Keresés

Részletes keresés

maniq Creative Commons License 2017.01.06 0 0 59

Az oktatás és tehetséggondozás modernizálását megcélozva készült az oldalam: www.maniq.org Ez egy közösségi finanszírozású (crowdfunding) oldal, ahol a tehetséges dákok projektet indíthatnak, és adományokat gyűjthetnek az álmuk megvalósításához, amiben pedig mentori segítséget is nyújtunk.

András Bárány Creative Commons License 2016.10.30 0 0 58

Szerintem alapvetően az a baj, hogy az iskola teljesen kimerítí a gyerekeket: http://www.origo.hu/itthon/20160405-deliaga-eva-gyermekpszichologus-iskolarendszer-betegseg.html jó lenne tényleg, ha végre rájönnének, hogy a kreativitásra és a gondolkodásra kéne inkább nevelni őket: http://viennalife.hu/blog/hova-jarassuk-a-gyereket

pukoon Creative Commons License 2016.06.20 0 0 57

ezek a tanarak...

 

-nem tudják, hol van az Elég...

pukoon Creative Commons License 2016.05.24 0 0 56

Oktasson, akinek nincs bora!

Fekete péntek,fekete

orgona.

pukoon Creative Commons License 2016.05.14 0 0 55

ezek a mai fiatalok -((((

 

nem lehet leányálom ma a tanárkodás...

pukoon Creative Commons License 2016.04.14 0 0 54

sok igazság is van benne...

 

"lekövetnék"  -az ilyenektől viszont (le)elkap a rosszullét... -(((

Előzmény: Blazer_Ken (52)
PETYUS Creative Commons License 2016.04.14 0 0 53

Vitaindítónak jó a cikk, de tovább kellene menni ezen a gondolat-ösvényen. Össze kellene írni, hogy milyen tudásra van szüksége egy mai gyereknek ahhoz, hogy életképes felnőtt lehessen, sőt, családnevelésre is alkalmassá váljon, sőt, nemzetének, fajának, bolygójának is hasznára lehessen.

Mindezt úgy kellene tenni, hogy az széles társadalmi ismertségre és elismertségre tegyen szert, hogy semmilyen politikai formációnak ne legyen esélye letagadni az összeírt ismerethalmazról való értesülést.

Előzmény: Blazer_Ken (52)
pukoon Creative Commons License 2016.04.13 0 0 51

Miért pont az oktatás ne legyen elcseszve?!

pukoon Creative Commons License 2016.04.03 0 0 50

11 (tizenegy!) db egyest kapott a keresztfiam egy tanártól: sz.tem a tanárral több baj lehet, mint vele...

Előzmény: pukoon (49)
pukoon Creative Commons License 2016.04.03 0 0 49

a tanárállomány kihuzta a gyufferceket

Előzmény: Törölt nick (48)
Törölt nick Creative Commons License 2016.04.02 0 0 48
pukoon Creative Commons License 2016.03.23 0 0 47

Nem kéne őszig várni, csaxóólok.

Előzmény: Törölt nick (46)
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.22 0 0 46

Már idén ősszel távozhat a miniszteri székéből Balog Zoltán, ha nem konszolidálja az oktatás-, és az egészségügyben kialakult helyzetet – derül ki a 168 Óra csütörtökön megjelenő számából. A lap kormányhoz közeli forrásokból úgy értesült, ha Balognak sikerül békét teremtenie, akkor maradhat az Emberi Erőforrások Minisztériuma élén, ám kétséges, hogy erre képes lenne, hiszen a tárca jó ideje csak defenzív politikát folytat.

pukoon Creative Commons License 2016.03.19 0 0 45

warangyok

Előzmény: Marvinka (44)
Marvinka Creative Commons License 2016.03.15 0 0 44

elszaladt a ló a pedagógokkal

 

lustabanda

pukoon Creative Commons License 2016.02.10 0 0 43

Szerintem.

Alapműveltségre mindenkinek szüksége kell legyen.

Ezért meg kell próbálnia mindenkinek megtanulni olyasmit is, amit nem szeret (legalább egy igazi elégségesre).

((A tanulást is tanulni kell!!))

Ezekhez fegyelem, szülői támogatás és rendes számonkérés is kell.

((Valamint olvasni tudás szövegértéssel...))

Jroux1 Creative Commons License 2016.02.09 0 0 42

Valóban, az ember életében később felértékelődnek azok a dolgok amit általános műveltségnek hívnak. Ma már én örülök annak, hogy a gimiben tanították Adyt vagy József Atillát. Mert be kell vallanom, hogy magamtól nem szoktam leülni verseskötetet olvasni. 

Előzmény: King_of_Giants (40)
Törölt nick Creative Commons License 2016.02.09 0 0 41

+ pincér, cukrász, varrónő, bőrdíszműves, fazekas.....így hirtelen.

Előzmény: King_of_Giants (39)
King_of_Giants Creative Commons License 2016.02.09 0 0 40

általános műveltségről zagyválnak sok sok évtizede"

 

 

Mi a fenének a magyar irodalom, történelem és nyelvtan oktatása. Egyet utáltam ebböl, a szavak osztályozását :)

Van élet a szakmán kivül is. Ki tudja hol, milyen társaságba keveredik az ember, kivel hol ismerkedik meg. Aztán csak ül hallgatagon, mert a kőműves szakmárol nem beszél senki amihez ő hozzászólhatna

Nem egy topikot olvasok olyan következetes helytelen írással, hogy rögtön leveszem a kultúrális szintjét az illetőnek. OK. ő bizonyára a saját köreiben marad ahol ez nem érdekes

Csak az élet nem ebböl áll

Előzmény: 5. Hugo (32)
King_of_Giants Creative Commons License 2016.02.09 0 0 39

tényleg ennyire komolyan kell venni egy szakközépben, ha valaki hülye a matekhoz?"

 

Én is ezt gondoltam anno, aztán mégsem

ki tudja mi lesz a nebulóbol? Marad szakmunkás, lakatosnál is kellenek számitások rajzolvasás, hazabeszélve meg a póri villanyszerelőnek is értenie kell a számitásokhoz, ha nem akar segédmunkás szinten maradni. Arrol nem beszélve hogy technikum, egyetemen ha tovább megy

Én technikumba mentem és villamos gépek méretezése, műszaki átvétele lett a munkaköröm sokáig. Ott meg dobálóztak a mindenféle görbékkel és számitásokkal

 

Azt elfogadom, hogy egy szakácsnak, elég a súly és térfogat számitás. Ha kissé belenézünk, nem is tudok olyan szakmát ahol ne kellene matek/geometria valamilyen szinten

Előzmény: 5. Hugo (33)
...slr... Creative Commons License 2016.02.09 0 0 38

Milyen egyformasággal?

 

Nem vagyok pedagógus, csak a saját véleményemet mondom. Szerintem túl egyforma utat kell bejárnia 12 év iskola alatt a gyerekeknek. Túl egyformaként kezeljük őket. Szerintem hagyni kellene, hogy sokkal eltérőbb utakat járhassanak be tanulmányaik során, hogy mindenki megtalálhassa saját erősségét, abban kigyúrhassa magát, és mielőbb felelős, hasznos munkát végezhessen. Cserébe meg kellene fizetni a tudást: aki olyan szakmát választ, amihez 17-18 évet keményen tanulni kell (pl. orvos, szakmérnök) az kapjon megfelelő feladatot (ne aktatologatásra menjen el az élete, hanem gyógyíthasson) és megfelelő fizetést.

 

Az általánks és középiskolai tananyagban egyébként semmi olyan nincs, amit egy ép gyerek ne tudna megtanulni könnyűszerrel, csak az egyforma tanulási kényszeroályáról az okosabb és az elkalandozóbb is könnyen letérhet tanulmányai során, és aki már nem az eloőírt tanulási kényszerpályán mozog, az nem tud visszatérni, lemarad. Pedig sokkal többféle út létezik, amin jó emberré lehetne válni.

Előzmény: Jroux1 (28)
5. Hugo Creative Commons License 2016.02.08 0 0 37

... a megabájtok napi használati szinten jönnek szembe, ezért mindenki tudja is, amire szüksége van... de annak semmi köze a középiskolás matekhoz:-) (ja a 1024 nem is matek tananyag:-)) mindegy, csak annyit szerettem voltam "kinyilvánítani", hogy mifasznak buktatni szakközépben matekból a gyereket, ha a lényegesből meg jó... 

Előzmény: Törölt nick (36)
Törölt nick Creative Commons License 2016.02.08 0 0 36

Logarléc? Igen régen járhattál suliba..

 

A szakács, fodrász, stb szakközepesek bizonyára nem......legalábbis nem a munkahelyükön---HA még a szakmájukban dolgoznak.

 

De valahol mélyen mindenki találkozik ezekkel, csak maximum fel sem fogja.

 

Ugyértem, fel lehet vetni, hogy ne tanuljunk ilyen """bonyolult""" hatványos dolgokat, csak mikor valaki zagyválja a kiló-mega-giga-terrabájtot az manapság legalább olyan vicces problémákhoz vezet, mint mikor 10gramm helyett 10dekát vagy 500gramm helyett 5dekát kér valaki a boltban,. esetleg odahaza beteszi a kajába, aztán meglepődik, hogy most ebből mi lett.

 

Nem mindegy, hogy a kedvenc filmem, miért nem fér az 500as pendrivera, ja mert az 10 éves és 500megás, a film meg fullhd 14.1 giga..boccs..

 

Fejben gyököt vonni amugysem kell tudni, szerintem kb sosem kellett, max az oroszoknak, anno nálunk ők mutogatták meg a golyós bizbaszukat tologatva, hogy igazábol nem lehettelen, még logarléc nélkül sem ;)

 

 

 

 

Előzmény: 5. Hugo (33)
5. Hugo Creative Commons License 2016.02.08 0 0 35

... bocsi, a matek általad példának felhozott része 8. végével napi szinten használva, én deriválásról, gyökvonásról írtam, ami viszont a szakközepet végzőknek nem igazán tud szembe jönni a hétköznapokban (mondjuk soha:-)

Előzmény: Törölt nick (34)
Törölt nick Creative Commons License 2016.02.08 0 0 34

Sosem kérdezte senki, mikor volt a kivonulás a szent hegyre, sőt buda visszavételét is csak pinkódnak írtam be minap valamelyik másolóba, mert ha már egyszer megjegyeztem...

 

Viszont számolni minden nap kell, többet vagy kevesebbet,

 

Pontosan ez a szemlélet látszik az országon, ezért van a sokadik olyenolyan lehuzás ,botrány, ilferro, pilótajáték, mesés befektetés, nemtudjukhitel, mimás.

 

Gyanitom polgártársaink jó erős fele(!) a 4 alapműveletig NEM jut el, teháthogyha kell egy hónapban 220 ezer ft, és keresek 215 ezret, de harmadikán veszek valamit 45-ért, akkor nem tudom majd kifizeti 23-án a csekket, sőt ugy megcsuszok, hogy még jövő hó tizedikén sem..

 

És ennél csak bonyolultabbak vannak, pl kamatos kamat, vagy a híres devizaárfolyam ugye, melyik hitel éri meg, milyen kockázat mellett..

 

De tényleg nem kell a matek, soha többet, isten mentsen.

 

Sajnos már nincs lyukasztós busz, nagy élményem nemrég (amig volt lukacsos busz) az a 3(!) ellenőr, akik először razziszerűen körülvettek, majd NEM HITTÉK EL hogy minden jegy nálam van, ami csak lehet. Tehát eltépett egyet és elengedett. Azthitte valami lipótmezőről szabadult hülye vagyok. Pedig a jegyeket összesen olcsóbban szereztem, mitn ez az EGY büntetés lett volna.

 

Mert szerintük az MEGSZÁMLÁLHATTALAN, hányféleképp lehet 3 lukat nyomni. Megszámlálhatatlan. Érted.

 

Ott nekik már nincs számfogalmuk, azt csak a kocsmában szokták benyomva kiáltozni, ki hány millliót meg milliárdot... 

 

De tényleg minek a matek, történelem minden napra, az fontos, naponta kell, mert ha nem tudom, kik voltak a komcsik, hogy jövök fel indezőfórumra komcsizni, esetleg nácizni, azok is olyanok, na.

 

 

 

Előzmény: 5. Hugo (32)
5. Hugo Creative Commons License 2016.02.08 0 0 33

... szakközepet végzetteknek kérdés... gyököt vontatok érettségi óta? logarléc meg van még? deriválni szoktatok?

nyilván a 99,99% nem... és tök mindegy, hogy anno milyen jegyet kaptatok hasonlókra, nem használtátok soha, mára azt sem tudjuk, hogy mire is valók igazából:-)... nincs erre a tudásra szükségünk, mert a szakközépben a mindennapi életnek olyan területére orientálódtunk, aminek semmi köze a fentiekhez... tényleg ennyire komolyan kell venni egy szakközépben, ha valaki hülye a matekhoz? (és azért hozzátenném, hogy máshoz nem:-)

5. Hugo Creative Commons License 2016.02.08 0 0 32

... középiskolai szinten általános műveltségről zagyválnak sok sok évtizede, okés... de tényleg egyenlő szinten kell kezelni pl a történelem tudást a matektudással????  az első visszaköszön a későbbi hétköznapokon napi szinten, a matek meg soha többet... 

Előzmény: Törölt nick (31)
Törölt nick Creative Commons License 2016.02.08 0 0 31

A nagy, de igaz közhely szerint a magyar iskola azt nézi, hogy mit nem tud, nem azt, hogy mit tud.

Előzmény: 5. Hugo (29)
5. Hugo Creative Commons License 2016.02.08 0 0 30

... és még... ezek itt nagyon meg vannak elégedve önmagukkal és nyilván a mellettük ülő seggének kinyalásán kívül semmi másban nem érdekeltek, azzal már célba is értek... és ezek a döntéshozók....

 

Saját gyermekeivel és barátaival tárgyal a kormány az oktatás válságáról

Vajon mivel segítik az elakadt oktatási reform ügyét az egyházi iskolákat, a nagycsaládosokat vagy a határon túliakat képviselő szervezet? A kormány néhány engedményt tesz, de a központosítás felszámolása a csőd beismerése lenne. Tovább »

forrás: Index.hu

5. Hugo Creative Commons License 2016.02.08 0 0 29

... gyerek 16, mezei szakközép, szaktantárgyakból jó, jeles és félévkor bukott matekból, kémiából... (utóbbiaknak érintőleges köze sincs a szaktantárgyakhoz)... és nyilván nem matematikusnak, vegyésznek készül... de meg kell felelnie egy előírt szintnek, aminek nála az égvilágon semmi de semmi értelme sincs... én érettségi óta nem deriváltam és amúgy egész jól megvagyok nélküle... nem vagyunk egyformák, van akinek célja egy egyetemi végzettség (menjen gimibe) és van akinek nem, azt miért basztatják hasonló elvárásokkal?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!