Kétféle van, 1/4-es és 3/8-os. A szélesebb a régi, jellemzően német gépekhez való, meg a nagyformátumú, nehéz kamerákhoz. A keskenyebb a japán és nyugati kamerákban dívott, mára már teljesen kiszorította a széleset.
Eladó a képeken látható Cullmann Magnesit MB6.4 OXC355 típusú 3D gömbfej. Vadonat új, sohasem használtam. "Használtan" vásároltam én is, de az előző gazdája pont annyit használta, amennyit én. Megvan a párnázott tokja, használati utasítása és a gyorscseretalp is. Nagyon masszív, a súlya 700g, teherbírása 23 kg! Ára: 45.000.- Ft
Valamint szintén eladó a Culmann Magnesit 522 tripod is. Megvan minden tartozéka, azaz gyorscseretalp, rövid középoszlop, tok. A tok cippzár húzókája sajnos a képeken láthatóan letört, de ettől függetlenül használható. Ára 20.000.-Ft
Érdeklődni publikus email címemen tudtok. A termékek Budapesten találhatóak.
Sajnos kihasználatlanság miatt eladó Feiyu Tech Ak4000 gimbalom minden tartozékával együtt. Hibátlanul működik, sőt még a kijelzővédő fóliát se vettem le róla. Annyira vigyáztam rá mint a szemem fényére. Nagyon szuper masina és fáj is érte a szívem, de tudom, hogy valaki biztos jó gazdája lesz és több hasznát veszi mint Én. Kipróbálható Budapesten a 17. kerületben, de , ha nem vagy mobilis akkor Budapesten belül bárhová szívesen elviszem neked. :)
Paraméterek: Alkalmazás:-DSLR fényképezőgép Kompatibilis modell:-Univerzális Tengelyek száma:-3 Kapcsolódás:-Bluetooth/USB/Wi-Fi/Audio jack 3.5 mm Anyag: -Alumínium Maximális támogatott súly:-4 kg Pántengely szöge 360 ° Dőlési tengely szöge 230 ° Gördülő tengely szöge 360 ° Akkumulátor élettartam: -12 h Akkumulátor kapacitása: -2200 mAh Felszerelés: -1 x 1/4" Female Szín: -Fekete Súly:- 1.44 kg
Sziasztok! Foglalkozik valaki állványjavítással? Van egy Velbon Sherpe állványom, aminek az egyik lábának az alsó szegmense széthullott. Összeraktam, de hiányzik egy kis téglalap alakú kis pöcök, ami a rögzítő alatt van és az szorítja oda a lábat belülről, így továbbra is kicsúszik a csőből. Továbbá vannak benne további lapos félkör alakú műanyag izék. Lehet, hogy ezek is ki vannak kopva már. Nem tudom.
Van nekem egy Cullmann Magnesit 528-as állványom, aminek elkezdett "lötyögni" a feje, az a rész, amiben van egy pici, süllyesztett, imbusszal meghúzható csavar.
Neten nem találtam infót, hogy hol szervízelik ezt a márkát. Tudnátok segíteni?
Van egy jó kis konteóm a 680B rögzítőcsatjának a töréséről.
Én a monopodomra szegecseltem egy rövid fület műanyag hevederből oda, ahol a csuklószíjat lehet átbujtatni, arra meg egy kis kulcskarikát. Az övemre meg fel szoktam húzni egy kb. 4-5 centis karabinert, amire fel tudom akasztani a monopodot, ha azt akarom hogy szabad legyen mind a két kezem. Nagyon bevált, pont jobbkézre esik, és akkora a karabiner, hogy félkézzel tudom kezelni.
Hosszú távon nem jó vele sétálni, vagy legalábbis fogni kell, hogy ne lóbálózzon. De éppen a napokban jártam úgy, hogy lépkedtem előre-hátra a fényképezőgéppel a kezemben, az állvány az övemen lógott, de nem fogtam, így telibevertem vele egy korlátot. Hála istennek nem lett semmi baja, viszont azt kiszúrtam hogy pont ott trafálta el, ahol a tied is eltört.
Úgy érzem, végre megnyugtató magyarázatot találtam egy kínzó kérdésre. Mostmár csak azt kell megfejteni, hogy miért haltak ki a dínók, és hogy mikor lesz vége a vírusnak.
Nem titok! ...ezt én sem tudom! Egyszer csak használat közben vettem észre, hogy valami nem kerek vele. Csúszott "össze". Tippem sincs, hogy mi és hogyan történhetett vele!
Valóban, igazad van! Egy lovat le lehet vele ütni!
Amúgy, ha nem titok, hogyan sikerült eltörni? Nekem is van egy 680B-m, hát mit nem mondjak, ezzel a lovat agyon lehet ütni, főleg ha rajta van a billenő fej.
Én már jártam így, igaz régen. A Manfrotyinak volt egy Modo, vagy valami hasonló nevű, könnyű digitális gépekre tervezett szériája, aminek elég gyenguszra sikerült a lábrögzítő karja, pontosabban az azt tartó gyűrű. Az egyik állványomon elszakadt. Kértem - pontosabban az egyik barátom intézte Bécsben - a cikkszám alapján alkatrészt, nem is volt komoly összeg, aztán otthon kicseréltem.
Segítségeteket szeretném kérni. Manfrotto 680B monopodomon eltörött az egyik rögzítő "fül". Valaki járt már hasonló módon? Hogy lehet rákeresni a keresett "alkatrészre"? Mi a pontos megjelölése külföldi oldalakon?