Keresés

Részletes keresés

pici mici a pók Creative Commons License 2021.11.05 0 0 446

megy is szepen az elsoszulotthoz at...

 

Tiborcz István újabb szállodát vett át Mészáros Lőrinctől

 

https://telex.hu/gazdasag/2021/10/29/tiborcz-istvan-ujabb-szallodat-vett-at-meszaros-lorinctol

 

A közpénz mindig utat talál

Az Mfor.hu hozzáteszi: „a Magyar Turisztikai Ügynökség által bonyolított Kisfaludy-pályázatok keretében a Hunguest Hotels 819 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást kapott a BDPST által most átvett Lifestyle Hotel Mátra fejlesztésére”, így aztán még inkább emlékezetes Orbán Viktor vejének, Tiborcznak az a nyilatkozata – egy Portfoli.hu-s interjúban –, hogy a BDPST azért szállt ki az Appeninn Holding Nyrt.-ből, mert az üzletember nem szeretne egy olyan cégben tulajdonos lenni, amely közpénzeket nyer.

A legutóbbi hotelvásárlást egyébként október közepén írtuk meg: Tiborcz István cége Ausztriában egy 43 és egy 91 szobás hotelt tulajdonló céget vett meg, az eladó a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Hunguest Hotels volt.

pici mici a pók Creative Commons License 2021.10.21 0 1 445

ORBÁN VAGYONA!

 

Közzétéve

 

Kommentként érkezett L’Espresso: Orbán már az öt leggazdagabb magyar egyike című cikkünkre. 

 

Orbán épp csak azóta lop, amióta lehetősége van rá: 1993 óta. Az Orbán család ingatlangyarapodásáról kulcsfigurája a felesége. A kormányfőt ő egy olyan vállalkozónak tekinti, akinek nincs cége, „a politika maga a vállalkozása. Lévai Anikó pedig ennek a politikai vállalkozásnak a gyümölcsszedő asszonya”.

„Volt egyszer egy farmeres srác, most meg van egy dandy család… Ma már egyértelmű, hogy Orbán újfeudalizmust épít és saját dinasztiát, nem négy, nem nyolc évre, hanem hetedíziglen.” Lévai Anikó 2010-es vagyonnyilatkozata ismert csupán, abban 38 ingatlan szerepel. (Noha a törvény szerint a házastársnak is évente be kell nyújtania a nyilatkozatát, ez nem nyilvános: csak a Mentelmi és Összeférhetetlenségi Bizottság tagjai tekinthetnek bele, de ők is csak hivatalos vizsgálati eljárás során.)

A 2010-es adatok szerint a Lévai Anikó tulajdonát képező 38 ingatlanból áll.. Az Orbán-család az első miniszterelnökség idején ment át először igen látványos vagyongyarapodáson. A szűkebb család két fő ingatlanadatát nézve: 1. az 1998-ban már birtokolt 5,5 hektárnyi földterület négy év múltán a tizenegy és félszeresére: 63 hektárra növekedett; 2. a tulajdonukat képező (1994-ben 563 ezer forintért vett) belvárosi lakás helyett kertes sváb-hegyi villát vásároltak 2002-ben (75 millióért), majd azonnal hozzáláttak (több tízmilliós) átépítéséhez is. A miniszterelnök apjának többségi tulajdonában lévő bányacég, a Dolomit Kft. saját vagyona meghétszereződött (98-ról 666 millióra nőtt); a másik vállalkozás, a kizárólagosan birtokolt Gánt-Kő Kft. nyeresége ugyanekkor a tízszeresére emelkedett (16 millióról 167-re).

Tehát Orbán a kormányzati hatalmat használta föl a családi vagyongyarapításra –, azt leglátványosabban a Tokaj hegyaljai szőlővállalkozás (Szárhegy Dűlő – Sárazsadány – Tokajhegyalja Kft.) története igazolja, ahol a miniszterelnök és üzlettársai csak vissza nem térítendő állami szőlőtelepítési támogatásból mintegy 64,5 millió Ft-ot nyertek el. A második miniszterelnökség nagy projektje a felcsúti focibirodalom felépítése – ugyancsak közvetett (adóból leírható adomány) vagy közvetlen állami pénzekből. A tulajdoni viszonyok átláthatatlanok, Orbán 50 évre ingyen használatba adott földjein épült föl számos objektum. De 50 év lejárata után, az övé az egész Stadion és az akadémia!!! Stróman-gyanús személyek Orbán körül.

A miniszterelnök közvetlen környezetében legalább 3 olyan ember (család) van, akik mesés vagyongyarapodáson mentek keresztül az elmúlt években: Mészáros Lőrinc, a Flier-család és Garancsi István. Mészáros a földbérleti pályázat második legnagyobb nyertese az egész országban. A kormányfő megyéjében – osztották ki a legtöbb földet 5 350 hektár, illetve 121 588 aranykorona értékben. Ez az országosan bérbe adott összterület 24,4%-a és a földérték 30,8%-a. Mészárosék nemcsak Fejérben a másodikak, hanem országosan is. Az Orbánnal szoros kapcsolatban álló két család (a Mészáros és a Flier) nyerte el az országban kiosztott földterület 8,8 százalékát, aranykoronában a 11,6 százalékát! A Mészárosék és a Flierék által elnyert földek több helyen érintkeznek Orbánné földjeivel, a légi felvételeken egy nagybirtok körvonalai sejlenek föl. Mészáros és alpolgármesterének családja nyerte el az ország 10 legnagyobb Auchan áruházának trafikjogát. Mészáros alvállalkozói (a Gere-testvérek) nyertek el további 10 frekventált dohányárusító helyet országszerte. Mészáros szerelőcége 2007-ben még veszteséges, 2009-ben már félmilliárd bevétele volt, 2010-ben 835 millió, 2011-ben több mint 2,2 milliárd, 2012-ben pedig 4,6 milliárd, ami a kormányváltás óta ötszörös növekedés. A tiszta nyereség 2010-ben ez még csak 250 millió, 2011-ben már meghaladta a 850 milliót, 2012-ben pedig az egy és negyed milliárdot (1,264) 2012-ben fele-fele arányban 800 milliós osztalékot vett ki M. és felesége, ám az utóbbi lemondott a maga részéről a férj javára.

És ő? A mesés gyarapodás forrását busás állami és önkormányzati beruházások adják. Garancsi a Videoton FC elnöke, a Duna Takarék tulajdonosa. Utóbbi 600 milliós hitelt adott Orbán alapítványának – a Duna Takarékot a törvény egyedüliként mentesítette a takarékpénztárak államosítása alól. Garancsi egyik budai lakása szomszédos a Lévai Anikóéval. Az utóbbiban Orbán Ráchel lakott házassága előtt, Garancsiéban »bérlőként« Orbán Gáspár. Garancsi 2012 júliusában 75 százalékos tulajdonos lett Kékessy Dezső 2000 hektáron gazdálkodó tiszaigari agrárcégében. (Kékessy volt Orbánék üzlettársa Sárazsadányban, ő vette meg aranyáron a korábbi lakásukat, majd a tokaji szőleiket is.) Garancsi az egyik tulajdonosa annak az offshore cégnek, amelyik hatalmasat kaszált a gázüzleten: az Index szerint 55 milliárdos osztalékot vettek ki a cégből tavaly. Aki elhiszi, hogy mindez véletlen egybeesés, az ..

Nos..Összegezzük… Azt tudjuk, hogy Orbán 1998 és 2002 közt vette meg romániai kastélyát, több száz hektár földterülettel,egy nagy hotelt is elkezdtek akkor építeni, de mivel 2002-ben megbukott, az építkezést abbahagyták ..Budán is van egy hoteljuk, gyermekeinek egy lakást vettek Párizsban és Londonban. . Tokai hegy a szőlővel biztosan az ő tulajdona. Debrecenben is van házuk. A falusi gázszerelő bekerült 3 év alatt a leggazdagabb magyarok közé Orbán jóvoltából. Szívjóság ? Orbán is jó ingatlanos lesz, ha egyszer abbahagyja a politikát. A múltkor vett az V. kerületi önkormitól egy olyan lakást 560 000 ( ötszázhatvanezer) forintért, aminek a felújítására előtte 6-7 milliót költött az önkormi, majd néhány évre kiadta albérletbe egy amerikai nőnek havi 2000 dollárért, azután eladta az üzlettársa, bizonyos Kékessy Dezső vejének 63 000 000 ( hatvanhárom millió ) forintért. A mostani pecót is elég jól vette, valami 75 milláért, pedig szakemberek szerint még most is ér vagy 250 millát, így válság után. Haris-köz-i ingatlanokat bagóért megszerezték, amit 100-szoros áron adnak el valami csoda folytán.

Az Orbán-család vagyonát egyes közírók 500 milliárd forint körülire teszik, amihez hozzátartozik egy Pintér Sándor belügyminiszterrel közösen vásárolt és fenntartott horvátországi sziget az Adrián, valamint egy kb. 600 millió Ft. értékű jacht, ami francia lobogó alatt került nyilvántartásra…” Lopni törvényesen is lehet, anélkül, hogy bizonyítható bűncselekményről beszélhetnénk.

Erre a Fidesz-kormány idején működő Országimázs Központ, Happy End Kft. és Ezüsthajó Kft. mesterhármasa szolgál ékes példával. ” Magyarországról az elmúlt 25év óta 242 milliárd dollárnyi magántőkét menekítettek ki a világ különböző adóparadicsomaiba.

Most akkor ezt forintosítjuk, hogy a nagyságrend még jobban látszódjon: 48 ezer milliárd forintot!!! (200 forintos dollár árfolyamon)

A Tax Justice Network adatai szerint Magyarország méretéhez és tőkeerejéhez képest példátlanul nagy veszteségeket szenvedett az elmúlt évtizedekben az offshore jelenség miatt. 242 milliárd dollár magántőke – a teljes magyar államadósság két és félszerese – került offshore számlára. Az összeg abszolút mértékben is hatalmas: ezzel a világranglista 12. helyét foglaljuk el. Európából senki nem előz meg bennünket, és a többi kontinensről is csak gazdasági világhatalmak és néhány olajország. El kell olvasni Ferenczi Krisztina könyvét, a:Szüret az Orbán vagyonok nyomában címűt, és akkor a kezdetektől láthatjuk dokumentálva az első Ft-okat. Még több gaztett található:

 

http://mozgovilag.com/?p=5012 http://www.parlament.hu/irom37/18470/18470.pdf

partner113 Creative Commons License 2021.08.28 -1 0 444

Állítólag a főnöknek mindig  igaza van.

Ha még sincs, leváltható

partner113 Creative Commons License 2021.08.28 -1 0 443

Ha jogtalanul szerezte a vagyonát, bizonyítsák be és vegyék el

partner113 Creative Commons License 2021.08.28 -1 0 442

A miniszterelnök nem baj, ha jómódú

pici mici a pók Creative Commons License 2021.08.26 0 1 441

https://index.hu/belfold/2021/08/26/hadhazy-akos-szerint-a-vegehez-kozeledik-a-hatvanpusztai-epitkezes/

 

 

Amióta legutóbb ott jártam, az udvaron két hatalmas medencét alakítottak ki

– mondta, hozzátéve: kollégáival azon még vitáznak, hogy vajon medence vagy szökőkút lesz-e ott.

Ezen kívül két, több száz négyzetméteres épületnek is letették az alapjait, amelyek az ellenzéki politikus szerint üvegházak lehetnek majd.

Hadházy Ákos hozzátette, hogy információi szerint az építkezést egy különösen védett műemlék ledózerolásával kezdték. Ezt hiába jelezte a műemlékvédelmi szakembereknek, ők azt mondták, hogy tudnak erről, de nem zavarja őket. Ráadásul az eredetiekhez – szerintük – hasonlító új épületek is műemlékvédelemben részesülnek majd.

Az pedig csak hab a tortán, hogy a többszintes, mélygarázsos, liftes, tetőtérbeépítéses épületeket juhakolnak hívják

– mondta az egyik építményről szóló hivatalos iratok alapján. Bejegyzése azzal zárul, hogy

KapcsolódóKiderült végre, mi épül Orbánék hatvanpusztai birtokán

Hadházy Ákos képviselő négy hónapig várt a hivatalos válaszra, de amit kapott, azt elég furcsának tartja.

a propaganda sok millió ember elől hallgatja el ezt az építkezést és sok millió ember figyelmét tereli el róla. Pedig ez az épület az őrület maga. Ezt minden magyarnak látnia kellene!

A hatvanpusztai majorságot Orbán Győző ingatlanos cége 2011-ben vásárolta meg, de papíron a birtokot évek óta Mészáros Lőrinc használja állítólag 15,5 milliós éves díjért. A birtok akkor lett híres, amikor a miniszterelnök egy fotót posztolt Nárciszról, a majorságot őrző kuvaszról.

pici mici a pók Creative Commons License 2021.06.11 0 1 440

Orbán Viktor Mészáros Lőrinc vagyongyarapodásáról: „Mindenki fizesse be az adót!”

 

https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/hirek/orban-viktor-meszaros-lorinc-vagyongyarapodasarol-mindenki-fizesse-be-az-adot/

 

 

  •  
  • „Mindenki tartsa be a szabályokat, és mindenki fizesse be az adót” - ennyit válaszolt Orbán Viktor, amikor az RTL Híradója Mészáros Lőrinc gazdagodásáról kérdezte.
  • A miniszterelnök azt is elmondta, szerinte a 100 leggazdagabb listáján szereplők 80 százaléka még mindig baloldali, ami messze van a kívánt egyensúlytól. Arra azonban nem válaszolt, hogy mennyi állami támogatást kaptak Mészáros Lőrinc céges érdekeltségei.
  • A felcsúti vállalkozónak a járvány ellenére egy év alatt 185 milliárd forinttal nőtt a vagyona, a 100 leggazdagabb magyarról szóló kiadvány szerint.

 

 

 

újságszélirányok 6 órája
-2 0 topiknyitó

https://index.hu/belfold/2021/06/10/meszaros-lorinc-exkluziv/

 

 

"Az indexes Mészáros Lőrinc-interjú első tanulsága, hogy miként a vagyona, úgy a mondatai sem az övéi. Ez az ember egy gondolat-stróman. Olvasom, olvasom, és teljesen világos, hogy ezeket a dolgokat nem az az ember mondja, aki a jótévétnézhetőtévét. Mindenesetre érdemes lesz részleteiben is feldolgozni, mert ezt a szöveget a fideszes kommunikáció különösen gonddal kellett összerakja, és a legmagasabb szinten láttamozták, ergo száz százalékban AZ, amit ma a kormánypárt mutatni akar és képes."

 

Ceglédi Zoltán

pici mici a pók Creative Commons License 2021.04.06 0 0 439

Dajcs Tompika jol benyalta a vezernek :0)))))))

 

 

https://telex.hu/belfold/2021/04/06/deutsch-tamas-interju-fidesz-orban-viktor-europai-unio-meszaros-lorinc

 

 

A miniszterelnök apja, veje és barátja milliárdosok, ő pedig azt mondja magáról, hogy nincs megtakarítása. Ez hihető?

Nekem is van több nagykorú, önálló életet élő fiam, közülük az egyik ráadásul jól kereső futballista, de bármennyit is keres, én tőle pénzt nem kaptam, csak adtam neki. Nem is értem, hogyan lehetne az ő vagyoni helyzetéből az én vagyoni helyzetemre következtetni?

 

Márpedig sokan úgy gondolják, hogy Mészáros Lőrinc vagyoni helyzetéből lehet Orbán vagyoni helyzetére következtetni, kevés ember feltételezi azt, hogy ebben a kapcsolatban Mészáros önállóan diszponál egy közel 500 milliárdos vagyon felett, és ha arról lenne szó, hogy a Fidesznek mondjuk még több média kell, akkor Mészáros a vagyonát ne arra használná, hogy segítse Orbánt és a pártot.

Nyilvánvalóan vannak olyan baloldali hívek, akik ilyen összeesküvés-elméletek szerint vélekednek, és vannak sokkal, de sokkal többen, akik meg nem. Szerintem ma a Magyarországon élő emberek nagy többsége nem így vélekedik erről. Két ok miatt. A tények ezt nem támasztják alá, ez nem más, mint vádaskodás. Másrészt, amikor ezek a kérdések a nyilvánosság előtt voltak, a miniszterelnök normális válaszokat adott.

Hitehagyott Creative Commons License 2021.03.17 -8 0 438
pici mici a pók Creative Commons License 2021.01.07 0 0 437

Stromanok se fopgnak segiteni a Biden vezetes ellen, max Putyin

 

 

Magnitsky Act Biden alatt

 

Since 2016, the bill, which applies globally, authorizes the U.S. government to sanction those it sees as human rights offenders, freeze their assets, and ban them from entering the U.S.

pici mici a pók Creative Commons License 2021.01.07 0 0 436

A szegeny nep elol mar titkoljak a gazdagodast hogy ilyen kolosszolasi bunteteseket akarnak ha valaki belat Orban/meszaros/Tiborcz birtokra...

 

 

Százmillió forintos bírság is kiszabható

 

Az RTL Klub Híradója kitért rá, hogy a törvénycsomag az a része azonban már hatályba lépett január elsejétől, amellyel a büntető törvénykönyvet is szigorították.

Ezentúl ugyanis bűncselekmény,

 

vétség az, ha valaki pilóta nélküli légi jármű jogosulatlan használatával más lakását, egyéb helyiségét, a hozzájuk tartozó bekerített területet megfigyeli. Minősített esetnek számít, ha a készített hang-, képfelvételt nagy nyilvánosság számára elérhető teszi.

 

Tavaly a Magyar Hang és az Átlátszó is drónnal készült felvételeket közölt arról, hogy Mészáros Lőrinc nagyvállalkozó bicskei birtokán különböző páncélozott katonai járművek parkolnak.

Később az Átlátszó és a Magyar Hang munkatársát a képekkel összefüggésben a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi osztálya hallgatta ki, mert ismeretlen tettes ellen indult eljárás tiltott adatszerzés bűntette miatt.

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő egy október 30-i Facebook-bejegyzésben tudatta, hogy a fotókat ő készítette.

NoNickNo Creative Commons License 2020.09.05 0 0 435

Nem mindegy, hogy mi, vagy ki miatt válik....

Előzmény: Break Break béka (434)
Break Break béka Creative Commons License 2020.09.05 0 0 434

Meszarosne viszi a felet? :-0)))))))))))

II.Ollie a Rehm Creative Commons License 2020.08.09 -1 0 433

Az ellopott zsidó vagyonban a volt komenyisták, liberálisok élnek. Az ellopott kastélyokat a volt komenyisták , liberálisok kapták meg Antall József első komenyista kormányától.

Ezért tart ott az ország ahol.....

Előzmény: II.Ollie a Rehm (430)
Megafon001 Creative Commons License 2020.08.09 0 0 432

Te, erről a sztoriról nincs valami videód?

Az lenne az igazi, ha baján forgatták volna, és szerepelne benne egy mentőtiszt.

Előzmény: ?silámroooN (431)
?silámroooN Creative Commons License 2020.08.09 0 1 431

Nem

orbán a magyaroktól elrabolt pénzböl él a várban IS

szivesen

Előzmény: II.Ollie a Rehm (430)
II.Ollie a Rehm Creative Commons License 2020.08.09 0 0 430

Orbán is a zsidóktól ellopott vagyonba beköltözve él valahol a Rózsadombon ?

Break Break béka Creative Commons License 2020.08.09 0 0 429
Jaka46 Creative Commons License 2020.07.31 0 0 428

Szegény,mint a templom egere/vagyonnyilatkozat/.

Break Break béka Creative Commons License 2020.07.31 0 0 427

https://444.hu/2020/07/30/csaladbarat-golfpalya-orban-viktor-apja-nem-akar-nyereszkedni-meszaros-lorincen

 

Tavaly áprilisban lett új tulajdonosa és üzemeltetője a Pannónia Golf & Country Clubnak. Az addig a Csányi-család birtokában és kezelésében lévő terület Mészáros Lőrinc birtokai mellett van, egy kőhajításra az Orbán-család legendás hatvanpusztai majorjától. A szomszédban lévő golfklubot közösen kebelezték be. 

nagyanyo5:0 Creative Commons License 2020.07.27 0 0 426

Nem , mert nincs szabad szoba:(((( Mindet kibukkolták!!!!!

Előzmény: Break Break béka (425)
Break Break béka Creative Commons License 2020.07.27 0 0 425

mentél mar költeni a pénzed az Orban pereputty szállodaiban, ingatlanjaiban?

Előzmény: nagyanyo5:0 (424)
nagyanyo5:0 Creative Commons License 2020.07.27 0 0 424

B@szhatják a kék-algás Balatonjukat, a qtya sem megy arra:DDDDDD

Több bevétele lehet a balatoni vendéglátósoknak, mint tavaly, mondja a balatoni potentát!!!!!

Break Break béka Creative Commons License 2020.07.27 0 0 423

"Orbán bandája hihetetlenül meggazdagodik" - vita az EP-ben a jogállamiság és a költségvetés összekötéséről

 

 

Orbán Viktor Tiborcz István balatoni birtokáról köszöntötte rajongóit

 

 

https://index.hu/belfold/2020/07/26/orban_viktor_tiborcz_istvan_balaton_felsoors_birtok_uszomedence/

 

 

 

Előzmény: Break Break béka (420)
nagyanyo5:0 Creative Commons License 2020.07.11 0 0 422

Nem hogy 1, de szigetei vannak Orbánnak az Adrián!!!!! Barátnőm ezt híreszteli:DDDDD Nagyon buta, viszont diplomás közgazda, igaz a von Haus aus-t az utcán hagyta:((((

martinaxe7 Creative Commons License 2020.07.11 0 0 421
Break Break béka Creative Commons License 2020.07.10 0 0 420
  • "Orbán bandája hihetetlenül meggazdagodik" - vita az EP-ben a jogállamiság és a költségvetés összekötéséről

https://index.hu/kulfold/eurologus/2020/07/09/jogallamisag_europai_parlament_unios_tamogatas

Miajó Creative Commons License 2020.06.29 0 0 419

Gyűlik  a vagyon....

 

Újabb megrendelést nyert el a Mészáros és Mészáros Kft. Portfolio Cikk mentése Megosztás Két, összesen közel félmilliárd forint értékű megrendelést nyert el az Opus alá tartozó Mészáros és Mészáros Kft. konzorciumban – tette közzé a vállalat a BÉT-en. A Mészáros és Mészáros Kft. a Vabeko Műszaki és Kereskedelmi Szolgáltató Kft.-vel 70%-30%-ban megosztott közös konzorciumban nyerte el az NKM Földgázhálózati Kft. által kiírt pályázatot a szolgáltatási területén végzendő rekonstrukciós, gázhálózat-optimalizációs munk

Break Break béka Creative Commons License 2020.06.27 0 0 418

 

 

 

 

 

https://g7.hu/penz/20180823/eloszor-kerult-meszaros-vagyon-nyiltan-az-orban-csaladhoz-rogton-hatmilliard-forintnyi/

https://atlatszo.hu/2018/01/04/huszonevesen-milliardosok-igy-all-a-sajat-laban-az-orban-rezsim-masodik-generacioja/

Miajó Creative Commons License 2020.05.13 0 0 417

Nem megy Brüsszelbe, talán fél.....

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!