a cataflam dolora mondta egyszer a patikus ,hogy fele a hatása mint a vényre kaphatónak.Én fejfájásra irattam fel anno. De arra nem vált be. Nekem legalábbis nem.Viszont a fogfájásra,3 fogam gyulladt be egyidőben ,na arra viszont hatásos volt.
A vérzést nem kell elállítani, majd eláll magától, hacsak nem vagy "vérzékeny".
Pár öblítés erejéig normális ha vérzik.
Ideiglenes fájdalomcsillapításra még jó szokott lenni, ha vízzel takarod be a fájó részt, majd ha felmelegedett kiköpöd. Persze kiköpni csak akkor kel hamár eleget ittál, különben le is nyelhető :-)
begyulladt begennyesedett ínyre egyszer paradicsomszeletet raktam.Azt mondták hamarább beérleli a duzzanatot.Tény ,hogy másnap ki is fakadt,,,de az is lehet,hogy nélküle is megtörtént volna.
Mosd meg, dörzsölgesd ott ahol legjobban fáj, akár 20 percig is. Lényeg, hogy kivérezze magát. Ugyanis azért fáj, mert a gyulladás nyomja az idegeket. Ha óvatosan addig dörzsölöd a fogkefével amíg elkezd vérezni és még onnan 15 percig, akkor elfog múlni a fájás:-)
Ha elsőre nem akkor többszöri nekifutással is.
Ha nagyon rossz és már aludni sem tudsz akkor egy algoflex. És mihamarabb fogdoki.....
Cataflam .Amit receptre adnak.Olyan erős fogfájást ami már szinte elviselhetetlen ha nem is mulasztja el de erősen tompítja.Hátránya,hogy napi 3 a megengedett adag ha jól emlékszem.Fogorvos nem jó a fogfájásra mert az megszúnteti és oda az "élvezet"...:-)