Keresés

Részletes keresés

tomasz0102 Creative Commons License 2022.10.04 0 0 70

Emberek! Próbált már valaki a böjt alatt zsírégetőket? Nekem ezt javasolták. Valakinek valami tapasztalat? Használhat?

Köszi,

T

99thomas99 Creative Commons License 2019.12.07 0 0 69
roman3995ke Creative Commons License 2019.08.05 0 0 68

Fogyókúrás tabletta - https://buygreencoffeeplus.com 12 kilót fogytam kevesebb, mint 2 hónap alatt és a kilók a mai napig nem jöttek vissza. 

Walaki_mas Creative Commons License 2018.12.21 0 0 67

Az idoszakos bojt temahoz szeretnek nehany, altalam fontosnak tartott megjegyzest irni:

1. Fogyas

Az idoszakos bojt kivalo eszkoz fogyasra, a megertesem szerint a leghatekonyabb.

Az elhizas hormonalis problema (legfobb szerepe az inzulin hormonnak van). A bojt alatt hormonalis valtozas kovetkezik be, az inzulinszint lecsokken es a szervezet egy ido utan elkezdi a szervezetben elraktarozott zsirt felhasznalni, vagyis nincs ehezes.

A bojt alatt - a kaloriacsokkentesen alapulo modszerrel ellentetben - nem serul, nem lassul le a metabolizmus.

Az ehseget okozo hormon szintje csokken, igy az ehsegerzet csokken - a kaloriacsokkentesen alapulo modszer eseten az ehsegerzet no, mivel nem kovetkezik be hormonalis valtozas.

2. Cukorbetegseg (2-es tipusu)

A betegseg problemaja az inzulinrezisztencia. A bojt alatt bekovetkezo hormonalis valtozas egyike, hogy az inzulin szintje lecsokken, ami segit az inzulinrezisztencia megtoreseben.

A mar emlitett fogyasnak is fontos szerepe van, elsosorban a belso szervekre (pl. maj, hasnyalmirigy) lerakodott zsir elegetese kulcsfontossagu az inzulinrezisztencia felszamolasaban.

Igy a 2-es tipusu diabetesz visszafordithato, gyogyithato.

3. Autophagy

A bojt alatt bekovetkezo hormonalis valtozasok hatasara a sejtek ontisztito tevekenysegbe kezdenek, a sejten beluli problemas reszeket lebontjak. Ez tudomanyosan az authopagy.

4. A bojt hossza

A hosszabb bojt nagyobb elonyokkel jar, termeszetesen a kockazat is no.

Az altalam hasznalt forrasok 7-14 napnal hosszabbat nem javasolnak, mivel a 7-14 napos mar nagyon hatekony es az ennel hosszabb bojt kockazata felulmulhatja a hasznossagat.

A korabbi hozzaszolasokban a 16/8 oras bojtot lattam a legtobbszor, van ezen kivul sok verzio, pl 24, 36, stb.

 

A korabbi hozzaszolasaimban hivatkoztam a forrasokra, akit erdekel, utana tud nezni.

 

 

ghepard Creative Commons License 2016.12.13 0 0 65

Hát azt nem nagyon lehet :)

 

De lehet ezt gyakorolni (a tudatos légzést mondjuk) 8 órán át is naponta és aztán 16 órán át mondjuk nem gondolunk a légzésre, hagyjuk magára. Nyilván, ha gyakorolja az ember, akkor fel tud mutatni ezen a téren is javulást - ami magával vonja a test jobb működését is. Én például már odáig jutottam, hogy a minap sikerült (a nagyon hidegek ellenére) 192 lépést megetten egyetlen belégzéssel. Udáig nem egyszerű eljutni, sok sok mindennapi gyakorlással el lehet érni. Csak egyetlen kisérletem naponta.

 

Persze, gondoltam, tudom is hogy az erőnlét csak ettől még nem lesz valami nagy - de úgy néz ki, hogy azzal sokkal nagyobb lesz. Ezért elegek a meghökkentően kicsi adagok naponta - persze az intenzív néhány mp (mondjuk 50-80 mp naponta) - s ott is inkább nem lélegzek, mint lélegzek. MInt írtam lehet itt is, ezekkel a módszerekkel próbálom majd elérni azt, hogy valamikor képes legyek helyből elérni az országos csúcs kétszeresét gerellyel. Ez úgy kb 240%-al lenne jobb az országos csúcsnál, mert a nekifutással hozzá lehet tenni kb 44%-ot az eredményhez.

 

Tehát mindezt kevesebb kajával, kevesebb légzéssel és sokkal kevesebb edzéssel elérni érdekes kihívás, de eddig úgy néz ki haladok felé. Mindent vezetek az 5 év alatt és folyamatosan fejlődök a meghökknetően kevés edzés ellenére is........ Az adataim és teljesítményem alapján olyan 130.30 évre mutat a várható élettartam - persze már holnap felfordulhatok, az ember sose tudja. Ezek csak amolyan számítások. A jövőre tudok legalább pont annyit dobni, mint az idén, akkor már ez a mutató 131.30 év lesz. Majd meglátjuk, mi lesz jövőre, ha megéljük...

Előzmény: petya-f (64)
petya-f Creative Commons License 2016.12.12 0 0 64

Hasznos gondolat! Azért a légzés böjtbe ne a  16/8 órás felosztást kövessük! :)

Ha valaki gyakorolja a légzés visszatartást, akkor nyilván javul a képessége erre a dologra, ez nem feltétlen jelenti hogy a a fizikai erőnléte is javul ezzel együtt. Erre gondoltál már? Ahhoz szükség van az izomzat stimulálására és megfelelő táplálkozásra.

Érettebb korban  mérsékelt mennyiségű súlyzós edzés jelentősen növeli a várható életkort.

Előzmény: ghepard (63)
ghepard Creative Commons License 2016.12.12 0 0 63

Hasznos videók. Én még hozzátenném, hogy a levegő böjt is nagyon hasznos. Tehát itt ott megpróbálni minél hosszabban nem lélegezni (nem erőltetni, csak lazán, ameddig kényelmes), vagy nagyon lassan szívni be a levegőt, meg néha néha kifelé is nagyon lassan. Az idő egyre növekedhet a mindennapos gyakorlás hatására - ami szintén segít a jó egészség, a jó erőnlét elérésében. Ezekkel sokkal kevesebb edzéssel is kimagasló eredményeket lehet felmutatni. Nekem úgy néz ki ez sikerül már huzamosabb ideje - pedig a kemény fizikai edzésem naponta csak másodpercekben mérhető - s ezt igyekszem speciális légzés közepette véghezvinni. Remélem, hogy még jövő évben is tudok majd fejlődni egyre idősebb korom ellenére is (jövőre már 65 éves leszek)...

Előzmény: petya-f (62)
petya-f Creative Commons License 2016.12.12 0 0 62

Második rész:

 

Előzmény: petya-f (61)
petya-f Creative Commons License 2016.12.12 0 0 61

Törölt nick Creative Commons License 2016.10.18 0 0 60

"...Én kajálás közben és utána se iszok semmi folyadékot, az azt hiszem marhára nem jó..." elnézést, félreérthettem. Vagy félreolvastam :)

Előzmény: ghepard (59)
ghepard Creative Commons License 2016.10.18 0 0 59

Mire gondolsz, hogy elírtam? Igen, az igencsak hasznos, ha az ember nem higítja fel a nedveket kaja közben és utána. A levest mondjuk a fő kaja előtt eszi az ember és az azért nem is igen tartalmaz bacikat, hisz forralva volt tovább is. Én csak munkanapkor eszek levest az üzemiben, de ott meg csak olyan 2-3 kanálnyi adag van a tányérban. Sok ember a kaja után még iszik olyan fél liter vizet is, vagy sört vagy más löttyöt. Ezzel durván higítja a gyomorsavat és már messze nem lesz olyan jó az emésztés – melynek az érdemi része a gyomor után kezdődik. Plusz még így sokkal több pici (baci, vírus, parazita) átvészelheti a gyomorsav rájuk ható pusztító hatását – ezáltal hamarébb meg is fertőződhet az ember.

 

Igen, idősebb korban már sokkal jobban oda kell figyelni a kajára meg a mozgásra is, de elsősorban a légzésre  - szerintem az a legfontosabb.

 

Nálam nem tudom, hogy mennyi a testzsír, de nem lehet valami sok – ahogy nézem magam, csupa izomnak látszik a test, méghozzá mostanában elég jól formált is a gerelyre alkalmazott egypár néhány másodperces speciális légzéses meg vibrációs gyakorlatoktól. Azokkal a módszerekkel, melyekkel a élsportolók edzenek – nem hiszem hogy el lehet érni olyan teljesítményt, melyet kitűztem magam elé. Azzal csak idő előtt tönkretenném magam, no meg én magamat az egyik leglustább embernek tartom magam – ezért azon jár az eszem, hogy hogy lehet az edzés minél kevesebb időt igénylő és lehetőleg ne veszítsek sok energiát miatta – amit aztán ugyebár megintcsak pótolni kellene.

Előzmény: Törölt nick (57)
Törölt nick Creative Commons License 2016.10.18 0 0 58

5-600Kcal=5-6000Kcal

Előzmény: Törölt nick (57)
Törölt nick Creative Commons License 2016.10.18 0 0 57

Ezt talán csak elírtad, mert, hogy előtte félóra, közben semmi, és utána is félóráig nem iszol folyadékot, szerintem nagyon jól teszed. Nagyon hasznosnak tartom, ha kaja környékén nem hígítod fel az emésztőnedveket. Nekem ott van pl. a leves, mert nagyon leveses vagyok, már ezzel is klasszul hígítom a cuccot. Bőven elég a maradék 16 órában, amikor praktikusan más amúgy sem nagyon jut mint a tiszta víz, de abból alsó hangon két liter.

 

Különben úgy van ahogy mondod: fiatal korban, mondjuk úgy 30 éves koráig az embernek meg se kottyan, hogy egész nap zabál két pofára, CH-t CH-val nyomatja, 5-600Kcal környékén visz be, de még ezt is lazán elégeti. Viszont ha tetszik, ha nem később már érdemes, sőt oda is kell figyelni a kajálásra. Olyannyira, hohgy a 16/8 előtt harcosodtam 18-19 hónapot, de ha nem figyeltem azzal is simán eltudok menni a plusz kilók felé...

 

Egyébként korántsem vagyok elégedett a 18%-al, ezért tavasszal azért csak radarra teszem és megpróbálom a 15%-ot becélozni, ez papírforma szerint nem nem lesz lehetetlen. Azt majd kiderül :)

Előzmény: ghepard (55)
ghepard Creative Commons License 2016.10.18 0 0 56

Hát fiatalon azért egy kicsit más a test, mint mondjuk 65 évesen. Én megesszek gyakorlatilag mindent és nem számolom a bevitt kalóriákat, sose számoltam. A test tud alkalmazkodni és megszokik, hozzáalkalmazkodik sok mindenhez. A kérdés csak az, hogy hogyan lesz erősebb, rugalmasabb, gyorsabb, életerősebb - ezért mérem a teljesítményemet és ezt vezetem. Ha jobb, vagy nem csökken jobban mint az évek során kellene a táblázatokból, világcsúcsokból adódóan - akkor talán jól csinálom és meg vagyok elégedve.

Előzmény: Törölt nick (52)
ghepard Creative Commons License 2016.10.18 0 0 55

Mondjuk én már nem is nagyon tudnám magam rávenni a napi 5-6 kajálásra. Lustább vagyok annál, hogy ennyiszer egyek. Fontos, hogy a kaja rendesen meg legyen rágva, sok nyál is lejusson, közben mással ne foglalkozzon az ember - így azért több időbe is telik a rendes kajálás. Én kajálás közben és utána se iszok semmi folyadékot, az azt hiszem marhára nem jó. Persze 1-másfél órára rá már iszom én is.

Előzmény: petya-f (50)
ghepard Creative Commons License 2016.10.18 0 0 54

:)

Előzmény: Törölt nick (44)
petya-f Creative Commons License 2016.10.16 0 0 53

Szerintem se lehet megúszni a kalória és makrók számolást. Sokkan arról panaszkodnak, hogy képtelenek bevinni a szükséges kalóriát, reggeltől estig. Nem hogy tömeg növelése céljából de diétában se! Számomra ez egyszerűen elképzelhetetlen, simmán túl enném magam 3-4 órában is.

51 évesen 18-22% egész jó, abszolút egészséges szint. Azért lehet hogy segít benne ez a dolog ha nem is gondolod.

Előzmény: Törölt nick (52)
Törölt nick Creative Commons License 2016.10.15 0 0 52

Marmint a 16/8-at? Eleinte cssk siman csak lustasagbol, illetve, mert azt gondoltam, hogy ezzel majd gyorsan es latvanyosan fogyni fogok. Ez az elso 8-10 honapban igy is volt, de bealltam, es sajnos, es emellett onnan is lehetseges hizni. Ezert meggyozodesem, hogy barmilyen eletformaban, etkezesi protokollban hiszunk, a kaloriakat, es benne a makrokat igenis, hogy kell szamolni. De a makrokat biztosan.

 

Az izmok megtartasa hogyan jobb? Jo kerdes, mert a testmozgasbol kihagytam vagy 15 evet, igy mar csak arra emlekszem, hogy fiatalon osszevissza zabaltam, es egesz jo voltam. Most meg a moderalt kajalasban hiszek, de mar 51 evesen, viszont meg mindig 18-22%-os testzsir mellett. Vagyis a fene tudja hogyan jobb, szerintem megszokas kerdese :)

Előzmény: petya-f (50)
petya-f Creative Commons License 2016.10.15 0 0 51

Ez gyakorlatilag annyi, hogy kihagyom a reggelit. Tényleg nem több mint két hét, megszokja az ember és semmigond. Nyilván alkati kérdés is, szerintem echtomorphoknak kevésbbé lehet jó.

Előzmény: Simulacrum (48)
petya-f Creative Commons License 2016.10.15 0 0 50

Miilyen megfontolásból csinálod? Számolod a kalóriát és makrókat? Mi a tapasztalatod a testzsír alakulása és izom/erőszint megtartása szempontjából? Többször olvastam olyan véleményt, hogy jóbb az izom megtartás szempontjából mint a klasszikus 5-6 étkezés ugyan annyi kalóriával. Lehet, hogy valami hormonális dolog vagy a makrók célzott patricíónálása.

Előzmény: Törölt nick (46)
Törölt nick Creative Commons License 2016.10.15 0 0 49

Kinel hogy valik be. Mondom, azaz irom, ha nem megy hat nem megy. Nekem neha a 13-14. ora korul vannak ritkan gondjaim, de ilyenkor 1x vagy max 2x 5gr glutamin es sok viz atlendit, bar altalaban nem problemas. Inkabb az edzesek koruli reszt lattam nalad kerdesesnek, talan ez lehetett a meghatarozo resze az egesznek.

Előzmény: Simulacrum (48)
Simulacrum Creative Commons License 2016.10.15 0 0 48

Szerencsére megtehetem, hogy nyugodtan étkezzek minden időszakban, így az időszakos böjttel nyerhető ilyen idő nálam nem számított. Most így visszatérve a "normális" étkezésre összességében csak azt tudom mondani, hogy a böjt idején volt erős gyomorkorgásom, most nincs. Úgy gondolom ez jelzés a test részéről, hogy nem teljesen jó ez neki. Olvastam, hogy sokaknál nem jelentkezik ilyen erős éhségérzet, gondolom ebbe belejátszik, hogy sokan kávéval bekkelik ki a ébrenléti böjt időt, én viszont nem iszom kávét. Nem tudom ilyen hibákra gondolsz-e, de összességében most úgy érzem nálam a napi 4, négyóránkénti étkezés válik be.

Előzmény: Törölt nick (47)
Törölt nick Creative Commons License 2016.10.15 0 0 47

Olvasgattalak, es szerintem voltak benne hibak. Nem akarnalak visszateriteni, de a 16/8-nal kenyelmesebb es jobb kajalast nem talaltam. Csak nagyon fontos, hogy mikor, hogyan, mivel "torod" meg a napi bojtodet. Egeszen aprosagokon mulhat a "siker". Termeszetesen azt is tiszteletben kell tartani, hogy nem mindenkinek jon be. Tovabba, ha csaj testsulycsokkentes miatt kezdi el barki, az is felejtos.

Előzmény: Simulacrum (30)
Törölt nick Creative Commons License 2016.10.15 0 0 46

Nem csinaltam, hanem csinalom. Szerintem, konnyen es jol tarthato. Mit meseljek rola? Konnyebb lenne ha kerdeznel, mire lennel kivancsi? :)

Előzmény: petya-f (45)
petya-f Creative Commons License 2016.10.15 0 0 45

Ha ennyi ideig csináltad inkább te mesélj!:)

Előzmény: Törölt nick (44)
Törölt nick Creative Commons License 2016.10.15 0 0 44

Sziasztok!

 

Tobb mint ot eve tartom a 16/8-at, vannak tapasztalataim. Orulok, hogy nem csak en vagyok "kattant". Szoval itt vagyok, es figyelek :)

ghepard Creative Commons License 2016.10.11 0 0 43

Ezt én is alá támasztom. Valóban úgy néz ki, hogy jót tesz az embernek, ha vannak időszakok, mikor nem eszünk. Nem tudom, de már az is jár a fejemben, mint említettem, hogy a napi egyetlen kajálás talán még célravezetőbb lenne – de ezt még nem kezdtem el.

Eddig meg vagyok elégedve azzal, ahogy csinálom már 13 éve.

 

De nálam a légzés van az első helyen, azzal lehet elérni a legnagyobb hatást – s ha nem jó, akkor a legnagyobb hanyatlást is. Ez is hogy mérésekkel, megfigyelésekkel igazolva van. A legtöbb energiához légzéssel jut az ember és a legtöbb (kb 70%) méreg meg salakanyag légzéssel távozik belőlünk (20% bőrön, 7% vizelettel és csak 3% széklettel). Ez mindenképp megsüvelegendő. Azt az előnyt, amit légzéssel tudok adni a szervezetemnek – azt igyekszem meg is adni neki. A 13 év tapasztalata segít ebben. Már nem hajtom magam annyira fizikailag (régebben valami 20 sportágat is űztem), de mozgok eleget ahhoz, hogy jól érezzem magam és a súlyom is maradjon a helyén.

 

Nálam a mozgás nagy része amolyan nagyon kevés energiát igémylő vibrációs légzéses technikák – vagy éppen nem légzéses, mikor visszatartom a levegőt. A vibráció nagyon megnöveli a keringést a testben – és ezáltal a testsúly csökkenése is sokkal kevesebb ráfordítással és energia leadásával is elérhető. Ekkor a test nagyon gyors de nagyon kicsi mozgásokat végez, olyan kicsi is lehet ez a mozgás, hogy észre se venni. Mint említettem, nálam a kemény fizikai edzés csak másodpercekben mérhető és azt is inkább levegővisszatartás mellett végzem. De az is bőven elég. Vagy két hete fel is állítottam magamnak egy új egyéni csúcsot – le tudtam menni egyetlen belégzéssel 184 lépést. Na ez majd 65 éves fejjel nem is rossz. Tehát nem kell agyba főbe futnom, hosszú percekig emelgetni súlyokat és megerőltető mozgásokat végezni – hogy meg legyen az erőm. A gerely pedig nagy erőt, ügyességet, rugalmasságot és gyorsaságot kíván – úgy néz ki, hogy ez is meg van, hisz még mindig felfelé ível a teljesítményem és helyből sokkal többet tudok, mint a korosztályom országos csúcsa.

 

A másik dolog meg a túlnyomásos légzés. Nagyobb nyomáson nagyon megnövekszik a sejtek oxigénfelvétele és máris több energiához jut az ember. Ezt az orvoslásban is használják (hiperbárkamra), csak nagyon drága, időigényes és nem is olyan veszélytelen – persze ez orvosi felügyelet mellett szinte elhanyagolható. De a testben lehet fokozni a nyomást elég drasztikusan is különböző technikákkal – de az ember erre csak fokozatosan vállalkozzon, sok sok gyakorlás után, nehogy valami gebaszt idézzen elő magában. Én ezt már hosszú éveken át praktizálom.

 

A légzésről van rengeteg irodalom, jómagam már vagy 8-9 könyvet is elovastam a témában, orvosok tollából is. A légzést a test legnagyobb izma (rekeszizom) segíti – csak az ember amúgy nem is érzi ezt az izmot – és így sokan szinte nem is használják. Ez hasonlóan fáradhatatlan izom, mint a szív. Ha az ember megtanulja irányítani, akkor úgymond nagyon kis energiával képes megmozgatni az egész testet.

Előzmény: petya-f (42)
petya-f Creative Commons License 2016.10.07 0 0 42

Az időszakos böjt nem arról szól, hogy böjtölünk egy nagyot fogyási céllal. Vannak bizonyos pozitív élettani hormonális hatások amit így kihasználható. Több kísérlet és a megfigyelések is igazolják hogy jót tesz a szervezetnek ha Vannak olyan időszakok amikor nem eszünk. A 16 óra optimális olyan szempontból, hogy nem túl hosszú az éhezés negatív oldalát tekintve de elég hosszú ahhoz a szervezet tudjon magával foglalkozni, elkezdődjön a növekedési hormon termelés, stb. A fogokyás csak akkor van ha kallória deficitben vagyunk, függet lenül a felosztástól.

 

 Érdekes ez a légzés technikai dolog, nem hallottm még ilyesmiről.

Előzmény: ghepard (41)
ghepard Creative Commons License 2016.10.07 0 0 41

OK, szívesen. Még hozzátenném, hogy 2002 végén valahol 99 és 100 kg között volt a súlyom és aránylag hamar (pontosan már nem emlékszem) lement valahova 93 és 94 kg köré. Így is maradt egész 2012-ig, akkor kezdtem gerelyezni is és onnantól még lecsökkent a mostani 91-92 kilóra. Ez a 193cm magasságomhoz pont megfelelő. 

 

De megint megemlítem, hogy én először a légzést kezdtem el 2003 elején forszírozni, kigondoltam speciális légzéstechnikákat (vibrációs, túlnyomásos, saját hangokkal spékelt stb). Ettől jobb lett a közérzetem, az emésztésem, izületeim meg derkam nagyon kellemetlen fájásai elmúltak. Egy aránylag rövid idő után észrevettem, hogy emiatt tök felesleges annyiszor ennem, meg annyit innom. A jobb hatásfokú emésztés és felszívódás miatt sokkal több energiához jutottam ugyanabból a mennyiségből. Azelőtt sok mindent nem tudtam megenni, mert nagyon rossz volt ettől attól az emésztés - de aztán fordult a kocka és bármit megehettem, még a romlott kajáktól sem voltak  problémáim. Igyekszek sok friss, nyers gyümölcsöt és zöldséget enni - a nagy része ennek saját termés, melyhez nem használok semmiféle vegyszert, permetszert stb.

 

Akkoriban fogalmam se volt, hogy miért ment le az a 9 kiló a vibrációs, meg a túlnyomásos légzéstől, de azóta összeolvastam egypár dolgot és kb ezek meg a saját tapasztalatom alapján van erről egy kis elképzelésem. De a fontos az, hogy nagyon megkönnyíti a mindennapjaimat, bármi is a pontos működési elv....  

Előzmény: petya-f (40)
petya-f Creative Commons License 2016.10.06 0 0 40

Köszi, hogy megosztottad!

Előzmény: ghepard (39)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!