Mindig félni kell valamitől: hol a világválságtól, hol a terrorizmustól, hol az iszlámtól. A cigányoktól, a románoktól, a muzulmánoktól, a szomszédtól.
A kommunistáktól, a náciktól, a liberálisoktól, vagy éppen a gyapjas alakváltóktól.
Kinek jó ez?
"Mindig félni kell valamitől: hol a világválságtól, hol a terrorizmustól, hol az iszlámtól. A cigányoktól, a románoktól, a muzulmánoktól, a szomszédtól. A kommunistáktól, a náciktól, a liberálisoktól, vagy éppen a gyapjas alakváltóktól. Kinek jó ez?"
Mind amit felsoroltàl azoktol valoban félni kell, kivéve a gyapjast :-)
Egyesek szerint a Fidesz hatalmas bakot lőtt (Török Gábor például öngólnak nevezte az akciót), mert a jóérzésű fideszeseket elundorítja Menczer vállalhatatlan viselkedése
A Fidesz hatalma a végóráit éli Azonnal reagált Magyar arra, hogy Orbán megvédte Menczert
azért szép ha a művészek világon mindenütt tiltakoznak a NER pusztítása ellen, de az igazan sokat mondó ha az ukrán háború közben a ruszkik es nyugatiak egy oldalon vannak... a FIDESZ ELLEN
AH munkatársai G. magánéletének részleteiről szóló információkat adtak elő, de azt mondták, ezeket nem az AH gyűjtötte, hanem valaki más, "ártó szándékkal". Azt nem mondták meg, hogyan jutottak hozzá az információkhoz, de az biztos, hogy ezeket csak titkos adatgyűjtéssel lehetett megszerezni. G. hiába kérdezte azt is, saját magánéletének részletei hogyan lehetnek államtitkok, és mi köze ennek a nemzetbiztonsághoz, nem kapott magyarázatot.
"Egy olyan hatalomnak, amelyik állandó háborús retorikával tudja csak szinten tartani magát, folyamatosan szüksége van ellenségképre. Ha van, akkor felnagyítják, ha nincs, akkor csinálnak."
Valóban. De ez még kevés, hiszen ettől még nyugodtan kiakolbólinthatják a hatalomból a szimpla félelemkeltőt, ha nem ajánlana rögvest megoldást is arra a félelemre ("megvédjük"-retorika, ugye...). Érdekes módon ennek minden esetben feltétele mindig a demokrácia csökkentése, a hatalom centralizálása, azaz az elnyomás fokozása.
Asszem, az első komoly jele ennek a feszegetett problémának az volt, amikor láttam, hogy itten a kartácsak - finoman szólva - erőst értetlenkedést mutattak a közelmúltban zajlott baloldali demonstrációk hallatán. (Köln, vagy épp a minapi osztrák virtschaft az AFD-vel.)
Egyszerűen nem értik, hogy nem demokráciát kell bontani és diktatúrát építeni, hanem az elitet kell rászorítani, hogy a fentemlített extrafeltétel NÉLKÜL oldja meg a problémát. Máshol a demokráciabontás az utolsó a lehetőségek közül, nálunk az első.
Ugyanazért amiért emberi arcokat lat az ember mindenben (pl. a holdon, a marsi híres arc, vagy akar az autók eleje is egy archoz hasonlít szemmel, szájjal). EVOLÚCIÓ!
Ez nem evolúció.
Te most ugyanis nagyon szépen megideologizáltad... a paranoiát. :o)
"A veszélytől kell tartanod, amiatt kell állandóan ébren lenned, hogy TÚLÉLD."
Túlélni? Mit?
Gondóttam szólok, hogy az állandó stressz (félelem) igen komoly élettartam-korlátozó tényezőként szok szerepelni. (Ellentétes híresztelésekkel szemben sokkal biztosabban rövidít, mint a félelem teljes hiánya.)
Hát, ha neked "Ferenced", tiszteltetem az ízlésedet. :-))
Olvass talán vissza, miből indult az egész, és hogy hozta fel Cipó ezt a marhaságot úgy, mintha valami komoly, ténylegesen terrorfenyegetést alapozna meg. Röhej.
Nekem például személy szerint sosem volt, egyetlen mérőszalagot tartok a fiókomban.
De tényleg elragadó, hogy milyen készségesen szállítod az illusztrációt a tisztelt topiknyitó számára. Mindazzal együtt, hogy hol "lennénk". Ki lenne hol?