Bár tréfálkozni mindenen lehet-ezen is-, csak arra akartam rávilágítani, hogy ne keverjük a fogalmakat!( Mármint a többiek, merthogy nem mindenki van automatikusan képben a kérdéskörben) ;-) Én amatőr sportlövész vagyok a licencem szerint, mégis profi módon tudom kidumálni magam, miért nem sikerült egy-egy adott versenyen jól szerepelnem! ;-DDD
Szerintem innét a csapatból mindenki belefér az amatőr sportlövész kategóriába! Vagy a hivatalos megfogalmazás fedi le, vagy a pejoratív értelme illik rá- a lényeg, hogy szeressük a sportlövészetet, és amatőrként is profi módon munkálkodjunk az ólom pocsékolásban! :-)))
Ez nem vicc, komolyan így van! Attól, hogy licencet váltunk, és minősítőt lövünk, attól még amatőr sportolók vagyunk jogilag.
Profinak ott van a sok ingyenélő focista. S mint írtam volt, a "hivatásos" titulustól sem rúgják jobban a bőrt, mint Megye 3-ban Kovács kettő a Petőfi utcából.
Az "amatőr" jelző nálunk nem degradáló, egyszerűen az a besorolásunk, osz't kész.
Gondold el, hol lenne már nemzetközi szinten, ha hivatásosként"csak" annyira volna gondja, hogy egy héten négyszer lejárjon egy több órás edzésre, mellette kiegészítő erőnléti edzés, és relax, meg a hétvégi versenyek.... A versenylőszer 100-120 forintba fáj darab áron- na abból lőjél el éves szinten saját zsebből több tízezer darabot...:-((
Egyébként a pisztolyát nem kell lesajnálni- én is azzal a típussal versenyzem-, nagyjából ismerem! KB. 120-130 év múlva tudok oda fejlődni, hogy elérjem a fegyver tudásának a határait! Pedig szerintem még tőlem is idősebb a pisztoly!
Hogy tiszta vizet öntsünk abba a bizonyos pohárba: attól lesz valaki amatőr versenyző, hogy a rajtengedély kérelmében A(Amatőr), vagy H ( hivatásos van-e beixelve a kis négyzetben. Aki főállásban, fizetésért versenyez, az hivatásos. Aki pedig rajt engedély, és minősítések nélkül, "csak" edzéseken lövi az adott versenyszámokat, az meg szabadidős/hobbi lövész.
A kategóriákat nem a lőtudás képessége választja el egymástól, hanem a hivatalos papírok. Hobbi lövő is lehet olyan jó-elméletileg-, mint egy hivatásos...Teljesen mindegy, melyik Szövetségnél, melyik szakágat lövi..