihívások elé állathatja Önöket.

 

A szuverén államért és az önbecsülését megtartó nemzetért tenni akaró magyar emberek bíznak Önökben, tisztelt Kollégák. Bízunk abban, hogy minden tudásukat és erejüket latba vetik azért, hogy a magyar állam és nemzet többé soha ne hullhasson porba.

Köszönjük a munkájukat!

 

Isten éltesse a nemzetbiztonsági szolgálatokat, minden munkatársukat és családjaikat!

nováltás Creative Commons License 2021.10.10 0 0 1511

Bayer Zsolt tudja, hogy néhányan soha nem döfnék hátba

- kd - követés 2021.10.10. 10:31

 

Mindig is hirtelen haragú fiú voltam. Azt gondolom ugyanakkor, hogy abban a közegben, ahol a miniszterelnököt O1G-zik – és ez igaz a teljes ellenzékre –, ott senki ne sértődjön meg, ha én csúnyán beszélek – szögezte le Bayer Zsolt publicista, újságíró, műsorvezető a Mandinernek adott interjújában. 

Bírálta a „másik oldal” publicistáit, köztük Tóta W. Árpádot, mert úgy írnak az esetleges kormányváltás utáni első teendőkről, hogy a bolsevikokhoz hasonlóan az első héten „legyártanák a hullákat, platóra dobnák őket”, majd mindenkit bebörtönöznének, vagy megakadályoznák, hogy el tudjanak menni az országból. A publicista a szemére vetette a „másik oldalnak”, hogy ilyen gondolatok mellett azt állítják, hogy ők képviselik az európai értékeket és a jogállamiságot.

 

Tudja, hogy csak néhányan...egy ismert embernek egy tucat sincs!?

Tisztelelt Forumozok Creative Commons License 2021.10.09 0 0 1510

Én nem tudom hol jöttem be, de szerintem Attilával.

Előzmény: martinaxe7 (1407)
Törölt nick Creative Commons License 2021.08.28 -1 0 1509

Összefújja a szemetet a szél a lovagkereszt alá...

Előzmény: Martinaxe8 (1508)
Martinaxe8 Creative Commons License 2021.08.28 -1 0 1508
Captain Reynolds Jr. Creative Commons License 2021.06.21 -1 1 1507

Kis ostobenkó, még is csak a te szádban landolt...

Előzmény: kinetikus (1504)
Captain Reynolds Jr. Creative Commons License 2021.06.21 -1 1 1506
kinetikus Creative Commons License 2021.02.05 0 1 1504

A szemét elrántotta, mielőtt te bekaptad volna

Előzmény: Törölt nick (1503)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!