Pontosabban 25 szavazat a házasság és család hagyományos felfogása mellett, 0 szavazat a hagyományos felfogású modellt felhigítani, szétzilálni akaró törekvésekre, 11 nap alatt.
Konkrét személyeket megnevezni nem szeretnék, mivel nem látok bele az életükbe, a szennylapok pletykarovatai pedig nem érdekelnek.
Ami engem illet, én az igaz szerelem híve vagyok, ezért nem tudnám elképzelni, hogy egy sokkal idősebb emberrel éljek, de vannak nők, akik tényleg szeretni tudnak egy sokkal idősebb embert is. Pl. Kodály Zoltánnak is fiatal felesége volt, aki aztán a férje halála után is nagy szeretettel beszélt a néhai férjéről.
Nagyon finoman fejezted kis magad, ezt értékelem. :)
Az viszont abszolút nem igaz, hogy a tartalmilag a második definícióval értenék egyet. Kökeményen az első definícióval értek egyet. A házasság egy férfi és egy nő életszövetsége.
Jogilag ez nem mindig teljesül, lásd a konkrét példát, amiről az előbb szó volt, de tartalmilag, lényegileg ott is egy férfi és egy nő életszövetségéről van szó, ami a házasság lényege.
(1) Magyarország védi a házasság intézményét mint férfi és nő között, önkéntes elhatározás alapján létrejött életközösséget, valamint a családot mint a nemzet fennmaradásának alapját. A családi kapcsolat alapja a házasság, illetve a szülő-gyermek viszony.
Apa-fia kapcsolat esetén a családi kapcsolat alapja a szülő-gyermek viszony. Teljesen korrekt.
Azt, hogy az én szememben mennyire egy család vagytok, már több posztomban is kifejeztem. Méghozzá elég egyértelműen és világosan. Kérlek, ezt ne felejtsd el!
A házasság lényege szerintem nem a papír, hanem az elköteleződés, egymás felvállalása. Ezt nemcsak én mondom - ami lehet egyéni vélemény is - hanem az alaptörvény is. Most tényleg itt az ideje, hogy Magyarország Alaptörvényét idézzem.
L) cikk
(1) Magyarország védi a házasság intézményét mint férfi és nő között, önkéntes elhatározás alapján létrejött életközösséget, valamint a családot mint a nemzet fennmaradásának alapját. A családi kapcsolat alapja a házasság, illetve a szülő-gyermek viszony.
A tiétek - már csak az együtt töltött évtizedek okán is - talán nem önkéntes elhatározás alapján létrejött életközösség? Dehogynem. S az egész szép családotok közös élete a pecsét rajta. :)
A második meghatározás családdefiníciójával sem értek egyet. Egy szülő és a gyereke(i), az lehet család, ha a másik szülő bármely okból nincs jelen a mindennapokban. Két férfi is lehet család, ha pl. apa-fia kapcsolatról van szó.