Keresés

Részletes keresés

_panni_ Creative Commons License 2016.09.13 0 0 15

Köszönöm a hozzászólásokat!

 

Csak előrebocsájtva, édesanyámra a legkevésbé illő jelző a kapzsiság... Nem azért fizetett, hanem mert az volt benne, hogy ez az ablakhőszigetelés azért talán nem lehet rossz dolog, sajnos, régi építésű, gázkonvektoros házban lakik, és épp most maradt egyedül, mert idős nagymamám nyáron meghalt, tehát a meglehetősen nagy házat egyedül, egy nyugdíjból kell fenntartania, és gondolta, jó lenne a fűtésen spórolni. Az erőszakos üzletkötő pszichikai ráhatására is tette mindezt, hogy ilyen könnyen belement a készpénzátadásba.

 

És bingó! Látom, az előttem szóló meg is nevezte, nos hát, a neve nekünk is a birtokunkban volt, csak én egyelőre nem akartam leírni, hát igen, ő volt nálunk is, azaz LÁZÁR CSABA! Aki valójában lyukat beszél a hasba, és valahol érződik, hogy csaló lehet, legalábbis nekem nagyon nem tetszett sem a dumája, sem a pofája, de édesanyám ezt akkor hirtelenjében nem tudta felmérni. Én is láttam az "úriembert", mert az üzletkötés végére csöppentem a történetbe, amikor sajnos, már minden le volt rendezve, nagyon bánom már, hogy nem szóltam bele, nem fogtam fülön ezt a kis nyomorult gazembert! Aki ugye, elég hamar el is viharzott a helyszínről, gyalogosan!

 

Amúgy most ott tartunk, hogy a kb. három hete ajánlott tértivel elküldött szerződésfelmondás kézbesítéséről még nem jött vissza a tértivevény, anyukám lehet, hogy bemegy majd a postára, és a ragszám alapján utánanézet. Ez már önmagában gyanús, mivel több, mint valószínű, ez a cég nincs a megjelölt címen, vagy nem vesznek át küldeményt, nem keresik stb. Úgyhogy erre is kíváncsiak leszünk.

 

A fogyasztóvédelemnél azt mondták, hogy akkor van még a békéltető testület, itt meg lehet próbálni megegyezni velük, ha nem, akkor pert lehet indítani a Pécsi Törvényszéken szerződés semmisségének megállapítása iránt. Ugyanis a sajtcetli szerződésük SEMMIS, de ezt bíróságnak kell megállapítania. A semmis szerződés viszont alapból magával vonja annak érvénytelenségét is, tehát semminemű követelése egy ilyen szerződéssel nem lehet a cégnek.

 

Örülnék még több tapasztalatnak, véleménynek, kíváncsi vagyok az előttem szóló történetére is, hogy mire megy majd... Drukkolok.

 

 

igazimonguz Creative Commons License 2016.09.10 0 0 14

 

 

....de gondolom, ha a te idős édesanyádat, ha van,  húzzák le néhány 10 ezerre, azt nem neveznéd kapzsiságnak, azon nem mosolyognál ilyen könnyen...

 

Felháborító a hozzáállásod az ügyhöz. Idős emberek becsapásának mi a fészkes fene köze van a kapzsisághoz?

 

 

Valószínűleg, hogy a könnyen befolyásolható honfitársaink (gyerekek, fogyatékosok, idősek)  fokozott védelmében hoztak mostanában néhány súlyosbító tv módosítást.  

 

 

Előzmény: forgione1 (12)
igazimonguz Creative Commons License 2016.09.10 0 0 13

Sziasztok!

Én ki fogom írni a neveket! Akinek ez nem tetszik az majd kitakarja magának. Viszont csak tényeket írok, nem rágalmazok, nem véleményezek. Döntse el mindenki saját magában, hogy ilyen esetekben, a többség védelme érdekében, ésszerű-e álszenteskedni a negatív reklámmal.

 

http://euhotechnika.eu/

 

Rövid bemutató az  _E&U Hungary Hőtechnia Zrt._  régebben E&U Hőtechnika Kft. módszereiről!

 

Amit az épülethőtechnika területén ez a cég  végrehajt az nagyon jó és hasznos dolog.

 

 Viszont a cég üzletszerző ügynökei, amit művelnek, az kimeríti az "..._ idős korú emberek sérelmére elkövetett bűncselekményt_..." !

 

2011. nov 11-én  14:30 körüli időpontban Lázár Csaba nevű ügynökük nyomakodott be erőszakosan, egyedül élő édesanyám házába. Ablak hőszigetelés foglaló címén 38 400, Ft követelt. Az épület ablakai hőszigeteltek, tehát a szakember szakmai erőlködése abszolute felesleges volt, viszont rámutat az ügynöki tevékenysége céljára. Azaz, az életvitelhez szükséges teljes belátási képességgel már nem rendelkező, idős korú emberek, lélektani presszió alkalmazásával való lehúzására! Lázár Csaba nevű ügynök a lakást addig nem hagyta el, amíg a követelt pénzhez hozzá nem jutott. Édesanyám a pénzt, a 38 400,- Ft-ot, már csak azért adta át, hogy ez az idegen eltávozzon a lakásából.

Amikor a családunk tudomására jutott ez az esemény, próbáltuk felvenni a kapcsolatot a céggel. Nagyon nehezen lehetett megtalálni őket. Hosszas herce-hurca után az elcsalt pénz csak egy részét kapta vissza az édesanyám! 

 

2016. szept. 09-én 15:30 körüli időpontban ennek a cégnek az ügynöke, bizonyos Balla Ákos, ismét meglátogatta 85 éves korú  édesanyámat. Az idős asszonyt, mindenféle törvényekre való hivatkozásokkal, handa-bandázó szöveggel, könnyedén vette rá, hogy a már hőszigetelt ablakait hőszigeteltesse! Velük! Ezért, most rögtön a 170 000,- Ft helyett csak 85 000,- Ft, abból is csak 34 000,- Ft-ot kell fizetni.  A Balla Ákos nevű ember addig nem hagyta el a lakást, amíg pénzt nem kapott….!! Kapott!

 

Itt tartunk most!

 Ha ez a cég olyan magas színvonalon űzi a szakmáját, ahogyan azt a honlapjukon és itt a fb-on is bemutatják és van vér, becsület bennük, akkor a könnyen szerzett pénzeket (a múltkori maradékot és a mostanit is) sürgősen visszaviszik édesanyámhoz …  és bocsánatot kérnek Tőle a zaklatásért… és megígérik, hogy többet nem fognak nála jelentkezni, kihúzzák Őt a potenciális áldozati címlistájukról!

 Ha ez nem megy az önök részéről és válasz nélkül törlik ezt a posztot, akkor nyilván folytatása lesz az ügynek… !!!

 

Persze, tudom, könnyen lehet elrejteni a fb bejegyzéseket! Ettől viszont nem lesz letörölve az önök sara….  Gondolom sok-sok más oldalakon szívesen olvasnák ezt a posztot!

Meg az is látszik, hogy a BT-n önök ”nem együttműködő”-ként vannak feltüntetve nehány esetben…

Meg több, más fórumokban is a fent leírt módszereket alkalmazó ügynökeik tevékenységéről szóló beírások vannak…  úgy tűnik, anyukám esete önökkel nem egyedi…!

…szóval, össze lehet kapirgálni innen-onnan az önök jó nagy kupac sarait, s azokat a nagyobb nyilvánosság elé lehet esetleg tárni…  …Esetleg!  …esetleg az egész hálót teleszórhatom ezzel az összegyűjtött saraikkal.

Ne álltassák magukat azzal, hogy ez csak egy rágalmazást tartalmazó irat. Ez az írás csak tényeket tartalmaz!

 

 

Becsületes(!!!) és jó munkát kívánva  

Üdvözlettel!

 

 

Amint az a szövegből kivehető, ez az írás a fb-on jelent meg, ma. A megjelenést követően 1 órán belül, válasz nélkül, a cég eltávolította a hsz-t. A gyanúm beigazolódott. A csalókkal nem lehet ésszerűen egyezkedni, így holnap megyek a rendőrségre....

 

:(

 

 

 

 

Előzmény: _panni_ (-)
forgione1 Creative Commons License 2016.08.18 0 0 12

Ez sima átverés, többet hallani sem fogtok az ipséről:-)

 

Csupán az előlegre utazott, minden más csak hablatyolás volt.

 

Ideje lenne már felfogni, hogy előleget nem fizetünk ilyen munkákra csakis ha elkészült a megfelelő minőségben.

 

De ugye az emberi kapzsiság határtalan. Még úgy is, hogy felcsendítenek neki 350 ezres tétel, amit megkap 140 ezerért ha most rögtön fizet kp. 56 ezret :-)))

 

Ezen csak mosolyogni lehet :-)

ásítósmacska Creative Commons License 2016.08.18 0 0 11

:-))))))

 

 

Előzmény: Varek1 (10)
Varek1 Creative Commons License 2016.08.18 0 0 10

 elég a fotóra nézni !

 Ja hogy rrrr ista vagyok !

 és akkor mi ván ?

Előzmény: ásítósmacska (9)
ásítósmacska Creative Commons License 2016.08.18 0 0 9
Mr. Heisenberg Creative Commons License 2016.08.18 0 0 8

Nézd meg a szerződés aláíróját, azt le tudod ellenőrizni.

 

Valós-e az adószám, ha cég, tudnak-e a megrendelésről.

 

Ha a szerződő cég nem azonosítható be, akkor tuti az átverés.

A pali szerintem azért volt gyalogosan, hogy rendszám, ilyesmi ne árulja el.

 

Így szerződni semmi értelme, gyakorlatilag a szerződés csak egyféle kötelezettséget tartalmaz, azt hogy anyukád fizet...

Előzmény: _panni_ (-)
_panni_ Creative Commons License 2016.08.18 0 0 7

Kösz a hozzászólásokat.

 

Hát igen, meggondolatlan volt az anyukám, ez tény.

 

A fogyasztóvédelemnél azt mondták, 14 nap alatt bármilyen szerződéstől el lehet állni. Most ezt megtesszük írásban. Az előleg visszatérítését is követelni fogjuk (maguktól nyilván nem fizetik vissza). Ha ez nem vezet eredményre, azt mondta a fogyasztóvédelmis, hogy akkor jön a békéltető testület, ha az sem, akkor a Baranya Megyei Bíróságon lehet keresetet indítani szerződés semmisségének megállapítása iránt.

 

Huzavona, idő... És valószínűleg pozitív kimenetele nem lesz, csak azért írtam ide mindezeket, hogy ha van valakinek hasonló tapasztalata, esetleg ossza meg velünk (a cég esetleg tényleg végzett-e el munkát, azzal mennyire voltak megelégedve, ill. hasonlóan "garázdálkodott-e" ez az üzletkötő, stb., stb.).

Illetve óva intek mindenkit, ne dőljenek be ilyeneknek (ja, eu-s pályázati pénz, egy cégnek, mi?...)

Szóval, csak figyelmeztetés.

Természetesen be fogok számolni, mire mentünk...

joevagyok68 Creative Commons License 2016.08.18 0 0 6

Hááát kíváncsi leszek mire juttok..

Mert ugye elvileg a "szóbeli" megegyezés is szerződésnek minősül !

Itt meg papír is van róla...aláírva !

Meg előleg is !

 

Mondjuk ha le van írva, hogy az "előleg", akkor tán el lehet még állni a szerződéstől és visszajöhet a pénz..

Talán....

Ha elég erős/erőszakos aki kéri..

 

Azt meg, hogy a piaci árnál drágábban mérik a portékát, az a kutyát sem érdekli..

Mint a hungaroringen a sör, meg a cofodisnél a kamat !

Ráfoghatják, hogy több okbó...ezért, meg azért, meg azért mert "messziről" jönnek..

 

Mivel beszámítható volt, mikor aláírta,...

Max szerződéstől elállást érdemes megpróbálni..

Mondjuk nem vagyok ügyvéd, ezt úgy írom..

Előzmény: _panni_ (-)
femiki Creative Commons License 2016.08.18 0 2 5

Sajnos soha! Ezért tudnak élősködni rajtunk, főleg az időseken. És ez a "mi" hibánk, mivel nem világosítjuk fel a szülőket kellőképpen!

 

Előzmény: Törölt nick (4)
Törölt nick Creative Commons License 2016.08.18 -1 3 4

Mikor tanulják már meg az emberek, hogy kreol bőrű egyedtől nem veszünk, nem adunk el semmit. 

Törölt nick Creative Commons License 2016.08.18 0 0 3

Itt mondjuk 1400 Ft/m. De felmérés és határidő nélkül ilyen munkát vállalni, több, mint gyanús. Az egy hónap csúszás arra jó, hogy ennyi időt kap a csaló, amíg a károsultak felébrednek és elkezdik feljelenteni. Ez nem fogyasztóvédelmi kérdés, hanem rendőrségi...

 

http://molnarablak.109.hu/?aid=30481

Előzmény: _panni_ (-)
Törölt nick Creative Commons License 2016.08.18 0 0 2

A technológia tényleg létezik és működik is, ettől függetlenül sanszos, hogy anyádat átverték és lehúzták. Pécsen is több cég foglalkozik vele, általában 850 Ft/m áron.

 

http://arisasztalos.hu/Szolgaltatasaink/nyilaqszaro-szigeteles-szilikon-bemarassal.html

Előzmény: _panni_ (-)
Varek1 Creative Commons License 2016.08.18 -2 0 1

Hogy mik vannak ! 

 

A fiúnak viszont bejött !

Tombolda Creative Commons License 2016.08.18 -1 0 0

0

Előzmény: _panni_ (-)
_panni_ Creative Commons License 2016.08.18 0 0 topiknyitó

Egy félelmem kapcsán nyitottam ezt a topicot.
Történetesen, hogy édesanyámat azt hiszem, bepalizták... Mi pécsiek vagyunk, úgyhogy Kedves Pécsiek, ha valakinek volt mostanában hasonló tapasztalata, vagy szüleit, nagyszüleit kereste meg egy utólagos ablakfelújítással foglalkozó pesti cég (nevét nem írom ide) üzletkötője (huszonéves, rámenős, kreol bőrű, vékony fiatalember, akinek különös ismertetőjegye, hogy egyszer eltört a karja - ezt mondta is anyukám kérdésére, mert furcsán áll a bal könyöke), és előleg gyanánt készpénzben, azonnal kifizettetett akár nagyobb összeget is utólagos ablakszigetelésre (anyukámnak 56 ezrébe fájt...), akkor jelentkezzen! Azt mondta, hogy Pestről jött, de igazából miskolci, és nagyon pörgős az élete ezzel a sok üzletkötéssel, meg még emellett DJ-skedik is. Amikor elment, gyalogosan távozott a helyszínről, ami nekem önmagában már elég furcsa volt, hiszen nem parkolási övezetben lakik anyám, az utcában, sőt a ház előtt is meg lehet állni kocsival.

Szóval, én itt csalást szimatolok, mert sok minden bűzlik, így utólag persze, mondhatják, hogy miért nem volt figyelmesebb anyukám (ráadásul jó anyám eszes asszony, nehéz átvágni, csak szegénynek a fűtésmegtakarítás lebegett a szeme előtt, hogy kellene kezdeni valamit az elavult nyílászárókkal, mert ott szökik a meleg), szóval, a történet: megjelent egy üzletkötő édesanyám házánál, aki sajnos, beengedte, igaz, csak a kerti székre ültette le, mert valahogy nem akart idegent a házba is beengedni (egyedül él egy elég nagy családi házban, a ház régebbi, a nyílászárók is régiek, bár festéssel fel lettek újítva, a zárak is meg lettek csinálva, de azért van egy kis léghuzat télen). Ez az üzletkötő nagyon rámenős volt, hablatyolt valami eu-s pályázatról, hogy azért ilyen olcsón vállalja a cég az utólagos szigetelést, mert nyertek egy eu támogatást, és most kell megkötni, mert lejár a határidő. Igazából meg sem nézte az ablakokat, anyukám bemondása alapján írta meg, helyesebben töltötte ki az előre nyomtatott  "szerződést", ami szerintem egy sajtcédula, mivel egy félíves kis papírlap, és számomra irreálisan magasnak tűnik az ár ("eredeti" árként 350.000,-Ft-ot jelöl meg, az "EU-val" támogatott árra pedig 140 ezret, ez a végösszeg, melyet anyukámnak ki kellene fizetni, úgy, hogy beszámítja az előleget,  egy részét pedig csekken kellene majd befizetnie, ez 28.000,-Ft - de annak határideje nincs feltüntetve a "szerződésen"!,), és majd a többit akkor, ha elvégezték a munkát, azt majd készpénzben. Az ár 6 db ablak és egy bejárati ajtó felújítását jelentené. Szóval, én csalást sejtek az ügyben, és igazából azt javasoltam anyukámnak, hogy el kellene állni ettől a szerződéstől, míg komolyabb bukta nem történik, a 140 egy nagyon brutál ár, akármilyen technológia is ez, hiszen le sem tudjuk ellenőrizni, hogy pontosan azt végezték-e el, ha majd esetleg tényleg jönnek elvégezni a munkát (határidő: szeptember (!!!) - egy normális szerződésben konkrét dátumok vannak, nem csak egy hónap odavetve...), egyáltalán, ez a svéd technológia mit takar, mit kellene az ablakokkal csinálni...? Bár szóban magyarázott valamit a fiú, hogy ez milyen eljárás, a papíron "Eu-Strip" van megnevezve, valami svéd eljárás, ilyen bemarásos valami, hogy az ablakszárnyakba lesz beépítve a tömítő-, tehát a szigetelőanyag, de erre semmilyen részletezés nincs a szerződésben, sem hogy mennyi az anyagköltség, munkadíj stb. Így a szerződés lemondásánál bele tudnánk szerintem kapaszkodni abba, hogy ez a szerződés semmis, mivel sem az alaki, sem a tartalmi feltételei nincsenek meg egy normális szerződésnek.
Most anyukám el fog menni a fogyasztóvédelemhez, első körben ezt tanácsoltam neki, aztán majd meglátjuk...

De kérek minden pécsit, ahogy már írtam is, ha bármi ilyen tapasztalata volt vagy nekik, vagy hozzátartozóiknak, jelentkezzenek itt! Nagy a gyanúm, hogy csalókkal van dolgunk...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!