Keresés

Részletes keresés

0101011 Creative Commons License 2018.04.21 -1 0 174

Útálom a Disneyt.

0101011 Creative Commons License 2016.06.20 0 0 173

Szenilla Nyomában

Hm, hogyan tud emlékezni Dory hogy látta a csónakot? Lehetséges hogy csak TETTETI a memóriazavart? Elvégre a Mementóban elég jól elmagyarázták a dolgot. Fene, a szüleit nem is felejthette volna el! Egyértelműen tetteti.

 

Az állatok (l. polip) továbbra is degenerációktól szenvednek (fizikai vagy mentális), de van pofájuk nyúlni a Madagaszkár Pingvinjeit.

 

Amúgy semmit nem tesz hozzá a Pixar-univerzumhoz, és tényleg csak arra jó hogy egy 5-7 évest másfél órára lenyugtasson :(

A csúcs amikor a hal (na jó, a polip) ellop és vezet egy autót. Ritka szánalmas, és a Toy Storyban már megvolt.

0101011 Creative Commons License 2016.05.27 -1 0 172

Zootropolis

Nem, nincs kedvem ennyire korán újranézni, de emlékszem hogy az egyetlen kifogás amit emelni lehet ellene az némi Hatalommal Való Visszaélés kb. minden oldalról. Valamint érdekelne, mit esznek a ragadozók és mindenevők. Laborban növesztett húst? Húspótló készítményeket? A film nem tért ki rá.

 

Különös varázs

Úgynéz ki ez lett volna a 7. Csingiling-film, csak nem tudták beilleszteni a történetet.

 

A birodalomban többek közt Spontán Éneklés Járvány ütötte fela fejét, ami halálos űáldozatokatis szed, pl. az öregember akit az egyik képen lelöknek tíz emelet magasból biztos "nagyon bibis" lett.

 

Btw, tudjátok mi za igazán fura? A "gonoszok" egyetlen dolgot akarnak: senki ne agymosson senkit. Nálam az ilyenek a JÓK.

Az Állítólagos Jókat pedig egy dolog érdekli: a HATALOM. Ami nálam a gonosz definiciója.

 

Ja, gyanítom hogy itt egy Szentiván Éji Álom-feldolgozásról vanszó, még ha csak felületesen is ismerem annak az összefoglalóját. És valaki éppen rá lehetett kattanva az oposszumokra, mert ami a szinkronban nagyon mutáns egér, az eredetibe nem utdom micsoda, de látványra oposszum.

 

A tündérkirály az aki lejátszik mindent és mindenkit a színről. Annyira kelletlen, de elszántan vergődik át mindenen hogy az igazi hőssé és karakterré avatja XD

0101011 Creative Commons License 2016.05.27 -1 0 171

Marvel Super Hero Adventures: Frost Fight!

 

Heh, karácsonyi különkiadás? És mint ilyen terjesztia BS-t, hogy "higgy". Én azt mondom inkább TUDJ.

Hm, kinek volt energiája átírni a vizimentők tábláját?

 

Ni, Galaxis Őrzői. De nem, nem Vin Diesel.

 

 

Tony Starknak Csillagkapuja van?

Az egész azért még így sem annyira ostoba mint a Thor 2.

 

 

0101011 Creative Commons License 2016.05.26 -1 0 170

Csingiling és a Soharém legendája

Tehát megvolt Csingi Ling (minden 5. személy kínai. A mi családunkban 5-en vagyunk: apu, anyu, én, a kis Csing, és a Peti. Én a Petire gyanakszom) születése a négy évszakkal, és Hook eredettörténete.

 

 

A könyvben a cím lénye vmi madár volt, itt első mutatásra valami vérnyúl lesz. Várj, mégsem: ez egy macska patkányfarokkal. Ami követ eszik. Állítólag vmi mutáns oposszum. A Disney-változatokban nem szerepelt.

 

Egyértelműen Hagrid sárkánya másolódik éppen. Esetleg az Így Neveld a Sávhkányodat, ami meglehetősen béna bugyuta bohócok filmje.

A vége pedig a Hellboy 1-et juttatja eszembe.

 

CsL alig szerepel, helyette egy haverja/sleppje a főszereplő.

 

A maga egyszerűségében lenyűgöző. Bár talán csaka Lego Movie rettenetessége mondatja ezt velem...

0101011 Creative Commons License 2016.05.26 -1 0 169

A lego kaland

Szánalmas játékreklám, ami a Toy Story That Time Forgotot másolja.

 

"kinek arca sárga" - ez minden lego-figurára igaz. A "jóslat" ezen kívül nem tartalmaz semmi tényt, így minek van, csak helykitöltő.

 

Az első 5 perc már iszonyatosan irritál. Ha nem a kedvetekért csinálnám régi kinyomtam volna.

"Robbantsunk fel mindent ami furcsa! Öljük meg ami metált hallgat!" - én nem élnék ott. Skizofrén rendőrök között.

 

És honnan került elő a "három nap múlva világvége" dolog? Mert a tévében NEM mondták be. A tévében azt mondták be "engedelmeskedjetek a szabályoknak KÜLÖNBEN meghaltok". Nem volt szó semmiféle "három nap múlva meghaltok"-ról!

 

Ez a sz*r inzultál engem a 100 perc villogásával. Ehhez képest egy hét Jackass és a Kuty és Róka 2 kétszer egymás után toleráltható.

 

Aaaahhh! Még csaknem is tisztán animációs! Akkor kitörölhetjük kínos emlékeink közül is. Huh.

0101011 Creative Commons License 2016.05.26 -1 0 168

Hős6os

Hm,a fickó azon dologzik hogy az emberek ne epilálhassanak? Engem ugyan nem zavarha szőrös a lába, de inkább bíznám rá hogy érzi kényelmesen magát.

 

 

A "vinyl"-ről meg mindig a Maximum the Hormone fog eszembe jutni (csináltak zenét a DragonBallhoz, mega Deathnotehot többek között). Már nem tudom melyik számukban van egy félrehallható rész aholazt üvölti "vinyl vinyl, vinyl vinyl, vinyl vinyl POOOOORN!, de azt tudom melyik számuk kezdődik úgy hogy azt üvölti POOORN! POOORN!

 

 

Heh, a kis fickónak fogalma sincs mit talált fel. Ezzel nem jársz iskolába. Ezzel megavállalatot alapítasz! Bár azt nem tudom utána mit kezdesz a milliárdnyi munka nélkül maradó emberrel - de nem is érdekel!

 

Btw, azt a biciklit meg lehetne csinálni. Kell egy elektromágnes mint a vonatoknál, a teret a tengely és a küllő között kell létrehozni, és úgy kelteni forgó mozgást hogy a tengely nem mozog, hanem a polaritás fut rajta körbe.

 

Amúgy ez már egy másfajta történet, és elnézve a Zootópiát, a Marvel-animációkat, és felteszem a Lego-t, a Disney váltott a mesékről ide. Csak annyit mondok ez másfajta történet mint egy mese, nem többet.

 

Hm, milyen gondosan rajzolták/animálták meg a mell működését... El kell ismerni a részletek kidolgozását!

 

Megjegyzem én kapaszkodókat építettem volna rá ha már meg akarom lovagolni. És hát nem különös világ ahol senkit nem érdekel hogy egy hatalmas gumiember battyog végig a városon?

 

De kit akarok átverni, valószínűleg ez a valaha gyártott legjobb Disney-gyárttású animáció. Eddig (-2016).

Btw, az afterscene jelenet szerint akkor ezek hivatalos Marvel-szuperhősök? És ha ők Marvel-szuperhősök, akkor....?

 

0101011 Creative Commons License 2016.05.25 0 0 167

Iron Man And Captain America: Heroes United

Hm, szóval igazából "Heroes United: IM&CA" kéne legyen a cím. Na sebaj.

Amerika KAPitány vs vASember hogy aztán összefogjanak. Ezek után veszkődnél a Polgárháborúval?

 

Tipp AK legyőzsére: célozzon a csapatod a fejre ÉS a lábra. Nem dughatja mindkettőta pajzsa mögé. És ha egyszer eltalálod, már halott.

 

Érdekesség: a grafika ezeknél a Marvel-animációknál (Disney-tulajdon jelenleg) minden alkalommal más.

0101011 Creative Commons License 2016.05.25 0 0 166

Avengers Confidential: Black Widow & Punisher

Standard szuperhős-történet. Ami amúgy jobb mint amit manapság élőszereplősbe nyomnak...

A vége sajna elég satnya, lévén a gonoszk nem mozognak, Captain Marvel egyetlen pózt tud, és a boss képessége nem következetes.

0101011 Creative Commons License 2016.05.25 0 0 165

Repcsik - a mentőalakulat

Segítek: benzinkutat nem lehet vízzel oltani. Igazából benzinkutat egyáltalán nem kell oltani a beépített elzárószelepek okán, de ha kéne, akkor homokkal mint az olajkutakat.

 

Felmerül egy érdekes kérdés: hol vannak azok az Eleven Járművek amikhez már nincs alkatrész, mozogni sem tudnak emiatt DE még mindig élnek? Szétszedik őket, vagy hagyják elevenen szétrohadni? És vajon ennek eldöntése az alanyon múlik, vagy a többieken?

 

Na de ha ez lett volna a Verdák 2, nem útálnánk szívből a franchise-t. Mertsemmi mást nem akarunk mint egy új történetet. Ez egy új történet a versenyzéshez képest, és a végén van egy új kunszt. Onnantól meg nem érdekel hányszor láttunk már tök hasonlót.

De azért jó lenne tudni: mi lett a kis gyökér csajával?

0101011 Creative Commons License 2016.05.25 -1 0 164

Csingiling és a kalóztündér (The Pirate Fairy)

Még 11 film ezen kívül, az 4 nap ha nem csúszik be semmi. Az lesz a 158. Walt Disney Animációs Film amit ők (is) készítettek, nem csak forgalmaztak, és nincs benne élőszereplő (alkalmanként némi dekorációtól eltekintve).

 

Érdekesség hogy az eredeti címből elhagyták a "Tinkerbell" (= Csingiling) előtagot. Merthogy nem ő ám a főszereplő, szóval minek az oda. Mondjuk a brand miatt. Na jó, de, Csing a boss az egész sleppjével (btw,a dagadék és a vakegér buzik?), a címtündér meg a boss.

 

Betekintést nyerünk a por-laborba. Főzik a metet ezerrel. És nem értem miért nem engedik kicsit kísérletezni Vöcsököt, hiszen Csing éppen megoldotta hogy tízszeres mennyiségük legyen. Szóval futná.

 

De könyörgöm, valaki adjon már rájuk egy rendes szoknyát, vagy nadrágot, mert ez így olyan zavaró mint az az újkeletű szokás hogy a magasabb nők/lányok az asztalra tehénkednek mélyen kivágott pólóban. Valahol roppantul értékeljük, de másfelől sokkal jobban zavar.

0101011 Creative Commons License 2016.05.24 0 0 163

Jégvarázs

Szóval ez a Tangled 2, ahol egy aranyhajú kislányt ismét bezárnak egy toronyba.

És simét a zseniális ötlet: idegenítsük el a mindenkitől, hátha elkezdenek félni az ismeretlentől mikor majd mégis előkerül! Milyen jó lesz! Főleg ha egyáltalán nem engedjük neki használni ami mindenképpen előtör belőle! Az lesz ám a biztonságos! Tökre kaptunk egy Vadócot az X-menből...

Az agymosás után pedig hogyan is sikerült elénekelni azt a dalt?

 

"Három évvel később" - mihez képest? Nyilvánvalóan nem a balesethez épest, mert az után mutatják hogy jelentősen nőttek. És mi köze a Palota megnyitásának a királyság termékeihez? Nem a Palotában van az egész királyság, maximum a királyi család és a személyzetük. És hát csak Fagyoskát akarták elrejteni - nem? Ők kijártak - nem? És miért beszél magában a jányka? Őrült?

 

Btw, eza fagyasztás szép és jó, de mit eszik? Az ország biztos éhezik, és ezrek, tízezrek halnak éhen, de ő hogy van életbena semmi közepén?

 

És most néhány szó a leszbikus felhangokról.

A magyar szinkron teljesen eltűntette az angol eredeti "coming out" felhangjait a "Let it go" számból, de nem akarnék leragadni itt. Sokkal jobban zavar ugyanis a barna csaj jégvárba való megérkezésekor felcsendülő nóta. Ott úgy tűnik, hogy bár Elza és Anna testvérek, UGYANAKKOR szeretők is!

"Mikor legutóbb bemutattam egy fiút megfagyott minden."

"Nagyon sajnálom a történteket. Ha tudtam volna..."

"Anna, én ide tartozom."

"A kérdés most már nem csak rólunk szól."

"Én mától mindörökké fognám a kezed."

"Mától mindörökké melletted lennék."

"Anna, it csinálsz itt, ez tévedés."

 

Az angol verzió:

"You don't have to keep your distance anymore."

"the first time I understand"

"we can head down this mountain together"

 

No és ugye a végén az igaz "szerelem"... is köztük van.

 

Azaz a Disney korántsem olyan progresszív a melegség megítélésében. Inkább durván elítéli. Azt mondja ha engedünk a melegeknek, akkor azok rögtön vérfertőzést követnek el, és állatokkal házasodnak (ami persze fura, a Szépség és a Szörnyeteg után, de hát).

 

Valójában meg annyit mutogatja a barna a bugyiját, hogy bele lehet látni egy pornót, amiben először dug a herceggel, majd a jegesemberrel, majd a hercegnővel... Bár lehet a jégemberrel csak a film végén. Persze sok-sok eufemizmussal, de ott van.

 

A forgatókönyv legnagyobb gondja a film első kéthamradában szerepló Frigid Kisasszony karaktere. A többi így-úgy elmegy.

0101011 Creative Commons License 2016.05.24 -1 0 162

Repcsik

Azaz Verdák 3. Vagy hívjuk mindjárt Verdák Rebootnak? Fogadok Pixar-film lett volna, csak a Verdák 2 után inkább átpasszolták a Disneynek. Azért érdekelne hogy a Háborút a Disney-rakta bele, vagy még a Pixar?

 

El Csupabrakadabra szvsz rasszista sztereotípia. És még homofób is!

 

Remek, van egy tudathasadásos járgányunk hozzá. És egy repülő belerohan egy toronyházba. És senki nem észrevételezte eddig...

 

FORDÍTÁSI HIBA: a magasságban KEVÉS az oxigén, azért nem robban fel.

 

Történetvezetési hiba: Józsi nem teljesítette a Csendes-óceánis szakaszt. Ami azt jelenti hogy kizárták a versenyből (tudom hogy "időbüntetést" kap, de az egy vicc). Innentől az egész film bukik. Hiába javítgatják - nem állhatna rajthoz.

Ja, egyébként alapból hibás a koncepció. Ha alacsonyan szállsz a légsűrűség megöli a sebességet. Azért száll minden gép a valóságban magasan. Ha meg talajközelben repülsz ráadásul, a turbulencia előbb-utóbb oda fog vágni valami tereptárgyhoz, plusz szintén rontja a sebességet.

0101011 Creative Commons License 2016.05.24 -1 0 161

Iron Man And Hulk: Heroes United

A látvány - meglepő módon - elég gagyi, vlahol a Bio-Nikkel filmek és a Nőstény Szellemírtók között.

Hulk se tért vissza a bolygójáról - olybá tűnik el sem ment.

A történetvezetés meg hülyének néz és mindent a szánkba rág.

0101011 Creative Commons License 2016.05.23 0 0 160

Iron Man: Rise Of Technovore

Mindenki "kedvenc" alkoholistája itt is színre lép! Micsoda példakép!

A csodálatos jövő tárul fel előttünk ebben: a felszínen X-professzor ellenőrzi mindenki gondolatait, odafentről pedig egy műhold-mesterséges intelligenci játsza a Nagy Testvért. és azemberiség tapsol hozzá! Big Brother és Új Világrend kézenfogva!

 

Aztán katonai tulajdon rontgálása, ellenállás a hatóságoknak - ez már hazaárulás! Micsoda "hős"!

 

A képi világ és a történet viszont eléggé a Deatnote, vagy a Deadman Wonderland animékre hasonlít.

0101011 Creative Commons License 2016.05.23 -1 0 159

Pixar short - The Blue Umbrella

Huh, az első percben nem tudtam eldönteni ez most nem élőszereplős-e.

Úgy tűnik miután beszivárogtak a játékokon keresztül, utána "hasznossá" tették magukat a Szörnyek. Aztán kirúgtak minket a saját kocsijainkból...

 

Pixar short - Party central

Uhm... Éljen a lopás?

 

Szörnyegyetem

No, mutáns állatok. Már megint.

 

Őszintén mondom szerintem a Pixar kezd kimerülni. Talán csak a tempó teszi, de kezdenek kimerülni. A legutóbbi animációik egyre laposabbak lettek, sőt: újrafeldolgozások. Ez meg... Semmi újat nem mondhat. Egy sima Amerikai Pite-spinoff csöcsök nélkül. Plusz a következő évben (2014) kisfilmet egy Toy Storyn kívül egyáltalán nem dobtak ki. Kiégtek a munkatársak.

Sőt, film sem készült (majd valószínűleg elkapkodva kidobták a Dínó Tesót fél év alatt). Csak 2 Csingiling-film egyetlen évben (2014). Ne feledjük, Pixar = Disney. Ami meg majd gyártja "nekünk" a Repcsik 1-2-3-at...

 

Ráébredtem viszont egy fontos dologra: ezek hivatásos betörők és zaklatók! És az egész társadalmuk őket isteníti! A "Szörny Rt." azonban nem más mint a Tolvajok és társult foglalkozások Céhe.

 

Azokat a rendőröket meg ki kéne rúgni. Pánikoljál felőlem öreg, de süsd el azt a puskát a medve felé ha kedves az állásod!

 

Amúgy legalább kiderül miért tekintik "fertőző"-nek a gyerekeket: a szülők miatt. Ha az emberiség rájön hogy ez a parazitavilág valós, megszabadulnak a parazitáktól. Halál a pestispatkányokra!

0101011 Creative Commons License 2016.05.23 0 0 158

Pixar shot - La Luna

Na hát #&@!

 

Merida, a bátor

A Lidércfény valójában a mocsárba vezet hogy belefulladj.

 

Folyton azt emlegetik hogy eljötteka NÉGY klán kérői, de valójában HÁROM klán kérői, a negyedik klán meg Meridáé, ami a menyasszonyt adja.

 

Hm, Pizza Planet Truck? És a mozgó tárgyak. Eleven Tárgyak. A Szörnyek első kísérletei hogy beszivárogjanak a Mi világunkba?

A banya megembereket változtat ... medvévé? Tud mást is, vagy csak medvét? Macótes'vér 3... És milyen sovány történettel!

 

Hanyagolhatnánk végre a taknyos, hányós, fosós "poén"okat?

 

The legend of Mor'du

Aha. Hát, nem a legnagyobb királyság amit valaha láttam, de legendának elmegy. A történet mindenesetre mérföldekkel jobb mint a Meridának.

0101011 Creative Commons License 2016.05.22 0 0 157

Arjun, the Warrior Prince

Újabb indiai koprodukció. Annyira, hogy még angolfelirat sincs a hindi nyökögés alatt! Úgy kellett vadásznom egyet és összehegeszteni. Persze csúszott. Egy teljes máspodpercet.

 

Tényleg szép lenne, ha időnként nem tűnne el a 3D-hatás. És ha érteném az 5 testvérből hogy maradt kettő, egyik sem Arjun, és hogy jelent akkor Arjun mégis trónkövetelőt. Vagy hogy mi is volt azzal a mocsárral.

 

Szóval szép, és mégiscsak india történelme, de kusza a sztori egy szinten. De így is összességében simán üt egy Mulant vagy Pocakhontast.

0101011 Creative Commons License 2016.05.22 -1 0 156

Rontó Ralf

Őszintén szólva ez már láttam korábban és NEM nyűgözött le. A Pixels az igen. Ez nem.

 

Uhm, mit is keres az Evil Bossok között:

- egy választható Street Fighter 2 karakter

- Horny a Dungeon Keeperből aki ott a legkirályabb izéségnek számít (igazából a vámpírok jobbak)

- Kano a Mortal Kombat sorozatból, aki szintén szabadon válaszható játékos karakter?

 

A dialógusok gagyik, a történet egy kétévest se hatna meg - yep, fenntartom hogy ez sz*r.

A fordítók se konzultáltak informatikussal...

 

No és Javító Szafaládé, vagy akármi a neve. Ő elvileg FŐGONOSZ a film szerint. Akkor miért kapja meg a bombacsajt???

0101011 Creative Commons License 2016.05.22 -1 0 155

Arrietty - Elvitte a manó

Ebbe a Miyazaki-rajzfilmbe a Disney már közvetlenül is beszállt, nem csak forgalmazóként, így az eredeti szinkronhangok közül is számosan ámerikaiak.

 

Indításként kiderül hogy arrafelé a Nyári Szünet mindössze 1 hét. Reméljük nem terjed el.

 

A címszereplő Árja-Yeti egy "csenőmanó" (1997), tehát abból él hogy fosztogatja a Keményen Dolgozó Kisember házát és tulajdonát. Aki "mindjárt 14 éves lesz, ideje hogy megálljon a saját lábán (és ő tartson el minket, a szüleit)" - mintha a fideszkdnpt hallanám.

 

 

Elgondolkodtam hogyanlehetne kiírtani ezeket a kártevőket. Probléma az intelligenciaszintjük. Meglepetésszerűen körbe kéne venni az egészkertet, és minden oldalról megengedni a gázt haladva befelé hogy ne tudjanak elmenekülni.

 

A tempó lassú, szóval rá kéne írni hogy "csak lányoknak". De emellett az üzenet is bajos. Elvileg az ember okozta környezetváltozásról szólna a dolog, CSAKHOGY itt az ember nem okoz valódi változást a környezetben, és hiába állítja a címszereplő hogy "megállunk a saját lábunkon" - ez sem igaz. A csenőmanó egy parazitafaj, ami nem képes önellátásra. Nem gyárt semmit, nem teremt semmit, nem hajt hasznot sem. Pusztán csak élősködik. És amiről azt hiszik "úgysem kell az embereknek" valószínűleg gyakran az utolsóés egyetlen falatot jelentette valakinek. Ők nem Elveszett Tárgyakat használnak mint Sohaország Illuminátus Tündérei - ők lopnak. Kilopják a tojást a fészekből, a pénzt a tárcádból, lopják az áramot és a gázt, és közben még a mindennapi tárgyaikat sem tudják előállítani. A csenőmanók életképtelen bűnözők. JÓ dolog hogy kihalnak.

0101011 Creative Commons License 2016.05.22 0 0 154

Frankenweenie - Ebcsont beforr
Nem hiszem hogy igazán indokolt volt fekete-fehérben forgatni. És persze minden Frankeinstein-történet nélkülözhetetlen eleme a sírrablás. Mindenki szerencséjére legalább nem vagyok vallásos hogy elítéljem a nekromanciát.

 

FORDÍTÁSI HIBA: "ismeretlen"-nek (unidentified) fordítani az "egyesült/egyesített" (unified) szót... Nagyon fáradt lehetett a fordító mikor ezt elkövette!

 

Nagy erénye hogy a végére sikerül megújítania a Frankeinstein-sztorit. Hátborzongató :P 12-16 éveseknek javasolnám Haloweenre :D

0101011 Creative Commons License 2016.05.21 -1 0 153

Csingiling - A szárnyak titka

Hát nem igazam lett hogy ez most a tél lesz? A "probléma" az hogy kifogytunk az évszakokból - de nem a Csingiling-filmekből!

 

No, megint kiderül hogy ez egy olyan társadalom ami gettókban él. Senki nem mehet sehova.

Ezt amúgy jobb ha gyorsan megjegyzed, mert az üzenet 5 mp-en belül megsemmisíti önmagát.

 

Aaah, az nem Csingiling, hanem Csingi Ling! Kínai!

Uhm, a kis kínai NEM nyártündér, hanem barkácstündér. Ja, hogy ez másfajta felosztás.

 

Lehetne belőle írni egy kalandmodult. És végre van egy egysoros:

" (lelkesen: ) - Vigyük el szánkózni!

(szarkasztikusan: ) - Igen! Lökjük le a hegyoldalról!

 

Btw, csaka trailer alapján mondom, de szerintem a Frozen egyes elemei itt születtek meg/lettek kipróbálva.

De persze mielőtt belefeledkeznénk a cukiságba, ne feledjük: Csing az a gyilkos kedvű kis Pán Péter Menyasszonya lesz később!

0101011 Creative Commons License 2016.05.21 -1 0 152

Sophia the first: once upon a princess

Hamupipőke-folytatás Hamupipőke nélkül, csak itt Hamupipőke a herceg, és a herceg a lány anyja, ha még tudtok követni. Kell is, mert Demona is itt van, méghozzá mint férfi.

Btw, gyanítom hogy illene ezt a "filmet" a sorozat pilotjának nevezni, de hát mit lehessen tenni...

És itt jöttem rá hol is keressem az infót, így nem is nézem tovább. Amúgysem egy nagy szám.

 

Jake And The Never Land Pirates: Jake Saves Bucky

Aszondja "tv-special". Ami egy elég homályos fogalom. Az imdb a sorozat részeként tartja számon, de mint különálló részt, és megvana 40+ perc terjedelem, és hát csak nem zárok ki mindent, nemdebár.

Btw, ugyebár nincsenek gyerek kalózok. Sőt, egyáltalán nincsenek kalózok Hook legénységén kívül Sohaországban. A gyerekek pedig csakis Elveszett FIÚK, Elveszett Lányok nincsenek. De akkor kicsoda a kislány a gyerekek "kalóz"hajójának fedélzetén?

 

Tanulság: sose veszítsd el a hazsnálati útmutatót/tulajdonjogi szerződést!

 

Jut eszembe: mi a retket szokott Pán Péter Sohaországon kívül karistolni??

0101011 Creative Commons License 2016.05.21 -1 0 151

Thor - Asgard meséi (/ Asgard hősei / Tales of Asgard)

A grafika nem túl jó, de a történet jó választás. Annál is inkább mert ennek a változatában a mitológiának beleláthatunk Odin "bölcsességébe": kihasználva hogy a jégóriások megtámadták a sötételfeket sikerült leszámolnia a Kilenc Világból nem is egyel, de rögtön kettővel!

Így még a végén az is előfordulhat hogy Odint nem nyeli el Fenrir (akinek aztán Vydar letépi az állkapcsát mielőtt felnyársalja), és Thor is jobban jár mint hogy a Midgard-kígyót terítse le pörölyének csapásával, de mielőtt kiszenved még mérget okád Thorra, aki három lépést tesz meg győzelmi mámorban amikor összeesik, mert a méreg végez vele.

 

Nem mintha amúgy nem az asgardok győznének. Megvédik az Yggdrasylt, a Világfát. És a Trónok Harcában melyik vallás kötődik a fákhoz? Csak nem az amelyiknek a jelvénye a (hétágú) Dávidcsillag?

0101011 Creative Commons License 2016.05.21 -1 0 150

Anyát a Marsra

Halandzsanyelv és egy szakállas anyuka. Bíztató. De komolyan, a pixaros részleg nem osztja meg a grafikus cuccait a disney-részleggel?

 

Eltelt 20 perc, és még mindig nem tudom mi lesz a történet, sejtésem sincs, de a ?főszereplő? kiskölykökt gyűlölöm. A kövér fickót is gyűlölöm. És a marsiak se szimpatikusak. Kicsit se. Más meg nincs a filmben.

Akövér ráadásul zsidó. A neve a hanuka-dalból van: grbble-gribble-gribble...

 

Btw, észrevettétek az alap mennyire waal-e?

0101011 Creative Commons License 2016.05.21 -1 0 149

Verdák 2

Hm, a megadott koordinátákon a Csendes-óceán közepe van.

Hogy a tetves retkes f*szba' kapaszkodik az a kocsi egy Eleven Járműbe észrevétlenül?

Ééés... Hegesztőmaszk? Meg SZEMÜVEG???

Hm, mibe halt bele a "doki"? Nyilván nem öregségbe - vagy mégis?

 

Huh, F1-kocsi földúton? Ez kinek az ötlete volt? Fájdalmasabb ötlet mint Matuka főszereplőnek.

 

Hm, szóval ezeket a vackokat gyártják.

 

Btw, a Johnny English James Bond paródia. Ez meg Johnny English paródia. Így Matuka már duplán fárasztó.

0101011 Creative Commons License 2016.05.20 -1 0 148

Micimackó (2011)

Hát, számozott, így meg kéne néznem... De mégse teszem, elegem van az élőszereplőkkel kombinált szarokból. Mi lesz a következő, csak mert van egy filmben egy CGI-elem, ami szintén "rajzolt" dolog már azt is animációnak sorolnák? Hát engem nem vernek át többet.

 

 

0101011 Creative Commons License 2016.05.20 -1 0 147

Mesél az erdő 2 (Spirit of the Forest)

Miért 2. rész? Mert elvileg a The Living Forest (Mesél az erdő, eredeti cím: El bosque animado) valamilyen folytatása. A Disney útközben bevásárolta magát a projectbe.

 

Kicsit hasonlít a grafika a Rút Kiskacsa Meg Én-re, de egyértleműen gyengébb. És minden "túl közel van".

 

Kezdőjelenetként: minden városi szemüveges és zéró az iq-ja. Csodás felütés.

Amúgy milyen mutáns állatkák már ezek?

Aztán egy nyanya lefújja rovarírtóval a cicust, majd vmi kóbor macskák vmi kutyával verekszenek, mert a kutyák és a macskák nem bírják egymást, de ez nagyon sokáig tart, és kicsit sem vicces, vagy egyáltalán.

Útközben befut egy ajánlat, miszerint itt utat építenének. Tényleg nem tudom mi rossz van abban, pedig a film egyértelműen annak bélyegzi - csak ugye nem indokolja. A konfliktust látom körvonalazódni (azt nem tudni hogy keveredik majd bele hogy a kóbormacska meg akarja dugni a cicát), de nem látom miért kell nekünk ez a konfliktus, és miért kéne a mutáns patkányoknak szurkolnom benne.

A következő kb. 10(!) percben pedig azt nézhetjük hogyan emészti meg egy random macska a két legyet. De nem megemészti őket végül, hanem kifingja. Mert az "vicces" gondolom. Kérem vissza az életemből erre a szemétre pazarolt perceket! Pedig van ám még lejjebb: az öreg kövér fickó egyszál f*szban uhanyzik! És MUTATJÁK!

ÉS még mindig nincs vége!

0101011 Creative Commons License 2016.05.20 0 0 146

Planet Hulk

Biza, a Disney bevásárolta magát a Marvelba. Btw, mindig érdekelt ez a (ma már klasszikus) sztori. Legalább nagyvonalakban.

 

Na ez az ami hiányzik az élőszereplős Marvel-filmekből: szétrobbanó testek, szakadó inak, HALÁL. hogy a dolgoknak következményei legyenek. Az egyik oka amiért olyan sokra tartom az X-men 3-at pontosan ez.

 

Amúgy mindig úgy gondoltam ez egy Conanbe oltott Mars Hadura, erős beütéssel a történethez amikor Superman Apokolipsra került, és Darkseid seregeit és az Éhenkórészokat egymásnak ugrasztotta... Mindamellett van benne annyi plusz hogy új, önálló történet legyen.

 

Btw, ez az a Hulk amit kedvelek. Nem a nyavajgó Bruce Banner-mizéria, hanem HULK SMASH!

0101011 Creative Commons License 2016.05.20 -1 0 145

Aranyhaj és a nagy gubanc (Tangled)

Csak sajnálni tudom a címadót.

 

Nos, eme kommunista propaganda először is kiáll a magántulajdon eszméje ellen.

A "jóknak" meg első dolguk elpusztítani a varázsvirágot, persze csak miután elállamosították (kárpótlás kiutalása nélkül!). Miben különbözik ez attól hogy a "banya" kisajátítja?

A "banya" aki elvileg a "gonosz" pedig nem tesz mást, csak visszaveszi ellopott tulajdonát - akkor is ha belekovácsolták vmi nagyobb műalkotásba. Hogy az pont egy gyerek? Hé, tisztességgel, gondoskodón nevelte fel, szóval lehet kushadni. Vagy gyermekelhelyezési pert indítani.

Oh, hogy "bezárva tartja"? Hát, egyik szülő sem hibátlan. Ha ennek egyetlen hibája hogy agorafóbiás túlzottan védelmező - hát attól még nem lesz gonosz.

 

Uhm, mi az összefüggés egy rakás tűzvészforrás széthajigálása és a gyerek felkutatása között?

 

A parkourt részemről nem tartom problémának, a betörést viszont már igen. És ő lenne az álomfiú?

Btw, nem igazán tudom eldönteni hogy a lányt most szuperhősnek tekintsem, vagy az ultimate bondage fantáziának.

Ja, hogy a "banya" késsel szaladgál? Ne feledjük: törvényes királyirendelet hogy a fickót élve VAGY HOLTAN körözik.

A ló érdekes döntés - de működik.

Ah, emlékszem amikor legyőztem Darmol Purgost a Scr-bvng hegyen egy serpenyővel...

 

Oké, elismerem hogy a 83. percnél a "banya" működése aggályossá válik, lévén a gyerek nagykorú. De ha beszámítjuk hogy valószínűleg segédkezne egy bűnözőnek a továbbiakban, mégis elfogadhatónak tűnik némi gyengéd erőszak.

 

A vége egy amúgy jó filmnek viszont teljesen értelmetlen. Miért változott a lány fején maradt haj varázstalan barnává? Miért öregedett meg nagy hirtelen a "banya"? Miért mondja a film hogy a szőkék Felsőbbrendű Faj a barnákhoz képest? És ha a fickó (mega ló) túlélt egy 150 méteres zuhanást bármiféle fékezés nélkül, miért halt meg a "banya"?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!