Keresés

Részletes keresés

encir Creative Commons License 2021.06.23 0 0 14

Hosszú távon fogyasztva - én minden reggel a munkahelyemen ezt iszom reggeliként, délig elvagyok vele - nem okoz bajt? Most már kb. két éve ez a mindennapi reggelim.

 

Előzmény: Poppy_Seed (13)
Poppy_Seed Creative Commons License 2020.04.29 0 0 13

Alapjáraton semmi gond nincs ezzel a porral Janka 22. Faszakaszával meg ne foglalkozz. A por célja, hogy egy teljes főétkzést helyettesítsen egy adag bevitle, úgy hogy nem kaparod a falat az éhségtől a következő étkezésig. Hogy tovább tartson és az éhségcsillapítást is jobban elérje én 2 kanállal teszek a pohárba és a harmadik kanalat zabpehelyliszttel helyettesítem, ötök még rá lenmagolajat. Reggel 5:30-kor megiszom, elmegyek úszok 3 km-t, délig nem vagyok éhes ;) 

Előzmény: Janka22 (11)
Faszakasza Creative Commons License 2016.01.29 -1 0 12

Ettől hízni fogsz, nem fogyni: 30g-os adagból 22g cukor, a többi meg hulladék.

 

Azt állítod hogy egészségesen táplálkozol, én ebben egy picit kételkednék, abból kiindulva hogy:

 - megittad ezt anélkül hogy megnézted volna hogy mi van benne

 - 2 kanál olajat is raktál hozzá / ettél hozzá anélkül hogy bármilyen gyanú felmerült volna

 

Szerintem kezd ott hogy utánanézel hogy miben mennyi kalória van és mi az amit ajánlott / nem ajánlott enni ha fogyni akarsz. Súgok kicsit: cukor és olaj az tiltólistás. Az előbbi nagy ellenséged, az utóbbi üres kalória amit célszerű kihagyni. Ha csak 2 hétig veszed a fáradtságot hogy kalóriát számolj mindenben amit megeszel akkor már látni fogod hogy mi a helyzet. Én két verzióra tippelnék: 1) Sok olyasmit eszel/iszol amiről azt hiszed hogy nem túl magas a kalóriatartalma 2) Túl sokat eszel olyanból amiről azt hiszed hogy sokat szabad belőle enni, pedig aztán dehogy.

 

Étrendkiegészítők / shakek feleslegesek eleinte, majd ha izmosodni akarsz akkor ráérsz ebbe az irányba menni.

 

Én is csak azt tudom ismételni mint az első hozzászóló: nem hókuszpókusz a fogyás. Negatív kalória mérleget kell beállítani és betartani, de ez csak akkor fog menni ha eleinte számolsz. 2 hét számolás után már ránézésre is. Heti 3-4 óra mozgással és rendesen betartott étrenddel ki van zárva hogy ne kezdj fogyni.

 

Előzmény: Janka22 (9)
Janka22 Creative Commons License 2016.01.27 0 0 11

Oké, csináltatok egy vérképet. 

Előzmény: Törölt nick (10)
Törölt nick Creative Commons License 2016.01.26 0 0 10

Akkor beteg vagy, ha sportolsz (eleget), és nem eszed magad dagadtra (nem eszel több kalóriát, mint amennyit felhasználsz), mégis hízol. Csak akkor van ez így, ha valami hormonzavarod van. A fehérjének ehhez semmi köze. 

 

Nem ítélet volt, hanem az alaptétel közlése. Kérdezz meg egy orvost! Valódit és nem érdekeltet, ne aki azt mondja hogy milyen jó ez a kotyvalék, mert azért fizetik. 

Előzmény: Janka22 (7)
Janka22 Creative Commons License 2016.01.26 0 0 9

Előzmény: Faszakasza (4)
Janka22 Creative Commons License 2016.01.26 0 0 8

Kevesebbet kell enni, és fehérjét kell bevinni.

Előzmény: pajaci (2)
Janka22 Creative Commons License 2016.01.26 0 1 7

Jó ez az ítélkezés , - minden infó nélkül. :) 
Hát sportolok. Sokat. Minden nap. 
És egészségesen táplálkozom. 
És szeretnék fogyni. És a fehérjeital por nem csodaszer. 

Előzmény: Törölt nick (0)
|3x| Creative Commons License 2016.01.24 0 0 6

Igyál kőolajat, garantáltan fogyaszt.

Előzmény: Janka22 (-)
Törölt nick Creative Commons License 2016.01.24 0 0 5

Sőt hánytatással is. Megeszed, meghánytatod magad és kész. De én a normális (na jó konvencionális, egészséget nem direkt károsító) emberekről írtam.:)))

Előzmény: extrémvastag bőrű vízió (3)
Faszakasza Creative Commons License 2016.01.24 0 0 4

Lőj egy képet az összetételről, akkor okosabbak leszünk. Gyors guglizással azt találtam hogy ezek tele vannak cukorral (!) de lehet hogy te egy másik fajtáról beszélsz.

 

Előzmény: Janka22 (-)
extrémvastag bőrű vízió Creative Commons License 2016.01.24 0 0 3

Ez nem teljesen igaz. Kellő ideig és mennyiségben szedett hashajtóval le lehet fogyni. 

Egy évig tartott, mire kiderült, hogy van némi ételallergiám, ami rendszeresen visszatérő cifrafosást okozott. :D

Ez alatt az egy év alatt több mint 15 kilót leadtam. ;)

 

(Nehogy valaki komolyan vegye! Az állandó hasmenés valóban fogyáshoz vezet, de egyrészt a hashajtóhoz egy idő után hozzászokik a szervezet, másrészt hiánybetegségeket, kiszáradást és egyéb csúfságokat okozhat)

Előzmény: Törölt nick (0)
pajaci Creative Commons License 2016.01.24 0 0 2

Nem csodaszerek kellenek, hanem kevesebbet kell enni. Tudom nagyon blőd példa, de anno bizonyos táborok lakói között se volt kövér egy idő után.

ásítósmacska Creative Commons License 2016.01.24 0 1 1

5*   :)

 

Az ilyen fogyasztó "csodaszerek" egyvalamit fogyasztanak sikeresen: a delikvensek pénztárcáját. :)

 

 

Előzmény: Törölt nick (0)
Törölt nick Creative Commons License 2016.01.24 0 0 0

Annak nincs értelme, hogy nem az energiabevitel csökkentésétől (diéta, éhezés), vagy/és az energia felhasználás növelésétől (sport, komoly fizikai munka) várod a fogyást, hanem varázsszerektől. Ha több energiát viszel be, mint amennyit felhasználsz hízol, ha kevesebbet akkor fogysz. Semmi hókuszpókusz nem segít csak a rideg kalóriaszámolgató matek. Persze függ attól is milyen a szervezeted energiafelhasználása, de ha ilyenen töröd a fejed, akkor biztos, hogy a tied nem ideális az kívánatos súlymegtartás szempontjából.

 

Találd meg a számodra még elviselhető életmódot amitől nem hízol, ha hízékony vagy és, ha megvan nem is lesz olyan nehéz. De a csodákban nem bízzál! Csodák nincsenek, csak lelkiismeretlen gyártók, akik csodaszenek állítják be a termékeiket.

Janka22 Creative Commons License 2016.01.24 -1 0 topiknyitó

Sziasztok! Mik a tapasztalaitok ezzel a fehérje shake-kel? Műkösik?  Vettem egyet, és az van ráírva, hogy két teáskanál repce- vagy szójaolajat kell beletenni. Itthon csak hidegen sajtolt szezámmagolaj és extra szűz olívaolaj van, de mindkettővel borzalmas a shake, nem bírom meginni. Érdemes más olajat venni vagy nem lesz jobb? Szerintetek annak van értelme, ha megeszem a két kanál olajat és utána iszom meg a shaket?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!